X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Na piątek wezmę wolne i jadę z mężem na zakupy :) Hura. Musze sobie jakieś buty kupić :)

No Ci powiem, że ja też muszę sobie buty jesienne kupić... Ostatnio chodziłam po galerii z siostrą, i nic mi sie nie podobało, a jak już cos mi wpadło w oko to na 4-5 cm obcasie :? a w ciąży wolałabym jednak na płaskim.... masakra..

age.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    To chyba badanie obowiązkowe. Mi w każdej ciąży zlecają więc 3 raz będe robiła.
    "Wykrycie HIV u matki pozwala znacznie obniżyć ryzyko przeniesienia wirusa na dziecko. Każda kobieta powinna takie badanie mieć wykonane lub też powinna być odnotowana w dokumentacji medycznej jej odmowa" tłumaczył wiceminister zdrowia Marek Haber.
    Mi gin mówił że jego obowiązkiem jest mnie poinformować o korzyściach badania natomiast nie można do niego zmusić i nie jest obowiązkowe.

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha miałam rację prosze:
    Przedłużenie umowy

Umowa o pracę zawarta na czas określony, na czas wykonania określonej pracy albo na okres próbny przekraczający jeden miesiąc, która uległaby rozwiązaniu po upływie 3. miesiąca ciąży, ulega przedłużeniu do dnia porodu. Przyjmuje się, że termin upływu trzeciego miesiąca ciąży oblicza się w równej miary miesiącach księżycowych wynoszących 28 dni (wyrok SN z 5 grudnia 2002 r., sygn. I PK 33/02, OSNP 2004/12/204).

Czyli 28 dni ×3 miesiące ÷7 dni daje skończone 12 tc wedle prawa od 13 mogą cie pocałować:-)

Arwi, strawberry juice, Mabelle, Camilia lubią tę wiadomość

• Marta 267 Ekspertka

Wysłany: 12 października 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ggonia wrote:
    Cześć dziewczyny , a mnie jak na złość zaczęły w nocy boleć 2 zęby naraz koszmar , idę niedługo koło mnie prywatnie zapytam się czy z bólem mnie przyjmie bo zwariuje :(

hej, mnie tez dzisiaj obudził bol zeba jakby promienujacy za ucho i glowe, nie spalam 3 h, wstalam pojechalam na badania no i nic nie boli. Stukam pukam i nic. Tydzien temu mialam robiony zab po tej stronie, ale nie boli, obok jeszcze mała dziurka, ale lekarz kazał poczekac, mowil ze ona nie moze bolec.
    Po drugiej stronie jamy ustnej tez odczuwam pulsujacy bol. czy moga byc to na przykład dzisla podraznione?

Marta 267
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    Mi gin mówił że jego obowiązkiem jest mnie poinformować o korzyściach badania natomiast nie można do niego zmusić i nie jest obowiązkowe.
    No zmusić nie, tak jak pisałam odnotować w karcie że matka nie wyraziła zgody na badanie.

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta 267 wrote:
    hej, mnie tez dzisiaj obudził bol zeba jakby promienujacy za ucho i glowe, nie spalam 3 h, wstalam pojechalam na badania no i nic nie boli. Stukam pukam i nic. Tydzien temu mialam robiony zab po tej stronie, ale nie boli, obok jeszcze mała dziurka, ale lekarz kazał poczekac, mowil ze ona nie moze bolec.
    Po drugiej stronie jamy ustnej tez odczuwam pulsujacy bol. czy moga byc to na przykład dzisla podraznione?

A może to zatoki? Moje zatoki zawsze udają ból zębów :/

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś wrote:
    Cześć dziewczyny, pogoda paskudna, ale mimo wszystko są powody do zadowolenia :) :) :)
    Zaczynamy dzisiaj 12 tydzień!!! <3
    I już jutro wizyta!!! Tylko że dopiero o 20...
    Która jeszcze jutro wizytuje???
    Ja tez mam wizytę ale taka normalną u jakiegoś lekarza na NFZ i nie wiem co mi tam będzie robił ;p

Maniuś lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Marta 267 Ekspertka

Wysłany: 12 października 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie możliwe, mam też taką czasami raz dziennie, żółtą wydzielinę z jednej dziurki, czyli jakby bakteryjne, a z przodu też odczuwam czasami ucisk. Ale koło uszu zatoki?

Czy lekarz zezwolił wam stosowanie sinupretu w ciąży?

Marta 267
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    Qasha miałam rację prosze:
    Przedłużenie umowy

Umowa o pracę zawarta na czas określony, na czas wykonania określonej pracy albo na okres próbny przekraczający jeden miesiąc, która uległaby rozwiązaniu po upływie 3. miesiąca ciąży, ulega przedłużeniu do dnia porodu. Przyjmuje się, że termin upływu trzeciego miesiąca ciąży oblicza się w równej miary miesiącach księżycowych wynoszących 28 dni (wyrok SN z 5 grudnia 2002 r., sygn. I PK 33/02, OSNP 2004/12/204).

Czyli 28 dni ×3 miesiące ÷7 dni daje skończone 12 tc wedle prawa od 13 mogą cie pocałować:-)

Tośka, ale adwokat z Ciebie ! :D

toska_88, Arwi lubią tę wiadomość

• Marta 267 Ekspertka

Wysłany: 12 października 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak wy liczycie tygodnie ciazy?

Marta 267
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta 267 wrote:
    jak wy liczycie tygodnie ciazy?

Ja liczę tak jak Belly i tak jak mój lekarz i tak jak mój poprzedni lekarz i jak aplikacja w telefonie i tak jak mnie na studiach uczyli ! :D - że np 8t4d to 9 tydzień ciąży.

Maniuś, Mabelle lubią tę wiadomość

• Marta 267 Ekspertka

Wysłany: 12 października 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha czyli jestem w 10 tygodniu dzięki:)

strawberry juice lubi tę wiadomość

Marta 267
  • Marta 267 Ekspertka

Wysłany: 12 października 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w poniedziałek mam wizyte u jednego lekarza, we wtorek u drugiego. Mam pytanie jak szłyście po przedłużenie l4, dawali wam bez problemu? Czu musiałyście się upominać?

Marta 267
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strawberry juice wrote:
    Tośka, ale adwokat z Ciebie ! :D
    Miałam taka sama sytuację w pracy w pierwszej ciaxy niestety umowa wygasala przed 12 tc . Powiedziałam jej o ciaxy i na szczęście jakos się dogadalysmy. Duży wpływ ma na to dogadywanie się fakt że ona się strzyże tylko u mnie:-) także teraz też mi przedłuży umowę bo kończy mi się w kwietniu a chce po macierzyńskim znowu na Wychowawcze bo inaszej nie będzie usług fryzjerskich:-)

strawberry juice lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie konczy umowa w czerwcu i nie wiem czy mi przedluza :( Bede sie starac.

• dewa Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczynki!!!

Qasha, jaki przebiegły pracodawca, jaki skrupulatny, niech się w pompeczkę pocałuje :D

U mnie w pracy też cyrki, koleżanka ma 300 nadgodzin i nie mają zamiaru jej zaplacić, ludzie się zwalniają, nie chcą zatrudniać nowych, hahaga :D A ja mam tak bardzo wywalone xD

toska_88, Nieśmiała, Arwi lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strawberry juice wrote:
    A mi sie konczy umowa w czerwcu i nie wiem czy mi przedluza :( Bede sie starac.
    Mnie kończy się w sierpniu i nie wydaje mi się, żeby przedłużyli... :/ Gdzie pracujesz Strawberry?

qb3canlimmmj6sap.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny muszą wam przedłużyć umowę do czasu porodu - kobietę w ciąży nie można zwolnić
    mi się umowa w pierwszej ciązy skończyła pod koniec kwietnia a do października do dnia porodu była przedłużona i potem wygasła bo miałam na czas określony

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam umowe do 14 sierpnia, czyli akurat skończy sìę macierzyński, w Niemczech trwa on 8 tygodni. Pewnie nie dostanę następnej umowy.

qb3canlimmmj6sap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dewa wrote:
    Mnie kończy się w sierpniu i nie wydaje mi się, żeby przedłużyli... :/ Gdzie pracujesz Strawberry?

W szpitalu jako pielęgniarka.

‹‹ 295 296 297 298 299 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ