X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    Będę ryczec, odwołali mi wizytę :(

Cooo, czemu? :<

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarza nie ma odwołali cały tydzień. Z tego co zrozumiałam pod koniec miesiąca już będzie. W ogole teraz zobaczyłam wiadomość, już Ci odp.

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    Lekarza nie ma odwołali cały tydzień. Z tego co zrozumiałam pod koniec miesiąca już będzie. W ogole teraz zobaczyłam wiadomość, już Ci odp.

Uhh, no czasem tak niestety jest. Chociaz np u mojej mamy w przychodni jak np. któryś z lekarzy musi zostać w szpitalu, bo pilna operacja, czy coś i odwołuje pacjentki z przychodni, to one je potem dopychają w najbliższych możliwych terminach, które im pasują, albo proponują innego lekarza. Ale pewnie wszędzie jest inaczej.
    Mam nadzieję, że nie będziesz musiała długo czekać na nowy termin wizyty i na samą wizytę...

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    Uhh, no czasem tak niestety jest. Chociaz np u mojej mamy w przychodni jak np. któryś z lekarzy musi zostać w szpitalu, bo pilna operacja, czy coś i odwołuje pacjentki z przychodni, to one je potem dopychają w najbliższych możliwych terminach, które im pasują, albo proponują innego lekarza. Ale pewnie wszędzie jest inaczej.
    Mam nadzieję, że nie będziesz musiała długo czekać na nowy termin wizyty i na samą wizytę...
    Już teraz miałam prawie miesiąc :/ ech :/ mam termin do innego na 27 :/

2017 #1
    2019 #2
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    Już teraz miałam prawie miesiąc :/ ech :/ mam termin do innego na 27 :/

Huh ja też już ponad 3 tyg czekam i nie wyobrażam sobie, co bym zrobiła, gdyby mi odwołali wizytę...

Ale tak poza tym to 27.10 to świetna data i wtedy są zawsze same dobre wieści :) Wiem co mówię, urodziłam się wtedy, więc dla całego świata jest to dobry dzień! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 14:59

Spirit lubi tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny. Monika gratuluje. Ja nie dostałam skierowania na Pappa a należna mi sie bezpłatne. Pójdę do innego lekarza po skierowanie. Qasha, debilem się nie przejmuj, Ty jesteś wygrana.

Arwi lubi tę wiadomość

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    co do wózka to ja się nie zastanawiałam jeszcze, prawdopodobnie odziedziczę w spadku od rodziny, ale gdyby się okazała że jednak muszę kupić, to naprawdę nie wiem jaki. Napewno będzie musiał mieć lekki stelaż, bo mieszkam na drugim piętrze bez windy, i będę musiała go jakośc codziennie znosić i wnosić, bo nie mam możliwości zostawić na dole na klatce niestety :/

Pociesze Cie. Ja mieszkam na 4 i tez lipa z miejscem na dole czasami jest czasami nie zależy kiedy inne mamuski idą na spacer :| :-(

Nieśmiała lubi tę wiadomość

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez mam wizyte 27 :-)

Spirit, Arwi lubią tę wiadomość

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit no tak jest czasami u lekarzy.glowa do gory a moze zmien przychodnie?nie dosc ze odwolali cibwizyte przebiesli termin to jeszcze inny gin cie przyjmie.ja bym tak nie chciala.

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, ten inny to w przypływie desperacji się mówiłam po telefonie bo się bohe że jak jutro się zacznę umawiać do tego swojego to wszyscy którym odwołali, już zaklępia termin i się nie zagramy z pracą męża a ba usg musi być, no musi :D

2017 #1
    2019 #2
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem ciekawa jak to wtedy ze zwolnieniem jeśli się ma tego dnia i gin musi wypisać nowe hmm.. to co wtedy Panie pielęgniarki- asystentki wymyślą ;)

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mon!ta^ wrote:
    Jestem ciekawa jak to wtedy ze zwolnieniem jeśli się ma tego dnia i gin musi wypisać nowe hmm.. to co wtedy Panie pielęgniarki- asystentki wymyślą ;)
    Jutro Ci opowiem :D

2017 #1
    2019 #2
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit no to ci współczuję z tą wizyta bo ja sama zawsze żyje od wizyty do wizyty. Fakt że teraz pierwszy raz się cieszę że mam aż za 3 tygodnie bo jakbym miała wcześniej to byłoby mi przykro że trzeba przekładać bo przecież nie zegne nogi a o samolocie u gina w ogóle nie ma mowy.
    Kleopatra to razem przejdziemy te emocje.:-)
    Blubka jak tam pierwszy dzień na L4?
    Qasha tylko miej na uwadze w ostatni dzień umowy żeby zaświadczenie rzucić o tc od lekarza.
    Już minęły 2 tygodnie odkąd nawet nie myślę o papierosie hurra może w końcu się uda to dziadostwo zostawić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeina a ty jak się czujesz ?
    Monika 88 coś ostatnio mi cie tu za malo:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze cały czas mi żal promyczka.... to ona mnie tu zwerbowala i jako pierwsza ciepło przyjęła a tu za dobroć ja taka krzywda spotkała. To nie fair! promyczku ja zawsze będę Ci życzyć jak najlepiej żeby w końcu się udało nawet trojaczki!:-*

promyczek 39 lubi tę wiadomość

• Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kobietki, ja tak troce polecę do przodu... mam pytanie odnośnie kwasu foliowego. Mamy go brać przez pierwsze 3 miesiące, czyli co, jak zacznę 4 miesiąc to tak z dnia na dzień mam to odstawić czy jak?? jakoś mnie to gryzie...

ha! jest i drugie pytanie, i to równie dziwne :D jeżeli po urlopie macierzyńskim będę chciała iść na wychowawczy (3-letni, nie płatny), to czy wtedy pracodawca ma obowiązak też mi przedłużyc umowę na te 3 lata?

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    kobietki, ja tak troce polecę do przodu... mam pytanie odnośnie kwasu foliowego. Mamy go brać przez pierwsze 3 miesiące, czyli co, jak zacznę 4 miesiąc to tak z dnia na dzień mam to odstawić czy jak?? jakoś mnie to gryzie...

ha! jest i drugie pytanie, i to równie dziwne :D jeżeli po urlopie macierzyńskim będę chciała iść na wychowawczy (3-letni, nie płatny), to czy wtedy pracodawca ma obowiązak też mi przedłużyc umowę na te 3 lata?

Kwas foliowy w dawce 0,4mg nalezy brac minimum 3 miesiace przed planowana ciaza przez caly okres jej trwania. W praktyce kobietom w wieku rozrodczym zaleca sie profilaktyczne przyjmowanie kwasu foliowego 0,4mg na codzien.

Pracodawca nie ma obowiazku przedluzac Ci umowy jesli konczy sie ona przed przejsciem na wychowawczy czyli w trakcie macierzynskiego.

• Arwi Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 11:13

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toska gratuluje ! Ja ostatniego zapalilam 5 wrzesnia ;) dzien pozniej zrobilam test i juz wiecej nie zapalilam ;)

Arwi, toska_88 lubią tę wiadomość

• Arwi Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wam dziewczyny rzucenia papierosów. Sama nie palę, ale widziałam w szpitalu całą masę ciężarnych z fajką w buzi. Masakra. Wiem, że to świństwo ciężko rzucić i czasem to trwa, ale jak widzę babkę w 8 miesiącu dalej palącej w najlepsze... Uhhh. Przecież to szkodzi dziecku :(

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
‹‹ 298 299 300 301 302 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ