X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • blubka Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toska ja obstawiam wilka i lisa ale niech Marie się wypowie ;-)
    Powodzenia na wizytach dziewczyny! Trzymam kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2016, 10:37

toska_88, marie_marie22 lubią tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    udanych wizyt dziewuszki

Misia 69 lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)

Jestem tu nową Majówką z Chorzowa:) Czy któraś z Was jest ze Śląska? :)
    Termin mam na 11 maja..To mój 11 tydzień,nie czuję się najlepiej...mdłości 24h na dobę i wymioty :( Mam nadzieję,że drugi trymestr będę miała już spokojniejszy :)
    Parę słów o mnie..mam 39 lat(także najmłodsza już nie jestem;)8 listopada czekają mnie badania prenatalne..To moje drugie Dzieciątko,mam już 10 letniego syna :)

Breezee, sylwucha89, Hope_, Kleopatra, mon!ta^, Madu1611, marie_marie22, Camilia, sylwia1985, Uska lubią tę wiadomość

• Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) ja mam termin na 12 maj ♥ mamy farta bo maj to piękny miesiąc kochane :) !

toska_88, sylwucha89, Hope_, marie_marie22, Camilia lubią tę wiadomość

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • Anya Koleżanka

Wysłany: 20 października 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia 69, Ustka powodzenia dziewczyny trzymam kciuki !
    Jesteście kilka godzin przede mną :)....moja wizyta dziś na 17:30

Trzymak kciuki za wszystkie ...do usłyszenia później...

xnw4dqk3obs1y9ra.png
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama77 wrote:

Termin mam na 11 maja..To mój 11 tydzień,nie czuję się najlepiej...mdłości 24h na dobę i wymioty :( Mam nadzieję,że drugi trymestr będę miała już spokojniejszy :)
    Parę słów o mnie..mam 39 lat(także najmłodsza już nie jestem;)8 listopada czekają mnie badania prenatalne..To moje drugie Dzieciątko,mam już 10 letniego syna :)
    hej :-) Tez mam termin na 11 maja, dzisiaj juz zaczal sie 12 tc. Tez mam 39 lat :-)

Kama77 lubi tę wiadomość

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama77 wrote:

Witaj:-) to początek 11 tc? Bo 8 listopad to te prenatalne bardzo późno wręcz na ostatni gwizdek chyba że to nie początek 11 to nawet za późno.... badania można robić max do 13 t 6 d pod warunkiem że dziecko będzie się mieścić w normach wielkosciowyvh.

Kama77 lubi tę wiadomość

• Anya Koleżanka

Wysłany: 20 października 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    Robię dzisiaj badanie krwi i moczu. Wszystkie hivy, toksy, kiły itp. Trzymcie kciuki za wyniki i za to, żebym się nie porzygała, bo jedziemy tam dopiero o 8:30... Czyli najwcześniej 9:30 coś zjem.
    Już wiem, że to nie będzie dobry dzień^^

Qasha będzie dobrze na pewno !
    Ja już po tych badaniach, niestety u mnie nie jest dobrze mam powtórnie robione badanie na toxo :( czekam na wyniki , ale wierzę że mino tego będzie wszystko w porządku...wiara czyni cuda ...

xnw4dqk3obs1y9ra.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blubka ja stawiam na jakieś mniej futerkowe zwierzątko. Może coś z myszowatych? Wilk lub lis to popularne dość nazwisko :-)

blubka lubi tę wiadomość

• Breezee Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    Witaj:-) to początek 11 tc? Bo 8 listopad to te prenatalne bardzo późno wręcz na ostatni gwizdek chyba że to nie początek 11 to nawet za późno.... badania można robić max do 13 t 6 d pod warunkiem że dziecko będzie się mieścić w normach wielkosciowyvh.
    bedzie13+5

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

• Arwi Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:

No właśnie też to miałam pisać. Ja mam termin na 9 maja to mi powiedzieli, że 2.11 to już za późno. A to tylko 3 dni różnicy w terminie, więc ciąże zbliżone...
    Kama77 może zorientuj się jeszcze na wszelki wypadek, czy na pewno nie za późny ten termin, szkoda by było, gdyby się okazało, że dzieciaczek już za duży :(

toska_88, Kama77 lubią tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anya wrote:
    Qasha będzie dobrze na pewno !
    Ja już po tych badaniach, niestety u mnie nie jest dobrze mam powtórnie robione badanie na toxo :( czekam na wyniki , ale wierzę że mino tego będzie wszystko w porządku...wiara czyni cuda ...
    Nie martw się kochana ja to przechodziłam całkiem nie dawno. IgG wyszło mi sporo podwyższone i na szybko robiłam odpłatnie wyniki na awidnosc toxo. Płakałam cały dzień martwiąc się że jestem zakazona a okazało się że toxo miałam ale cholera wie ile lat temu . U ciebie pewnie będzie tak samo że to stare dzieje kt8re nie potrzebnie wywołują stres ale oczywiście sprawdzić musisz bo tylko to cie uspokoi- głową do góry Będzie dobrze i dawaj znać "-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Breezee wrote:
    bedzie13+5
    Pisalas że dziś zaczynasz 12 tc a termin obie macie na 11 maja więc koleżanka też zaczęła dziś 12 tc co by oznaczało że 8 listopada będzie 14t 5 d co jest już za późno.... przepraszam bo to nie moja sprawa ale poprostu chce pomóc żeby nie było że zostanie bez tych badań bo będzie za późno a jeszcze można zmienić datę.

• dewa Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizytujące dzisiaj i witam w gronie nową Mamusię :)

Drogie Panie, u mnie dzisiaj dzień z serii "Szału nie ma, dupy nie urywa". Pogoda fatalna, tak jak nastrój. Chce mi się płakać, chcę leżeć i oglądać Chirurgów, chcę ciepłej herbaty i śledzia w śmietanie, nie chcę pracować, niech mnie ktoś przytuli :( Albo nie, nie chcę śledzia, fuj.

Z dupy. Tak bardzo z dupy, że nawet lody nie pomogą.

I na dodatek idioci. Wszędzie idioci. Grrrrr.

blubka, Hope_, Kleopatra, Madu1611, Espera, Rudzik, Demsik, Maniuś lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    Pisalas że dziś zaczynasz 12 tc a termin obie macie na 11 maja więc koleżanka też zaczęła dziś 12 tc co by oznaczało że 8 listopada będzie 14t 5 d co jest już za późno.... przepraszam bo to nie moja sprawa ale poprostu chce pomóc żeby nie było że zostanie bez tych badań bo będzie za późno a jeszcze można zmienić datę.
    dzisiaj jest 11+0

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

• Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mi powiedziała ginekolog że usg genetyczne mam zrobić między 29.10 a 8.11 :p

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam prenatalne 5 listopada, tez przestraszyłam się ze za późno, ale łapie się jeszcze i to był jedyny wolny termin, a jeszcze skierowania nie dostałam bo i po co. Dobrze ze w poniedziałek mnie coś tknęło i pomyślałam, ze spróbuje się umówić bez skierowania. Dzisiaj w związku z tym idę na wizytę do innego lekarza, myślę ze dostane. Moze tez dostane zdjęcie małego, bo mój na NFZ nie daje mi zdjęć.

toska_88 lubi tę wiadomość

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, noc słaba, pobolewa mnie brzuch, pogoda do dupy, jakiś depresyjny ten dzień

Qasha wg prawa KK do ślubu nie musisz mieć bierzmowania, do zostania chrzestnym tak ale nie do ślubu kościelnego

Misia, Uska, Anya kciuki!

toska ale dlaczego Wy macie jej kupić?

Kama witaj :) też jestem ze śląska, ale bliżej Rybnika

Klaudia badanie robi sie jak dzidzia ma między 4,5 a 8,5cm max, czyli między 11+0 a 13+6

Kama77 lubi tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Breezee no to Kamyla się łapie ma sam koniec 13t 5d. Mam nadzieję że zmieści się w normach i zrobią badania. U mnie lekarz zawsze wysyła w skończonym 12 tc zeb6 wcelowac się w środek i nie ryzykować ze dziecko będzie za duże.
    Monika 89 to taka głupia historia że jak braliśmy ślub jego rodzice prosili byśmy wzięli górę domu bo ich nie stać na utrzymanie całego domu a ten dom i tak będzie cały męża. Wsadzilismy tu kupę pieniędzy już ( od podstaw łazienka, kuchnia itp) a teraz ona sobie wymyśliła rozwód i chce mieszkanie w zamian za swoje pół chaty a że tato za darmo nam odda swoje pół to nie będzie spłacac jeszxzd jej i tak zostało że jak chcemy tu zostać to my musimy jej kupić inaczej dom trzeba będzie sprzedac i oni się podziela a my zostaniemy z 2 małych dzieci z niczym. Tak nas urzadzila a teraz jej się znudziło nawet mieszkanie osobno i chce wrócić a ja już mam dość bo nie chce mieszkać w jednym domu z kimś kto ma schizofrenie!

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dewa witaj w moim świecie ;p Tylko ja marze o andrucie, takie dobre są w pobliskiej cukierni :( buuu
    Noc u mnie fatalna bo młodszy się budził z 5 razy w nocy, chce mnie przyzwyczajać czy co? ;p
    Dzisiaj muszę spróbować się umówić na prenatalne.
    toska współczuję, nic nie możecie zrobić? Gdzie ona ma mieszkać? Z teściem?

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
‹‹ 362 363 364 365 366 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ