X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak tam Wasze brzuszki? Moj większy ale raczej od tłuszczu i wzdęć. Pod brzuchem mam jakby ciut zaokrąglone i twarde, ale może sobie wmawiam

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Breeze podziel się zdjęciem brzuszka. Ja już pokazałam i moze dzisiaj znowu zrobię.

Powiem wam, że ta Grand Stasinda wygląda ciekawie. Tylko tyle atrakcji przejdzie mi koło nosa... Baseny termalne, wspinaczki... Ale i tak chyba warto pojechać odpocząć.
    Dzięki ;)

• Uska Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Breezee to jutro we dwie wizytujemy:-) chyba ze jest ktos jeszcze:-)

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do brzucha to moj jest duzy ale to chyba od wzdec... Zreszta sama nie wiem z czego. Ten ciazowy to takie lekkie zaokraglenie zaraz nad spojeniem:-)

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uska wrote:
    Sylwucha najważniejsze pytanie czy jest lekki? Mieszkam na 2 pietrze i bede go musiala taszczyc na gore:-) a opini bylo duzo np ze padaja amortyzatory i dziecko "zjezdza" w dol, ze rama peka i spacerowka nie pomyslana bo palak jest nisko i nie ma regulacji, urywaja sie zapiecia i ogolnie ze spacerowka jest mala. No i trzeczszczy podobno:-)

Jeżeli nie masz windy to nie polecam bo jednak jest dość ciężki. Ja mieszkam w domu więc na wagę akurat nie patrzyłam. Co do innych negatywów to spacerowka rzeczywiście jest nieduża chociaż w porównaniu do innych wózków 3w1 nie wypada najgorzej. Nikos obecnie ma ok 86 cm i 12 kg i w kurtce się spokojnie mieści trochę zapięcia robią się ścisłe ale ogólnie miejsca ma tam jeszcze sporo. I faktycznie zapięcia są montowane do materiału więc może coś się z nimi dziać. U nas z awarii to tylko złapaliśmy gumę ale to przez meneli którzy rozwalaja butelki po piwie. I rzeczywiście trochę coś trzeszczalo ale mąż naoliwił co trzeba i jest dobrze także ogólnie jestem zadowolona :)

mon!ta^ lubi tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    breezee mnie wywalio bebzol ale głownie to tłuszczyk :P wyglądam jak w 5mc :P

Moniqa no niestety z term nie pokorzystasz, ale w ich drugim hotelu obok "Stasinda" jest basne to chociaż z tego możesz skorzystac ;)

Moniqaaa lubi tę wiadomość

• Uska Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha kupowaliscie wozek nowy w sklepie? Ja myslalam odkupic jakis uzywany a tez nie wiadomo jak poprzedni wlasciciel by go uzytkowal:-) chyba jednak pomysle nad tym florino:-) dzięki za odpowiedź:-)

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokazalabym Wam moj brzuszek ale nie mam pojecia jak to zrobic:-)

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    breezee mnie wywalio bebzol ale głownie to tłuszczyk :P wyglądam jak w 5mc :P

Moniqa no niestety z term nie pokorzystasz, ale w ich drugim hotelu obok "Stasinda" jest basne to chociaż z tego możesz skorzystac ;)

No to teraz muszę tylko kupić jednoczęściowy skafander zakrywający wszystko:P

Uska zrob zdjęcie i dodaj je np na fotosik.pl i tam ustaw link na forum. Potem wystarczy tu wkleić:)

• Forbidden Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, czytam Was codziennie ale nie uczestniczę bo nawet nie mam siły wstać z łóżka, a jak już to do wc wymiotować. Masakra, podziwiam wszystkie ciężarne, które do tego zajmują się dzieckiem bo dla mnie to niewyobrażalne w tym momencie.

Niecierpliwie czekam na wizytę w czwartek, wtedy lekarz obejrzy wyniki badań i zrobi USG, boję się że coś wyjdzie z wyników bo ja zawsze raczej chorowita i problematyczna byłam.

A dzisiaj jeszcze nawiedza mnie ból podbrzusza identyczny jak na okres, a dokładnie teraz miałabym mieć miesiączkę gdyby nie ciąża, trochę się martwię. Co prawda nie plamię, co mnie troszkę pociesza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 11:12

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uska ja kupowałam użuwany wózek, jeszcze na gwarancji i w sumie to wyglądał jak nowy. Spokojne posluzy przy drugim :) Ja mam expandera mondo

• blubka Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam przed gabinetem powinnam już wyjść ale jest bagatela 2godzinne opóźnienie!to wizyta na nfz :-)
    Niestety plamie i nie wiem co z tego będzie... stres mnie zżera... i boję się

Moniqaaa lubi tę wiadomość

• Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim.ja juz polatałam po mieście, bylam w lidlu po zakupy a tam juz są wyłożone mikołaje, pierniczki i wogóle wszystko świąteczne :-P

Śniło mi się dzisiaj że osoby z pracy razem z Wami zbierały dla mnie kase na jakiś prezent, i że tym prezentem miała być poduszka za 30zl, ale okazalo się że nie da rady takiej kwoty uzbierać :-D

Czy Wy też macie problemy z gotowaniem? Ja zazwyczaj robiłam nornalne obiady, jakieś zupy, gulasze,mielone, schabowe... a teraz w ciąży to wydziwiam, jakueś szaszłyki, roladki, same wynalazki..

Miłego dnia wsztstkim życzę, a wizytującym samych super wieści!!

Arwi, marie_marie22, Rudzik lubią tę wiadomość

age.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A miała może któraś z Was do czynienia z wózkami bebetto? Cena dość przystępną.

Forbidden ja podziwiam wszystkie mamy w 2 czy kolejnej ciazy i te pracujące. Ja 3 razy się czasem zastanawiam czy bardziej opłaca się wstać z łóżka do łazienki i mieć kołowrotek czy jeszcze trzymać :p

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Espera Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blubka wrote:
    Czekam przed gabinetem powinnam już wyjść ale jest bagatela 2godzinne opóźnienie!to wizyta na nfz :-)
    Niestety plamie i nie wiem co z tego będzie... stres mnie zżera... i boję się
    Blubka czekamy na wieści z zaciśniętymi kciukami.

blubka lubi tę wiadomość

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 10:46

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uska kupowalismy nowy. Jeżeli zależy Ci na lekkim wózku który nie zajmuje dużo miejsca i będziesz go używać głównie w mieście to polecam peg perego ale to już niestety nie ta sama kategoria cenowa.

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulbka kciuki! :)

ja obiady gotuję, jakoś w tej ciąży daję radę, gorzej z jedzeniem. Najczęściej kończę na zupie a mięso zostawiam

_______________________________________________________________________________________

znaczek/przypinka "Jestem w drodze" może któraś chce. Wysyłają za darmo, jakaś tam fundacja.
    http://jestemwdrodze.pl/

blubka lubi tę wiadomość

• sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blubka trzymam kciuki daj koniecznie znać po wizycie!

Dziewczyny które już macie ok roczne maluchy co robicie z wózkiem? Macie możliwość dokupienia dostawki czy zmieniacie wózek na rok po roku bo na dwa wózki to raczej komfortowo nie będzie ;)? Ja ogólnie bardzo dużo spaceruję i nie mam pojęcia jak to będzie wyglądało z dwójką..

blubka lubi tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Karotka Ekspertka

Wysłany: 11 października 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    A miała może któraś z Was do czynienia z wózkami bebetto? Cena dość przystępną.

Forbidden ja podziwiam wszystkie mamy w 2 czy kolejnej ciazy i te pracujące. Ja 3 razy się czasem zastanawiam czy bardziej opłaca się wstać z łóżka do łazienki i mieć kołowrotek czy jeszcze trzymać :p

Moja sąsiadka ma ten wózek. Generalnie jest zadowolona ale czasem męczy się ze złożeniem.

Uska mam takie same dolegliwości żoładkowe.

Dalej mam mdłości, a wymiotować nie mogę. Czasem chce sobie ulżyć i wspomagam się palcami ale to też nic nie daje :/. Apetytu brak. Najlepiej wchodzą zupy.
    Wymyśliłam sobie wczoraj frytki z piekarnika więc wysłałam męża do sklepu ale jak wrócił to już mi się odechciało... Najgorsze jest to, że nawet pić mi się nie chce. Póki co kilogram na minusie.

Muszę w tym tygodniu pójść na pobranie krwi i nie mam pojęcia jak to zrobię na czczo. Chyba zadzwonię i zapytam czy można przywieźć już pobraną krew. Może przyjaciółka by mi pobrała a mąż zawiózł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 11:52

Spirit lubi tę wiadomość

7u223e3kv1dyvizz.png
‹‹ 285 286 287 288 289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ