X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Uska Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama77 wrote:
    Cześć Dziewczyny :)

Jestem tu nową Majówką z Chorzowa:) Czy któraś z Was jest ze Śląska? :)
    Termin mam na 11 maja..To mój 11 tydzień,nie czuję się najlepiej...mdłości 24h na dobę i wymioty :( Mam nadzieję,że drugi trymestr będę miała już spokojniejszy :)
    Parę słów o mnie..mam 39 lat(także najmłodsza już nie jestem;)8 listopada czekają mnie badania prenatalne..To moje drugie Dzieciątko,mam już 10 letniego syna :)

Witaj Kama:-) ja tez mam prenatalne 8 listopada:-)

Kama77 lubi tę wiadomość

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my po spacerku - młody zasnął a ja biorę się za ćwiczenia dla kobiet cięzarnych
    do tej pory ćwiczyłam ostro ale teraz nie mogę , więc wykonuję lekkie ćwiczonka dla ciężarnych

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny , u mnie dziś brak humoru chyba chandra jesienna mnie dopada :/
    A ja nadal w 10 tygodniu , miał być 11 a tu maluszek młodszy i musimy jeszcze poczekać , już bym chciała mieć za sobą ten 1 trymestr ..

• Uska Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam z Krakowa na razie nic sie nie dowiedziałam pobrali mi tylko krew, lekarka zrobila wywiad i kolena wizyte mam za tydzien 27.10. Pielegniarka jakos tak dziwnie wbila sie do zyly ze strasznie boli mnie reka a jak nia ruszam to cos mi sie tam rusza:-)

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska, najzwyklejszy Pająk ;)

Dziś idę do drugiej gin-jak zrobi mi usg to bedzie usg po 4 dniach, bo w poniedzialek juz mialam jedno-czy to zaszkodzi Dzidzi?
    Ide do drúeij gin, poniewaz ona pracuje w szpitalu rowniez, a ponoc to ważne zeby przy porodzie był znajomy doktor, więc stwierdziłam, że sprawdzę jaka jest;)

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 10:54

monika_89 lubi tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ggonia wrote:
    Cześć dziewczyny , u mnie dziś brak humoru chyba chandra jesienna mnie dopada :/
    A ja nadal w 10 tygodniu , miał być 11 a tu maluszek młodszy i musimy jeszcze poczekać , już bym chciała mieć za sobą ten 1 trymestr ..

Oj też bym chciała miec za sobą ten 1 trymestr . I wyczekuje i wyczekuje ... Boje się o malucha bo juz raz w szpitalu byłam . I moja mama tyle razy poroniła przed tym jak mnie urodziła ze ja mam taki strach z tyłu głowy :<

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra

Wysłany: 20 października 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, ja też czekam na drugi trymestr, ale boję się, że wtedy bede sobie wmawiać, że tqk naprawdę zawsze się może coś stać, ech. Ps. Widzę, że jesteśmy w tym samym dniu i tyg ciąży :)

Klaudia0727 lubi tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy chcecie drugi trymestr, a ja chcę już maj i być po porodzie, haha :D
    Ps. Ciekawe ile z nas urodzi w maju :p moja gin już mi powiedziała, że jak na prenatalnych się potwierdzi termin z om (2.05) to rodzimy w kwietniu, bo ona nie chce widzieć tego sajgonu na oddziale, jeśli ja trafię na porodówkę w długi weekend majowy, bo ona wtedy ma wolne xD

toska_88, Demsik, monika_89, Kama77 lubią tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marie_marie22 wrote:
    Klaudia, ja też czekam na drugi trymestr, ale boję się, że wtedy bede sobie wmawiać, że tqk naprawdę zawsze się może coś stać, ech. Ps. Widzę, że jesteśmy w tym samym dniu i tyg ciąży :)

JAk cos mozna się tutaj wspierać :) ! JA tez się boje ... ale mam nadzieje że jak 1 trymestr minie to będe spokojniejsza ;c ... Widzę że też leczysz niedoczynnosc ;) ja też tylko ja przed ciążą leczyłam euthyroxem 100 a teraz w ciazy 112 ... tez sie bałam ze to bedzie miało wpływ na malucha ale lekarka bardzo mnie uspokoiła

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak swoją drogą dziewczyny kiedy ogłosiłyście/ogłosicie światu że jestescie w ciązy ? Moja mama z babcią bardzo wieżą w różne zabobony co dla mnie jest abstrakcja i kazały się wstrzymać do 4 miesiąca . Ja się wstrzymuje z tego względu że byłam raz w szpitalu i wgl ... boje się po prostu o maluszka . A co wy o tym sądzicie ?

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3

Wysłany: 20 października 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia0727 wrote:
    JAk cos mozna się tutaj wspierać :) ! JA tez się boje ... ale mam nadzieje że jak 1 trymestr minie to będe spokojniejsza ;c ... Widzę że też leczysz niedoczynnosc ;) ja też tylko ja przed ciążą leczyłam euthyroxem 100 a teraz w ciazy 112 ... tez sie bałam ze to bedzie miało wpływ na malucha ale lekarka bardzo mnie uspokoiła
    Ja miałam euthyrox 25, teraz mam 50 w ciąży, ale już moje tsh spadło do 0,265

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja najbardziej się boje rozpoczęcia 5 msc ciąży , im będzie bliżej 19 tygodnia tym bardziej będę się bała ahh ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz też czekam aż minie 12 t.c. wszystko ze względu na wcześniejszą strate. Teraz się boję.

Wysłany: 20 października 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia0727 wrote:
    A tak swoją drogą dziewczyny kiedy ogłosiłyście/ogłosicie światu że jestescie w ciązy ? Moja mama z babcią bardzo wieżą w różne zabobony co dla mnie jest abstrakcja i kazały się wstrzymać do 4 miesiąca . Ja się wstrzymuje z tego względu że byłam raz w szpitalu i wgl ... boje się po prostu o maluszka . A co wy o tym sądzicie ?
    My powiedzieliśmy ok 1,5 mies temu osobom, z którymi mamy codzienny kontakt. A tak to jak np zkimś rozmawiamy i ktoś pyta co słychać, to żeby nie kłamać to mówimy, ale generalnie jakoś samo wychodzi, nie ogłaszamy specjalnie, aleteż nie ukrywamy.

toska_88 lubi tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będe za was trzymac kciuki dziewczyny ! musi być dobrze ! :)

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:
    Witajcie.
    Od około 3 tygodni popijam sok z kiszonych ogórków niczym najlepszą herbatę haha
    Zobaczymy czy będzie mały siusiak
    Ja na swojego siusiaka wcinalam słodycze wiec jak widac to nie regula:)

toska_88, Camilia lubią tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;

Wysłany: 20 października 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogole ostatnio na jakims forum wyczytalam, ze jak jest tetno plodu do 140 to chlopak, a jak powyzej to dziewczynka - pewnie tz zabobon, ale moze sie komus sprawdzilo? :P Ja mialam 148 ostatnio jak sprawdzil na moment.

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    Camilia ja tak samo posmakowakam wody z ogórków:-) w ogóle ogórki to przegryzka ale ja z tymi zwchciankami liczę na dziewuszke:-) przy synu na kg jadłam słodycze! Ciasta a najbardziej Kinderki! Codziennie szła paczuszka kinder. Ta ciaza jest zupełnie inna...
    Mam to samo z jedzeniem.a co sie ujawni sie okaże:)

toska_88, Camilia lubią tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;

Wysłany: 20 października 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku miałam chętki na kwaśne, a teraz to tylko słodkie, ew jakieś chrupki orzechowe lub pizza <3

oar8yx8d9fawxkqt.png
‹‹ 365 366 367 368 369 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ