MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNieśmiała wrote:W praktyce bedzie tak, ze w czerwcu skoncze macierzynski a umowe mam do pazdziernika. Czyli przedlużą?
"Należy jednak wyjaśnić, że kobiecie zatrudnionej na umowę na czas określony urlop przysługuje tylko do dnia, do którego umowa jest zawarta. Oznacza to, że jeśli umowa o pracę pracownicy rozwiązuje się np. 31 grudnia 2011 r., to z tą datą kończy się jej urlop wychowawczy. W przypadku gdy pracodawca zdecyduje się na udzielenie jej urlopu wychowawczego na czas dłuższy niż wynika to z okresu, na który została zawarta umowa, to orzecznictwo wskazuje, że można wówczas domniemywać, że strony zawarły umowę na czas nieokreślony."
Źródło : http://www.infor.pl/prawo/praca/urlopy-pracownicze/279195,Urlop-wychowawczy-a-umowa-o-prace-na-czas-okreslony.html -
nick nieaktualny
-
D.zagro wrote:Witam.
To i my dołączamy z terminem na 15.05.2017
To nasza druga ciąża.(jestem już lipcowa mama:P ) Lekkie komplikacje i krwawienia w 4-5tygodniu, pobyt w szpitalu i wielka niewiadoma.
Wszystko puki co skonczylo się dobrze i dziecię dzielnie walczyli , serduszko bije więc trzeba być dobrej myśli
Pozdrawiamy ! -
ja dzisiaj zabiegana - najpierw klientki a potem robiłam tort dla synka bo jutro ma 2 latka
jestem wymordowana - mdłości męczą - jeszcze tylko 2 dni i ujrzę pierwszy raz fasolkinkę - no mam taką nadziejęmarie_marie22, Mabelle, bezimienna, Maniuś, Camilia, Madu1611 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witaj d.zagro;)
Quasha to pojadlas;)
Mnie sie dzis nic nie chce, mam totalnego lenia.to lozko sily ze mnie wyciaga..Demsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
nick nieaktualnyMarie nie ważne kiedy powiedziałaś w pracy o ciaxy ważne w którym tygodniu będziesz gdy umowa się kończy. Nie mogą cie zwolnić nawet w 1 tc z tym że mogą nie przedłużyć jak kończy się za szybko. Jeśli umowa wygasa w dniu kiedy będziesz miała w3 tc to w ostatni dzień umowy zanosisz zaświadczenie w którym jesteś tygodniu i muszą przedłużyć umowę także ze powiedziałaś w 6 tc to nic nie znaczy. A do kiedy masz umowę?
Nieśmiała macierzynski kończy ci się w czerwcu to możesz iść na wychowawczy tylko do końca umowy do października bo tu nikt nie ma obowiązku ci przedłużać ale może się dogadasz z szefem o przedłużenie że chcesz cały wychowawczy wziąść bo szefa to nic nie kosztuje.
ZastrzeŻona też dawno nie zaglądala!
A ja osiągnęłam SUKCES!!! udało mi się wgrzebać do brodzika o wysokosci 40 cm i uwaga .... wziąść PRYSZNIC!!! wspaniałe uczucie euforii:-) może teraz tyle much nie będzie latalo ha haWiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 19:05
-
Z doświadczenia stwierdzam ze lepszw wymioty jak całodniowe nudności. W pierwszej ciazy , wymiotowalam z rana tak max do 12. I potem spokój . Teraz wymiotuje rzadko ,najczęściej późno w nocy , ale za to jest mi niedobrze cały czas , nawet jak sie przebudzenie w nocy.
W pierwszej ciąży wymioty sie trzymały do 26tygodnia zobaczymy jak będzie teraz. Już mam dość a tyle przede mną ... -
Hope_ wrote:dziewczyny wzięłam duphaston... Jak myślicie po jakim czasie można wymiotować by działąnie było ok... dzisiaj cały dzień wymiotuję więc nie było dobrego momentu na wzięcie i wzięłam i mnie już muli i nie wiem ile wytrzymam czy brać kolejną?
Jak brałam go w 6tc będąc w szpitalu to nie dali mi kolejnej po wymiotach. A wymiotowalam jakoś 30min po połknięciu. Pojęcia nie mam jak to jest