MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
aciulka wrote:Moje kochane, czy jest wśród was znawczyni przyrostu beta hcg? Czegoś tu nie rozumiem, wyczytałam gdzieś, że beta podwaja sie od 1200 do 6000 nawet co 4 dni a powyżej 6000 nawet może wolniej. Ja 31 sierpnia miałam 7602.62 a dzisiaj 42927.13 średni podwójny przyrost to niecałe 4 dni to dlaczego kalkulator wyświetla mi poniżej normy?? Czy już powinnam zacząć żegnać się ze swoją kruszynką? Wizytę u giną mam dopiero we wtorek i próbuje się nie denerwować, ale ciężko mi to idzie. Może któraś z was była w takiej sytuacji?
przy takiej becie sprawdza sie dzidziola na usg już i na tej podstawia określa sie wiekmessy99, aciulka lubią tę wiadomość
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
monika_89 wrote:kalkulator ustawiony jest na 2dniowy przyrost, nie uwzględnia reszty danych więc nie sugeruj sie nim.
przy takiej becie sprawdza sie dzidziola na usg już i na tej podstawia określa sie wiek
Dokladnie to juz na tyle wysoka beta, że USG wszystko wyjaśni... Nie denerwuj sie, gdybys miała wynik za dwa dni to by Ci pokazało mniej wiecej jal to wyglada.. Glowa do góry! -
Witajcie Dziewczynki z rana. Radosnego dnia życzę.
U mnie dzisiaj lepszy. Duphaston dał radę, temperatura z wczorajszego spadku 36,61 (norma w tej ciąży u mnie 36,77-36,, podskoczyła do 37,08, jeszcze tak wysoko nie miałam.
Cały czas chudnę (mam nadwagę), już prawie 3kg schudłam od 2 tyg. Nie chce mi się jeść ale przecież jem, bo się zmuszam. No chyba, że to od tego, że pije 2L i więcej wody, a wcześniej to mało piłam, a najlepiej kawę. Trochę się boję, że dzidzi zaszkodzę, a z drugiej strony cieszę się, że chudnę.
Pijecie wodę? Lekarz powiedział, że to bardzo ważne, w ciąży 2-3 L wody czystej.Mabelle lubi tę wiadomość
06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
Będzie Aleksandra Karolina -
Witaj breezee. No ja mam problem z ta woda ale fakt zalecaja picie wody w duzej ilosci. Ja tez pije kawe po poludniu ale nie zawsze bo po prostu nie mam ochoty. Dzis w nocy straaszny skurcz mnie zlapal mniej wiecej w okolicy prawego jajnika . trwal okolo 30 sekumd i sobie poszedl. W koncu szyjka mi sie uniosla bo byla dosyc nisko. Samopoczucie 9/10 xD
-
Witam ja nie chudne a powinnam własnie wiem o tej wodzie ,ok 3 l sie powinno pic w ciazy ale ja nigdy nie pilam duzo:( zmuszam sie do tej wody ,ale i tak to za malo jest..nawet 1 l nie bedzie hmm musze nad tym popracowac2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥
-
nick nieaktualnyPromyczek dziękuję za zaproszenie. Mam nadzieję że przyjmiemy mnie do grona majowych mam:-) ja od tygodnia mam potwierdzenie ciąży. Nie chodzę na betę ponieważ testy mi wystarcza. Zrobiłam 4 w odstępach 2 dniowtch i kreska ładnie ciemnieje więc hcg wzrasta. Jestem strasznie placzliwa:-) to moje 2 dziecko ( mam syna 2.5 r) więc do ciaxy podchodzę z większym spokojem jak przy 1. Zajść udało się w pierwszym cyklu jak i z jednym tak i teraz. Ogólnie mam z 10 kg nadwagi i już przybieram. Masakra. Przy małym przytyłam aż 32 kg! Wody pobije dużo bo muszę Voo ciągle pragnienie mam. Termin z ost @ wypada na 13 maja. Pierwsza wizyta będzie 28 września bo lekarz kazał przyjść tak żeby biło już serduszko.
promyczek 39, Mabelle, Camilia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPromyczek to pierwsza ciaza? Będzie dobrze napewno! Trzeba zawsze być dobrej myśli i mieć pozytywne nastawienie bo czasami nie ma problemu jak go same nie wyszukany:-) u mnie termin pewnie się skroci ponieważ teraz od razu zdecyduje się na CC. Też już się nie mogę doczekać wizyty i pierwszego usg:-)
promyczek 39 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam kobietki "nowe" i " stare"
Odnośnie wody to ja też zawsze miałam problem z wypijaniem więcej niż 3 szkl.dziennie łącznie z kawą
A teraz mam takie pragnienie ze wypijam nieraz 2 butle muszynianki i dalej mi się chce pić
Pozdrawiam i życzę milego dzionkapromyczek 39 lubi tę wiadomość
-
Witajcie!!! Toska, mi belly tez wyliczył na 13tego... U mnie waga stoi... A mogłaby spaść... Mam jakieś 10-15kg nadprogramowych kg, więc muszę bardzo uważać. Do testu dość ostro ćwiczyłam, teraz się boję... Muszę zacząć chodzić na długie spacery i może nabędę płytę z ćwiczeniami dla ciężarnych. Znacie jakieś fajne? Może uruchomie rower stacjonarny...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2016, 09:08
-
Promyczek pij wodę, bo to dla Twojego dziecka ważne.
toska_88, gonia13 witajcie. Spokojnej ciąży.
Mam kolejny objaw. Na sutkach wyszły mi takie wypukłe żyłki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2016, 09:25
06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
Będzie Aleksandra Karolina