X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Mabelle Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszciemama,trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze.To już pewnie takie resztki wyleciały na koniec I trymestru , żebyś już w II trymestrze nie musiała się martwić.Teeaz już będzie ok.
    Trzymam kciuki za wizytujace mamusie :)

Miłego dnia:)

WreszcieMama lubi tę wiadomość

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
    25.01.17- 891g Szczęścia <3 <3 <3
    28.10 ---6,95 cm. Mój mały wielki człowiek♡♡♡
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    Qasha 100 lat!! :)
    a gdzie jest tort dla koleżanek?

giphy.gif
    Proszę, tort urodzinowy :D
    Dziękuję za życzenia :*

WreszcieMama ja też zaczęłam 2 trymestr plamieniem i bolem brzucha :) Ale ból przeszedł, bo okazało się, że spałam z pełnym pęcherzem, po opróżnieniu jest git :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 09:35

WreszcieMama, julita, Madu1611, marie_marie22, monika_89 lubią tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Uska Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w drodze do Krakowa:-) trzymajcie kciuki kochane zeby te zle wyniki nie okazaly sie jakas powazniejsa choroba. Boje sie ze to moze dziecku zaszkodzic. Odezwe sie po wizycie. Milego dnia dla wszystkich;-)

WreszcieMama, Demsik, sylwucha89, Moniqaaa lubią tę wiadomość

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uska wrote:
    A ja w drodze do Krakowa:-) trzymajcie kciuki kochane zeby te zle wyniki nie okazaly sie jakas powazniejsa choroba. Boje sie ze to moze dziecku zaszkodzic. Odezwe sie po wizycie. Milego dnia dla wszystkich;-)

Zobaczysz, będzie ok :* Czekamy na info :)

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 17:18

Mabelle, Arwi lubią tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quasha jeszcze raz sto lat.wirtualny tort przepyszny:):):)
    Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty i brak plamien,niech juz ida precz!

WreszcieMama, Arwi lubią tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Misia 69 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę bardzo tortem tu czestuja a ja cukrzycę mam.
    Ale mam apetyt na torta takiego z bezami,orzechami i z kremem chałwowym. Ooo i maliny dużo malin. No nic zdrowie dzida ważniejsze:)

f2w33e3k5idkv34t.png
  • Leirion Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:

Leirion, ja też ze Szczecina jestem. Może się spotkamy na porodówce? ;)

No ja sie wlasnie powoli zastanawiam gdzie rodzic bede: pomorzany maja kiepskie warunki ale dobra opieke, rozwazama tez police, choc to kawalek a ja nie mam auta.

a do jakiegos dobrego gina chodzisz? ja do wężowskiej (lux med), chodzilam kiedys do swiderskiego (pracuje na pomorzanach) i mysle czy sie do niego nie przejsc

w57vhgqs6gy512r8.png

p19uvfxmkm1szofn.png

• Leirion Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu1611 wrote:
    Leirion, Kamilutek, moj maz ze Szczecina jest i mialam tam okazje pomieszkac przez rok w 2013r. Uwielbiam Szczecin, zawsze jak wpadamy tam na kilka dni w odwiedziny do rodziny i znajomych to jestem podjarana jak dziecko na wycieczce :). Takie radosne ciarki po mnie wtedy przechodza jak wjezdzamy do miasta bo widoki takie ladne :).

Szczecin albo sie kocha albo nienawidzi chyba ;) choc ja czasem czuje jedno i drugie (miasto piekne, ale tyle tu trzeba jeszcze zrobic..)

w57vhgqs6gy512r8.png

p19uvfxmkm1szofn.png

• Forbidden Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, witam się w 12 tygodniu :)

Qasha sto lat! Mmm, tort to bym zjadła... :D

Powodzenia wizytującym i czekam na same dobre wieści. Ja jeszcze muszę poczekać, prenatalne dopiero w środę

Arwi, Maniuś lubią tę wiadomość

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha sto lat i szczęśliwej ciąży:)
    WreszcieMama trzymam kciuki, żeby te cholerne plamienia ustały raz na zawsze. Wiem, co czujesz. Ja zawsze jak wstaję rano to ze strachem sprawdzam, czy nic nie ma na papierze.
    Gratuluję pięknych bobasków!:) Jak ja Wam zazdroszczę tych wizyt, ja miałam ostatnio 2.10 na IP, teraz dopiero 2.11, tyyyle jeszcze czasu..aż się boję, jak urośnie z 1,8cm. bo z 0,7 cm na 1,8 urósł wtedy w tydzień:D
    Ja dziś zgodnie z OM też mam II trymestr, ale dziecię młodsze i dopiero końcówka 12tyg:p
    Dziewczyny wiecie, czy już mogę przyjmować witaminy z DHA? myślę o kupnie vitaminer prenatal+DHA 2,3 trymestr. co sądzicie?
    Iiii wczoraj zamówiłam detektor tętna płodu. Myślę, że mnie, panikarę totalną, to znacznie uspokoi. Tylko nauczę się dobrze szukać tętna:) teraz mam nadzieję, że jutro kurier mi go doniesie bo bez tego USG mam schizy, że z dzieckiem coś może się dziać, a ja o tym nie wiem:(
    Edit. Propo tortu to całą noc śniły mi się ciasta mojej siostry, a ona robi przepyszne:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 10:34

Arwi lubi tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • Espera Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszciemama Tobie również spokoju życzę, jak zresztą nam wszystkim. Dzięki!
    Rudzik, żeby wprowadzić te igłę do iuwania guzka muszą znieczulic skórę (zastrzyk) i zrobić naciecie 3-5 mm. Nie boli, tylko przy wprowadzaniu igły czujesz rozpieranie, a potem drgania.
    Marta - kciukasy za prenatalne, ja 31 jadę do Preissa... I powodzenia na wizytach dla wszystkich dziś wizytujacych!!!

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Kofeina Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie wasza teoria o tym że dziewczynka jest mniejsza a chłopiec większy w poprzednich ciałach się nie sprawdziła bo córka była duża już od początku i lekko większą nawet a synek od samego początku był mniejszy i nawet o ponad tydzień zmienił mi się termin porodu tak więc chyba nie ma tym reguły.

A u mnie dziś smutny dzień. Dziś o 12.30 minie rok od czasu jak mój synek umarł a jutro o 14.10 minie rok jak się urodził :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 10:55

8p3odqk3vkpa5ho3.png
    iv09krhm842d4967.png
    uiklje9g90mcnvau.png
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeina bardzo mi przykro:(

Kofeina lubi tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • Millciaa Koleżanka

Wysłany: 27 października 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj nie bylo czasu sie odezwac po wizycie tak wiec pisze dzisiaj. Jestem mega szczesliwa. Nasza dzidzia ma sie dobrze. Ma 3,43 cm i serducho jej pieknie bije. Razem z moim P widzielismy jak sie rusza. Jest taka ruchliwa i wyglada jak mis haribo :) kolejna wizyta 22.11 - wydaje sie tak daleko.

https://naforum.zapodaj.net/2b66b8dd660e.jpg.html

Qasha wszystkiego najlepszego :*
    Powodzenia kochane na wizytach :)
    A ja zaraz ruszam na pogrzeb. Mam nadzieje ze dobrze robie i nie zaszkodze dzidzi ale musze sie pozegnac :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 11:18

sylwucha89, zastrzeŻona, bezimienna, marie_marie22, Maniuś, Mabelle, Moniqaaa, monika_89 lubią tę wiadomość

• Kamilutek Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leirion wrote:
    No ja sie wlasnie powoli zastanawiam gdzie rodzic bede: pomorzany maja kiepskie warunki ale dobra opieke, rozwazama tez police, choc to kawalek a ja nie mam auta.

a do jakiegos dobrego gina chodzisz? ja do wężowskiej (lux med), chodzilam kiedys do swiderskiego (pracuje na pomorzanach) i mysle czy sie do niego nie przejsc

Wężowska to moja była ginekolożka, bardzo ją lubię i zawsze bardzo fajnie mnie badała i traktowała. Ale prowadziła moją straconą ciążę, więc jakoś tak miałam psychiczne opory, żeby i teraz do niej chodzić. Głupie to, bo ani przesądna nie jestem, ani nie mam do niej żadnych pretencji czy uwag, jednak... Doszłam do wniosku, że dla komfortu psychicznego pójdę do kogoś innego. A ponieważ w mojej rodzinie mam pracowników służby zdrowia, którzy są zorientowani w tym, jaki gin jest ok, polecono mi prof. Celewicza i jestem mega zadowolona. Prywatnie chodzę, drenuje kieszenie z kasy (ceny są takie jak wszędzie), ale jeśli to ma być mój jedyny kłopot w tej ciąży, to z przyjemnością się na to godzę.

A rodzić pewnie będę w Niemczech bo mieszkam po drugiej stronie granicy. Ale jeszcze się nie zdecydowałam, bo może jednak Police, jako że tam pracuje mój ginekolog. Pomorzany skreślam, bo byłam tam i na operacji w ciąży pozamacicznej, i na czyszczeniu po poronieniu. Złe miejsce to jest dla mnie.
    W Niemczech mają lepszy standard opieki i lepszy kalendarz szczepień dla maluchów. Ja ze względów różnych mam wskazania do cesarki.

Trzymam za nas obie kciuki :) Szczecin to fajne miejsce do wychowywania dzieci :)

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeina wrote:
    A u mnie dziś smutny dzień. Dziś o 12.30 minie rok od czasu jak mój synek umarł a jutro o 14.10 minie rok jak się urodził :(

Kofeina z całego serca Ci współczuję, obyś jużnigdy więcej nie musiała przez to przechodzić!

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 11:33

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Kofeina Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    Kofeina z całego serca Ci współczuję, obyś jużnigdy więcej nie musiała przez to przechodzić!
    Też mam taką nadzieję bo kolejny raz bym się już chyba nie pozbierala.

8p3odqk3vkpa5ho3.png
    iv09krhm842d4967.png
    uiklje9g90mcnvau.png
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny .. Melduje ze siuśki i krew oddane do analizy..troche mi jej upuścili heh..myślałam ze nie wyrobie tak mi bylo nie dobrze z głodu..ale przyjechałam do domku zjadłam buleczke i sie musiałam zdrzemnąć od razu lepiej...

Quasha happy birthday życzę ci dużo zdrowia wytrwałości spełnienia marzeń i by wszystko w twoim życiu ulozylo sie tak jak pragniesz..

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za wizytujące dzis moja dopiero za tydzień a tak tęsknię za moim dzidziuśkiem..
    plamiace i krwawiące nie dac sie tym zmorom..mi się dzis snilo ze krwawilam obudził mnie bol brzucha wstalam poszlam siku ale na szczęście nic nie pokojacego sie działo..ufff..przezywam wasze rozterki wasze krwawienia plemienia wszystko razem z wami mimo ze Malo sie udzielam ale czytam każdy post..udanego dnia

<3 <3 Oliwierek Dawid <3 <3
    201705051770.png
‹‹ 424 425 426 427 428 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ