X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak tam Wasze brzuszki? Moj większy ale raczej od tłuszczu i wzdęć. Pod brzuchem mam jakby ciut zaokrąglone i twarde, ale może sobie wmawiam

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Breeze podziel się zdjęciem brzuszka. Ja już pokazałam i moze dzisiaj znowu zrobię.

Powiem wam, że ta Grand Stasinda wygląda ciekawie. Tylko tyle atrakcji przejdzie mi koło nosa... Baseny termalne, wspinaczki... Ale i tak chyba warto pojechać odpocząć.
    Dzięki ;)

• Uska Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Breezee to jutro we dwie wizytujemy:-) chyba ze jest ktos jeszcze:-)

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do brzucha to moj jest duzy ale to chyba od wzdec... Zreszta sama nie wiem z czego. Ten ciazowy to takie lekkie zaokraglenie zaraz nad spojeniem:-)

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uska wrote:
    Sylwucha najważniejsze pytanie czy jest lekki? Mieszkam na 2 pietrze i bede go musiala taszczyc na gore:-) a opini bylo duzo np ze padaja amortyzatory i dziecko "zjezdza" w dol, ze rama peka i spacerowka nie pomyslana bo palak jest nisko i nie ma regulacji, urywaja sie zapiecia i ogolnie ze spacerowka jest mala. No i trzeczszczy podobno:-)

Jeżeli nie masz windy to nie polecam bo jednak jest dość ciężki. Ja mieszkam w domu więc na wagę akurat nie patrzyłam. Co do innych negatywów to spacerowka rzeczywiście jest nieduża chociaż w porównaniu do innych wózków 3w1 nie wypada najgorzej. Nikos obecnie ma ok 86 cm i 12 kg i w kurtce się spokojnie mieści trochę zapięcia robią się ścisłe ale ogólnie miejsca ma tam jeszcze sporo. I faktycznie zapięcia są montowane do materiału więc może coś się z nimi dziać. U nas z awarii to tylko złapaliśmy gumę ale to przez meneli którzy rozwalaja butelki po piwie. I rzeczywiście trochę coś trzeszczalo ale mąż naoliwił co trzeba i jest dobrze także ogólnie jestem zadowolona :)

mon!ta^ lubi tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    breezee mnie wywalio bebzol ale głownie to tłuszczyk :P wyglądam jak w 5mc :P

Moniqa no niestety z term nie pokorzystasz, ale w ich drugim hotelu obok "Stasinda" jest basne to chociaż z tego możesz skorzystac ;)

Moniqaaa lubi tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Uska Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha kupowaliscie wozek nowy w sklepie? Ja myslalam odkupic jakis uzywany a tez nie wiadomo jak poprzedni wlasciciel by go uzytkowal:-) chyba jednak pomysle nad tym florino:-) dzięki za odpowiedź:-)

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokazalabym Wam moj brzuszek ale nie mam pojecia jak to zrobic:-)

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    breezee mnie wywalio bebzol ale głownie to tłuszczyk :P wyglądam jak w 5mc :P

Moniqa no niestety z term nie pokorzystasz, ale w ich drugim hotelu obok "Stasinda" jest basne to chociaż z tego możesz skorzystac ;)

No to teraz muszę tylko kupić jednoczęściowy skafander zakrywający wszystko:P

Uska zrob zdjęcie i dodaj je np na fotosik.pl i tam ustaw link na forum. Potem wystarczy tu wkleić:)

• Forbidden Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, czytam Was codziennie ale nie uczestniczę bo nawet nie mam siły wstać z łóżka, a jak już to do wc wymiotować. Masakra, podziwiam wszystkie ciężarne, które do tego zajmują się dzieckiem bo dla mnie to niewyobrażalne w tym momencie.

Niecierpliwie czekam na wizytę w czwartek, wtedy lekarz obejrzy wyniki badań i zrobi USG, boję się że coś wyjdzie z wyników bo ja zawsze raczej chorowita i problematyczna byłam.

A dzisiaj jeszcze nawiedza mnie ból podbrzusza identyczny jak na okres, a dokładnie teraz miałabym mieć miesiączkę gdyby nie ciąża, trochę się martwię. Co prawda nie plamię, co mnie troszkę pociesza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 11:12

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uska ja kupowałam użuwany wózek, jeszcze na gwarancji i w sumie to wyglądał jak nowy. Spokojne posluzy przy drugim :) Ja mam expandera mondo

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • blubka Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam przed gabinetem powinnam już wyjść ale jest bagatela 2godzinne opóźnienie!to wizyta na nfz :-)
    Niestety plamie i nie wiem co z tego będzie... stres mnie zżera... i boję się

Moniqaaa lubi tę wiadomość

• Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim.ja juz polatałam po mieście, bylam w lidlu po zakupy a tam juz są wyłożone mikołaje, pierniczki i wogóle wszystko świąteczne :-P

Śniło mi się dzisiaj że osoby z pracy razem z Wami zbierały dla mnie kase na jakiś prezent, i że tym prezentem miała być poduszka za 30zl, ale okazalo się że nie da rady takiej kwoty uzbierać :-D

Czy Wy też macie problemy z gotowaniem? Ja zazwyczaj robiłam nornalne obiady, jakieś zupy, gulasze,mielone, schabowe... a teraz w ciąży to wydziwiam, jakueś szaszłyki, roladki, same wynalazki..

Miłego dnia wsztstkim życzę, a wizytującym samych super wieści!!

Arwi, marie_marie22, Rudzik lubią tę wiadomość

age.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A miała może któraś z Was do czynienia z wózkami bebetto? Cena dość przystępną.

Forbidden ja podziwiam wszystkie mamy w 2 czy kolejnej ciazy i te pracujące. Ja 3 razy się czasem zastanawiam czy bardziej opłaca się wstać z łóżka do łazienki i mieć kołowrotek czy jeszcze trzymać :p

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Espera Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blubka wrote:
    Czekam przed gabinetem powinnam już wyjść ale jest bagatela 2godzinne opóźnienie!to wizyta na nfz :-)
    Niestety plamie i nie wiem co z tego będzie... stres mnie zżera... i boję się
    Blubka czekamy na wieści z zaciśniętymi kciukami.

blubka lubi tę wiadomość

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 10:46

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uska kupowalismy nowy. Jeżeli zależy Ci na lekkim wózku który nie zajmuje dużo miejsca i będziesz go używać głównie w mieście to polecam peg perego ale to już niestety nie ta sama kategoria cenowa.

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulbka kciuki! :)

ja obiady gotuję, jakoś w tej ciąży daję radę, gorzej z jedzeniem. Najczęściej kończę na zupie a mięso zostawiam

_______________________________________________________________________________________

znaczek/przypinka "Jestem w drodze" może któraś chce. Wysyłają za darmo, jakaś tam fundacja.
    http://jestemwdrodze.pl/

blubka lubi tę wiadomość

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blubka trzymam kciuki daj koniecznie znać po wizycie!

Dziewczyny które już macie ok roczne maluchy co robicie z wózkiem? Macie możliwość dokupienia dostawki czy zmieniacie wózek na rok po roku bo na dwa wózki to raczej komfortowo nie będzie ;)? Ja ogólnie bardzo dużo spaceruję i nie mam pojęcia jak to będzie wyglądało z dwójką..

blubka lubi tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Karotka Ekspertka

Wysłany: 11 października 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    A miała może któraś z Was do czynienia z wózkami bebetto? Cena dość przystępną.

Forbidden ja podziwiam wszystkie mamy w 2 czy kolejnej ciazy i te pracujące. Ja 3 razy się czasem zastanawiam czy bardziej opłaca się wstać z łóżka do łazienki i mieć kołowrotek czy jeszcze trzymać :p

Moja sąsiadka ma ten wózek. Generalnie jest zadowolona ale czasem męczy się ze złożeniem.

Uska mam takie same dolegliwości żoładkowe.

Dalej mam mdłości, a wymiotować nie mogę. Czasem chce sobie ulżyć i wspomagam się palcami ale to też nic nie daje :/. Apetytu brak. Najlepiej wchodzą zupy.
    Wymyśliłam sobie wczoraj frytki z piekarnika więc wysłałam męża do sklepu ale jak wrócił to już mi się odechciało... Najgorsze jest to, że nawet pić mi się nie chce. Póki co kilogram na minusie.

Muszę w tym tygodniu pójść na pobranie krwi i nie mam pojęcia jak to zrobię na czczo. Chyba zadzwonię i zapytam czy można przywieźć już pobraną krew. Może przyjaciółka by mi pobrała a mąż zawiózł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 11:52

Spirit lubi tę wiadomość

7u223e3kv1dyvizz.png
‹‹ 285 286 287 288 289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ