X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • blubka Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marie_marie22 wrote:
    Właśnie weszłam i nadrabiam Was i się śmiałam z tych myszek, wilków, lisów, ale najlepszy był skunks :D

W ogole cos mi się organizm przestawił i budzę sie na zwiecie leków a potem wstaję ok 12...masakraa
    ale nas wkreciłaś... ;-)

• blubka Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika nie rób smaka na te pyszności... u mnie bulgocze BIGOS! nie mogę się doczekać jak będę go wcinać ;-)

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 12:06

Arwi, Demsik lubią tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    toska szkoda że nie podpisaliście wtedy żadnej umowy ale z drugiej strony kto przewidział że tak to się skończy. Chamstwo czyyste z jej strony jak tak można własne dziecko urządzić :/

monita ktoś innej wiary nie może być chrzesnym ale może zostać świadkiem chrztu, to dwie rożne rzeczy. Musi być przynajmniej jeden rodzic chrzestny drugi może być świadek

mąz wziął tydzień opieki, zajmuje się Paulą i mnie dopieszcza. Wczoraj pyszny obiad, na kolacje domowe burgery a teraz robi ciastka drożdżowe z powidłami i ślimaczki z cynamonem <3 czuję się dopieszczona :D muszę wymyślić co jutro na obiad i wykorzystać jego ostatni dzień w domu :D
    O nieee.... a za mną już od kilku dni chodzi taka drożdżowka z czymś kwaśnym np powidla że śliwek! Teraz umysł oszalał! Ja kurde nie mogę jeszcze tak swirowac w kuchni bo ledwo kustykam i maz krzyczy. Ja dziś robię zupę gulasxowa w zapieczonym chlebie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anya może być tak że zakażenie bylo przed zajściem w ciążę i dlatego taki wynik a jeśli tak by było to nic nie zagraża dzidzi. W każdym razie im szybciej tym lepiej bo będzie można to leczyć. Ale długo z wynikiem czekasz ja miałam na następny dzień.

• Anya Koleżanka

Wysłany: 20 października 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mon!ta^ wrote:
    nie ma co Panikowac moja bratowa prawie ze od poczatku tak jak Ty miala toxo bo byla zarazona i brala antybiotyk. Tylko ze trzeba jezdzic do lekarza i badanie robic kontrolne. Ona jezdzila do szpitala poradnia chorób zakaznych :) bedziesz pod kontrola specjalisty to bedzie dobrze. U nije po ciazy jest ok mala zdrowa :) trzeba byc dobrej mysli i nie panikować bo to i tak nic Tobie nie da

Dziękuję mon!ta^, Rozumiem, że teraz tylko cierpliwe czekać w razie co antybiotyk :(:(:(

mon!ta^ lubi tę wiadomość

xnw4dqk3obs1y9ra.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 12:07

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Od około 3 tygodni popijam sok z kiszonych ogórków niczym najlepszą herbatę haha
    Zobaczymy czy będzie mały siusiak

blubka lubi tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anya wrote:
    Dziękuję mon!ta^, Rozumiem, że teraz tylko cierpliwe czekać w razie co antybiotyk :(:(:(
    po ciąży z dziecku też robią badania i sprawdzają czy jest wszystko ok i tak z kilka razy :) więc będzie dobrze

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Anya Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    Anya może być tak że zakażenie bylo przed zajściem w ciążę i dlatego taki wynik a jeśli tak by było to nic nie zagraża dzidzi. W każdym razie im szybciej tym lepiej bo będzie można to leczyć. Ale długo z wynikiem czekasz ja miałam na następny dzień.

Toska_88 czekam na wynik od wtorku , ale z uwagi na to że nie robią na miejscu tylko wysyłają do Szczecina do laboratorium wynik będzie najwcześniej w poniedziałek przyszły. Gdyby było zakażenie w przeszłości to IgG dodatni a IgM ujemny, ale u mnie jest odwrotnie :(

xnw4dqk3obs1y9ra.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marie zwykły pająk? Kurczea myślałam że będzie jakiś Szczurek czy coś:-) ale zagadka była ciekawa :-)
    Z tymi nazwiskami to śmiesznie. W zawodowce miałam koleżankę która ma nazwisko miała forma. Wyszła za mąż i przyjęła 2 członowe nazwisko i się teraz nazywa forma kaszany:-)

blubka, Madu1611, Hope_, Kleopatra, Arwi, Demsik, Maniuś lubią tę wiadomość

• Anya Koleżanka

Wysłany: 20 października 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mon!ta^ wrote:
    po ciąży z dziecku też robią badania i sprawdzają czy jest wszystko ok i tak z kilka razy :) więc będzie dobrze

Dziękuję, mam nadzieję nie mogę się jakoś ogarnąć odkąd dostałam pierwsze wyniki

xnw4dqk3obs1y9ra.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 12:07

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anya wrote:
    Toska_88 czekam na wynik od wtorku , ale z uwagi na to że nie robią na miejscu tylko wysyłają do Szczecina do laboratorium wynik będzie najwcześniej w poniedziałek przyszły. Gdyby było zakażenie w przeszłości to IgG dodatni a IgM ujemny, ale u mnie jest odwrotnie :(
    a
    A igg ile Było? Ujemne? Miałaś jakieś objawy typu infekcja przeziębienie i bolesnosc węzłów chłonnych?

• Anya Koleżanka

Wysłany: 20 października 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    a
    A igg ile Było? Ujemne? Miałaś jakieś objawy typu infekcja przeziębienie i bolesnosc węzłów chłonnych?

Toska_88 moje wyniki poniżej, trudno powiedzieć czy były objawy czasami człowiek myśli, że to zwykłe przeziębienie a to może być jakieś cholerstwo

Toxoplazma gondii Przeciwciała w kl. IgG 0,14 IU/ml
    < 1,0 niereaktywny
    ≥ 1,0-<3,0 niejednoznaczny
    ≥ 3,0 reaktywny
    Toxoplazma gondii Przeciwciała w kl. IgM 1,580 S/CO
    <0,8 niereaktywny
    ≥0,8-<1,0 niejednoznaczny
    ≥1,0 reaktywny

xnw4dqk3obs1y9ra.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monita ślub to zupełnie co innego. Można brać ślub z osobą innej wiary, w innym odłamie katolicyzmu i z osobą niewierzącą w kościele przed Bogiem. W typ ostatnim wypadku niewierząca osoba składa trochę inną przysięgę a wierząca mówi standardowe formułki. Druga rzecz ze w obrębie KK istnieją różne "odłamy" np najczęstsza u nas wrzynanie rzymskokatolickie i kościoły wschodnie np grekokatolicka (i wiele innych), wszystkie należą do jednego Kościoła Katolickiego i podlegają Papieżowi.
    Chrzest jest innym sakramentem, drugi rodzic innej wiary musi się zgodzić żeby dziecko przyjęło wyznanie rzymskokatolickie. Rodzice chrzestni muszą być bierzmowani bo oni są duchowymi przewodnikami dziecka i powinni dawać mu przykład jak godnie żyć. Dlatego chrzesn może być tylko jeden nie ma konieczności wyboru dwóch (ale tak się robi przez wgląd na tradycję) a druga osoba może być tylko świadkiem udzielenia sakramentu.
    Trochę obracam sie w tym środowisku ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2016, 13:16

Hope_ lubi tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska mnie uczyła na studiach zawartka - czekała. Czasem 2 nazwiska brzmią tak absurdalnie śmiesznie że nie warto brać dwóch. Ja z tego względu zostałam przy jednym bo oba nasze do siebie nie pasowały. teraz mam dość zwykłe i popularne nazwisko no ale trudno. Moje panieńskie nie było często spotykane

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2016, 13:15

toska_88 lubi tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    toska mnie uczyła na studiach zawartka - czekała. Czasem 2 nazwiska brzmią tak absurdalnie śmiesznie że nie warto brać dwóch. Ja z tego względu zostałam przy jednym bo oba nasze do siebie nie pasowały. teraz mam dość zwykłe i popularne nazwisko no ale trudno. Moje panieńskie nie było często spotykane

Dobrze że ja na razie nie biorę ślubu :D mój partner ma nazwisko które każdy przekręca i budzi skojarzenia :D .. A moje pospolite strasznie ;p

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, tak na szybkiego posta wpadlam, bo zaraz lece na spacerek.Odnosnie nazwisk mi sie tak fajnie trafilo, ze tylko jedna, pierwsza litere zmienilam z B na D. do pozniej :)

toska_88 lubi tę wiadomość

gannskjoqlc3hmdm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia ja tak samo posmakowakam wody z ogórków:-) w ogóle ogórki to przegryzka ale ja z tymi zwchciankami liczę na dziewuszke:-) przy synu na kg jadłam słodycze! Ciasta a najbardziej Kinderki! Codziennie szła paczuszka kinder. Ta ciaza jest zupełnie inna...

Demsik, Maniuś lubią tę wiadomość

‹‹ 364 365 366 367 368 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ