MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Breezee wrote:Na samym początku czułam ze dziewczynka, teraz mój M przekonał mnie żebym czuła chłopca i tak tez czuje;-) Jeżeli będzie chłopiec to Jan, Olek, lub Bartek, chyba, ze coś innego przyjdzie nam jeszcze do głowy. Dziewczynka to Ola, Dagmara i M podoba się Liliana, mi zresztą tez, ale może już za dużo rezerwacji na to imię, ale może w naszym terenie nie będzie... Byłam dzisiaj na badaniach krwi - w końcu dostałam skierowanie i poszłam do lumpexu żeby tak popatrzyć na ubranka dla maluszków jakiej jakości maja. Nie miałam zamiaru kupować, żeby nie zapeszyć no i.... kupiłam takie śliczne body, mięciutkie, z super materiału, wyglądają jak nówki, po 4 zl sztuka, kupiłam 5 bodzakow i takie śliczne spodnie na szelkach z kaftanikiem do kompletu w większym rozmiarze 68. Cos czuje ze niedługo w całym domu będą takie słodkie ubranka
Ha skad ja to znam:-) ja mam taki swoj ulubiony lumpex ubranka tam maja po 2zl to za darmo prawie a jakosciowo i wizualnie sa swietne. No i wszystko pokupowalam rozowe:-D nie moglam sie oprzec najwyzej jak u mnie bedzie chlopak to siostra dostanie bo ma miec dziewczynke:-) a dla chlopca mam wybrane imie Oskar:-) -
Dzień dobry wszystkim
Super wiadomości i zdjęcia wczoraj przyniosłyście po wizytach. Już bardzo poważni obywatele siedzą w brzuszkach
Powodzenia dla wizytujących dzisiaj i oby przybyło więcej fotek rozkosznych dzieciaczków.
Co do płci i imion za pierwszym razem mąż miał czuja na chłopca od samego początku, chociaż chciał żeby była córka. Za to ja kompletnie nie miałam żadnych przeczuć i mamy chłopca. Imię wybrane w zgodzie, tak jakoś przeglądaliśmy kalendarz i obojgu nam zaskoczyło pozytywnie przy imieniu Adrian. I do nazwiska całkiem fajnie pasuje.
Tym razem ja mam przeczucie na dziewczynkę, ale jakby był drugi chłopiec to byłoby fantastycznie. Mężowska intuicja póki co milczy
Mężu chce dla chłopca imię Konrad ( ja oponuję dosyć mocno) a dziewczynka miała być Rozalia (imę po mojej pra pra babci chciałam żeby wróciło do rodziny) ale coś ostatnio nabraliśmy wątpliwości. Na razie temat otwarty i do minimum 20 tyg nie dowiemy sie co będzie.
Widzę, że tematy kulinarne zostały zepchnięte na drugi planteraz rządzą badania prenatalne
-
Tych Lilianek ogolnie jest bardzo duzo, niedawno sie stały takie popularne, natomiast ja jak bylam mala zona mojego kuzyna nazywała sie wlasnie Lilianna tak to imie mi sie spodobalo ( a to bylo z jakies 15 lat temu) postanowilam ze jak bede miala coreczke to takie wlasnie imie dostanie. Nie bede rezygnowac z imienia ktore tyle lat mialam "wybrane" dlatego ze teraz jest ich bardzo duzo:-D
marie_marie22 lubi tę wiadomość
-
Hope_ wrote:toska_88 ja w poprzedniej ciąży miałam i przez brzuch i od dołu, od razu lekarz powiedział, że i tak i tak.
monika_89 - wiesz jak to jest jak się z kimś imię kojarzy, kogo się niespecjalnie lubi
Ostatnio się mega sprzeczaliśmy i ciężko się było dogadać.
Mojej isostry przyjaciółka z kolei miała układ z mężem że dla dziewczynek wybiera ona, dla chłopaków on. Mają córkę i ona ogólnie bardzo chciała "parkę" mieć, druga ciąża, dowiaduje się, że będzie upragniony syn i dzwoni zapłakana do mojej siostry "Jerema K*** Jerema" -
dziewczyny, gratuluje pieknych zdjec i udanych wizyt
malo sie tu udzielam, ale codziennie nadrabiam czytanie.
mnie zaczela martwic jedna rzecz...z objawow to mialam lekkie mldlosci (przez tydzien silne a potem to mnie czasem zlapalo ale rzadko), zmeczenie, tkliwe piersi. od poniedzialku zauwazylam stopniowe oslabienie tych objawow. dzis to w ogole sie czuje jak przed ciaza...czy macie tez tak?? bo troche mnie to martwi. wizyte i usg prenatalne mam za tydzien. moze zrobic po prostu test ciazowy czy dalej jestem w ciazy??
pzdr
gosiaSophie 10.05.2017
Marie 20.12.2019 -
Gonia13 - na pewno wszystko jest ok, więc sie nie denerwuj i spokojnie czekaj do wizyty, ale gdyby nawet bylo cos nie tak to poziom hormonu i tak zostaje jakis czas w organizmie wiec test bedzie pozytywny, to zaden wyznacznik2017 #1
2019 #2
-
nick nieaktualny
-
Dziadki lubia wciskac swoje 5groszy w sprawy ktorych ich nie dotycza.my jak powiedzielismy ze nasz syn to bedzie mikolaj to bylo mega zdziwienie,ze dziwne imie itd a potem kazdy:mikus mikula miki mike itp to nasza sprawa jakie umie damy dziecku.oni mieli swoje i tez wybierali.Demsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;