Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 16:44

Demsik, Madu1611 lubią tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzcie jaka fajna pamiątka
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/29dd0eedf5d4.png

Espera, Maniuś, sylwia1985 lubią tę wiadomość

• Forbidden Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope jak dla mnie to krzywdzenie dziecka w imię jakiejś chęci bycia oryginalnym. Mam znajomą, której syn ma na imię Dragomir i mówi na niego Drago. Trochę jak z kreskówki mi to brzmi. Gusta są różne, ale to nie są zwierzaki domowe, które można nazywać jak się komu podoba tylko ludzie, którzy będą kiedyś dorośli i zostaną z tym imieniem do końca życia. Nie chciałabym, żeby moje dziecko przedstawiając się komuś czuło wstyd. Wiem z autopsji, bo mój M. ma bardzo oryginalne imię i ludzie nieraz się dziwią, co czasami bywa przykre

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 19:32

Hope_ lubi tę wiadomość

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 10:53

nick nieaktualny, Madu1611, Moniqaaa lubią tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Marta931217 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba za bardzo przejmuje się opiniami ludzi :/ i potem ciężko mi co kolwiek wybrać eh.

p19uflw1f9i7e1h6.png
    f2wl3e5eban504g3.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta931217 wrote:
    Ja chyba za bardzo przejmuje się opiniami ludzi :/ i potem ciężko mi co kolwiek wybrać eh.
    Mi jest ciezkonwybrac bo zawsze skojarzy mi się z kimś kogo nie lubię albo z jakimś niegrzeczny dzieckiem i wszystko na nie. A jak już coś znajdę to się Maz nie zgadza :p

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Millciaa Koleżanka

Wysłany: 19 października 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcale sie tu nie udzielam ale powiem Wam ze ta pogoda mnie dobija. Jednak Was caly czas czytam i sledze co tu sie dzieje.

Fajnie ze poruszylyscie temat imion. Powiem Wam ze u nas jak bedzie chlopak to na pewno bedzie Filip. Moj P tak postanowil a mi tez sie podoba. Co do dziewczynki mamy wiekszy problem bo podoba sie nam kilka. Ostatnio podoba mi sie Laura i Weronika. Miala byc Wiktoria ale moj P mowi caly czas Weronika wiec mamy wybor miedzy tymi dwoma. :)
    Wedlug mnie takie wymyslane imiona to krzywdzenie dziecka. Ale to kwestia gustu.

WreszcieMama ciesze sie ze u Was wszystko dobrze.
    Dziewczyny jakie te Wasze dzidzie sa sliczne. Kto by pomyslal ze to tak szybko bedzie leciec. Ja mam wizyte 28.10 i juz odliczam dni. Ciesze sie ze u Was wszystko dobrze.
    Witam nowa majoweczke :)

A tak przy okazji powiedzcie mi co mozna wziac na bol glowy bo normalnie juz nie wytrzymuje. Od 3 dni mnie meczy.

WreszcieMama lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta931217 wrote:
    Toż twoje życie i przeżyj je po swojemu nie patrząc na ludzi. Oni w razie klęski ci nie pomogą a będą omijać szerokim łukiem bo taki jest teraz naród że rządzi zazdrość i zawiść. To tobie mają się imiona dzieci podobać nie ludziom... to tobie na dźwięk imienia będzie się robić ciepło pod sercem a sąsiadce czy koleżance bez różnicy czy obgada Nelke czy Zofie:-)

Hope_, Madu1611, sylwucha89, Maniuś lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja w sumie nie znam nikogo z aż tak dziwnymi imionami. Wszystko w granicy rozsądku, teraz też można dać Ola zamiast Aleksandra, ale potem w urzędach często są problemy, bo znajoma ma Ola na imię i zawsze jak podaje Ola to każdy pisze Aleksandra.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita przed chwilą na nie trafiłam na allegro .tak drewniane i dość spore bo zdjęcie 10x15 wchodzi .masz link
    http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6105726942

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 20:12

julita lubi tę wiadomość

• Espera Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z dziwnych imion to miałam okazję poznać dziewczynę o imieniu Asteria i chłopca o imieniu Dacjan, w skrócie Dacek ;-)

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się często spotykam z dziwnymi dla mnie imionami, ale część z nich jest nieotykana ale ładne są np. Milan, choć iż ja bym tak swojemu nie dała.

Mam pytanie z serii dziwnych do dziewczyn które już były w ciazy i miały rozstępy. Już jakiś czas temu napuchlam po lekach i zrobiło mi się kilka kresek na brzuchu, odkad jstem w ciazy i wywlilo mi brzuch jeden z rozstepow sie powiekszyl. Itam pal licho z wyglądem, mam skłonności do rozstepow wiem że będę cała w paski i to ogromne ale... to cholernie boli, jak rana. Czy to serio aż tak boli ? Bo ja chyba oszaleje jak zamiast brzucha bede mieć jedna Wielka ranę :/

2017 #1
    2019 #2
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://finanse.wp.pl/martykul.html?wid=18549342&kat=1033781&ticaid=117ef3&_ticrsn=3

Jeśli macie ochotę to poczytajcie co PIS chce wprowadzić

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 12:06

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja jestem pewna że skończę tak https://www.google.pl/search?q=rozstepy+po+ciazy&client=tablet-android-samsung&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjr0OaHwefPAhVEZCwKHV4gAewQ_AUIBygB&biw=600&bih=1024#imgrc=15ZxGwrk-gpXYM%3A

Teraz mi się zrobił tak nad podbrzuszem nisko, tam jest elikatniejsza skóra chyba, dlatego tak boli :/

2017 #1
    2019 #2
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 12:06

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • dewa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z imieniem to jest tak, że warto pomyśleć nie tylko o małej słodkiej kruszynie, do której wszystko pasuje, ale o tym że być może kiedyś ta mała dziewczynka zostanie sędzią sądu najwyższego i raczej Dżesika Kiełbasa wzbudzi średni respekt :D

Niektórzy naprawdę przesadzają i potem dzieciaki w szkole żyć nie dają. Ja mam normalne imię a i tak zawsze byłam "Ewka Konewka spadła z drzewka, spadła na kamyczki i potłukła sobie cycki" :D Nie ruszało mnie to, ale wyobraźcie sobie małego Żyrafa lub Myszona (autentyczne imiona!) który próbuje przeżyć w gimnazjum :D

Podobno teraz w Polsce można już nadawać imiona zdrobniałe, czyli Tosia zamiast Antonina. Czy tak jak ja planuję, Pola a nie Apolonia. Ale serio, dorosła i poważna Pani Profesor Tosia Jakaśtam? :D

Eeech, najważniejsze żebyśmy zdrowi byli :D

Rudzik, marie_marie22 lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • Kofeina Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane dziś tak zabiegany dzień że ledwie miałam czas wejść. Zaraz was nadrobie ale najpierw chciałam wam powiedzieć że byłam na rozmowie z lekarzem co do podwyższonego cukru we krwi. Powiedziała mi że naczczo miałam 4.6 mmol a po 2 godzinach 7.8 mmol i że jestem w grupie dużego ryzyka . Narazie zaleciła mi dietę ale szczerze to taka dietę to ja już od dawna mam . Miała któraś z was cukrzycę w ciąży?

8p3odqk3vkpa5ho3.png
    iv09krhm842d4967.png
    uiklje9g90mcnvau.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mon!ta^ wrote:
    nie to ja takich nie mam ja jedynie przy pepku u góry pod koniec ciąży mi się zrobił ale niewielki wiec moze dlatego bólu nie było. Jedyne co to możesz się smarować a po ciąży jeśli będziesz chciała to laserowe usuwanie ale one jeszcze muszą byc czerwone najszybciej schodzą i mniej zabiegów wtedy jest.
    One mi dość szybko błędny i były prawie niewidoczne na piersiach czy gdzieś teraz, tzn mam na myśli te z okresu dojrzewania, więc liczę na to ze będą znosnejuż po porodzie, tylko teraz ten bol mnie wkurza ;/

2017 #1
    2019 #2
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeśli chodzi o oryginalne imiona to moja znajoma ma na imię Lukrecja, a swojego syna nazwała Nestor. Inni znajomi mają synów Tymoteusza i Miłosza. A koleżanka ze studiów która miała na imie Estera nazwała swoje córeczki Emma i Kaja. Mi samej podobają się imiona Wojtek i Karina.

‹‹ 358 359 360 361 362 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ