MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hope ja też uważam, że się uśmiecha do zdjęcia, ale mój Mąż jakoś uparcie nie chce mi przyznać racji
na pierwszym usg byłam sama, a teraz z nim i było przez brzuch, ale mówił mi wcześniej że nie bardzo by chciał być przy takim transwaginalnym bo stara się nie myśleć o tym co tam na tych wizytach kto mi wkłada
:P:P
cykle 32d, atopik, lekka niedoczynność tarczycy
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny ja właśnie wróciłam z wizyty. Wszystko w porządku dzidziuś ma 4,42 cm, gdyby miał 1 mm więcej już dzisiaj miałabym prenatalne, a tak za tydzień w czwartek usg. Dzisiaj robiłam test z krwi do prenatalnych, za tydzień też wyniki.
Ciąża jest 4 dni starsza niż przypuszczaliśmy, czyli dzisiaj był 1 dzień 11 tygodnia, czyli zaczęłam 12 tydzień
Widziałam dwie rączki, dwie nóżki, ahhh śliczny jest:) Tętno 161:) Mam nadzieję, że u was wszystko w porządku i u mnie i uwas na prenatalnych będzie wszystko dobrze:)marie_marie22, GoNia1979, Kleopatra, blubka, Mabelle, Demsik, Misia 69, Forbidden, ag194, Uszczesliwiona, sylwucha89, Uska, monika_89, Maniuś, mon!ta^, Madu1611, sylwia1985, Camilia lubią tę wiadomość
Marta 267 -
nick nieaktualny
-
Cześć Dziewczyny. Ja tu po raz pierwszy jestem
Mój termin to 15 maj 2017. Obecnie 11 tydzień.
O ciąży dowiedziałam się w 6 tcwcześniej robiłam test i był negatywny póżniej byłam u gina że 48 dniowe cykle mnie dobijają... zrobił cytologie i skierował na usg transwaginalne po miesiączce (to był początek września). 8.09 dostałam okres i na 19.09 poszlam na usg mysląc o czymś ze mam np. Policystyczne jajniki a Pani mówi ze jestem w ciąży:) Wielka niespodzianka
przede mną badani usg plus test pappa ktorego się boje. Czy test pappa to pobranie krwii z mijej ręki? Czy 2 wersja igłą przez brzuch? Kto wie... ? Znacie już płeć dziecka kto po badaniach prenatalnych..
Mabelle, Demsik, Moniqaaa, Hope_, missdiss, WreszcieMama, GoNia1979, sylwucha89, Uska, monika_89, mon!ta^, Madu1611, sylwia1985, Camilia lubią tę wiadomość
-
monika_89 wrote:Wszystko ok NT 1.4 kość nosowa jest, CRL 4,9.
Krwiaka nie widać ale... Łożysko bardzo nisko, prawdopodobnie przodujące więc trochę wyższego ryzyka. Miała ktroraś z Was? Hope chyba Ty?
Apropo bardzo sie ciesze ze wizyty przebiegly pomyslnie.oby teraz juz same takie byly.
Monika89 a masz lezec?
Asiapoli zagladaj do nas kiedy zechcesz a jak uda sie ponownie to czekamy na ciebie i dobre wiadomosci.ja wierze ze jeszcze wam sie uda;))))Demsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
Hope ja czytałam gdzieś, że nie da się po jednym usg powiedzieć czy tętno jest za wysokie bo to jest liczone tylko na podstawie kilkusekundowej obserwacji i potem mnożone tak żeby wyszło uderzenia/minutę, więc dopiero przy kolejnym usg można sprawdzić czy tętno dalej wysokie czy akurat tak się raz zmierzyło
więc chyba nie ma się co martwić na razie
cykle 32d, atopik, lekka niedoczynność tarczycy