MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hope jak dla mnie to krzywdzenie dziecka w imię jakiejś chęci bycia oryginalnym. Mam znajomą, której syn ma na imię Dragomir i mówi na niego Drago. Trochę jak z kreskówki mi to brzmi. Gusta są różne, ale to nie są zwierzaki domowe, które można nazywać jak się komu podoba tylko ludzie, którzy będą kiedyś dorośli i zostaną z tym imieniem do końca życia. Nie chciałabym, żeby moje dziecko przedstawiając się komuś czuło wstyd. Wiem z autopsji, bo mój M. ma bardzo oryginalne imię i ludzie nieraz się dziwią, co czasami bywa przykre
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 19:32
Hope_ lubi tę wiadomość
28.12 - 289g
06.03 - 1498g
-
Marta931217 wrote:Ja chyba za bardzo przejmuje się opiniami ludzi
i potem ciężko mi co kolwiek wybrać eh.
2017 #1
2019 #2
-
Wcale sie tu nie udzielam ale powiem Wam ze ta pogoda mnie dobija. Jednak Was caly czas czytam i sledze co tu sie dzieje.
Fajnie ze poruszylyscie temat imion. Powiem Wam ze u nas jak bedzie chlopak to na pewno bedzie Filip. Moj P tak postanowil a mi tez sie podoba. Co do dziewczynki mamy wiekszy problem bo podoba sie nam kilka. Ostatnio podoba mi sie Laura i Weronika. Miala byc Wiktoria ale moj P mowi caly czas Weronika wiec mamy wybor miedzy tymi dwoma.
Wedlug mnie takie wymyslane imiona to krzywdzenie dziecka. Ale to kwestia gustu.
WreszcieMama ciesze sie ze u Was wszystko dobrze.
Dziewczyny jakie te Wasze dzidzie sa sliczne. Kto by pomyslal ze to tak szybko bedzie leciec. Ja mam wizyte 28.10 i juz odliczam dni. Ciesze sie ze u Was wszystko dobrze.
Witam nowa majoweczke
A tak przy okazji powiedzcie mi co mozna wziac na bol glowy bo normalnie juz nie wytrzymuje. Od 3 dni mnie meczy.WreszcieMama lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMarta931217 wrote:Ja chyba za bardzo przejmuje się opiniami ludzi
i potem ciężko mi co kolwiek wybrać eh.
Hope_, Madu1611, sylwucha89, Maniuś lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTo ja w sumie nie znam nikogo z aż tak dziwnymi imionami. Wszystko w granicy rozsądku, teraz też można dać Ola zamiast Aleksandra, ale potem w urzędach często są problemy, bo znajoma ma Ola na imię i zawsze jak podaje Ola to każdy pisze Aleksandra.
-
nick nieaktualnyJulita przed chwilą na nie trafiłam na allegro .tak drewniane i dość spore bo zdjęcie 10x15 wchodzi .masz link
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6105726942Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 20:12
julita lubi tę wiadomość
-
Ja się często spotykam z dziwnymi dla mnie imionami, ale część z nich jest nieotykana ale ładne są np. Milan, choć iż ja bym tak swojemu nie dała.
Mam pytanie z serii dziwnych do dziewczyn które już były w ciazy i miały rozstępy. Już jakiś czas temu napuchlam po lekach i zrobiło mi się kilka kresek na brzuchu, odkad jstem w ciazy i wywlilo mi brzuch jeden z rozstepow sie powiekszyl. Itam pal licho z wyglądem, mam skłonności do rozstepow wiem że będę cała w paski i to ogromne ale... to cholernie boli, jak rana. Czy to serio aż tak boli ? Bo ja chyba oszaleje jak zamiast brzucha bede mieć jedna Wielka ranę2017 #1
2019 #2
-
No to ja jestem pewna że skończę tak https://www.google.pl/search?q=rozstepy+po+ciazy&client=tablet-android-samsung&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjr0OaHwefPAhVEZCwKHV4gAewQ_AUIBygB&biw=600&bih=1024#imgrc=15ZxGwrk-gpXYM%3A
Teraz mi się zrobił tak nad podbrzuszem nisko, tam jest elikatniejsza skóra chyba, dlatego tak boli2017 #1
2019 #2
-
Z imieniem to jest tak, że warto pomyśleć nie tylko o małej słodkiej kruszynie, do której wszystko pasuje, ale o tym że być może kiedyś ta mała dziewczynka zostanie sędzią sądu najwyższego i raczej Dżesika Kiełbasa wzbudzi średni respekt
Niektórzy naprawdę przesadzają i potem dzieciaki w szkole żyć nie dają. Ja mam normalne imię a i tak zawsze byłam "Ewka Konewka spadła z drzewka, spadła na kamyczki i potłukła sobie cycki"Nie ruszało mnie to, ale wyobraźcie sobie małego Żyrafa lub Myszona (autentyczne imiona!) który próbuje przeżyć w gimnazjum
Podobno teraz w Polsce można już nadawać imiona zdrobniałe, czyli Tosia zamiast Antonina. Czy tak jak ja planuję, Pola a nie Apolonia. Ale serio, dorosła i poważna Pani Profesor Tosia Jakaśtam?
Eeech, najważniejsze żebyśmy zdrowi byliRudzik, marie_marie22 lubią tę wiadomość
-
Hej kochane dziś tak zabiegany dzień że ledwie miałam czas wejść. Zaraz was nadrobie ale najpierw chciałam wam powiedzieć że byłam na rozmowie z lekarzem co do podwyższonego cukru we krwi. Powiedziała mi że naczczo miałam 4.6 mmol a po 2 godzinach 7.8 mmol i że jestem w grupie dużego ryzyka . Narazie zaleciła mi dietę ale szczerze to taka dietę to ja już od dawna mam . Miała któraś z was cukrzycę w ciąży?
-
mon!ta^ wrote:nie to ja takich nie mam ja jedynie przy pepku u góry pod koniec ciąży mi się zrobił ale niewielki wiec moze dlatego bólu nie było. Jedyne co to możesz się smarować a po ciąży jeśli będziesz chciała to laserowe usuwanie ale one jeszcze muszą byc czerwone najszybciej schodzą i mniej zabiegów wtedy jest.2017 #1
2019 #2
-
nick nieaktualnyDziewczyny jeśli chodzi o oryginalne imiona to moja znajoma ma na imię Lukrecja, a swojego syna nazwała Nestor. Inni znajomi mają synów Tymoteusza i Miłosza. A koleżanka ze studiów która miała na imie Estera nazwała swoje córeczki Emma i Kaja. Mi samej podobają się imiona Wojtek i Karina.