MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
marie_marie22 wrote:Właśnie weszłam i nadrabiam Was i się śmiałam z tych myszek, wilków, lisów, ale najlepszy był skunks
W ogole cos mi się organizm przestawił i budzę sie na zwiecie leków a potem wstaję ok 12...masakraa -
nick nieaktualnymonika_89 wrote:toska szkoda że nie podpisaliście wtedy żadnej umowy ale z drugiej strony kto przewidział że tak to się skończy. Chamstwo czyyste z jej strony jak tak można własne dziecko urządzić
monita ktoś innej wiary nie może być chrzesnym ale może zostać świadkiem chrztu, to dwie rożne rzeczy. Musi być przynajmniej jeden rodzic chrzestny drugi może być świadek
mąz wziął tydzień opieki, zajmuje się Paulą i mnie dopieszcza. Wczoraj pyszny obiad, na kolacje domowe burgery a teraz robi ciastka drożdżowe z powidłami i ślimaczki z cynamonemczuję się dopieszczona
muszę wymyślić co jutro na obiad i wykorzystać jego ostatni dzień w domu
-
nick nieaktualnyAnya może być tak że zakażenie bylo przed zajściem w ciążę i dlatego taki wynik a jeśli tak by było to nic nie zagraża dzidzi. W każdym razie im szybciej tym lepiej bo będzie można to leczyć. Ale długo z wynikiem czekasz ja miałam na następny dzień.
-
mon!ta^ wrote:nie ma co Panikowac moja bratowa prawie ze od poczatku tak jak Ty miala toxo bo byla zarazona i brala antybiotyk. Tylko ze trzeba jezdzic do lekarza i badanie robic kontrolne. Ona jezdzila do szpitala poradnia chorób zakaznych
bedziesz pod kontrola specjalisty to bedzie dobrze. U nije po ciazy jest ok mala zdrowa
trzeba byc dobrej mysli i nie panikować bo to i tak nic Tobie nie da
Dziękuję mon!ta^, Rozumiem, że teraz tylko cierpliwe czekać w razie co antybiotyk
mon!ta^ lubi tę wiadomość
-
Anya wrote:Dziękuję mon!ta^, Rozumiem, że teraz tylko cierpliwe czekać w razie co antybiotyk
więc będzie dobrze
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
toska_88 wrote:Anya może być tak że zakażenie bylo przed zajściem w ciążę i dlatego taki wynik a jeśli tak by było to nic nie zagraża dzidzi. W każdym razie im szybciej tym lepiej bo będzie można to leczyć. Ale długo z wynikiem czekasz ja miałam na następny dzień.
Toska_88 czekam na wynik od wtorku , ale z uwagi na to że nie robią na miejscu tylko wysyłają do Szczecina do laboratorium wynik będzie najwcześniej w poniedziałek przyszły. Gdyby było zakażenie w przeszłości to IgG dodatni a IgM ujemny, ale u mnie jest odwrotnie -
nick nieaktualnyMarie zwykły pająk? Kurczea myślałam że będzie jakiś Szczurek czy coś
ale zagadka była ciekawa
Z tymi nazwiskami to śmiesznie. W zawodowce miałam koleżankę która ma nazwisko miała forma. Wyszła za mąż i przyjęła 2 członowe nazwisko i się teraz nazywa forma kaszany:-)blubka, Madu1611, Hope_, Kleopatra, Arwi, Demsik, Maniuś lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnya wrote:Toska_88 czekam na wynik od wtorku , ale z uwagi na to że nie robią na miejscu tylko wysyłają do Szczecina do laboratorium wynik będzie najwcześniej w poniedziałek przyszły. Gdyby było zakażenie w przeszłości to IgG dodatni a IgM ujemny, ale u mnie jest odwrotnie
A igg ile Było? Ujemne? Miałaś jakieś objawy typu infekcja przeziębienie i bolesnosc węzłów chłonnych? -
toska_88 wrote:a
A igg ile Było? Ujemne? Miałaś jakieś objawy typu infekcja przeziębienie i bolesnosc węzłów chłonnych?
Toska_88 moje wyniki poniżej, trudno powiedzieć czy były objawy czasami człowiek myśli, że to zwykłe przeziębienie a to może być jakieś cholerstwo
Toxoplazma gondii Przeciwciała w kl. IgG 0,14 IU/ml
< 1,0 niereaktywny
≥ 1,0-,0 niejednoznaczny
≥ 3,0 reaktywny
Toxoplazma gondii Przeciwciała w kl. IgM 1,580 S/CO
<0,8 niereaktywny
≥0,8-<1,0 niejednoznaczny
≥1,0 reaktywny -
monita ślub to zupełnie co innego. Można brać ślub z osobą innej wiary, w innym odłamie katolicyzmu i z osobą niewierzącą w kościele przed Bogiem. W typ ostatnim wypadku niewierząca osoba składa trochę inną przysięgę a wierząca mówi standardowe formułki. Druga rzecz ze w obrębie KK istnieją różne "odłamy" np najczęstsza u nas wrzynanie rzymskokatolickie i kościoły wschodnie np grekokatolicka (i wiele innych), wszystkie należą do jednego Kościoła Katolickiego i podlegają Papieżowi.
Chrzest jest innym sakramentem, drugi rodzic innej wiary musi się zgodzić żeby dziecko przyjęło wyznanie rzymskokatolickie. Rodzice chrzestni muszą być bierzmowani bo oni są duchowymi przewodnikami dziecka i powinni dawać mu przykład jak godnie żyć. Dlatego chrzesn może być tylko jeden nie ma konieczności wyboru dwóch (ale tak się robi przez wgląd na tradycję) a druga osoba może być tylko świadkiem udzielenia sakramentu.
Trochę obracam sie w tym środowiskuWiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2016, 13:16
Hope_ lubi tę wiadomość
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
toska mnie uczyła na studiach zawartka - czekała. Czasem 2 nazwiska brzmią tak absurdalnie śmiesznie że nie warto brać dwóch. Ja z tego względu zostałam przy jednym bo oba nasze do siebie nie pasowały. teraz mam dość zwykłe i popularne nazwisko no ale trudno. Moje panieńskie nie było często spotykane
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2016, 13:15
toska_88 lubi tę wiadomość
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
monika_89 wrote:toska mnie uczyła na studiach zawartka - czekała. Czasem 2 nazwiska brzmią tak absurdalnie śmiesznie że nie warto brać dwóch. Ja z tego względu zostałam przy jednym bo oba nasze do siebie nie pasowały. teraz mam dość zwykłe i popularne nazwisko no ale trudno. Moje panieńskie nie było często spotykane
Dobrze że ja na razie nie biorę ślubumój partner ma nazwisko które każdy przekręca i budzi skojarzenia
.. A moje pospolite strasznie ;p
Czekamy na Aurelie
20 lat . Łódź/Jelenia Góra -
nick nieaktualnyCamilia ja tak samo posmakowakam wody z ogórków:-) w ogóle ogórki to przegryzka ale ja z tymi zwchciankami liczę na dziewuszke:-) przy synu na kg jadłam słodycze! Ciasta a najbardziej Kinderki! Codziennie szła paczuszka kinder. Ta ciaza jest zupełnie inna...
Demsik, Maniuś lubią tę wiadomość