MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie dziewczyny,ja tez pije duzo wody..ale zawsze pilam,przez ostatnie 3 miesiace stracilam 10 kg ,bylam na diecie pod kontrola z cotygodniowym wazeniem,to motywowalo,i tak wlasciwie mysle ze moze i to zawazylo ze teraz bedzie dzidzius..bo zaczelam inaczej gotowac i moj tez pare kilo zjechal,teraz sie ciesze ze to zgubilam,hehe bedzie gdzie upychac na nowo,chociaz wciaz lekka nadwaga u mnie,mialo byc jeszcze 8 do zgubienia :Pu nas w Uk znowu pochmurno o kropi,zaraz jedziemy na basen z Olivka,zaczela kurs plywania tydzien temu,jest super:).A tutaj napewno bedzie razniej,mam grupe pazdziernikowych dziewczyn z 2015 i naprawde wtedy mi bardzo pomoglo wspacie dziewczyn,chociaz teraz juz w mniejszym gronie mamy grupe tajna na facebooku w mniejszym gronie i wciaz siewspieramy z naszymi 11stomiesiecznymi maluchami .pozdrawiam,milego dnia
-
Esapera, chyba spadek w ciąży nie wskazany. Ja się cieszę i martwię. Z mojej próżności cieszę, ze względu na dziecko martwię.
06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
Będzie Aleksandra Karolina -
Hej. U mnie lekkie mdłości, brzuch dokucza, samopoczucie średnie.
Niedługo lecimy.na festiwal foodtruckow a potem na imprezę urodzinową. Miłej soboty
Witam nowe dziewczyny
AsiaPoli juz wiem dlaczego twój nick wydawał mi się znajomy! Tez byłam na październikowych szczescjach 2015 ale dość szybko odpadłam i została styczniowką 2016;)
AsiaPoli lubi tę wiadomość
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Hej dziewczyny, u mnie po tym jak zaczęłam brać duphaston przestały boleć tak mocno jak na miesiączkę, więc może rzeczywiście miałam za mało tego progesteronu, albo to zbieg okoliczności. Czy wy również bierzecie duphaston? Do kiedy lekarz kazał wam zażywać?Marta 267
-
nick nieaktualnyJa jestem z dzierzoniowa dolny Śląsk. W poprzedniej ciaxy tak mi się nie chciało pić jak teraz. W ogóle mam bardzo brzydka i sucha skórę tym razem. Przy 175 cm ważę już 83 kg. Masakra. Do końca pewnie znowu będą 3 cyfry. Dobrze ze wtedy samo wszystko ładnie zeszlo nawet ważyłam mniej jak przed ciąża. Walczę teraz z papierosami tragiczny nałóg.
-
gonia13 wrote:Hej, ja tez do was dolaczam (sorry, ale nie mam polskich znakow). Moj termin z @ to 15 maja. wczoraj bylam na pierwszym usg (13 mm).
pozdrawiam wszystkie majowe mamy
Widze, ze jestemy na tym samym etapie. Ja w poniedzialek ide na USG mam nadzieje, ze juz cos pokaze... -
Breezee wrote:Esapera, chyba spadek w ciąży nie wskazany. Ja się cieszę i martwię. Z mojej próżności cieszę, ze względu na dziecko martwię.
-
czy lekarz wam powiedzial, ze cos trzeba z waga zrobic? ja mam od paru lat troche wiecej kilogramow, ale biegam, plywam, jezdze na rowerze (nie jakos wyczynowo ale jestem aktywna) i jakos ta waga sie nie przejmuje za bardzo...
co do duphastonu i luteniny to na co to sie daje? ja nie mieszkam w pl (szwajcaria) i tu lekarka wcale by mnie nie przyjela na usg tak wczesnie (5-ty tydzien) ale mialam plamienia. wszystko jest ok, ale powiedziala ze "na tym etapie to natura decyduje" troche brutalnie...Sophie 10.05.2017
Marie 20.12.2019 -
Marta ja biore luteine. Z córka brałam do końca 14tc
Gonią generalnie w ciąży się nie odchudza luteina i duphaston to sztuczny progesteron, daje się go na podtrzymanie ciąży. Jedni mówią ze placebo, ja tam wierze w jego właściwości, dzięki lutce mam core13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
gonia13 wrote:czy lekarz wam powiedzial, ze cos trzeba z waga zrobic? ja mam od paru lat troche wiecej kilogramow, ale biegam, plywam, jezdze na rowerze (nie jakos wyczynowo ale jestem aktywna) i jakos ta waga sie nie przejmuje za bardzo...
Po zagubienia tych 6 kg miałam operację usunięcia torbieli jajnika (w kwietniu) i od tamtej pory piguły anty brałam do sierpnia i waga stała jak zaczarowana. Zdaję sobie sprawę że o odchudzaniu drastycznym mowy nie ma, mi raczej chodzi o utrzymanie wagi jak najdłużej, zdrowe odżywianie. Ale jakby coś spadło "przypadkiem" to bym się nie gniewala... Jak pisałam, ta dietetyczka jest naprawdę bardzo dobra, dieta jest zdrowa, bierze pod uwagę wszystkie okoliczności zdrowotne i życiowe... Mój gin ją zna i twierdzi że wielu jego pacjentkom b. pomogła...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2016, 10:44
-
Witam wszystkie majówki I przyłączam się do Was!
Termin wyliczyłam sobie na okolice 10 maja, ale wizytę u położnej mam dopeiro za dwa tygodnie. Ma to być zwykła pogawędka + badania krwi, a pierwszy skan USG dopiero w 12 tygodniu (mieszkam w UK). Trochę późno - patrząc że Wy wszystkie miałyscie już jakieś skany, widzialyscie lekarzy itp itd. Ale mam nadzieję, że wszystko jest OK. Poza tym, poza bolem w podbrzuszu nie mam (narazie) absolutnie żadnych objawów. Mam nadzieję, że to też normalne!
Pozdrawiam wszystkie i będę tu zaglądaćAsiaPoli, Mabelle lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny jest taka piekna pogoda ze az szkoda siedziec w domu wlasnie sie zbieramy i idziemy do mojej tesciowej ja glupiutka jeszcze nie moge uwierzyc w to ze sie udalo i dzisiaj zrobilam test bo mialam jakis stary i takie piekne dwie grube kreseczki sa ze nie moge sie napatrzec na ten test milego dnia
Szczęśliwa Mamusia, Mabelle, ag194, Arwi lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
Nasze serduszko Hania -
hej Asiuuu,to my dwie Asie z UK,ja tez mam polozna dopiero na 27/09 pewnie po 2 tyg bedzie usg dopiero,termin mi wychodzi tu na belly 6 maj.a skad jestes ?ja okolice Birmingham.Fajnie ze macie ladna pogode w Pl u nas szaruga....Ale za to na basenie bylo fanie,mala nurkowala dwa razy u czyla sie lezec na plecach,ale stwierdzam ze trzeba nauke plywania zaczac szybciej,jest o wiele latwiej,ona sie juz prezy i zamiast lezec chce siedziec,nameczylam sie dzis.
Chcialam tu wstawic zdjecie z dzis ale nieumiem -
monika_89 wrote:...
Niedługo lecimy.na festiwal foodtruckow a potem na imprezę urodzinową...
Witam wszystkie nowe majówki!
Mój apetyt zaczął powracać, jednak są produkty, na które dalej nie mogę patrzeć, np. chleb.
Jak czytam Wasze wpisy, że bylyscie u lekarzy to zazdroszczę... Już nie mogę się doczekać wtorku...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 10:22