X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit ja słyszałam że swędzą ale nie że bolą, ja nie zauważyłam nawet kiedy popękałam. Na stronie zrób sobe krem albo biochemii urody kup "kolagen i elastynę", "lifting roślinny" i "ekstrakt zapobiegający rozstępom" i wmieszaj w balsam do ciała a na blizy olej tamanu (tylko pachnie jak maggi :P)

Kofeina ja miałam cukrzycę ciążową, wiem, że któraś dziewczyna też. Znajdź na fb grupę cukrzyca ciążowa i podrzucam jeszcze http://slodkiemamy.edu.pl/

kamyla Tymek i Miłosz chyba dziś już normalne imiona, ja często spotkam

Kofeina lubi tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    całe szczęście rozstępów nie miałam ale że mogą boleć to nie wiedziałam, Spirit w sumie patrząc na takie zdjęcia to aż boli a co dopiero w rzeczywistości :)
    Wybrałam z netu i rąk nie to najgorsze :P ale ja też dół w zasadzie już taki mam :/

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    Spirit ja słyszałam że swędzą ale nie że bolą, ja nie zauważyłam nawet kiedy popękałam. Na stronie zrób sobe krem albo biochemii urody kup "kolagen i elastynę", "lifting roślinny" i "ekstrakt zapobiegający rozstępom" i wmieszaj w balsam do ciała a na blizy olej tamanu (tylko pachnie jak maggi :P)

Kofeina ja miałam cukrzycę ciążową, wiem, że któraś dziewczyna też. Znajdź na fb grupę cukrzyca ciążowa i podrzucam jeszcze http://slodkiemamy.edu.pl/

kamyla Tymek i Miłosz chyba dziś już normalne imiona, ja często spotkam
    O zamawiam jutro, smaruję się milionem rzeczy ale to brzmi obiecująco :)

2017 #1
    2019 #2
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie sąsiadki córka ma imię Kasjana jakoś dziwnie mi to brzmi... a zaś jedna klientka z salonu nazwała swoją córkę Gaja ( czt ziemia) bo oni ekolodzy i firmę ogrodnicza mają no szok . Albo chłopak mojej kuzynki ma na imię Ariel! Po pierwsze kojarzy mi się z płcią żeńska od małej syrenki a po 2 z proszkiem do prania. U mnie napewno będą śmiać się z nazwiska bo uwagaaaa.. mam nazwisko po mężu NALEWKA:-)

monika_89, julita, Madu1611, marie_marie22, Hope_, sylwucha89, Maniuś lubią tę wiadomość

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na styczniówkach miałyśmy kosmetyczkę i polecała te rzeczy, kupowałam, generalnie nie należą do jakichś super drogich ;)

tosia apetyczne nazwisko ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 21:04

Spirit lubi tę wiadomość

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • blubka Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    U mnie sąsiadki córka ma imię Kasjana jakoś dziwnie mi to brzmi... a zaś jedna klientka z salonu nazwała swoją córkę Gaja ( czt ziemia) bo oni ekolodzy i firmę ogrodnicza mają no szok . Albo chłopak mojej kuzynki ma na imię Ariel! Po pierwsze kojarzy mi się z płcią żeńska od małej syrenki a po 2 z proszkiem do prania. U mnie napewno będą śmiać się z nazwiska bo uwagaaaa.. mam nazwisko po mężu NALEWKA:-)
    Ciesz się,ze nie Pryt albo Bździoch :-)

toska_88 lubi tę wiadomość

• Spirit Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniela też znam i też mi się kojarzył z małą syrenka, a w temacie syrenkowym to mi się imię Eryk podoba ale nijak do nazwiska nie pasuje.

Toska ładne masz nazwisko przecież :)

2017 #1
    2019 #2
  • Asia-HA Znajoma

Wysłany: 19 października 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chciałabym się oficjalnie przywitać i dopisać do listy z terminem na 1.05.2017. Podczytywałam Was, ale do prenatalnego usg bałam się zapisać. Dziś już jestem po. Dzidziol ma 58 mm, serduszko pięknie bije i prawdopodobnie będzie chłopiec. Tak myślałam zresztą już wcześniej, bo dotąd płeć udawało mi się odgadnąć zawsze bezbłędnie. Będzie więc Staś :-)
    Powiem Wam, że dużo stron tworzycie, czasem ciężko jest po pracy doczytać :-)
    Ktoś pytał jak robione było prenatalne badanie. U mnie przez brzuch, chociaż do chudych nie należę. We wszystkich trzech ciążach tak samo, chociaż lekarze różni.

Spirit, monika_89, Demsik, Camilia, Kleopatra, julita, Madu1611, Kofeina, Uska, Klaudia N., Mabelle, marie_marie22, Misia 69, blubka, Hope_, sylwucha89, toska_88, Breezee, Maniuś lubią tę wiadomość

Amelka [*] 12.05.2016 - 13 tydz.
    tb732n0at8s23due.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja całkiem ładnie, moja koleżanka nazwała tak córkę. Z mitologii greckiej. Coraz bardziej popularne imię.
    Asia witamy :) Cieszę się że wszystko ok po usg genetycznym :) Z jakich okolic jesteś?

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj asia-ha;)milo ze dolaczylas.powiedz cos o sobie;)

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • monika_89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia witaj :) wpisałam Cie na 4 stronę ze Stasiem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 21:20

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Espera Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Asia, Staś to piękne imię i że Stasiów rosną fajne i emocjonalne chłopaki. Toska, nazwisko masz apetyczne :-)

toska_88 lubi tę wiadomość

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszciemama, super, że idzie ku lepszemu. No i jak już pączki wcinasz to będziesz żyć ;) już nie tylko na kroplówkach ;). A mąż niech na Was chucha i dmucha.

Jeszcze nawiązując do imion. U mojego znajomego w rodzinie jest chłopiec o imieniu Lotar. dosyć orginalne to imię a już w zestawieniu z nazwiskiem Golonka ( tak. Lotar Golonka) to dla mnie za ekstremalnie trochę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 21:36

Arwi, WreszcieMama, toska_88 lubią tę wiadomość

gannskjoqlc3hmdm.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Asia! Faktycznie, ten nasz wątek jest baaardzo płodny :D Dziewczyny, ja z innej beczki niż imiona.

Macie może takie uczucie napięcia brzuszka, całego w sensie? Nic mnie nie boli tylko czuję tak, jakbym miała zakwasy na brzuchu :D A zapewniam Was, ćwiczeniami się nie param :D

Rozumiem, dół brzucha, bo macica. Ale cały brzuchol? Tu pociągnie, tam pociągnie, macie tak?

qb3canlimmmj6sap.png
  • Forbidden Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewa ja tak mam, jakbym za dużo brzuszków zrobiła :D ale akurat dla mnie to dobry objaw, czuję że się wszystko w środku rozciąga i dzidzia rośnie :)

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeina wrote:
    Hej kochane dziś tak zabiegany dzień że ledwie miałam czas wejść. Zaraz was nadrobie ale najpierw chciałam wam powiedzieć że byłam na rozmowie z lekarzem co do podwyższonego cukru we krwi. Powiedziała mi że naczczo miałam 4.6 mmol a po 2 godzinach 7.8 mmol i że jestem w grupie dużego ryzyka . Narazie zaleciła mi dietę ale szczerze to taka dietę to ja już od dawna mam . Miała któraś z was cukrzycę w ciąży?
    ja miałam cukrzycę w ciąży i maiłam tak wyusoką że dieta + wstrzykiwanie sobie insuliny- oj cięzko było

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, witaj. 01.05 fajny termin :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 22:01

gannskjoqlc3hmdm.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurcze rzeczywiwiście niektóre imiona z kosmosu ja chyba bym nie potrafiła tak skrzywdzić dziecka żeby potem się śmiali z niego dlatego też nie chciałam żadnego Gracjana czy Vincenta
    z imion dla dziewczynki to podobają mi się : Blanka, Nina, Emilia- duzo jest ładnych imion ale niestety kojarzymy je z kimś a jak kogoś nie lubiliśmy w przeszłości to ciężko dziecku dać takie imię - przynajmniej ja tak mam, albo jak w rodzinie jest np 5 Dominików to raczej bym nie wybrała takiego imienia

ale czuje że i tak będzie kolejny chłopak u mnie bo jem tylko kwaśne rzeczy i tak samo było z Nikosiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 21:57

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kofeina Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    ja miałam cukrzycę w ciąży i maiłam tak wyusoką że dieta + wstrzykiwanie sobie insuliny- oj cięzko było
    No ja mam nadzieję że dieta mi pomoże. A jaki miałaś ten wynik jeśli mogę zapytać

8p3odqk3vkpa5ho3.png
    iv09krhm842d4967.png
    uiklje9g90mcnvau.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    Asia-HA witaj :) w takim razie masz sobie kawał chłopa :)

kurcze, moje przeczucie co do dziewczynki jest tak silne, że nie ma opcji aby tam siedział mały siurek :D z "oryginalnych" imion to znajomy nazwał córkę Samija a drugą córkę nazwał tak, że nie jestem w stanie nawet sobie przypomnieć.

Dewa to co czuję np. wieczorami nazwałabym raczej jednym wielkim zdęciem od mostku aż po kość łonową, no jakbym miała wielgachny napompowany balon i to nie jest przyjemne uczucie ale po nocy przechodzi i wita się ze mną znowu wieczorem, może zbyt dużo zjadam na wieczór?
    No no no, to samo! Doczytałam, że progesteron rozleniwia jelita i stąd te wszystkie odczucia.

Forbidden, też wolę takie zakwasy niż nic :D

qb3canlimmmj6sap.png
‹‹ 359 360 361 362 363 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ