MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Spirit wrote:Lekarza nie ma odwołali cały tydzień. Z tego co zrozumiałam pod koniec miesiąca już będzie. W ogole teraz zobaczyłam wiadomość, już Ci odp.
Uhh, no czasem tak niestety jest. Chociaz np u mojej mamy w przychodni jak np. któryś z lekarzy musi zostać w szpitalu, bo pilna operacja, czy coś i odwołuje pacjentki z przychodni, to one je potem dopychają w najbliższych możliwych terminach, które im pasują, albo proponują innego lekarza. Ale pewnie wszędzie jest inaczej.
Mam nadzieję, że nie będziesz musiała długo czekać na nowy termin wizyty i na samą wizytę... -
Qasha wrote:Uhh, no czasem tak niestety jest. Chociaz np u mojej mamy w przychodni jak np. któryś z lekarzy musi zostać w szpitalu, bo pilna operacja, czy coś i odwołuje pacjentki z przychodni, to one je potem dopychają w najbliższych możliwych terminach, które im pasują, albo proponują innego lekarza. Ale pewnie wszędzie jest inaczej.
Mam nadzieję, że nie będziesz musiała długo czekać na nowy termin wizyty i na samą wizytę...2017 #1
2019 #2
-
Spirit wrote:Już teraz miałam prawie miesiąc ech mam termin do innego na 27
Huh ja też już ponad 3 tyg czekam i nie wyobrażam sobie, co bym zrobiła, gdyby mi odwołali wizytę...
Ale tak poza tym to 27.10 to świetna data i wtedy są zawsze same dobre wieści Wiem co mówię, urodziłam się wtedy, więc dla całego świata jest to dobry dzień!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 14:59
Spirit lubi tę wiadomość
-
Dzieki dziewczyny. Monika gratuluje. Ja nie dostałam skierowania na Pappa a należna mi sie bezpłatne. Pójdę do innego lekarza po skierowanie. Qasha, debilem się nie przejmuj, Ty jesteś wygrana.
Arwi lubi tę wiadomość
06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
Będzie Aleksandra Karolina -
Nieśmiała wrote:co do wózka to ja się nie zastanawiałam jeszcze, prawdopodobnie odziedziczę w spadku od rodziny, ale gdyby się okazała że jednak muszę kupić, to naprawdę nie wiem jaki. Napewno będzie musiał mieć lekki stelaż, bo mieszkam na drugim piętrze bez windy, i będę musiała go jakośc codziennie znosić i wnosić, bo nie mam możliwości zostawić na dole na klatce niestety
Pociesze Cie. Ja mieszkam na 4 i tez lipa z miejscem na dole czasami jest czasami nie zależy kiedy inne mamuski idą na spacerNieśmiała lubi tę wiadomość
-
Spirit no tak jest czasami u lekarzy.glowa do gory a moze zmien przychodnie?nie dosc ze odwolali cibwizyte przebiesli termin to jeszcze inny gin cie przyjmie.ja bym tak nie chciala.Demsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
Nie, ten inny to w przypływie desperacji się mówiłam po telefonie bo się bohe że jak jutro się zacznę umawiać do tego swojego to wszyscy którym odwołali, już zaklępia termin i się nie zagramy z pracą męża a ba usg musi być, no musi2017 #1
2019 #2
-
nick nieaktualnySpirit no to ci współczuję z tą wizyta bo ja sama zawsze żyje od wizyty do wizyty. Fakt że teraz pierwszy raz się cieszę że mam aż za 3 tygodnie bo jakbym miała wcześniej to byłoby mi przykro że trzeba przekładać bo przecież nie zegne nogi a o samolocie u gina w ogóle nie ma mowy.
Kleopatra to razem przejdziemy te emocje.
Blubka jak tam pierwszy dzień na L4?
Qasha tylko miej na uwadze w ostatni dzień umowy żeby zaświadczenie rzucić o tc od lekarza.
Już minęły 2 tygodnie odkąd nawet nie myślę o papierosie hurra może w końcu się uda to dziadostwo zostawić. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKurcze cały czas mi żal promyczka.... to ona mnie tu zwerbowala i jako pierwsza ciepło przyjęła a tu za dobroć ja taka krzywda spotkała. To nie fair! promyczku ja zawsze będę Ci życzyć jak najlepiej żeby w końcu się udało nawet trojaczki!:-*
promyczek 39 lubi tę wiadomość
-
kobietki, ja tak troce polecę do przodu... mam pytanie odnośnie kwasu foliowego. Mamy go brać przez pierwsze 3 miesiące, czyli co, jak zacznę 4 miesiąc to tak z dnia na dzień mam to odstawić czy jak?? jakoś mnie to gryzie...
ha! jest i drugie pytanie, i to równie dziwne jeżeli po urlopie macierzyńskim będę chciała iść na wychowawczy (3-letni, nie płatny), to czy wtedy pracodawca ma obowiązak też mi przedłużyc umowę na te 3 lata? -
nick nieaktualnyNieśmiała wrote:kobietki, ja tak troce polecę do przodu... mam pytanie odnośnie kwasu foliowego. Mamy go brać przez pierwsze 3 miesiące, czyli co, jak zacznę 4 miesiąc to tak z dnia na dzień mam to odstawić czy jak?? jakoś mnie to gryzie...
ha! jest i drugie pytanie, i to równie dziwne jeżeli po urlopie macierzyńskim będę chciała iść na wychowawczy (3-letni, nie płatny), to czy wtedy pracodawca ma obowiązak też mi przedłużyc umowę na te 3 lata?
Kwas foliowy w dawce 0,4mg nalezy brac minimum 3 miesiace przed planowana ciaza przez caly okres jej trwania. W praktyce kobietom w wieku rozrodczym zaleca sie profilaktyczne przyjmowanie kwasu foliowego 0,4mg na codzien.
Pracodawca nie ma obowiazku przedluzac Ci umowy jesli konczy sie ona przed przejsciem na wychowawczy czyli w trakcie macierzynskiego. -
nick nieaktualny
-
Gratuluję wam dziewczyny rzucenia papierosów. Sama nie palę, ale widziałam w szpitalu całą masę ciężarnych z fajką w buzi. Masakra. Wiem, że to świństwo ciężko rzucić i czasem to trwa, ale jak widzę babkę w 8 miesiącu dalej palącej w najlepsze... Uhhh. Przecież to szkodzi dziecku