MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Wreszciemama,trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze.To już pewnie takie resztki wyleciały na koniec I trymestru , żebyś już w II trymestrze nie musiała się martwić.Teeaz już będzie ok.
Trzymam kciuki za wizytujace mamusie
Miłego dnia:)WreszcieMama lubi tę wiadomość
-
julita wrote:Qasha 100 lat!!
a gdzie jest tort dla koleżanek?
Proszę, tort urodzinowy
Dziękuję za życzenia :*
WreszcieMama ja też zaczęłam 2 trymestr plamieniem i bolem brzuchaAle ból przeszedł, bo okazało się, że spałam z pełnym pęcherzem, po opróżnieniu jest git
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 09:35
WreszcieMama, julita, Madu1611, marie_marie22, monika_89 lubią tę wiadomość
-
A ja w drodze do Krakowa:-) trzymajcie kciuki kochane zeby te zle wyniki nie okazaly sie jakas powazniejsa choroba. Boje sie ze to moze dziecku zaszkodzic. Odezwe sie po wizycie. Milego dnia dla wszystkich;-)
WreszcieMama, Demsik, sylwucha89, Moniqaaa lubią tę wiadomość
-
Uska wrote:A ja w drodze do Krakowa:-) trzymajcie kciuki kochane zeby te zle wyniki nie okazaly sie jakas powazniejsa choroba. Boje sie ze to moze dziecku zaszkodzic. Odezwe sie po wizycie. Milego dnia dla wszystkich;-)
Zobaczysz, będzie ok :* Czekamy na info -
Quasha jeszcze raz sto lat.wirtualny tort przepyszny:)
Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty i brak plamien,niech juz ida precz!WreszcieMama, Arwi lubią tę wiadomość
Demsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
Kamilutek wrote:
Leirion, ja też ze Szczecina jestem. Może się spotkamy na porodówce?
No ja sie wlasnie powoli zastanawiam gdzie rodzic bede: pomorzany maja kiepskie warunki ale dobra opieke, rozwazama tez police, choc to kawalek a ja nie mam auta.
a do jakiegos dobrego gina chodzisz? ja do wężowskiej (lux med), chodzilam kiedys do swiderskiego (pracuje na pomorzanach) i mysle czy sie do niego nie przejsc
-
Madu1611 wrote:Leirion, Kamilutek, moj maz ze Szczecina jest i mialam tam okazje pomieszkac przez rok w 2013r. Uwielbiam Szczecin, zawsze jak wpadamy tam na kilka dni w odwiedziny do rodziny i znajomych to jestem podjarana jak dziecko na wycieczce
. Takie radosne ciarki po mnie wtedy przechodza jak wjezdzamy do miasta bo widoki takie ladne
.
Szczecin albo sie kocha albo nienawidzi chybachoc ja czasem czuje jedno i drugie (miasto piekne, ale tyle tu trzeba jeszcze zrobic..)
-
Cześć dziewczyny, witam się w 12 tygodniu
Qasha sto lat! Mmm, tort to bym zjadła...
Powodzenia wizytującym i czekam na same dobre wieści. Ja jeszcze muszę poczekać, prenatalne dopiero w środę
Arwi, Maniuś lubią tę wiadomość
28.12 - 289g
06.03 - 1498g
-
Qasha sto lat i szczęśliwej ciąży:)
WreszcieMama trzymam kciuki, żeby te cholerne plamienia ustały raz na zawsze. Wiem, co czujesz. Ja zawsze jak wstaję rano to ze strachem sprawdzam, czy nic nie ma na papierze.
Gratuluję pięknych bobasków!Jak ja Wam zazdroszczę tych wizyt, ja miałam ostatnio 2.10 na IP, teraz dopiero 2.11, tyyyle jeszcze czasu..aż się boję, jak urośnie z 1,8cm. bo z 0,7 cm na 1,8 urósł wtedy w tydzień
Ja dziś zgodnie z OM też mam II trymestr, ale dziecię młodsze i dopiero końcówka 12tyg:p
Dziewczyny wiecie, czy już mogę przyjmować witaminy z DHA? myślę o kupnie vitaminer prenatal+DHA 2,3 trymestr. co sądzicie?
Iiii wczoraj zamówiłam detektor tętna płodu. Myślę, że mnie, panikarę totalną, to znacznie uspokoi. Tylko nauczę się dobrze szukać tętna:) teraz mam nadzieję, że jutro kurier mi go doniesie bo bez tego USG mam schizy, że z dzieckiem coś może się dziać, a ja o tym nie wiem:(
Edit. Propo tortu to całą noc śniły mi się ciasta mojej siostry, a ona robi przepyszne:D
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 10:34
Arwi lubi tę wiadomość
-
Wreszciemama Tobie również spokoju życzę, jak zresztą nam wszystkim. Dzięki!
Rudzik, żeby wprowadzić te igłę do iuwania guzka muszą znieczulic skórę (zastrzyk) i zrobić naciecie 3-5 mm. Nie boli, tylko przy wprowadzaniu igły czujesz rozpieranie, a potem drgania.
Marta - kciukasy za prenatalne, ja 31 jadę do Preissa... I powodzenia na wizytach dla wszystkich dziś wizytujacych!!!WreszcieMama lubi tę wiadomość
-
A u mnie wasza teoria o tym że dziewczynka jest mniejsza a chłopiec większy w poprzednich ciałach się nie sprawdziła bo córka była duża już od początku i lekko większą nawet a synek od samego początku był mniejszy i nawet o ponad tydzień zmienił mi się termin porodu tak więc chyba nie ma tym reguły.
A u mnie dziś smutny dzień. Dziś o 12.30 minie rok od czasu jak mój synek umarł a jutro o 14.10 minie rok jak się urodziłWiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 10:55
-
Wczoraj nie bylo czasu sie odezwac po wizycie tak wiec pisze dzisiaj. Jestem mega szczesliwa. Nasza dzidzia ma sie dobrze. Ma 3,43 cm i serducho jej pieknie bije. Razem z moim P widzielismy jak sie rusza. Jest taka ruchliwa i wyglada jak mis haribo
kolejna wizyta 22.11 - wydaje sie tak daleko.
https://naforum.zapodaj.net/2b66b8dd660e.jpg.html
Qasha wszystkiego najlepszego :*
Powodzenia kochane na wizytach
A ja zaraz ruszam na pogrzeb. Mam nadzieje ze dobrze robie i nie zaszkodze dzidzi ale musze sie pozegnacWiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 11:18
sylwucha89, zastrzeŻona, bezimienna, marie_marie22, Maniuś, Mabelle, Moniqaaa, monika_89 lubią tę wiadomość
-
Leirion wrote:No ja sie wlasnie powoli zastanawiam gdzie rodzic bede: pomorzany maja kiepskie warunki ale dobra opieke, rozwazama tez police, choc to kawalek a ja nie mam auta.
a do jakiegos dobrego gina chodzisz? ja do wężowskiej (lux med), chodzilam kiedys do swiderskiego (pracuje na pomorzanach) i mysle czy sie do niego nie przejsc
Wężowska to moja była ginekolożka, bardzo ją lubię i zawsze bardzo fajnie mnie badała i traktowała. Ale prowadziła moją straconą ciążę, więc jakoś tak miałam psychiczne opory, żeby i teraz do niej chodzić. Głupie to, bo ani przesądna nie jestem, ani nie mam do niej żadnych pretencji czy uwag, jednak... Doszłam do wniosku, że dla komfortu psychicznego pójdę do kogoś innego. A ponieważ w mojej rodzinie mam pracowników służby zdrowia, którzy są zorientowani w tym, jaki gin jest ok, polecono mi prof. Celewicza i jestem mega zadowolona. Prywatnie chodzę, drenuje kieszenie z kasy (ceny są takie jak wszędzie), ale jeśli to ma być mój jedyny kłopot w tej ciąży, to z przyjemnością się na to godzę.
A rodzić pewnie będę w Niemczech bo mieszkam po drugiej stronie granicy. Ale jeszcze się nie zdecydowałam, bo może jednak Police, jako że tam pracuje mój ginekolog. Pomorzany skreślam, bo byłam tam i na operacji w ciąży pozamacicznej, i na czyszczeniu po poronieniu. Złe miejsce to jest dla mnie.
W Niemczech mają lepszy standard opieki i lepszy kalendarz szczepień dla maluchów. Ja ze względów różnych mam wskazania do cesarki.
Trzymam za nas obie kciukiSzczecin to fajne miejsce do wychowywania dzieci
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Kofeina wrote:A u mnie dziś smutny dzień. Dziś o 12.30 minie rok od czasu jak mój synek umarł a jutro o 14.10 minie rok jak się urodził
Kofeina z całego serca Ci współczuję, obyś jużnigdy więcej nie musiała przez to przechodzić!Kofeina lubi tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Witajcie dziewczyny .. Melduje ze siuśki i krew oddane do analizy..troche mi jej upuścili heh..myślałam ze nie wyrobie tak mi bylo nie dobrze z głodu..ale przyjechałam do domku zjadłam buleczke i sie musiałam zdrzemnąć od razu lepiej...
Quasha happy birthday życzę ci dużo zdrowia wytrwałości spełnienia marzeń i by wszystko w twoim życiu ulozylo sie tak jak pragniesz..
Dziewczyny gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za wizytujące dzis moja dopiero za tydzień a tak tęsknię za moim dzidziuśkiem..
plamiace i krwawiące nie dac sie tym zmorom..mi się dzis snilo ze krwawilam obudził mnie bol brzucha wstalam poszlam siku ale na szczęście nic nie pokojacego sie działo..ufff..przezywam wasze rozterki wasze krwawienia plemienia wszystko razem z wami mimo ze Malo sie udzielam ale czytam każdy post..udanego dniaWreszcieMama lubi tę wiadomość