X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • dewa Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samara, ja też stawiam Cię do pionu! Wszystko jest ok, pozytywne nastawienie! :D U mnie też wszystko się uspokoiło, nawet cycki przestały rwać. Wkręcałam się niemiłosiernie przed wizytą, ba! Nawet byłam prawie pewna, że już po wszystkim, a tu piękne serduszko usłyszałam! Uszy do góry Kochana!

Lilka to naprawdę pięknie imię, też o nim myślałam :D Jednak póki co, Pola wygrywa. Tak BARDZO BARDZO chciałabym urodzić dziewczynkę, matkokochano. Taką małą, wygadaną (po Mamusi) chłopczycę, która dla Taty będzie Ukochaną Córeczką :D A przeczucie mam na Chłopaka. I nawet jak myślę o brzuchu to jako o nim, nie o niej.

No nic, może mnie intuicja zawiedzie :D Co by nie było, będę kochać i tarmosić do końca świata :D

Miłego dnia! Dziewczyny! Któraś dzisiaj wizytuje?

blubka, Rudzik, toska_88, Kleopatra lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • missdiss Przyjaciółka

Wysłany: 19 października 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samara nie martw się, mi tez objawy zniknęły przy 8 tygodniu i poleciałam do gina w stresie a tam na usg wszystko pięknie było :) więc może być że się już trochę te objawy zmniejszają/znikają.

U mnie za to jakaś nieprzyjemna noc, kręciło mi się wieczorem w głowie i mdliło i miałam wrażenie jakby coś było dziwnie :/ a przed chwilą mega zaczął mnie ciągnąć brzuch więc leżę i odpoczywam czekając aż przejdzie... niby widziałam wczoraj na usg że wszystko ok, a i tak się stresuje, to chyba już do końca ciąży mi zostanie :/ za to od wczoraj oficjalnie informujemy już całą rodzinę :)

cykle 32d, atopik, lekka niedoczynność tarczycy

0d1yskjoed1yxen7.png
  • Espera Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missdiss my wczoraj powiedzieliśmy synowi... Moja rodzina w zasadzie już wie a ta część od męża strony dowie się w sobotę bo jedziemy na imprezę do jego brata :-)

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Rudzik Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, no fajny temat płci i imion <3
    Ja czuję,że będzie chłopak i chłopaka właśnie chcemy bardzo! Nastawienie jest w 100% na chłopaka i tylko moja mama twierdzi,że na bank będzie dziewczynka, więc się licytujemy cały czas dla śmiechów. Ale oczywiście tez wychodzimy z założenia,że oby było zdrowe i z dziewczynki tez się ucieszymy, chociaz ja i tak czuje,że to chłop!

A co do imion to jest wojna! Także zazdroszczę wam, że coś już macie wybrane, bo u nas trwa imionowa batalia. Mój mąż wymyśla takie imiona,że mnie krew zalewa np. Zdzisław. No kurka jak ja będę wołać na syna? Zdzichu do domu! Żart jakiś! Albo ostatnio wypalił Zygmunt, w skrócie Zyga. więc mu powiedziałam,że po moim trupie i w ogóle,że jak takie brzydkie imię, to ja nie rodzę i w ryk :)
    No więc na razie walki ustały i ustaliliśmy,że jak poznamy płeć to się rozmowy zaczną na nowo, ale już się tego boję, mój mąż jest uparty jak osioł!

toska_88, Moniqaaa lubią tę wiadomość

7.10.2016 Groszuś 0,83 cm <3 4.11.2016- Dzidziuś 4,56 cm <3 2.12.2016 Dziewczynka!!! <3 30.12.2016 - 286g 27.01.2017- 570g 24.02.2017 -1150g 20.03.2017 -1600g 14.04.2017 - 2150g
    lardnkr.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik mi z imion dla chłopca na literę ,"Z" to tylko Zbigniew- Zbyszek się podoba

• Forbidden Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzę, że dużo Lilianek :D ja też tak dam, jeśli będzie dziewczynka. Imię dla mnie szczególne, lilia to mój ulubiony kwiat ;) już dawno temu sobie wymarzyłam małą Liliankę, ale chyba zdecyduję się na dwa "n", jakoś tak szlachetnie brzmi :)

A co do chłopca nie umiemy się zdecydować. To co podoba się mnie, nie podoba się M i tyle w temacie :D

Pomimo, że bardzo chciałabym dziewczynkę, to ciągle czuję chłopca. Jak mówię o dzidzi to zawsze "on" a nie "ona". Zobaczymy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 10:37

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz na czasie Antos i Tosia:-)
    Ja pamiętam jak powiedzieliśmy w domu ze będzie Natan to tesciu pretensje miał czemu jakieś dziwne zamiast polskie a akurat siedział jego kolega i mówi" NIE KURWA DADZĄ NA IMIĘ DZIECKU CZESIEK ŻEBY SIĘ Z NIEGO DZIECI W SZKOLE ŚMIAŁY " ha ha myślałam że umrę bo tesciu to Czesiek:-) u nas koleżanka dała na imię Mieszko i też wywołuje to śmiech:-) mi podoba się jeszcze Miron w razie chłopca ale to takie już obce całkowicie.

Arwi, Misia 69, Maniuś, WreszcieMama lubią tę wiadomość

• Arwi Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym w sumie chyba chciała dziewczynkę, głównie dlatego, że Marcin marzy o córeczce :)
    Ale jak na złość czuję synka :D I jakoś tak... od zawsze wiedziałam, że będę mieć chłopca i serio się zdziwię, jeśli jednak wyjdzie dziewczynka :)
    No ale i tak ciągle się z Marcinem przekomarzamy, on mówi ciągle Oleńka to, Oleńka tamto, a ja go poprawiam, że Kuba :D Miał być Czaruś, ale Marcin się kategorycznie nie zgodził.
    Ogólnie to z imion mi się bardzo podoba Klara, ale tak miał na imię nasz Aniołek i jakoś tak nie chcę powtarzać imienia... Jak się urodzi dziewczynka to może dostanie tak na drugie :)

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześc i czołem, u mnie dobry humor, wierzę że wszyskto będzie dobrze. HOpe dałaś mi nadzieję, monita liczę że będzie podobnie jak u Ciebie. Dam radę :)

Samara wierzę, że wszystko jest dobrze, limit pecha wykorzystałaś, zobaczysz będziecie się z bratową wymieniać doświadczeniami

ja mam czuja na chłopca ale zobaczymy, chociaż ogólnie chcę tylko zdrowe dziecko i spokojną ciążę. Wymarzoną córkę mam więc na prawdę mi to obojętne ;)

co do imienia to ja akurat nie chcę żeby było oklepane i nie chcę żeby moje dziecko było kolejną dziewczynką z takim imieniem w klasie :P dlatego córka prawdopodoobnie będzie Agnieszką po babci męża (chociaż tak mi się Hania podoba ale milion Hań dookoła trochę studzi mój zapał) a chłopiec nie wiem bo nic nam się nie podoba. Zawsze chciałam Franka ale teraz tyle tego...zresztą męzowi się nie podoba. Na razie jedyne imię jakie oboje zaakceptowaliśmy to Jan. Fajnie by było Karol ale tak ma na imię chrześniak męża więc odpada

WreszcieMama lubi tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 12:05

Forbidden, Misia 69, Arwi, blubka, Karotka, sylwucha89, Maniuś, Uska, monika_89, Demsik, Breezee, WreszcieMama, Mabelle, Kleopatra, missdiss, Hope_, toska_88, Rudzik, Madu1611, Uszczesliwiona, ag194, Moniqaaa lubią tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Forbidden Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha Czaruś to bardzo ładne imię i dość rzadko spotykane, też nad nim myślałam ale mój M mnie wyśmiał. Dla niego najładniejsze jest Bartuś i koniec, pomijając że co drugie dziecko ma tak na imię, nawet syn sąsiadów :D

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • Karotka Ekspertka

Wysłany: 19 października 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Gratuluję wczorajszych owocnych wizyt. Dzieciaczki przecudowne.

Ja byłam dzisiaj na wizycie. O dziwo miałam farta bo jak przyszłam to nie było ludzi i od razu mnie przyjęła poza kolejką. A zaraz po mnie zeszli się ludziska.
    Wszystko jest ok, serduszko bije, ciąża zgodna z terminem om. Kretynka ze mnie! Zapomniałam zapytać ile mierzy dziecko!!! Założyła mi kartę ciąży, dała skierowanie na resztę badań (toxo, hiv itd.). Musiałam upomnieć się o cytologię. Dała mi też skierowanie do przychodni, w której robią usg 4d (połozna umówila wizytę na 21 listopada). Mówiła też, że sama mierzy przezierność karkową i sprawdza kość nosową. Jak coś jest nie tak to wtedy daje skierowanie na prenatalne. Ale uwaga uwaga zapisała mnie dopiero na 23 listopada. Bedę już w 15 tyg więc po ptakach. Teraz nie wiem czy dzwonić do nich i niech mnie przepisze na inny termin czy po prostu pójść gdzieś indziej prywatnie. Mam jeszcze umówioną wizytę 28 października prywatnie. Bedzie 11+2 ale nie wiem czy trochę nie za wcześnie.

Tośka mi też się podoba Nela. Miałabym wtedy Ninę i Nelę :). Mężowi podoba się Nadia i Fabian.

blubka, Forbidden, Maniuś, Arwi, Kleopatra, toska_88, mon!ta^, Uska lubią tę wiadomość

7u223e3kv1dyvizz.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blubka wrote:
    Tak, Uska u mnie jak będzie dziewczynka to na pewno Liliana uwielbiam to imię <3 a Ty decydujesz się na jedno "n" czy dwa?

Na 2:-) bedzie Lilianna:-) no jesli rosnie sobie dzieczynkaB-)

blubka, Leirion lubią tę wiadomość

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • Mabelle Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blubka wrote:
    A gdzie się rejestrowałaś na prostej?

Tak na prostej ;)

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
    25.01.17- 891g Szczęścia <3 <3 <3
    28.10 ---6,95 cm. Mój mały wielki człowiek♡♡♡
  • Espera Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe u mnie Stasia imię wybrał mąż zaraz po teście mówił że rośnie Stasiu... Ja długo nie mogłam tego imienia zaakceptować, ale jak cała ciążę tak mi gadal to w końcu się przyzwyczailam i niec innego mi już nie pasowało.... Ja miałam wybrać dla drugiego... Podoba mi się Lila, ale tak myślałam o moim aniołku, mimo że mąż nie akceptował tego imienia. A teraz... Basia, Klara albo Sara no ale znów mąż nie akceptuje. A jak chłopak to chyba Janek... Zobaczymy... Mamy jeszcze czas, ale czuję że łatwo nie będzie... Wczoraj moja mama mnie pouczala żebyśmy zwrócili uwagę żeby imie pasowało do nazwiska i że może ona by zadzwoniła po radę do kolezanki co się zna na numerologii. Masakra ... Powiedziałam że sami ime wybierzemy i jak decyzję podejmiemy to zostanie poinformowana.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 11:03

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karotka wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Gratuluję wczorajszych owocnych wizyt. Dzieciaczki przecudowne.

Ja byłam dzisiaj na wizycie. O dziwo miałam farta bo jak przyszłam to nie było ludzi i od razu mnie przyjęła poza kolejką. A zaraz po mnie zeszli się ludziska.
    Wszystko jest ok, serduszko bije, ciąża zgodna z terminem om. Kretynka ze mnie! Zapomniałam zapytać ile mierzy dziecko!!! Założyła mi kartę ciąży, dała skierowanie na resztę badań (toxo, hiv itd.). Musiałam upomnieć się o cytologię. Dała mi też skierowanie do przychodni, w której robią usg 4d (połozna umówila wizytę na 21 listopada). Mówiła też, że sama mierzy przezierność karkową i sprawdza kość nosową. Jak coś jest nie tak to wtedy daje skierowanie na prenatalne. Ale uwaga uwaga zapisała mnie dopiero na 23 listopada. Bedę już w 15 tyg więc po ptakach. Teraz nie wiem czy dzwonić do nich i niech mnie przepisze na inny termin czy po prostu pójść gdzieś indziej prywatnie. Mam jeszcze umówioną wizytę 28 października prywatnie. Bedzie 11+2 ale nie wiem czy trochę nie za wcześnie.

Tośka mi też się podoba Nela. Miałabym wtedy Ninę i Nelę :). Mężowi podoba się Nadia i Fabian.
    Ja bym chyba wolała ten 11+2 niz 15. W 11 juz sie mozna umawiac, a 15 to chyba juz dziecko jest za duze

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forbidden Bartosz bardzo bardzo mi sie pododoba ale tak ma na imię mój mąż wiec lipa :P

Karotka w karcie nie masz gdzieś CRL? 11+2 u jednych bezie dobre u innych za mało. Dzidziuś musi mieć przynajmniej 45mm do 85mm

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Forbidden Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika to zawsze można po amerykańsku: Bartosz Junior :D

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej .. u Nas co do płci to wcześniej stawiałam na chłopca ale teraz myśle że będzie dziewczynka :) Maja albo Olwia , mój mąż za to nastawia się na chłopaka no niestety na to co jest w brzuszku przyjdzie nam poczekać :))

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espera super z synkiem :) Piękne że pomyślał o tym dniu jako o najlepszym w życiu :)
    U mnie Wiktor ma takie imię bo jak jechałam do szpitala to leciał w radiu ,,Sen o Victorii'' Dżemu, a Maksymiliana wybrał Wiktor chyba pod wpływem bajki MAX i Rubi, haha. Więc jak widać z imieniem dla chłopaka będzie problem. Bardzo chciałabym córkę ale na to sie nie ma wpływu ;p

Espera lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
‹‹ 354 355 356 357 358 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ