X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope sam wywar możesz świezy zamrozić ;) wybacz z ta fasolką :P

tośka gratuluję wzięcia prysznica ;) z takim kolanem to na pewno prawie jak mount everest

idę robić muffiny jajeczne od rana mam na nie ochotę :D

toska_88 lubi tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Forbidden Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, witam nowe mamusie :) juz jutro wizyta, nie moge sie doczekac az zobacze maleństwo! :) dzisiaj mam całkiem dobry humor, cala kolacje zjadłam i nie zwróciłam, jest postęp :D

Ciekawa jestem czy mój gin coś wiecej mi powie, czy tak jak na pierwszej wizycie samo usg i skierowanie na badania i zero rozmowy, nawet o kwasie foliowym nie wspomniał, tyle dobrze że sama wiem żeby go brać. Chyba bede musiała zmienić lekarza na większą gadułe bo nic sie nie dowiem :D

D.zagro, bezimienna, Demsik, strawberry juice, Misia 69, Maniuś lubią tę wiadomość

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:*
    Gratuluję wszystkim udanych wizyt:) witamy nowe majówki:)
    Ja właśnie spełniłam moją największą zachciankę-koktajl truskawka+banan!:D
    Aż mi mdłości na chwilę odpuściły:) wogóle jakoś nie chcę zapeszać, ale coraz lepiej ze mną. Chyba się tak napaliłam, że przejdzie mi do 12 tyg, że działa takie jakby placebo :D
    Hope polecam potrzymać chociaż 30min, a najlepiej godzinę, wtedy masz raczej pewność. Ja staram się dlatego brać tabletki przed wyjściem z domu, bo np. na spacerze wiem, że wytrzymam. O ile masz siłę tak robić, to polecam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 19:28

D.zagro, Hope_ lubią tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    dziewczyny wzięłam duphaston... Jak myślicie po jakim czasie można wymiotować by działąnie było ok... dzisiaj cały dzień wymiotuję więc nie było dobrego momentu na wzięcie i wzięłam i mnie już muli i nie wiem ile wytrzymam :( czy brać kolejną?
    Trochę się na pewno wchłonie wiec ja bym nie brała.
    Można również wekowac zupy bez mięsa :)

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bleeee muli ale jakos zyje

Drukujecie Strasznie duzo:)

Brzuch wywalilo ostatnion spodnie cisna powoli. Kolezanka z forum wyśle mi spodnie ciazowe;-)

Czy jeśli dzisiah mam 7t6d jutro 8.0 to znaczy ze jutro zaczynam trzeci miesiąc?!

strawberry juice lubi tę wiadomość

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za mną chodziły śledzie cały dzień i zjadłam w śmietanie z marchewką i cebulką mniami :D Ale teraz ciągle mi się nimi odbija aż mi niedobrze , chyba moje dziecie nie polubiło śledzia :D

ag194, bezimienna lubią tę wiadomość

• Espera Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strawberry juice wrote:
    Toska gratuluje ! Ja ostatniego zapalilam 5 wrzesnia ;) dzien pozniej zrobilam test i juz wiecej nie zapalilam ;)
    Ja ostatniego zapalilam 31/08 i mnie odrzuciło dla mnie to był znak sygnał że się udało ;-)

toska_88, strawberry juice lubią tę wiadomość

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia N. wrote:
    Bleeee muli ale jakos zyje

Drukujecie Strasznie duzo:)

Brzuch wywalilo ostatnion spodnie cisna powoli. Kolezanka z forum wyśle mi spodnie ciazowe;-)

Czy jeśli dzisiah mam 7t6d jutro 8.0 to znaczy ze jutro zaczynam trzeci miesiąc?!

Tak przynajmiej wg Belly :) jutro zaczynasz 9 tydzień a z nim 3 msc

Klaudia N., bezimienna, strawberry juice lubią tę wiadomość

• marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    Marie nie ważne kiedy powiedziałaś w pracy o ciaxy ważne w którym tygodniu będziesz gdy umowa się kończy. Nie mogą cie zwolnić nawet w 1 tc z tym że mogą nie przedłużyć jak kończy się za szybko. Jeśli umowa wygasa w dniu kiedy będziesz miała w3 tc to w ostatni dzień umowy zanosisz zaświadczenie w którym jesteś tygodniu i muszą przedłużyć umowę także ze powiedziałaś w 6 tc to nic nie znaczy. A do kiedy masz umowę?
    Mam do połowy listopada. Tak, a wiem, że teraz mam płacone do porodu. Ale jak z umową? mam cos podpisywac? czy tym sie zajmie już zus?

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mogę patrzeć na mięso i ostatnio niestety też na rybki:( te moje dziecię takie fit, bo same zdrowe żarełko mi wchodzi(i czasami słodycze niestety:P) ale ogólnie to pokochałam twarożki ze szczypiorkiem, warzywka, owoce i wszystko takie leciutkie:D a jeszcze na uczelni pyszne świeże kanapki sprzedają, to ja już kupiona jestem:)

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • Espera Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Dziewuszki dzis wrociłam do domu ze szpitala ,po zabiegu.Fizycznie czuje sie ok..
    Toska dziekuje Ci ze tak ładnie napisałas -czytałam :*
    mam zakaz pukania na miesiac ,za 2 miesiace mozna zachodzic ..ale najpierw porobie badania.a jest ich troche.
    A Wy wszystkie widze ładnie rosniecie razem z maluszkami:*
    Cieszę się że dochodzisz do siebie. Szybciutko możesz działać. Pewnie niedługo zobaczymy Cię na sierpniówkach lub najpóźniej na wrześniówkach... Ale do nas zaglądaj bo będziemy miały ciuszki dla Ciebie ;-)

bezimienna, promyczek 39, marie_marie22 lubią tę wiadomość

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyczku cieszę się że jesteś już w domku i że dostaliście zielone światełko już za dwa miesiące zobaczysz jak szybko zleci :)
    Życzę Wam by Grudniowa gwiazdka była dla Was magiczna ;*

promyczek 39 lubi tę wiadomość

• bezimienna Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forbidden wrote:
    Czesc dziewczyny, witam nowe mamusie :) juz jutro wizyta, nie moge sie doczekac az zobacze maleństwo! :) dzisiaj mam całkiem dobry humor, cala kolacje zjadłam i nie zwróciłam, jest postęp :D

Ciekawa jestem czy mój gin coś wiecej mi powie, czy tak jak na pierwszej wizycie samo usg i skierowanie na badania i zero rozmowy, nawet o kwasie foliowym nie wspomniał, tyle dobrze że sama wiem żeby go brać. Chyba bede musiała zmienić lekarza na większą gadułe bo nic sie nie dowiem :D

ja jutro też mam wizytę. Im bliżej tym bardziej panikuje ;/ mój mąż znów w delegacji i chyba pójdzie ze mną mama. Tak bardzo cieszy się z tej ciąży...

Promyczku trzymam kciuki za Ciebie! Uda się za dwa miesiące...
    ggonia wrote:
    Za mną chodziły śledzie cały dzień i zjadłam w śmietanie z marchewką i cebulką mniami :D Ale teraz ciągle mi się nimi odbija aż mi niedobrze , chyba moje dziecie nie polubiło śledzia :D
    oj też miałam niedawno etap na śledzia, no i też chyba dziecku nie smakował... Zauważyłam, że jak mam jakąś zachciankę, to jak zjem to zaraz źle się czuję... organizm chyba kpi ze mnie ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 19:53

promyczek 39, ggonia lubią tę wiadomość

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • Forbidden Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna ja ide sama bo mój M pracuje. Nie stresuj się tylko ciesz, że jutro podejrzysz swoje maleństwo :) na pewno wszystko będzie dobrze

bezimienna lubi tę wiadomość

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • bezimienna Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    generalnie jestem dobrej myśli - pozytywnie. Ale trochę ludzi się już dowiedziało - i tak bardzo bym chciała, żeby było ok jutro. Odsuwam myśli niepokojące - przynajmniej próbuje... i nie mogę się już doczekać 16:20 jutro :)

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marie nic nie musisz robić tylko rzucić zaświadczenie ze jesteś w 13 tc bo akurat jakiś tak będzie ze się wyratujesz nie? I ciągnij sobie spokojnie l4 do samego porodu później macierzynski z ZUS i po umowie :-(

• Forbidden Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znać po wizycie jak tam :) ja mam na 12

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espera wrote:
    Ja ostatniego zapalilam 31/08 i mnie odrzuciło dla mnie to był znak sygnał że się udało ;-)

Dla mnie znakiem bylo klucie prawego jajnika, sennosc i kawa mi nie smakowala a jestem kawoszem - pilam taka czarna siekiere bez dodatkow :) Papieros tez mi nie smakowal, ale nie jakos szczegolnie :P

• bezimienna Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forbidden wrote:
    Daj znać po wizycie jak tam :) ja mam na 12
    To Ty koniecznie musisz dać znać pierwsza :)

Forbidden lubi tę wiadomość

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos etapu śledzia, to ja gdzies przez półtorej tygodnia miałam mega zachcianki na śledzia ale tylko w śmietanie. No i tak jadłam co drugi dzień śledzia w śmietanie z bułką. Mój mąż mi tak donosił i pewnego razu jak zobaczyłam śledzia to nagle na sam widok miałam nudności. No i teraz mnie odrzuca.
    Miałam też etap na 'dużo jedzenia', potem na 'nie chcę nic jeść'. A teraz mam w sumie już tak w miarę normalnie, choć nie powiem - ostatnio frytki z piekarnika plus ryba rządzą <3

oar8yx8d9fawxkqt.png
‹‹ 301 302 303 304 305 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ