Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeina wrote:
    No ja mam nadzieję że dieta mi pomoże. A jaki miałaś ten wynik jeśli mogę zapytać
    oj ponad 180 i nie wiem skad to cholerstwo sie bierze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 22:00

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kofeina Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    oj ponad 180 i nie wiem skad to cholerstwo sie bierze
    Wow to to naprawdę nieźle. Moi oboje rodzice mają wrodzona cukrzycę tak więc zobaczymy jak się to wszystko rozwinie u mnie ..

8p3odqk3vkpa5ho3.png
    iv09krhm842d4967.png
    uiklje9g90mcnvau.png
  • Asia-HA Znajoma

Wysłany: 19 października 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem tutaj kolejną już majówką z Zabrza. Przez 9 miesięcy podglądałam tu sierpniowe mamusie w 2014 i tak urodziłam syna. Potem zarejestrowałam ale jako listopadowa mamusia w 2016. Na pierwszym prenatalnym usg okazało się, że córeczka mi się nie rozwija i serduszko nie bije. Zabieg. Zmieniłam coś w swoim życiu (czytaj pracę ), aby się jakoś pozbierać i nastawić na kolejne długie starania (wcześniej 2 lata, a potem 11 miesięcy) i zaliczyliśmy niespodziankę na tydzień po rozpoczęciu nowej pracy (owu 2 tygodnie przed czasem i bez objawów). Ciąża trudna, spory krwiak i ciągłe plamienia i krwawienia. Przeszło tydzień temu. Poza tym bez objawów prócz rosnącego brzucha :-)

Arwi lubi tę wiadomość

Amelka [*] 12.05.2016 - 13 tydz.
    tb732n0at8s23due.png
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    ta Krecha czy też Kreska kojarzy mi się z kreską na gaciach, sorrrry :P

Tośka a gdzie dorwałaś takie ramki, allegro? drewniane są?

WreszcieMama to zapowiada ci się fajny weekend, mąż pewnie będzie nadskakiwał nad wami :)
    dzisiaj się zmobilizowałam aby wziąść komórkę do łapy i zrobić choć jedną fotkę brzucha, będę miała z czym porównywać! dzisiaj w pracy siedziałam z odpiętym guzikiem bo jakoś tak ciasno się zrobiło poniżej pępka :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d0366f5e3979.jpg
    Ale brzuch ciążowy to chyba w pracy zostawiłś, bo ja tu żadnej ciąży nie widzę :P , albo oszustka jesteś ;)

Hope_, julita lubią tę wiadomość

gannskjoqlc3hmdm.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeina ja tez byłam na insulinie nocnej bo nie mogłam opanowac cukrów na czczo. Dostałaś jakiś glukometr żeby sprawdzac cukier? ważne żeby jeść częst male posiłki, co 3 dobrze coś wrzucić na ruszt

Asia ojej to faktycznie nieciekawie u Ciebe było, tu jakaś plaga z krwiakami... w każdym razie do maja Cię juz nie wypuścimy :)

• Uska Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mibczy jesli oboje rodzicow nie ma bierzmowania, to mozliwe jest ochrzczenie dziecka?

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uska wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mibczy jesli oboje rodzicow nie ma bierzmowania, to mozliwe jest ochrzczenie dziecka?
    zależy gdzie u nas by nie przeszło ponieważ rodzice chrzestni muszą pokazać wszystkie sakramenty i chodzić do kościoła

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uska, obawiam się, że mogą być problemy :/ . U mnie w parafii też by nie przeszło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 22:20

gannskjoqlc3hmdm.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj to bedzie problem...
    Asia H witamy, rozgosc sie u nas;-)

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia-HA, miałaś trudne początki. Oby reszta ciąży już Ci lekką była :)

gannskjoqlc3hmdm.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrej nocki idę spać bo jestem wykończona

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia-HA witaj :) czyli rozumiem, że Zamkowa w Zabrzu jest Ci znana?

Arwi lubi tę wiadomość

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    generalnie ksiadz nei ma prawa odmówić dziecku chrztu ale... no wiadomo, że są księża i księża. teoretycznie powinno być

• Kofeina Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    Kofeina ja tez byłam na insulinie nocnej bo nie mogłam opanowac cukrów na czczo. Dostałaś jakiś glukometr żeby sprawdzac cukier? ważne żeby jeść częst male posiłki, co 3 dobrze coś wrzucić na ruszt

Asia ojej to faktycznie nieciekawie u Ciebe było, tu jakaś plaga z krwiakami... w każdym razie do maja Cię juz nie wypuścimy :)
    Nie dostałam jeszcze . Narazie mam stosować dietę do następnego piątku i wtedy mam badanie naczczo o 8 rano potem glukoza do wypicia badanie o 12 i kolejne o 16 . I wtedy stwierdza co dalej . Czy dostać glukometr i insulinę czy dalej trzymać mnie na diecie . Ale tak czy siak tata za tydzień będzie u mnie i przywiezie mi wszystko bo dostał nowy glukometr i stary mi da. Więc będę sobie sprawdzać mimo wszystko. Bo ja do końca tym holenderskim lekarza nie ufam . Więc wolę się zabezpieczyć.

8p3odqk3vkpa5ho3.png
    iv09krhm842d4967.png
    uiklje9g90mcnvau.png
  • LadyWolf Nowa

Wysłany: 19 października 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uska wrote:

Oczywiście, że jest! Rodzice chrzestni muszą mieć bierzmowanie :) ksiądz nie powinien robić problemu, ale może pomarudzić :P

3jgxe6hh6fk0lpue.png
  • Asia-HA Znajoma

Wysłany: 19 października 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uska u nas ksiądz by nie pozwolił. Ale właściwie to powinien przecież, bo nawet jeśli jeden rodzic byłby niewierzący, to dziecko ma prawo do chrztu. Tylko my mamy okropnego księdza w parafii.
    Szpital znam i bardzo pozytywnie mnie zaskoczył w porównaniu z tym co pamiętam z porodu z synkiem.
    Uciekam spać dziewczyny. Jutro rano do pracy!

Amelka [*] 12.05.2016 - 13 tydz.
    tb732n0at8s23due.png
  • LadyWolf Nowa

Wysłany: 19 października 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    Spirit ja słyszałam że swędzą ale nie że bolą, ja nie zauważyłam nawet kiedy popękałam. Na stronie zrób sobe krem albo biochemii urody kup "kolagen i elastynę", "lifting roślinny" i "ekstrakt zapobiegający rozstępom" i wmieszaj w balsam do ciała a na blizy olej tamanu (tylko pachnie jak maggi :P)

Kofeina ja miałam cukrzycę ciążową, wiem, że któraś dziewczyna też. Znajdź na fb grupę cukrzyca ciążowa i podrzucam jeszcze http://slodkiemamy.edu.pl/

kamyla Tymek i Miłosz chyba dziś już normalne imiona, ja często spotkam

Tak po prostu wmieszać to w balsam, czy jakieś większe czary trzeba odprawić? nie wiem, tańce.. szamańskie zaklęcia..?

3jgxe6hh6fk0lpue.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uska powinien ochrzcic, a jak chrzestni mają bierzmowanie to już w ogóle. Ja bym się w razie co wyklocila bo zgodnie chyba z prawem kościelnym mają obowiązek ochrzcic dziecko.
    Ja też idę spać bo rano praca. Oglądałam Azja Express i późno się zrobiło ;p

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia-HA wrote:
    Jestem tutaj kolejną już majówką z Zabrza. Przez 9 miesięcy podglądałam tu sierpniowe mamusie w 2014 i tak urodziłam syna. Potem zarejestrowałam ale jako listopadowa mamusia w 2016. Na pierwszym prenatalnym usg okazało się, że córeczka mi się nie rozwija i serduszko nie bije. Zabieg. Zmieniłam coś w swoim życiu (czytaj pracę ), aby się jakoś pozbierać i nastawić na kolejne długie starania (wcześniej 2 lata, a potem 11 miesięcy) i zaliczyliśmy niespodziankę na tydzień po rozpoczęciu nowej pracy (owu 2 tygodnie przed czasem i bez objawów). Ciąża trudna, spory krwiak i ciągłe plamienia i krwawienia. Przeszło tydzień temu. Poza tym bez objawów prócz rosnącego brzucha :-)

Ja też z Zabrza pochodzę i chwilowo tu jestem :) Gdzie chodzisz do gina i gdzie będziesz robić prenatalne? :D

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeina to dobrze, przynajmniej będziesz miała cukier pod konlrolą :)

LadyWolf obejdzie się bez tańców, normalnie wmieszać :P

ja oglądam tv, pewnie będę żałować rano że nie poszłam spać :P

‹‹ 360 361 362 363 364 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ