X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope sam wywar możesz świezy zamrozić ;) wybacz z ta fasolką :P

tośka gratuluję wzięcia prysznica ;) z takim kolanem to na pewno prawie jak mount everest

idę robić muffiny jajeczne od rana mam na nie ochotę :D

toska_88 lubi tę wiadomość

• Forbidden Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, witam nowe mamusie :) juz jutro wizyta, nie moge sie doczekac az zobacze maleństwo! :) dzisiaj mam całkiem dobry humor, cala kolacje zjadłam i nie zwróciłam, jest postęp :D

Ciekawa jestem czy mój gin coś wiecej mi powie, czy tak jak na pierwszej wizycie samo usg i skierowanie na badania i zero rozmowy, nawet o kwasie foliowym nie wspomniał, tyle dobrze że sama wiem żeby go brać. Chyba bede musiała zmienić lekarza na większą gadułe bo nic sie nie dowiem :D

D.zagro, bezimienna, Demsik, strawberry juice, Misia 69, Maniuś lubią tę wiadomość

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:*
    Gratuluję wszystkim udanych wizyt:) witamy nowe majówki:)
    Ja właśnie spełniłam moją największą zachciankę-koktajl truskawka+banan!:D
    Aż mi mdłości na chwilę odpuściły:) wogóle jakoś nie chcę zapeszać, ale coraz lepiej ze mną. Chyba się tak napaliłam, że przejdzie mi do 12 tyg, że działa takie jakby placebo :D
    Hope polecam potrzymać chociaż 30min, a najlepiej godzinę, wtedy masz raczej pewność. Ja staram się dlatego brać tabletki przed wyjściem z domu, bo np. na spacerze wiem, że wytrzymam. O ile masz siłę tak robić, to polecam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 19:28

D.zagro, Hope_ lubią tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    dziewczyny wzięłam duphaston... Jak myślicie po jakim czasie można wymiotować by działąnie było ok... dzisiaj cały dzień wymiotuję więc nie było dobrego momentu na wzięcie i wzięłam i mnie już muli i nie wiem ile wytrzymam :( czy brać kolejną?
    Trochę się na pewno wchłonie wiec ja bym nie brała.
    Można również wekowac zupy bez mięsa :)

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bleeee muli ale jakos zyje

Drukujecie Strasznie duzo:)

Brzuch wywalilo ostatnion spodnie cisna powoli. Kolezanka z forum wyśle mi spodnie ciazowe;-)

Czy jeśli dzisiah mam 7t6d jutro 8.0 to znaczy ze jutro zaczynam trzeci miesiąc?!

strawberry juice lubi tę wiadomość

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za mną chodziły śledzie cały dzień i zjadłam w śmietanie z marchewką i cebulką mniami :D Ale teraz ciągle mi się nimi odbija aż mi niedobrze , chyba moje dziecie nie polubiło śledzia :D

ag194, bezimienna lubią tę wiadomość

• Espera Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strawberry juice wrote:
    Toska gratuluje ! Ja ostatniego zapalilam 5 wrzesnia ;) dzien pozniej zrobilam test i juz wiecej nie zapalilam ;)
    Ja ostatniego zapalilam 31/08 i mnie odrzuciło dla mnie to był znak sygnał że się udało ;-)

toska_88, strawberry juice lubią tę wiadomość

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia N. wrote:
    Bleeee muli ale jakos zyje

Drukujecie Strasznie duzo:)

Brzuch wywalilo ostatnion spodnie cisna powoli. Kolezanka z forum wyśle mi spodnie ciazowe;-)

Czy jeśli dzisiah mam 7t6d jutro 8.0 to znaczy ze jutro zaczynam trzeci miesiąc?!

Tak przynajmiej wg Belly :) jutro zaczynasz 9 tydzień a z nim 3 msc

Klaudia N., bezimienna, strawberry juice lubią tę wiadomość

• marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    Marie nie ważne kiedy powiedziałaś w pracy o ciaxy ważne w którym tygodniu będziesz gdy umowa się kończy. Nie mogą cie zwolnić nawet w 1 tc z tym że mogą nie przedłużyć jak kończy się za szybko. Jeśli umowa wygasa w dniu kiedy będziesz miała w3 tc to w ostatni dzień umowy zanosisz zaświadczenie w którym jesteś tygodniu i muszą przedłużyć umowę także ze powiedziałaś w 6 tc to nic nie znaczy. A do kiedy masz umowę?
    Mam do połowy listopada. Tak, a wiem, że teraz mam płacone do porodu. Ale jak z umową? mam cos podpisywac? czy tym sie zajmie już zus?

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mogę patrzeć na mięso i ostatnio niestety też na rybki:( te moje dziecię takie fit, bo same zdrowe żarełko mi wchodzi(i czasami słodycze niestety:P) ale ogólnie to pokochałam twarożki ze szczypiorkiem, warzywka, owoce i wszystko takie leciutkie:D a jeszcze na uczelni pyszne świeże kanapki sprzedają, to ja już kupiona jestem:)

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • Espera Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Dziewuszki dzis wrociłam do domu ze szpitala ,po zabiegu.Fizycznie czuje sie ok..
    Toska dziekuje Ci ze tak ładnie napisałas -czytałam :*
    mam zakaz pukania na miesiac ,za 2 miesiace mozna zachodzic ..ale najpierw porobie badania.a jest ich troche.
    A Wy wszystkie widze ładnie rosniecie razem z maluszkami:*
    Cieszę się że dochodzisz do siebie. Szybciutko możesz działać. Pewnie niedługo zobaczymy Cię na sierpniówkach lub najpóźniej na wrześniówkach... Ale do nas zaglądaj bo będziemy miały ciuszki dla Ciebie ;-)

bezimienna, promyczek 39, marie_marie22 lubią tę wiadomość

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyczku cieszę się że jesteś już w domku i że dostaliście zielone światełko już za dwa miesiące zobaczysz jak szybko zleci :)
    Życzę Wam by Grudniowa gwiazdka była dla Was magiczna ;*

promyczek 39 lubi tę wiadomość

• bezimienna Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forbidden wrote:
    Czesc dziewczyny, witam nowe mamusie :) juz jutro wizyta, nie moge sie doczekac az zobacze maleństwo! :) dzisiaj mam całkiem dobry humor, cala kolacje zjadłam i nie zwróciłam, jest postęp :D

Ciekawa jestem czy mój gin coś wiecej mi powie, czy tak jak na pierwszej wizycie samo usg i skierowanie na badania i zero rozmowy, nawet o kwasie foliowym nie wspomniał, tyle dobrze że sama wiem żeby go brać. Chyba bede musiała zmienić lekarza na większą gadułe bo nic sie nie dowiem :D

ja jutro też mam wizytę. Im bliżej tym bardziej panikuje ;/ mój mąż znów w delegacji i chyba pójdzie ze mną mama. Tak bardzo cieszy się z tej ciąży...

Promyczku trzymam kciuki za Ciebie! Uda się za dwa miesiące...
    ggonia wrote:
    Za mną chodziły śledzie cały dzień i zjadłam w śmietanie z marchewką i cebulką mniami :D Ale teraz ciągle mi się nimi odbija aż mi niedobrze , chyba moje dziecie nie polubiło śledzia :D
    oj też miałam niedawno etap na śledzia, no i też chyba dziecku nie smakował... Zauważyłam, że jak mam jakąś zachciankę, to jak zjem to zaraz źle się czuję... organizm chyba kpi ze mnie ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 19:53

promyczek 39, ggonia lubią tę wiadomość

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • Forbidden Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna ja ide sama bo mój M pracuje. Nie stresuj się tylko ciesz, że jutro podejrzysz swoje maleństwo :) na pewno wszystko będzie dobrze

bezimienna lubi tę wiadomość

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • bezimienna Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    generalnie jestem dobrej myśli - pozytywnie. Ale trochę ludzi się już dowiedziało - i tak bardzo bym chciała, żeby było ok jutro. Odsuwam myśli niepokojące - przynajmniej próbuje... i nie mogę się już doczekać 16:20 jutro :)

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marie nic nie musisz robić tylko rzucić zaświadczenie ze jesteś w 13 tc bo akurat jakiś tak będzie ze się wyratujesz nie? I ciągnij sobie spokojnie l4 do samego porodu później macierzynski z ZUS i po umowie :-(

• Forbidden Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znać po wizycie jak tam :) ja mam na 12

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espera wrote:
    Ja ostatniego zapalilam 31/08 i mnie odrzuciło dla mnie to był znak sygnał że się udało ;-)

Dla mnie znakiem bylo klucie prawego jajnika, sennosc i kawa mi nie smakowala a jestem kawoszem - pilam taka czarna siekiere bez dodatkow :) Papieros tez mi nie smakowal, ale nie jakos szczegolnie :P

• bezimienna Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forbidden wrote:
    Daj znać po wizycie jak tam :) ja mam na 12
    To Ty koniecznie musisz dać znać pierwsza :)

Forbidden lubi tę wiadomość

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos etapu śledzia, to ja gdzies przez półtorej tygodnia miałam mega zachcianki na śledzia ale tylko w śmietanie. No i tak jadłam co drugi dzień śledzia w śmietanie z bułką. Mój mąż mi tak donosił i pewnego razu jak zobaczyłam śledzia to nagle na sam widok miałam nudności. No i teraz mnie odrzuca.
    Miałam też etap na 'dużo jedzenia', potem na 'nie chcę nic jeść'. A teraz mam w sumie już tak w miarę normalnie, choć nie powiem - ostatnio frytki z piekarnika plus ryba rządzą <3

oar8yx8d9fawxkqt.png
‹‹ 301 302 303 304 305 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ