MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
monika_89 wrote:Przy rejestracji popros ze chcesz iść do niego konkretnie
USG normalnie przez brzuch
Jak ja sie rejestrowalam, tylko ze w Kielcach, to babka mi powiedziala, że doktor przeważnie robi USG prenatalne dowcipnie.
Pewnie to jest zależne kto robi i gdzie
-
Witam się dziś z Wami i ja.
Trochę zaniepokojona, bo od kilku dni właściwie brak żadnych objawów. Nawet piersi nie są już tkliwe. Brzuch mnie nie rozpiera. Mdłości nie ma, cera się z dnia na dzień wyraźnie poprawiła. No i co dzień czuję się jakby mniej w ciąży niż na początku. Zaczynam świrować, proszę mnie ustawić do pionu.
A na dokładkę moich strachów, wczoraj zadzwonił brat i powiedział, że ciocią zostanę... Chyba nie zniosę patrzenia na ciążowy brzuch mojej bratowej, kiedy u mnie coś pójdzie znowu nie tak, no i oczywiście słabo przez to spałam.32 cykl starań (nieoficjalnie 34)
04-04-2016 [*] 8 tyd.
Staś - ur. 01-06-2017 - 2940 g, 56 cm - 8:05
-
Dzień dobry:)
Dziewczyny a propo płci macie przeczucia ?
Albo czy sprawdzalyscie w chińskim kalendarzu płci co wam wychodzi ? Mi z córką duże sprawdziło a teraz zobaczymyale coś czuję ze będzie też dziewczynka bo mam te same objawy i zachcianki
Kleopatra lubi tę wiadomość
-
Samara jak coś Cię nie pokoi to jedz na sor jeśli jesteś z pl. Ja niestety jestem panikara więc mało ci pomogę.
Ale myślę że niema co się aż tak wsluchiwac w swój organizm. Jednego dnia są objawy drugiego nie. Będzie dobrze i nie ma co się martwić i stresować na zapas w twoim stanie -
Misia 69 wrote:Dzień dobry:)
Albo czy sprawdzalyscie w chińskim kalendarzu płci co wam wychodzi ? Mi z córką duże sprawdziło a teraz zobaczymyale coś czuję ze będzie też dziewczynka bo mam te same objawy i zachcianki
jak to się mówi najważniejsze żeby było zdrowe
-
Blubka i Ustka imię śliczne ❤ hmmm
Bardzo ładne. Lubię takie "inne"imiona. Mi osobiście podoba się Nadia ale coś za dużo słyszę na mieście to imię. Moja córka ma na imię Roksana 10 lat temu to było też mało spotykane. Teraz coraz częściej słyszę to imię.
blubka lubi tę wiadomość
-
Misia 69 wrote:Dzień dobry:)
2017 #1
2019 #2
-
Samara ustawiam cie do pionu!!!
;)nie ma innej opcji niz ta,ze wszystko bedzie w porządk;)
Ja czuje ze bedzie coreczka,zobaczymy czy sie sprawdzi.w pierwszej ciazy od poczatku mowilam do brzucha mikus i taki ogonek sie urodzil;)
Witam was w 12tc;)Arwi, Breezee lubią tę wiadomość
Demsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
Hope_ wrote:Samara nie stresuj się! Wiem, że po stracie człowiek się wszędzie dopatruje złego, zwłaszcza po latach starań. Musisz być spokojna, bo stres nie służy maluszkowi. Objawy raz są raz ich nie ma. Ile ja bym dała, żeby mi mdłości przeszły! Kiedy masz wizytę?
Ciąża bratowej - trzeba się cieszyć, że dzieci się rodzą. Nastaw się, że obie będziecie brzuchate i będzie super! Kuzynostwo będzie się pięknie razem bawić!
Wiem, że ciężko odegnać złe myśli, może jakiś dobry psycholog? Psychiatra? Mojej koleżance bardzo pomógł - starają się 5 lat i niby wszystko z nimi ok, jak jej brat spodziewał się malucha to strasznie siadła psychicznie.
Głowa do góry! Idź na wizytę jak ma Cię to uspokoić!
Wizyta dopiero za tydzień. staram się walczyć z natrętnymi myślami, bo wiem, że strach ma wielkie oczy. Pewnie histeryzuję jak zawsze, ale to naprawdę jest ostatnia próba. Jak się teraz nie uda, to już nie będę chciała ponownie się starać, zbyt wiele mnie te starania kosztowały i jestem zwyczajnie zmęczona.
Poczekam do wizyty. Jak mam usłyszeć złe wieści to wolę to odwlec. A jak będą dobre, to wszystko wróci do normy.
Cieszę się, że bratowa też w ciąży, ale trochę mnie to przeraziło, że gdyby u mnie nic nie wyszło, to chyba nie będę w stanie na to patrzeć i okażę się największą egoistką na świecie. A nie chcę taka być.
Co do imion, to u mnie będzie albo Zofia Antonina, albo Ignacy Jan. Jeżeli chodzi o imię dla dziewczynki, to mąż zaakceptował, natomiast dla chłopca to nie bardzo chce się zgodzić. No ale mam jeszcze trochę czasu aby go przekonać, lub znaleźć inne równie ładne imię.32 cykl starań (nieoficjalnie 34)
04-04-2016 [*] 8 tyd.
Staś - ur. 01-06-2017 - 2940 g, 56 cm - 8:05
-
Samara będzie wszystko dobrze, nie martw się na zapas, zarówno Ty jak i twoja bratowa urodzicie zdrowe silne dzieci i kto wie może okres ciąży zbliży was do siebie bardziej
Mam taką prośbę czy mogłabyś zmienić swój awatar na bardziej radosny bo ten jest groźny i mroczny... Jeśli nie będzie to dla ciebie problem oczywiścietoska_88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySamara ja też tak miałam że ok 8/ 9 tc znikły wszystkie objawy . Teraz w 11 tc nadal nic oprócz rozpierania brzucha. Też ciągle się martwię ale poprzednia ciążę w ogóle przeszłam bez żadnych objawów . Napewno jest dobrze lepiej bez objawów niż plamic i brzuch żeby bolał. Głowa do góry
Będzie fajnie jak razem z bratem będziecie mieli rówieśników:-)
Dziewczyny Lila piękne imię u nas dziewczynka będzie miała na imię Nela a syn Fabian w domu jest Natan więc jak miał by siostrę to było by super bo tak sobie wymarzylam że Natan i Nela:-)Maniuś lubi tę wiadomość