MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Kleopatra wrote:Na piątek wezmę wolne i jadę z mężem na zakupy Hura. Musze sobie jakieś buty kupić
No Ci powiem, że ja też muszę sobie buty jesienne kupić... Ostatnio chodziłam po galerii z siostrą, i nic mi sie nie podobało, a jak już cos mi wpadło w oko to na 4-5 cm obcasie a w ciąży wolałabym jednak na płaskim.... masakra.. -
Kleopatra wrote:To chyba badanie obowiązkowe. Mi w każdej ciąży zlecają więc 3 raz będe robiła.
"Wykrycie HIV u matki pozwala znacznie obniżyć ryzyko przeniesienia wirusa na dziecko. Każda kobieta powinna takie badanie mieć wykonane lub też powinna być odnotowana w dokumentacji medycznej jej odmowa" tłumaczył wiceminister zdrowia Marek Haber.2017 #1
2019 #2
-
nick nieaktualnyQasha miałam rację prosze:
Przedłużenie umowy
Umowa o pracę zawarta na czas określony, na czas wykonania określonej pracy albo na okres próbny przekraczający jeden miesiąc, która uległaby rozwiązaniu po upływie 3. miesiąca ciąży, ulega przedłużeniu do dnia porodu. Przyjmuje się, że termin upływu trzeciego miesiąca ciąży oblicza się w równej miary miesiącach księżycowych wynoszących 28 dni (wyrok SN z 5 grudnia 2002 r., sygn. I PK 33/02, OSNP 2004/12/204).
Czyli 28 dni ×3 miesiące ÷7 dni daje skończone 12 tc wedle prawa od 13 mogą cie pocałowaćArwi, strawberry juice, Mabelle, Camilia lubią tę wiadomość
-
ggonia wrote:Cześć dziewczyny , a mnie jak na złość zaczęły w nocy boleć 2 zęby naraz koszmar , idę niedługo koło mnie prywatnie zapytam się czy z bólem mnie przyjmie bo zwariuje
hej, mnie tez dzisiaj obudził bol zeba jakby promienujacy za ucho i glowe, nie spalam 3 h, wstalam pojechalam na badania no i nic nie boli. Stukam pukam i nic. Tydzien temu mialam robiony zab po tej stronie, ale nie boli, obok jeszcze mała dziurka, ale lekarz kazał poczekac, mowil ze ona nie moze bolec.
Po drugiej stronie jamy ustnej tez odczuwam pulsujacy bol. czy moga byc to na przykład dzisla podraznione?Marta 267 -
Spirit wrote:Mi gin mówił że jego obowiązkiem jest mnie poinformować o korzyściach badania natomiast nie można do niego zmusić i nie jest obowiązkowe.
-
Marta 267 wrote:hej, mnie tez dzisiaj obudził bol zeba jakby promienujacy za ucho i glowe, nie spalam 3 h, wstalam pojechalam na badania no i nic nie boli. Stukam pukam i nic. Tydzien temu mialam robiony zab po tej stronie, ale nie boli, obok jeszcze mała dziurka, ale lekarz kazał poczekac, mowil ze ona nie moze bolec.
Po drugiej stronie jamy ustnej tez odczuwam pulsujacy bol. czy moga byc to na przykład dzisla podraznione?
A może to zatoki? Moje zatoki zawsze udają ból zębów -
Maniuś wrote:Cześć dziewczyny, pogoda paskudna, ale mimo wszystko są powody do zadowolenia
Zaczynamy dzisiaj 12 tydzień!!!
I już jutro wizyta!!! Tylko że dopiero o 20...
Która jeszcze jutro wizytuje???Maniuś lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnytoska_88 wrote:Qasha miałam rację prosze:
Przedłużenie umowy
Umowa o pracę zawarta na czas określony, na czas wykonania określonej pracy albo na okres próbny przekraczający jeden miesiąc, która uległaby rozwiązaniu po upływie 3. miesiąca ciąży, ulega przedłużeniu do dnia porodu. Przyjmuje się, że termin upływu trzeciego miesiąca ciąży oblicza się w równej miary miesiącach księżycowych wynoszących 28 dni (wyrok SN z 5 grudnia 2002 r., sygn. I PK 33/02, OSNP 2004/12/204).
Czyli 28 dni ×3 miesiące ÷7 dni daje skończone 12 tc wedle prawa od 13 mogą cie pocałować
Tośka, ale adwokat z Ciebie !
toska_88, Arwi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMarta 267 wrote:jak wy liczycie tygodnie ciazy?
Ja liczę tak jak Belly i tak jak mój lekarz i tak jak mój poprzedni lekarz i jak aplikacja w telefonie i tak jak mnie na studiach uczyli ! - że np 8t4d to 9 tydzień ciąży.Maniuś, Mabelle lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnystrawberry juice wrote:Tośka, ale adwokat z Ciebie !
strawberry juice lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry Dziewczynki!!!
Qasha, jaki przebiegły pracodawca, jaki skrupulatny, niech się w pompeczkę pocałuje
U mnie w pracy też cyrki, koleżanka ma 300 nadgodzin i nie mają zamiaru jej zaplacić, ludzie się zwalniają, nie chcą zatrudniać nowych, hahaga A ja mam tak bardzo wywalone xDtoska_88, Nieśmiała, Arwi lubią tę wiadomość
-
dziewczyny muszą wam przedłużyć umowę do czasu porodu - kobietę w ciąży nie można zwolnić
mi się umowa w pierwszej ciązy skończyła pod koniec kwietnia a do października do dnia porodu była przedłużona i potem wygasła bo miałam na czas określony -
nick nieaktualny