X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 16:44

Demsik, Madu1611 lubią tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzcie jaka fajna pamiątka
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/29dd0eedf5d4.png

Espera, Maniuś, sylwia1985 lubią tę wiadomość

• Forbidden Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope jak dla mnie to krzywdzenie dziecka w imię jakiejś chęci bycia oryginalnym. Mam znajomą, której syn ma na imię Dragomir i mówi na niego Drago. Trochę jak z kreskówki mi to brzmi. Gusta są różne, ale to nie są zwierzaki domowe, które można nazywać jak się komu podoba tylko ludzie, którzy będą kiedyś dorośli i zostaną z tym imieniem do końca życia. Nie chciałabym, żeby moje dziecko przedstawiając się komuś czuło wstyd. Wiem z autopsji, bo mój M. ma bardzo oryginalne imię i ludzie nieraz się dziwią, co czasami bywa przykre

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 19:32

Hope_ lubi tę wiadomość

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 10:53

toska_88, Madu1611, Moniqaaa lubią tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Marta931217 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba za bardzo przejmuje się opiniami ludzi :/ i potem ciężko mi co kolwiek wybrać eh.

p19uflw1f9i7e1h6.png
    f2wl3e5eban504g3.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta931217 wrote:
    Ja chyba za bardzo przejmuje się opiniami ludzi :/ i potem ciężko mi co kolwiek wybrać eh.
    Mi jest ciezkonwybrac bo zawsze skojarzy mi się z kimś kogo nie lubię albo z jakimś niegrzeczny dzieckiem i wszystko na nie. A jak już coś znajdę to się Maz nie zgadza :p

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Millciaa Koleżanka

Wysłany: 19 października 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcale sie tu nie udzielam ale powiem Wam ze ta pogoda mnie dobija. Jednak Was caly czas czytam i sledze co tu sie dzieje.

Fajnie ze poruszylyscie temat imion. Powiem Wam ze u nas jak bedzie chlopak to na pewno bedzie Filip. Moj P tak postanowil a mi tez sie podoba. Co do dziewczynki mamy wiekszy problem bo podoba sie nam kilka. Ostatnio podoba mi sie Laura i Weronika. Miala byc Wiktoria ale moj P mowi caly czas Weronika wiec mamy wybor miedzy tymi dwoma. :)
    Wedlug mnie takie wymyslane imiona to krzywdzenie dziecka. Ale to kwestia gustu.

WreszcieMama ciesze sie ze u Was wszystko dobrze.
    Dziewczyny jakie te Wasze dzidzie sa sliczne. Kto by pomyslal ze to tak szybko bedzie leciec. Ja mam wizyte 28.10 i juz odliczam dni. Ciesze sie ze u Was wszystko dobrze.
    Witam nowa majoweczke :)

A tak przy okazji powiedzcie mi co mozna wziac na bol glowy bo normalnie juz nie wytrzymuje. Od 3 dni mnie meczy.

WreszcieMama lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta931217 wrote:
    Toż twoje życie i przeżyj je po swojemu nie patrząc na ludzi. Oni w razie klęski ci nie pomogą a będą omijać szerokim łukiem bo taki jest teraz naród że rządzi zazdrość i zawiść. To tobie mają się imiona dzieci podobać nie ludziom... to tobie na dźwięk imienia będzie się robić ciepło pod sercem a sąsiadce czy koleżance bez różnicy czy obgada Nelke czy Zofie:-)

Hope_, Madu1611, sylwucha89, Maniuś lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja w sumie nie znam nikogo z aż tak dziwnymi imionami. Wszystko w granicy rozsądku, teraz też można dać Ola zamiast Aleksandra, ale potem w urzędach często są problemy, bo znajoma ma Ola na imię i zawsze jak podaje Ola to każdy pisze Aleksandra.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita przed chwilą na nie trafiłam na allegro .tak drewniane i dość spore bo zdjęcie 10x15 wchodzi .masz link
    http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6105726942

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 20:12

julita lubi tę wiadomość

• Espera Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z dziwnych imion to miałam okazję poznać dziewczynę o imieniu Asteria i chłopca o imieniu Dacjan, w skrócie Dacek ;-)

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się często spotykam z dziwnymi dla mnie imionami, ale część z nich jest nieotykana ale ładne są np. Milan, choć iż ja bym tak swojemu nie dała.

Mam pytanie z serii dziwnych do dziewczyn które już były w ciazy i miały rozstępy. Już jakiś czas temu napuchlam po lekach i zrobiło mi się kilka kresek na brzuchu, odkad jstem w ciazy i wywlilo mi brzuch jeden z rozstepow sie powiekszyl. Itam pal licho z wyglądem, mam skłonności do rozstepow wiem że będę cała w paski i to ogromne ale... to cholernie boli, jak rana. Czy to serio aż tak boli ? Bo ja chyba oszaleje jak zamiast brzucha bede mieć jedna Wielka ranę :/

2017 #1
    2019 #2
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://finanse.wp.pl/martykul.html?wid=18549342&kat=1033781&ticaid=117ef3&_ticrsn=3

Jeśli macie ochotę to poczytajcie co PIS chce wprowadzić

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 12:06

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja jestem pewna że skończę tak https://www.google.pl/search?q=rozstepy+po+ciazy&client=tablet-android-samsung&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjr0OaHwefPAhVEZCwKHV4gAewQ_AUIBygB&biw=600&bih=1024#imgrc=15ZxGwrk-gpXYM%3A

Teraz mi się zrobił tak nad podbrzuszem nisko, tam jest elikatniejsza skóra chyba, dlatego tak boli :/

2017 #1
    2019 #2
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 12:06

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • dewa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z imieniem to jest tak, że warto pomyśleć nie tylko o małej słodkiej kruszynie, do której wszystko pasuje, ale o tym że być może kiedyś ta mała dziewczynka zostanie sędzią sądu najwyższego i raczej Dżesika Kiełbasa wzbudzi średni respekt :D

Niektórzy naprawdę przesadzają i potem dzieciaki w szkole żyć nie dają. Ja mam normalne imię a i tak zawsze byłam "Ewka Konewka spadła z drzewka, spadła na kamyczki i potłukła sobie cycki" :D Nie ruszało mnie to, ale wyobraźcie sobie małego Żyrafa lub Myszona (autentyczne imiona!) który próbuje przeżyć w gimnazjum :D

Podobno teraz w Polsce można już nadawać imiona zdrobniałe, czyli Tosia zamiast Antonina. Czy tak jak ja planuję, Pola a nie Apolonia. Ale serio, dorosła i poważna Pani Profesor Tosia Jakaśtam? :D

Eeech, najważniejsze żebyśmy zdrowi byli :D

Rudzik, marie_marie22 lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • Kofeina Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane dziś tak zabiegany dzień że ledwie miałam czas wejść. Zaraz was nadrobie ale najpierw chciałam wam powiedzieć że byłam na rozmowie z lekarzem co do podwyższonego cukru we krwi. Powiedziała mi że naczczo miałam 4.6 mmol a po 2 godzinach 7.8 mmol i że jestem w grupie dużego ryzyka . Narazie zaleciła mi dietę ale szczerze to taka dietę to ja już od dawna mam . Miała któraś z was cukrzycę w ciąży?

8p3odqk3vkpa5ho3.png
    iv09krhm842d4967.png
    uiklje9g90mcnvau.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mon!ta^ wrote:
    nie to ja takich nie mam ja jedynie przy pepku u góry pod koniec ciąży mi się zrobił ale niewielki wiec moze dlatego bólu nie było. Jedyne co to możesz się smarować a po ciąży jeśli będziesz chciała to laserowe usuwanie ale one jeszcze muszą byc czerwone najszybciej schodzą i mniej zabiegów wtedy jest.
    One mi dość szybko błędny i były prawie niewidoczne na piersiach czy gdzieś teraz, tzn mam na myśli te z okresu dojrzewania, więc liczę na to ze będą znosnejuż po porodzie, tylko teraz ten bol mnie wkurza ;/

2017 #1
    2019 #2
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeśli chodzi o oryginalne imiona to moja znajoma ma na imię Lukrecja, a swojego syna nazwała Nestor. Inni znajomi mają synów Tymoteusza i Miłosza. A koleżanka ze studiów która miała na imie Estera nazwała swoje córeczki Emma i Kaja. Mi samej podobają się imiona Wojtek i Karina.

‹‹ 358 359 360 361 362 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ