X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit ja słyszałam że swędzą ale nie że bolą, ja nie zauważyłam nawet kiedy popękałam. Na stronie zrób sobe krem albo biochemii urody kup "kolagen i elastynę", "lifting roślinny" i "ekstrakt zapobiegający rozstępom" i wmieszaj w balsam do ciała a na blizy olej tamanu (tylko pachnie jak maggi :P)

Kofeina ja miałam cukrzycę ciążową, wiem, że któraś dziewczyna też. Znajdź na fb grupę cukrzyca ciążowa i podrzucam jeszcze http://slodkiemamy.edu.pl/

kamyla Tymek i Miłosz chyba dziś już normalne imiona, ja często spotkam

Kofeina lubi tę wiadomość

• Spirit Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    całe szczęście rozstępów nie miałam ale że mogą boleć to nie wiedziałam, Spirit w sumie patrząc na takie zdjęcia to aż boli a co dopiero w rzeczywistości :)
    Wybrałam z netu i rąk nie to najgorsze :P ale ja też dół w zasadzie już taki mam :/

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    Spirit ja słyszałam że swędzą ale nie że bolą, ja nie zauważyłam nawet kiedy popękałam. Na stronie zrób sobe krem albo biochemii urody kup "kolagen i elastynę", "lifting roślinny" i "ekstrakt zapobiegający rozstępom" i wmieszaj w balsam do ciała a na blizy olej tamanu (tylko pachnie jak maggi :P)

Kofeina ja miałam cukrzycę ciążową, wiem, że któraś dziewczyna też. Znajdź na fb grupę cukrzyca ciążowa i podrzucam jeszcze http://slodkiemamy.edu.pl/

kamyla Tymek i Miłosz chyba dziś już normalne imiona, ja często spotkam
    O zamawiam jutro, smaruję się milionem rzeczy ale to brzmi obiecująco :)

2017 #1
    2019 #2
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie sąsiadki córka ma imię Kasjana jakoś dziwnie mi to brzmi... a zaś jedna klientka z salonu nazwała swoją córkę Gaja ( czt ziemia) bo oni ekolodzy i firmę ogrodnicza mają no szok . Albo chłopak mojej kuzynki ma na imię Ariel! Po pierwsze kojarzy mi się z płcią żeńska od małej syrenki a po 2 z proszkiem do prania. U mnie napewno będą śmiać się z nazwiska bo uwagaaaa.. mam nazwisko po mężu NALEWKA:-)

monika_89, julita, Madu1611, marie_marie22, Hope_, sylwucha89, Maniuś lubią tę wiadomość

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na styczniówkach miałyśmy kosmetyczkę i polecała te rzeczy, kupowałam, generalnie nie należą do jakichś super drogich ;)

tosia apetyczne nazwisko ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 21:04

Spirit lubi tę wiadomość

• blubka Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    U mnie sąsiadki córka ma imię Kasjana jakoś dziwnie mi to brzmi... a zaś jedna klientka z salonu nazwała swoją córkę Gaja ( czt ziemia) bo oni ekolodzy i firmę ogrodnicza mają no szok . Albo chłopak mojej kuzynki ma na imię Ariel! Po pierwsze kojarzy mi się z płcią żeńska od małej syrenki a po 2 z proszkiem do prania. U mnie napewno będą śmiać się z nazwiska bo uwagaaaa.. mam nazwisko po mężu NALEWKA:-)
    Ciesz się,ze nie Pryt albo Bździoch :-)

toska_88 lubi tę wiadomość

• Spirit Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniela też znam i też mi się kojarzył z małą syrenka, a w temacie syrenkowym to mi się imię Eryk podoba ale nijak do nazwiska nie pasuje.

Toska ładne masz nazwisko przecież :)

2017 #1
    2019 #2
  • Asia-HA Znajoma

Wysłany: 19 października 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chciałabym się oficjalnie przywitać i dopisać do listy z terminem na 1.05.2017. Podczytywałam Was, ale do prenatalnego usg bałam się zapisać. Dziś już jestem po. Dzidziol ma 58 mm, serduszko pięknie bije i prawdopodobnie będzie chłopiec. Tak myślałam zresztą już wcześniej, bo dotąd płeć udawało mi się odgadnąć zawsze bezbłędnie. Będzie więc Staś :-)
    Powiem Wam, że dużo stron tworzycie, czasem ciężko jest po pracy doczytać :-)
    Ktoś pytał jak robione było prenatalne badanie. U mnie przez brzuch, chociaż do chudych nie należę. We wszystkich trzech ciążach tak samo, chociaż lekarze różni.

Spirit, monika_89, Demsik, Camilia, Kleopatra, julita, Madu1611, Kofeina, Uska, Klaudia N., Mabelle, marie_marie22, Misia 69, blubka, Hope_, sylwucha89, toska_88, Breezee, Maniuś lubią tę wiadomość

Amelka [*] 12.05.2016 - 13 tydz.
    tb732n0at8s23due.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja całkiem ładnie, moja koleżanka nazwała tak córkę. Z mitologii greckiej. Coraz bardziej popularne imię.
    Asia witamy :) Cieszę się że wszystko ok po usg genetycznym :) Z jakich okolic jesteś?

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj asia-ha;)milo ze dolaczylas.powiedz cos o sobie;)

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • monika_89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia witaj :) wpisałam Cie na 4 stronę ze Stasiem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 21:20

• Espera Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Asia, Staś to piękne imię i że Stasiów rosną fajne i emocjonalne chłopaki. Toska, nazwisko masz apetyczne :-)

toska_88 lubi tę wiadomość

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszciemama, super, że idzie ku lepszemu. No i jak już pączki wcinasz to będziesz żyć ;) już nie tylko na kroplówkach ;). A mąż niech na Was chucha i dmucha.

Jeszcze nawiązując do imion. U mojego znajomego w rodzinie jest chłopiec o imieniu Lotar. dosyć orginalne to imię a już w zestawieniu z nazwiskiem Golonka ( tak. Lotar Golonka) to dla mnie za ekstremalnie trochę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 21:36

Arwi, WreszcieMama, toska_88 lubią tę wiadomość

gannskjoqlc3hmdm.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Asia! Faktycznie, ten nasz wątek jest baaardzo płodny :D Dziewczyny, ja z innej beczki niż imiona.

Macie może takie uczucie napięcia brzuszka, całego w sensie? Nic mnie nie boli tylko czuję tak, jakbym miała zakwasy na brzuchu :D A zapewniam Was, ćwiczeniami się nie param :D

Rozumiem, dół brzucha, bo macica. Ale cały brzuchol? Tu pociągnie, tam pociągnie, macie tak?

qb3canlimmmj6sap.png
  • Forbidden Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewa ja tak mam, jakbym za dużo brzuszków zrobiła :D ale akurat dla mnie to dobry objaw, czuję że się wszystko w środku rozciąga i dzidzia rośnie :)

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeina wrote:
    Hej kochane dziś tak zabiegany dzień że ledwie miałam czas wejść. Zaraz was nadrobie ale najpierw chciałam wam powiedzieć że byłam na rozmowie z lekarzem co do podwyższonego cukru we krwi. Powiedziała mi że naczczo miałam 4.6 mmol a po 2 godzinach 7.8 mmol i że jestem w grupie dużego ryzyka . Narazie zaleciła mi dietę ale szczerze to taka dietę to ja już od dawna mam . Miała któraś z was cukrzycę w ciąży?
    ja miałam cukrzycę w ciąży i maiłam tak wyusoką że dieta + wstrzykiwanie sobie insuliny- oj cięzko było

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, witaj. 01.05 fajny termin :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 22:01

gannskjoqlc3hmdm.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurcze rzeczywiwiście niektóre imiona z kosmosu ja chyba bym nie potrafiła tak skrzywdzić dziecka żeby potem się śmiali z niego dlatego też nie chciałam żadnego Gracjana czy Vincenta
    z imion dla dziewczynki to podobają mi się : Blanka, Nina, Emilia- duzo jest ładnych imion ale niestety kojarzymy je z kimś a jak kogoś nie lubiliśmy w przeszłości to ciężko dziecku dać takie imię - przynajmniej ja tak mam, albo jak w rodzinie jest np 5 Dominików to raczej bym nie wybrała takiego imienia

ale czuje że i tak będzie kolejny chłopak u mnie bo jem tylko kwaśne rzeczy i tak samo było z Nikosiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 21:57

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kofeina Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    ja miałam cukrzycę w ciąży i maiłam tak wyusoką że dieta + wstrzykiwanie sobie insuliny- oj cięzko było
    No ja mam nadzieję że dieta mi pomoże. A jaki miałaś ten wynik jeśli mogę zapytać

8p3odqk3vkpa5ho3.png
    iv09krhm842d4967.png
    uiklje9g90mcnvau.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    Asia-HA witaj :) w takim razie masz sobie kawał chłopa :)

kurcze, moje przeczucie co do dziewczynki jest tak silne, że nie ma opcji aby tam siedział mały siurek :D z "oryginalnych" imion to znajomy nazwał córkę Samija a drugą córkę nazwał tak, że nie jestem w stanie nawet sobie przypomnieć.

Dewa to co czuję np. wieczorami nazwałabym raczej jednym wielkim zdęciem od mostku aż po kość łonową, no jakbym miała wielgachny napompowany balon i to nie jest przyjemne uczucie ale po nocy przechodzi i wita się ze mną znowu wieczorem, może zbyt dużo zjadam na wieczór?
    No no no, to samo! Doczytałam, że progesteron rozleniwia jelita i stąd te wszystkie odczucia.

Forbidden, też wolę takie zakwasy niż nic :D

qb3canlimmmj6sap.png
‹‹ 359 360 361 362 363 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ