MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
czesc czesc:) Ja sie witam i zarazem ide spac. Dzis sie dobrze czuje, bylam nawet na dluzszym spacerze. Ostatnio mam faze na kompoty, wiec robie je co drugi dzien i pije
Toska, fajne nazwisko masz:D Ja w sumie po mezu zyskalam rownie ciekawe-naziwsko zwierzatka, ktorego wiekszosc osob nie lubi lub sie po prostu boi;)
Asia-ha witaj:D no widzisz, ja tez tak po dluzszych staraniaç zaszlam w ciazenjak zmienilam prace;) hihihi.
dewa, Mnie czasem tak pobolewał brzuch, jakies 2 tyg temu, tak czulam miesnie brzucha jakbym cwiczyla i miala zakwasy. ale teraz juz jakos tak nie mam.
Ostatnio od kilku dni boli mnie.. pupa. I nie wiem czy to pupa czy biodro czy miednica czy od pleców ten bol idzie, ale tak ze czasem trudno mi sie ruszyc - czy to normalne?? czuje sie jak taka babinka stara.
Dobranoc, do jutra:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2016, 00:42
toska_88 lubi tę wiadomość
-
Robię dzisiaj badanie krwi i moczu. Wszystkie hivy, toksy, kiły itp. Trzymcie kciuki za wyniki i za to, żebym się nie porzygała, bo jedziemy tam dopiero o 8:30... Czyli najwcześniej 9:30 coś zjem.
Już wiem, że to nie będzie dobry dzień^^ -
A w ostateczności zawsze jak coś można podejść do bierzmowania
Ja pamiętam, że w LO nie chciałam, ale mama mnie nastraszyła brakiem białej sukienki i w ogóle i jakoś tak podeszłam. Ale myślę, że ten sakrament powinien się odbywać później, kiedy jesteśmy bardziej świadomi i skończy się okres buntu. Moja koleżanka nie podeszła, bo nie, bo Kościół to zło i teraz żałuje, bo jej narzeczony chce ślub kościelny, no i ona też. I teraz, w wieku 30 lat będzie przystępować do bierzmowania.
Ustka jak coś to znam księdza w Zabrzu, który bez problemu ochrzci dzieckoHope_ lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny trzymajcie kciuki dziś bo mam wizytę na 16:40. Ostatnio byłam w 6+0 i nie było serduszka widać. Wiec dziś czeka mnie ważny dzień.
Kofeina, Hope_, toska_88, Kleopatra, Demsik, sylwucha89, Maniuś, julita, Moniqaaa, Samara, Madu1611, marie_marie22, Camilia lubią tę wiadomość
-
Misia69 i Uska trzymam kciuki bardzo mocno! Będzie dobrze! I nie stresować się tak, bo dzidziusie straszycie!
Madu1611 lubi tę wiadomość
-
Hope_ wrote:Ja akurat znam całe grono fajnych księży z powołania, choć trafiałam też na takich beznadziejnych... U mnie w parafii są tacy niespecjalni księża, raz nas nawet z kościoła wyprosił burak, bo młody siedział sobie na schodkach przy ołtarzu, a to nie była msza dla dzieci (chociaż na tej dla dzieci też nie widziałam dzieci na ołtarzu...) - na cały kościół do mikrofonu "proszę zabrać to dziecko z ołtarza i wyjść!"
Teraz chodzimy na msze dla maluchów w innym kościele i jest super, dzieci całą msze kokoszą się na schodach, ksiądz je głaszcze po głowie, śpiewa z nimi, dyskutuje, na niedzielę kazał przynieść instrumenty
A jeśli chodzi o opłaty to powinno być "co łaska" a nie cennik...
Ale fajnie! Tez bym chciala na takie msze chodzic!
Dziewczyny czekam na wieści i trzymam kciuki!
Ja witam sie w 10 tygodniusiedze w pracy na godzinkę jestem teraz zaraz po jadr do dentysty moze mi wylecza zeba (w.ogole to zawsze mega problem z zebami mialam
) a kak nie to sie zapisze. Potem odwiedzę kolezanke z roczna corka. Wczoraj tak sie Ucieszyła jak przyszlam ze az stala i tupala nozkami i usmiech od ucha do ucha hehe a bylam tylko na chwilę. Zdecydowanie jestem jej ulubiona ciocia:-P
-
nick nieaktualnyEspera wrote:Uska, Misia trzymam kciuki i czekam na wasze wiadomości!!!
Co do chrztu zgadzam się z Hope i dziewczynami że rodzice chrzestni muszą być religijne czyści i po sakramentach to jest najważniejsze. Nie mogą wam nakazać bierzmowania bo każdy sakrament pod przymusem jest nieważny i tego się trzymajcie. Ostatnio trafiłam na fajnego księdza który sam mówił że ksiądz nie ma prawa nakazywac ślubu rodzicom po to by dać sakrament dziecku bo ten ślub byłby przymusem i wedle kościoła nie ważny a ksiądz postąpił by niezgodnie z ich naukami. Także szukajcie wzorowych chrzestnych i trzeba znaleźć księdza z powołania lub miłośnika pieniędzy ( w sumie tych jest więcej) aczkolwiek jeśli się martwicie to w każdym mieście w katedra chyba raz w miesiącu odbywają się bierzmowania na które trzeba wstawić się 15 minut przed by sue zgłosić i po mszy wychodzicie ochrzszczeni za symboliczne 50 zł bez 3 letnich nauk!
Marie co to za zwierzątko bo mnie zaciekawilas ogromnie!
Wyobraźcie sobie ze 2 tygodnie po rozwodzie i stara wczoraj dzwoni że wraca do domu rodzinnego póki jej mieszkania nie kupimy bo ja nie stać na mieszkanie tam gdzie jest! No toż to szok! 500 zł czynszu tam płaci za swoje jak jej kupimy też będzie płacić 400 . No masakra ale nerwowa ta ciaza będzie -
Hej
Miska i Uska trzymam kciuki za wizyty koniecznie dajcie znać po
Toska Ty to masz ciekawie.. może chociaż Ci trochę pomoże jak będzie pod ręką?
Ja dzisiaj pojechałam do mamy aby mały się wyszalal w innych kontach więc siedzę i odpoczywam, chwilo trwaj!