X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • blubka Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2018, 23:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strawberry tak. W pierwszej ciaxy zrobiły mi się kamienie na woreczku i cierpialam za każdym razem jak zjadłam coś ciężkiego. Po ciaxy wycieli. Widocznie mam takiego pecha że przy każdej ciąży dziecko mi coś zabiera z organizmu :-) a ginekolog trafiony . Znalazłam go jako 4 pod koniec pierwszej ciaxy i bardzo mu ufam mimo że na nfz

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja odpukać nie mam mdłości, nudności, nie przeszkadzają mi zapachy itp. Nie mam takich negatywnych objawów. Mam wrażliwsze piersi, bóle brzucha, szybko się męczę, zachcianki od czasu do czasu więc tak lajtowo. Ale strasznie mi brzuch wywaliło, nie wiem czemu, tzn nie przytyłam nic a brzuch mam taki że już się na mnie gapią. Chyba prawda że w 3 ciąży ciuchy ciążowe stają się twoimi normalnymi ;p Moja szwagierka jeszcze na porodówce wymiotowała, calusieńką ciąże, najsłabiej w 2 trymestrze. Urodziła 4,5 kg chłopca :)
    Tośka to dobre wiadomości :)
    Dziewczyny co podglądały bobaski, zazdroszczę :) Ja już w czwartek :)
    Ale czas leci, zaraz usg genetyczne, potem połówkowe i poród ;p A wtedy się zacznie. Jak sobie przypomnę te nieprzespane noce, kolki itp. to masakra ;p

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    Strawberry tak. W pierwszej ciaxy zrobiły mi się kamienie na woreczku i cierpialam za każdym razem jak zjadłam coś ciężkiego. Po ciaxy wycieli. Widocznie mam takiego pecha że przy każdej ciąży dziecko mi coś zabiera z organizmu :-) a ginekolog trafiony . Znalazłam go jako 4 pod koniec pierwszej ciaxy i bardzo mu ufam mimo że na nfz

To pecha masz kobito do tych ciąż. Mąż to Ci powinien jakimś medalem wynagrodzić, że się tak męczysz ! Ale w maju przytulisz najlepszą nagrodę <3 silna babka jestes!

• blubka Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj z tego wszystkiego to zapomniałam o prenatalne zapytać :-(

toska_88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Ale strasznie mi brzuch wywaliło, nie wiem czemu, tzn nie przytyłam nic a brzuch mam taki że już się na mnie gapią. Chyba prawda że w 3 ciąży ciuchy ciążowe stają się twoimi normalnymi ;p

Mnie juz spodnie uciskaja, a to pierwsza ciąża. Ale to chyba wina tego ze jakas strasznie glodna jestem non stop ! Na brak apetytu narzekac nie moge.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blubka wrote:
    A ja dzisiaj z tego wszystkiego to zapomniałam o prenatalne zapytać :-(

Blubka tak patrze ze idziemy prawie rowno:)

• blubka Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strawberry juice wrote:
    Mnie juz spodnie uciskaja, a to pierwsza ciąża. Ale to chyba wina tego ze jakas strasznie glodna jestem non stop ! Na brak apetytu narzekac nie moge.
    Bo to nasze powietrze takie tłuste jest hahaha to na pewno nie od jedzenia

strawberry juice, toska_88, neczka90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blubka wrote:
    Bo to nasze powietrze takie tłuste jest hahaha to na pewno nie od jedzenia

Hahaha no na pewno:P

• blubka Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2018, 23:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blubka wrote:
    A rzeczywiście :-) ale mnie maluszek malutki, zresztą ja rodzę dzieci z wagą poniżej 3kg więc ta dzidziunia kolosem nie będzie, a może mnie zaskoczy...

A zmierzyli Ci dzisiaj dzidzie?

• blubka Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ale gapa jestem i zdjęcia z biurka nie wzięłam :-( albo w aptece zgubiłam jak kupowałam luteine

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha :( Mnie usg przesuwa kilka dni do przodu, przyjaciolka sie smiala ze dzidzia bedzie takim kolosem jak ja (178cm) :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 20:37

• blubka Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tydzień do tyłu

• WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 16:35

Kleopatra, strawberry juice, Hope_, neczka90 lubią tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama wrote:
    strawberry, nie chcesz mieć tych objawow... Wierz mi, że nie chcesz! :P
    Kleopatra - głos rozsądku :D Jak ja bym chciała przechodzić ciążę tak jak Ty opisujesz swoje :)
    Haha, wierze. Pociesz się że dzieci mi zaczynają przesypiać noce po 2,5 roku życia, coś za coś ;p haha

WreszcieMama, toska_88 lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • blubka Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny robilyscie badanie na hiv? Ile kosztuje?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam z pakietu, ale w laboratoriach Bruss koszt to 34 zł - wysyłałam do nich zapytanie o ceny badań :) Podejrzewam że wszędzie podobnie będzie.

w sensie to jest badanie anty-HIV

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 21:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama wrote:
    strawberry, nie chcesz mieć tych objawow... Wierz mi, że nie chcesz! :P
    Kleopatra - głos rozsądku :D Jak ja bym chciała przechodzić ciążę tak jak Ty opisujesz swoje :)

Dobra, dobra wygłupiłam się ! Nie chcę :P Ale katar też ktoś może mi zabrać :P

WreszcieMama lubi tę wiadomość

• dewa Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Człowiek idzie do pracy a potem nadrabia czytanie pół godziny xD

Tu nawet nie chodzi o brak objawów jako powód do zmartwieniw, bo nikt przy zdrowych zmysłach nie marzy o wiszeniu nad kibelkiem, jak czēść z Was :D Ja siē bardzo cieszę, że omijają mnie te uporczywe dolegliwości ciążowe. Problem pojawia się, jak jakiś objaw jest, jako jedyny praktycznie i nagle znika. Tak jak u mnie, jedyną oznaką ciąży był praktycznie ból podbrzusza. Bolało, ale przynajmniej wiedziałam, że coś się dzieje. A teraz cisza, nic. Stąd te wątpliwości, bo przecież nie mam zamiaru histeryzować, bo dobrze się czuję ;)

Aaaale fasolkę po bretońsku to bym zjadła omnomnom :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 21:17

WreszcieMama, strawberry juice, toska_88, neczka90 lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
‹‹ 291 292 293 294 295 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ