MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBreezee wrote:u mnie dzisiaj zaczął się 13tc, już niedługo polówka ciąży
Byłam u gina, dzidziol wygląda jak bałwanek
Mocno ruszał rekami i nogami. Serducho bilo 170/min Niestety nie wiem jak duży, bo lekarz powiedział tylko ze dobre wymiary. W tamtym tygodniu miał 4,4cm, to pewne kolo 5,5-6cm ma bo już takie dużo większe było. Powiedział ze cukrzycy nie mam i nie kazał powtarzać badan jak tak jest na pograniczu. Sama sobie powtórzę jak pójdę tarczycowe robić. Powiedział, ze moje kamienie ne maja wpływu na dziecko, tak ze się ciesze. Za tydzień prenatalne. Brzuszki typowo ciążowe macie. Toska, ważysz coś więcej czy tylko brzusio rośnie? Moj to tylko tłuszczyk na razie, tylko twardszy i od tygodnia waga w dol - pewnie od kamieni. Wiecie ze gin mówił ze ma pacjentki które przytyły w ciąży po 40kg, a nawet rekordzistkę 51? SZOK.
wiem że dam radę bo już 2 razy to się udało. Kiedyś bralam sterydy i też przytyłam do ponad 90 kg bez ciaxy. Jak się zaparlam o schudłam 25 kg w 3 miesiące . Przed tą ciaza się nie odchudzalam bo wiedziałam że będziemy się starać więc nie było sensu a przytyłam w tym roku 10 kg przez system pale/ nie pale a żre:-) i mam jeden problem... jak mam doła jem! Stres zajadam! Wierzcie mi że od wczoraj duszę się wcrym domu....nie mogę się na nich patrzeć poprostu. Ani swobodnie na podwórku posiedzieć bo oni w domu ciągle mi dziecko wołają i robią mi na przekór normalnie płakać się chce . Zabrał ja małżonek na targ i obkupil ja pierdole jaki jeleń przecież nadejdzie rykowisko i go odstrzela bo rogi ma większe jak jaja!
-
Hej dziewczyny
Qasha wszystkiego najlepszego z okazji urodzin*
Toska współczuję sytuacji z treściami... No różnych ma Bozia lokatorów...
Kofeina kochana tulę mocno... Wierzę że Dominik nad Wami czuwa
Dołączam do grona wizytujacych 2 listopada
Jutro jedziemy do Polski i wracamy we wtorek w nocy, tak że będzie mnie tu troszkę mniej....
Miłego dnia i czekam na info od pozostałych dzisiaj wizytujacychWiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 14:24
sylwucha89, toska_88, ag194 lubią tę wiadomość
-
Ja juz w domku. Krew pobrana mam zjawic sie za miesiac. Prawdopodobnie mam jakas chorobe immunologiczna le jeszcze nic nie wiadomo. Po ciazy mam miec pobrany szpik kostny do badania takze nie ciekawie... Ale najważniejsze ze diecko jest bezpieczne i moja choroba mu nie zagraza:-)
-
Toska, 14 tat temu ważyłam 106kg (bez ciąży), ale u mnie problemem jest tarczyca. Jak się zaparłam to w 1 1/2 roku zrzuciłam do 66kg, czyli 40kg. Ale u mnie to nie tak łatwo szlo, dieta 1000kcal, siłownia po 3h, rower w weekendy ok. 130km dziennie. Później żałowałam, ze zaczęłam od 1000kcal, bo jak organizm się przyzwyczaił to i przy takim wysiłku nie chudnął. Zeszłam na 800kcal, znów trochę schudłam, ale ileż można na 800kcal, a później przy 1000-1200kcal zaczęłam tyć i wróciło 15kg. cały czas się muszę pilnować - taki organizm. Tobie zazdroszczę, ze tak szybko potrafisz schudnąć, super
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 14:46
toska_88 lubi tę wiadomość
06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
Będzie Aleksandra Karolina -
Uska wrote:Ja juz w domku. Krew pobrana mam zjawic sie za miesiac. Prawdopodobnie mam jakas chorobe immunologiczna le jeszcze nic nie wiadomo. Po ciazy mam miec pobrany szpik kostny do badania takze nie ciekawie... Ale najważniejsze ze diecko jest bezpieczne i moja choroba mu nie zagraza:-)
nick nieaktualny
-
zyrcia wrote:Dziewczyny zaraz wychodzimy...
Dziwie sie ale zlapal mnie mega stres az mnie brzuch bolizaraz jeszcze rzygne j sraczki dostane z tego wzzystkiego
Breezee wrote:tez mam antyimmunologiczna, ale u mnie to hassimoto, ale lagodne dla dziecka,bo nty TPO mam ok, a anty TG ktore sa akurat lagodniejsze mam ok 60. Wiec nie kazda immunologiczna choroba jest groźna
To mnie troche uspokoilas. Lekarka mnie nastraszyla tym pobieraniem szpiku groznie to brzmi. Hemoglobina z 8,4 podniosla sie na 9,7 lekarka stwierdzila ze przy takiej wartosci nie zagraza dziecku:-) -
moje dwie wersje brzuszka: 1 jako tako trzymam mięśnie i druga jak totalny luz
(czekałam ze zdjęciem aż nie będę miała wzdęć
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/181c0aa0fc37.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/39dd48820830.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 15:52
WreszcieMama, julita, sylwucha89, toska_88, marie_marie22, Espera, GoNia1979, bezimienna, Moniqaaa, Kleopatra, Hope_, blubka, ag194, Arwi, Maniuś, Mabelle, monika_89, kamyla112 lubią tę wiadomość
-
Łał, wreszcie mama podziwiam ! Jak Ty spamietujesz wszystko i odpisujesz?
wielki szacunek, mimo moich usilnych prób to tak nie potrafię
Edit zdj poprawioneWiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 16:01
WreszcieMama lubi tę wiadomość
-
Co do takich drobnych kobietek - koleżanka opowiadała mi o swojej znajomej, która drobniutka dziewczyna nosiła w brzuszku duże dziecko i podczas porodu sn sama wiedziała, że nie da rady bo ma zbyt drobną budowę ciała. Na co lekarz odmówił cc i biedna musiała ponad 4kg dziecko urodzić, po czym dostała zapaści płuc... Nie chce nikogo straszyć, po prostu lekarz się okazał konowałem i ta znajoma sądzi się ze szpitalem28.12 - 289g
06.03 - 1498g