MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej czytam Was na bieżąco ale zazwyczaj brak już czasu aby coś napisać albo leń nie pozwala
Przede wszystkim gratuluję wszystkim udanych wizyt od razu się czlowiekowi humor poprawia po takich informacjach.
Widzę że wkroczył temat imionu nas będzie znowu wojna jak przy pierwszym. Osobiście chciałabym nazwać synka Nataniel a córkę Nadia lub Nelka ale niestety mąż jak zwykle ma inne zdanie. Przeczucie mam na chłopca i w naszym przypadku byłoby to małe wybawienie bo mój cudowny mąż wymarzoną córeczkę chce nazwać Sonia albo Tamara a ja obu imion nie akceptuję. O ile Sonia nawet mi się podoba i może bym mocno nie protestowala ALE miałam taką pseudo przyjaciółkę o tym imieniu która nikomu niczego nie odmawiała
i mocno mnie zawiodła dlatego nie mogłabym tak nazwać córki a imię Tamara zupełnie mi się nie podoba. Dla synka mąż jeszcze typu nie ma więc może będzie tak jak chcę
-
Dziewczyny ja mam w domu Kacpra i Bartosza.
I teraz z własnego doświadczenia ;
Kacper -ułożony, b.dobry uczeń, zdycypliniwany, trochę pyskaty, bardzo pomocy,złota rączka.
Bartosz -roztrzepany, b.dobry uczeń, niezdyscypliniwany, bardzo pyskaty, nie ma madrzejszego od niego, pomocny jak mu się zachce.Nie ma nic za darmo.Chodzi swoimi ścieżkami.
Nie znam grzecznego Bartosza
Kocham obydwu na cały świat
....Ale zastanówcie się nad Bartoszem
U mnie jak będzie dziewczynka to ma być;
Pola , Lena lub liliana. Dla chłopca nie wiem jeszcze.
Chociaż podoba mi się KsaweryWiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 11:26
-
nick nieaktualnyKarotka myślę że najlepiej by ci było pójść po wszystkich świętych z tydzień to byłoby tak w sam raz. W 11 tc za szybko w 15 za późno a lepiej się w strzelić w środek. I mamy podobne gusta imionowe:-) ja myślę że znając moje szczęście będzie 2 syn ( w sumie to przyszłościowo bym była zadowolona) ale czuję że tym razem króluje tam kobietka mała śliczna której mamusia będzie fryzurki robić
nie mam presji na nic byleby zdrowe. A co dopasowania imienia do nazwiska to u mnie żadno nie pasuje bo nazwisko po mężu wywołuje śmiech:-)
-
nick nieaktualny
-
Na samym początku czułam ze dziewczynka, teraz mój M przekonał mnie żebym czuła chłopca i tak tez czuje;-) Jeżeli będzie chłopiec to Jan, Olek, lub Bartek, chyba, ze coś innego przyjdzie nam jeszcze do głowy. Dziewczynka to Ola, Dagmara i M podoba się Liliana, mi zresztą tez, ale może już za dużo rezerwacji na to imię, ale może w naszym terenie nie będzie... Byłam dzisiaj na badaniach krwi - w końcu dostałam skierowanie i poszłam do lumpexu żeby tak popatrzyć na ubranka dla maluszków jakiej jakości maja. Nie miałam zamiaru kupować, żeby nie zapeszyć no i.... kupiłam takie śliczne body, mięciutkie, z super materiału, wyglądają jak nówki, po 4 zl sztuka, kupiłam 5 bodzakow i takie śliczne spodnie na szelkach z kaftanikiem do kompletu w większym rozmiarze 68. Cos czuje ze niedługo w całym domu będą takie słodkie ubranka
toska_88, Rudzik, Madu1611 lubią tę wiadomość
06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
Będzie Aleksandra Karolina -
tośka ja mam sporą oponke i miałam normalnie przez brzuch
breezee nie zapeszysz. W pierwszej ciaży nie kupiłam nic żeby nie zapeszyć i poroniłam. W drugiej zaraz po teście kupiłam bodyBreezee, toska_88 lubią tę wiadomość
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
nick nieaktualnySamara ja też mam mniej objawów i też panikuję od razu, wszystko przez wcześniejszą stratę. Ale teraz trzeba wierzyć, że już będzie wszystko dobrze. Staram się nie myśleć źle, tym bardziej jak nie ma plamienia ani krwawienia.
A co do imion. To ja mam wrażenie, że będzie córka to Marta Hania. Miała być Viktoria, ale Viktorii za dużo. -
nick nieaktualny
-
toska_88 wrote:Dziewczyny na prenatalnych wszystkie mislyscie usg przez brzuch? Zależy mi na opiniach tych które mają oponki tłuszczowe na brzuchu...
Toska ja mam sporą nadwagę przez wcześniejszą niedoczynność tarczycy. Chciałam schudnąć przed ciążą i udało się tylko 4kg zgubić, no ale ze względu na wiek stwierdziłam, że figura poczeka.
Więc przy 156 cm ważę prawie 90 kg -
Rudzik wrote:Hej Dziewczyny, no fajny temat płci i imion
Ja czuję,że będzie chłopak i chłopaka właśnie chcemy bardzo! Nastawienie jest w 100% na chłopaka i tylko moja mama twierdzi,że na bank będzie dziewczynka, więc się licytujemy cały czas dla śmiechów. Ale oczywiście tez wychodzimy z założenia,że oby było zdrowe i z dziewczynki tez się ucieszymy, chociaz ja i tak czuje,że to chłop!
A co do imion to jest wojna! Także zazdroszczę wam, że coś już macie wybrane, bo u nas trwa imionowa batalia. Mój mąż wymyśla takie imiona,że mnie krew zalewa np. Zdzisław. No kurka jak ja będę wołać na syna? Zdzichu do domu! Żart jakiś! Albo ostatnio wypalił Zygmunt, w skrócie Zyga. więc mu powiedziałam,że po moim trupie i w ogóle,że jak takie brzydkie imię, to ja nie rodzę i w ryk
No więc na razie walki ustały i ustaliliśmy,że jak poznamy płeć to się rozmowy zaczną na nowo, ale już się tego boję, mój mąż jest uparty jak osioł!toska_88 lubi tę wiadomość