MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Moje dzieci poszły o 8 do szkoły, a ja się walnełam spać.
Właśnie się obudziłam jakieś 10 min temu i wiecie co rozlazła jastem teraz jak majtki w kroku Po co ja się kladłam
toska_88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nieee Tośka, potem można na wychowawczy. Dostaje się wtedy przez rok Elterngeld. Potem można przedłużyć. Ale można też w trakcie pracować, na przykład na pół etatu. Tyle wiem na dzień dzisiejszy. Ale z tego co widzę, to w Polsce teraz młodym Mamom wiedzie się nie najgorzej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 11:52
toska_88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnydewa wrote:Nieee Tośka, potem można na wychowawczy. Dostaje się wtedy przez rok Elterngeld. Potem można przedłużyć. Ale można też w trakcie pracować, na przykład na pół etatu. Tyle wiem na dzień dzisiejszy. Ale z tego co widzę, to w Polsce teraz młodym Mamom wiedzie się nie najgorzej
Mabelle, mon!ta^, monika_89, Madu1611 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
My już po wizycie i jest NAS DWOJE!!! Dzidzia z poniżej normy urosła i jesteśmy w środeczku normy, tj. 3,1cm Tak się ciesze, bo spodziewałam się najgorszego. Przed wizyta ciśnienie ze 100/70 skoczyło na 140/90, a serce nadal mi wali. Trzymam kciuki za resztę wizyt, żeby zakończyły się pomyślnie jak moja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 12:12
Demsik, strawberry juice, Mabelle, Camilia, Espera, WreszcieMama, Nieśmiała, sylwucha89, dewa, Hope_, toska_88, Kleopatra, ggonia, lilou, mon!ta^, blubka, Arwi, Karotka, Maniuś, Rudzik, monika_89, sylwia1985, Kofeina, Uszczesliwiona, Millciaa, Madu1611 lubią tę wiadomość
06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
Będzie Aleksandra Karolina -
Byłam wczoraj na usg genetycznym, oddałam też krew. Wcześniej myślałam, że nie będę robiła PAPPY, ale lekarz mnie jednak przekonał że warto.
USG wyszło bardzo dobrze dzidziuś ma 5,5cm, wszystkie narządy posprawdzane, paluszki policzone Super było tak podglądać jak podskakuje i macha rączkami.
Jedna rzecz co mnie niepokoi to, że powiedział, że łożysko na razie jest dość nisko ale powinno się podnieść. Wolę nie czytać na ten temat, żeby się jeszcze bardziej nie denerwować, ale zawsze coś... Oczekiwanie na wyniki krwi to też niepewność i nerwy, a będą dopiero za ok 10 dni..
Ale ogólnie się cieszę, jest dobrze
Teraz Wy niedługo będziecie się chwaliły wynikami
Demsik, strawberry juice, Mabelle, Espera, WreszcieMama, Nieśmiała, sylwucha89, Hope_, toska_88, Kleopatra, marie_marie22, mon!ta^, blubka, Arwi, Karotka, Maniuś, Breezee, Rudzik, monika_89, Uszczesliwiona, Madu1611 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnydewa wrote:Pod Kolonią A na jakim oddziale jesteś pielęgniarką? Trudna praca muszę przyznać
Jestem pielegniarka anestezjologiczna w oddziale AiIT (anestezjologia i intensywna terapia).
Oo kiedys pracowalam jako pilot w firmie transportowej autokarowej i jezdzilam tez przez Kolonie i okolice - Bonn, Bruhl. Mile wspomnienia -
nick nieaktualnymoinka wrote:Byłam wczoraj na usg genetycznym, oddałam też krew. Wcześniej myślałam, że nie będę robiła PAPPY, ale lekarz mnie jednak przekonał że warto.
USG wyszło bardzo dobrze dzidziuś ma 5,5cm, wszystkie narządy posprawdzane, paluszki policzone Super było tak podglądać jak podskakuje i macha rączkami.
Jedna rzecz co mnie niepokoi to, że powiedział, że łożysko na razie jest dość nisko ale powinno się podnieść. Wolę nie czytać na ten temat, żeby się jeszcze bardziej nie denerwować, ale zawsze coś... Oczekiwanie na wyniki krwi to też niepewność i nerwy, a będą dopiero za ok 10 dni..
Ale ogólnie się cieszę, jest dobrze
Teraz Wy niedługo będziecie się chwaliły wynikami
Ale Ci zazdroszczę że masz to usg za sobą ! -
nick nieaktualny