X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeina wrote:
    No ja mam nadzieję że dieta mi pomoże. A jaki miałaś ten wynik jeśli mogę zapytać
    oj ponad 180 i nie wiem skad to cholerstwo sie bierze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 22:00

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kofeina Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    oj ponad 180 i nie wiem skad to cholerstwo sie bierze
    Wow to to naprawdę nieźle. Moi oboje rodzice mają wrodzona cukrzycę tak więc zobaczymy jak się to wszystko rozwinie u mnie ..

8p3odqk3vkpa5ho3.png
    iv09krhm842d4967.png
    uiklje9g90mcnvau.png
  • Asia-HA Znajoma

Wysłany: 19 października 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem tutaj kolejną już majówką z Zabrza. Przez 9 miesięcy podglądałam tu sierpniowe mamusie w 2014 i tak urodziłam syna. Potem zarejestrowałam ale jako listopadowa mamusia w 2016. Na pierwszym prenatalnym usg okazało się, że córeczka mi się nie rozwija i serduszko nie bije. Zabieg. Zmieniłam coś w swoim życiu (czytaj pracę ), aby się jakoś pozbierać i nastawić na kolejne długie starania (wcześniej 2 lata, a potem 11 miesięcy) i zaliczyliśmy niespodziankę na tydzień po rozpoczęciu nowej pracy (owu 2 tygodnie przed czasem i bez objawów). Ciąża trudna, spory krwiak i ciągłe plamienia i krwawienia. Przeszło tydzień temu. Poza tym bez objawów prócz rosnącego brzucha :-)

Arwi lubi tę wiadomość

Amelka [*] 12.05.2016 - 13 tydz.
    tb732n0at8s23due.png
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    ta Krecha czy też Kreska kojarzy mi się z kreską na gaciach, sorrrry :P

Tośka a gdzie dorwałaś takie ramki, allegro? drewniane są?

WreszcieMama to zapowiada ci się fajny weekend, mąż pewnie będzie nadskakiwał nad wami :)
    dzisiaj się zmobilizowałam aby wziąść komórkę do łapy i zrobić choć jedną fotkę brzucha, będę miała z czym porównywać! dzisiaj w pracy siedziałam z odpiętym guzikiem bo jakoś tak ciasno się zrobiło poniżej pępka :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d0366f5e3979.jpg
    Ale brzuch ciążowy to chyba w pracy zostawiłś, bo ja tu żadnej ciąży nie widzę :P , albo oszustka jesteś ;)

Hope_, julita lubią tę wiadomość

gannskjoqlc3hmdm.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeina ja tez byłam na insulinie nocnej bo nie mogłam opanowac cukrów na czczo. Dostałaś jakiś glukometr żeby sprawdzac cukier? ważne żeby jeść częst male posiłki, co 3 dobrze coś wrzucić na ruszt

Asia ojej to faktycznie nieciekawie u Ciebe było, tu jakaś plaga z krwiakami... w każdym razie do maja Cię juz nie wypuścimy :)

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Uska Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mibczy jesli oboje rodzicow nie ma bierzmowania, to mozliwe jest ochrzczenie dziecka?

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uska wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mibczy jesli oboje rodzicow nie ma bierzmowania, to mozliwe jest ochrzczenie dziecka?
    zależy gdzie u nas by nie przeszło ponieważ rodzice chrzestni muszą pokazać wszystkie sakramenty i chodzić do kościoła

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uska, obawiam się, że mogą być problemy :/ . U mnie w parafii też by nie przeszło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 22:20

gannskjoqlc3hmdm.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj to bedzie problem...
    Asia H witamy, rozgosc sie u nas;-)

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia-HA, miałaś trudne początki. Oby reszta ciąży już Ci lekką była :)

gannskjoqlc3hmdm.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrej nocki idę spać bo jestem wykończona

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia-HA witaj :) czyli rozumiem, że Zamkowa w Zabrzu jest Ci znana?

Arwi lubi tę wiadomość

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    generalnie ksiadz nei ma prawa odmówić dziecku chrztu ale... no wiadomo, że są księża i księża. teoretycznie powinno być

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Kofeina Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    Kofeina ja tez byłam na insulinie nocnej bo nie mogłam opanowac cukrów na czczo. Dostałaś jakiś glukometr żeby sprawdzac cukier? ważne żeby jeść częst male posiłki, co 3 dobrze coś wrzucić na ruszt

Asia ojej to faktycznie nieciekawie u Ciebe było, tu jakaś plaga z krwiakami... w każdym razie do maja Cię juz nie wypuścimy :)
    Nie dostałam jeszcze . Narazie mam stosować dietę do następnego piątku i wtedy mam badanie naczczo o 8 rano potem glukoza do wypicia badanie o 12 i kolejne o 16 . I wtedy stwierdza co dalej . Czy dostać glukometr i insulinę czy dalej trzymać mnie na diecie . Ale tak czy siak tata za tydzień będzie u mnie i przywiezie mi wszystko bo dostał nowy glukometr i stary mi da. Więc będę sobie sprawdzać mimo wszystko. Bo ja do końca tym holenderskim lekarza nie ufam . Więc wolę się zabezpieczyć.

8p3odqk3vkpa5ho3.png
    iv09krhm842d4967.png
    uiklje9g90mcnvau.png
  • LadyWolf Nowa

Wysłany: 19 października 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uska wrote:

Oczywiście, że jest! Rodzice chrzestni muszą mieć bierzmowanie :) ksiądz nie powinien robić problemu, ale może pomarudzić :P

3jgxe6hh6fk0lpue.png
  • Asia-HA Znajoma

Wysłany: 19 października 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uska u nas ksiądz by nie pozwolił. Ale właściwie to powinien przecież, bo nawet jeśli jeden rodzic byłby niewierzący, to dziecko ma prawo do chrztu. Tylko my mamy okropnego księdza w parafii.
    Szpital znam i bardzo pozytywnie mnie zaskoczył w porównaniu z tym co pamiętam z porodu z synkiem.
    Uciekam spać dziewczyny. Jutro rano do pracy!

Amelka [*] 12.05.2016 - 13 tydz.
    tb732n0at8s23due.png
  • LadyWolf Nowa

Wysłany: 19 października 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    Spirit ja słyszałam że swędzą ale nie że bolą, ja nie zauważyłam nawet kiedy popękałam. Na stronie zrób sobe krem albo biochemii urody kup "kolagen i elastynę", "lifting roślinny" i "ekstrakt zapobiegający rozstępom" i wmieszaj w balsam do ciała a na blizy olej tamanu (tylko pachnie jak maggi :P)

Kofeina ja miałam cukrzycę ciążową, wiem, że któraś dziewczyna też. Znajdź na fb grupę cukrzyca ciążowa i podrzucam jeszcze http://slodkiemamy.edu.pl/

kamyla Tymek i Miłosz chyba dziś już normalne imiona, ja często spotkam

Tak po prostu wmieszać to w balsam, czy jakieś większe czary trzeba odprawić? nie wiem, tańce.. szamańskie zaklęcia..?

3jgxe6hh6fk0lpue.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uska powinien ochrzcic, a jak chrzestni mają bierzmowanie to już w ogóle. Ja bym się w razie co wyklocila bo zgodnie chyba z prawem kościelnym mają obowiązek ochrzcic dziecko.
    Ja też idę spać bo rano praca. Oglądałam Azja Express i późno się zrobiło ;p

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia-HA wrote:
    Jestem tutaj kolejną już majówką z Zabrza. Przez 9 miesięcy podglądałam tu sierpniowe mamusie w 2014 i tak urodziłam syna. Potem zarejestrowałam ale jako listopadowa mamusia w 2016. Na pierwszym prenatalnym usg okazało się, że córeczka mi się nie rozwija i serduszko nie bije. Zabieg. Zmieniłam coś w swoim życiu (czytaj pracę ), aby się jakoś pozbierać i nastawić na kolejne długie starania (wcześniej 2 lata, a potem 11 miesięcy) i zaliczyliśmy niespodziankę na tydzień po rozpoczęciu nowej pracy (owu 2 tygodnie przed czasem i bez objawów). Ciąża trudna, spory krwiak i ciągłe plamienia i krwawienia. Przeszło tydzień temu. Poza tym bez objawów prócz rosnącego brzucha :-)

Ja też z Zabrza pochodzę i chwilowo tu jestem :) Gdzie chodzisz do gina i gdzie będziesz robić prenatalne? :D

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeina to dobrze, przynajmniej będziesz miała cukier pod konlrolą :)

LadyWolf obejdzie się bez tańców, normalnie wmieszać :P

ja oglądam tv, pewnie będę żałować rano że nie poszłam spać :P

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
‹‹ 360 361 362 363 364 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ