X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Uska Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama77 wrote:
    Cześć Dziewczyny :)

Jestem tu nową Majówką z Chorzowa:) Czy któraś z Was jest ze Śląska? :)
    Termin mam na 11 maja..To mój 11 tydzień,nie czuję się najlepiej...mdłości 24h na dobę i wymioty :( Mam nadzieję,że drugi trymestr będę miała już spokojniejszy :)
    Parę słów o mnie..mam 39 lat(także najmłodsza już nie jestem;)8 listopada czekają mnie badania prenatalne..To moje drugie Dzieciątko,mam już 10 letniego syna :)

Witaj Kama:-) ja tez mam prenatalne 8 listopada:-)

Kama77 lubi tę wiadomość

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my po spacerku - młody zasnął a ja biorę się za ćwiczenia dla kobiet cięzarnych
    do tej pory ćwiczyłam ostro ale teraz nie mogę , więc wykonuję lekkie ćwiczonka dla ciężarnych

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny , u mnie dziś brak humoru chyba chandra jesienna mnie dopada :/
    A ja nadal w 10 tygodniu , miał być 11 a tu maluszek młodszy i musimy jeszcze poczekać , już bym chciała mieć za sobą ten 1 trymestr ..

• Uska Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam z Krakowa na razie nic sie nie dowiedziałam pobrali mi tylko krew, lekarka zrobila wywiad i kolena wizyte mam za tydzien 27.10. Pielegniarka jakos tak dziwnie wbila sie do zyly ze strasznie boli mnie reka a jak nia ruszam to cos mi sie tam rusza:-)

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska, najzwyklejszy Pająk ;)

Dziś idę do drugiej gin-jak zrobi mi usg to bedzie usg po 4 dniach, bo w poniedzialek juz mialam jedno-czy to zaszkodzi Dzidzi?
    Ide do drúeij gin, poniewaz ona pracuje w szpitalu rowniez, a ponoc to ważne zeby przy porodzie był znajomy doktor, więc stwierdziłam, że sprawdzę jaka jest;)

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 10:54

monika_89 lubi tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ggonia wrote:
    Cześć dziewczyny , u mnie dziś brak humoru chyba chandra jesienna mnie dopada :/
    A ja nadal w 10 tygodniu , miał być 11 a tu maluszek młodszy i musimy jeszcze poczekać , już bym chciała mieć za sobą ten 1 trymestr ..

Oj też bym chciała miec za sobą ten 1 trymestr . I wyczekuje i wyczekuje ... Boje się o malucha bo juz raz w szpitalu byłam . I moja mama tyle razy poroniła przed tym jak mnie urodziła ze ja mam taki strach z tyłu głowy :<

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra

Wysłany: 20 października 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, ja też czekam na drugi trymestr, ale boję się, że wtedy bede sobie wmawiać, że tqk naprawdę zawsze się może coś stać, ech. Ps. Widzę, że jesteśmy w tym samym dniu i tyg ciąży :)

Klaudia0727 lubi tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy chcecie drugi trymestr, a ja chcę już maj i być po porodzie, haha :D
    Ps. Ciekawe ile z nas urodzi w maju :p moja gin już mi powiedziała, że jak na prenatalnych się potwierdzi termin z om (2.05) to rodzimy w kwietniu, bo ona nie chce widzieć tego sajgonu na oddziale, jeśli ja trafię na porodówkę w długi weekend majowy, bo ona wtedy ma wolne xD

toska_88, Demsik, monika_89, Kama77 lubią tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marie_marie22 wrote:
    Klaudia, ja też czekam na drugi trymestr, ale boję się, że wtedy bede sobie wmawiać, że tqk naprawdę zawsze się może coś stać, ech. Ps. Widzę, że jesteśmy w tym samym dniu i tyg ciąży :)

JAk cos mozna się tutaj wspierać :) ! JA tez się boje ... ale mam nadzieje że jak 1 trymestr minie to będe spokojniejsza ;c ... Widzę że też leczysz niedoczynnosc ;) ja też tylko ja przed ciążą leczyłam euthyroxem 100 a teraz w ciazy 112 ... tez sie bałam ze to bedzie miało wpływ na malucha ale lekarka bardzo mnie uspokoiła

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak swoją drogą dziewczyny kiedy ogłosiłyście/ogłosicie światu że jestescie w ciązy ? Moja mama z babcią bardzo wieżą w różne zabobony co dla mnie jest abstrakcja i kazały się wstrzymać do 4 miesiąca . Ja się wstrzymuje z tego względu że byłam raz w szpitalu i wgl ... boje się po prostu o maluszka . A co wy o tym sądzicie ?

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3

Wysłany: 20 października 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia0727 wrote:
    JAk cos mozna się tutaj wspierać :) ! JA tez się boje ... ale mam nadzieje że jak 1 trymestr minie to będe spokojniejsza ;c ... Widzę że też leczysz niedoczynnosc ;) ja też tylko ja przed ciążą leczyłam euthyroxem 100 a teraz w ciazy 112 ... tez sie bałam ze to bedzie miało wpływ na malucha ale lekarka bardzo mnie uspokoiła
    Ja miałam euthyrox 25, teraz mam 50 w ciąży, ale już moje tsh spadło do 0,265

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja najbardziej się boje rozpoczęcia 5 msc ciąży , im będzie bliżej 19 tygodnia tym bardziej będę się bała ahh ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz też czekam aż minie 12 t.c. wszystko ze względu na wcześniejszą strate. Teraz się boję.

Wysłany: 20 października 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia0727 wrote:
    A tak swoją drogą dziewczyny kiedy ogłosiłyście/ogłosicie światu że jestescie w ciązy ? Moja mama z babcią bardzo wieżą w różne zabobony co dla mnie jest abstrakcja i kazały się wstrzymać do 4 miesiąca . Ja się wstrzymuje z tego względu że byłam raz w szpitalu i wgl ... boje się po prostu o maluszka . A co wy o tym sądzicie ?
    My powiedzieliśmy ok 1,5 mies temu osobom, z którymi mamy codzienny kontakt. A tak to jak np zkimś rozmawiamy i ktoś pyta co słychać, to żeby nie kłamać to mówimy, ale generalnie jakoś samo wychodzi, nie ogłaszamy specjalnie, aleteż nie ukrywamy.

toska_88 lubi tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będe za was trzymac kciuki dziewczyny ! musi być dobrze ! :)

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:
    Witajcie.
    Od około 3 tygodni popijam sok z kiszonych ogórków niczym najlepszą herbatę haha
    Zobaczymy czy będzie mały siusiak
    Ja na swojego siusiaka wcinalam słodycze wiec jak widac to nie regula:)

toska_88, Camilia lubią tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;

Wysłany: 20 października 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogole ostatnio na jakims forum wyczytalam, ze jak jest tetno plodu do 140 to chlopak, a jak powyzej to dziewczynka - pewnie tz zabobon, ale moze sie komus sprawdzilo? :P Ja mialam 148 ostatnio jak sprawdzil na moment.

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    Camilia ja tak samo posmakowakam wody z ogórków:-) w ogóle ogórki to przegryzka ale ja z tymi zwchciankami liczę na dziewuszke:-) przy synu na kg jadłam słodycze! Ciasta a najbardziej Kinderki! Codziennie szła paczuszka kinder. Ta ciaza jest zupełnie inna...
    Mam to samo z jedzeniem.a co sie ujawni sie okaże:)

toska_88, Camilia lubią tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;

Wysłany: 20 października 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku miałam chętki na kwaśne, a teraz to tylko słodkie, ew jakieś chrupki orzechowe lub pizza <3

oar8yx8d9fawxkqt.png
‹‹ 365 366 367 368 369 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ