MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa się nie dziwię że chcecie jak najszybciej ja w pierwszej ciazy też byłam u lekarza 2 tygodnie po owulacji jak tylko testy pozytywne były. Ale jak wizyta jest za szybko bywa dolujaca bo jak mi lekarz powiedział nie jest w stanie za wiele powiedzieć bo jest za wczesn7e nawet karty ciąży nie zakładają i kazał przyjść za miesiąc. Teraz już nie mogę się doczekać tego 28 września aż dostanę pierwsze usg:-) kobietki macie jakieś imiona wybrane?"-)
ojejku, Kofeina, promyczek 39, mogepomarzyc, Mabelle, monika_89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnytoska_88 wrote:Ja się nie dziwię że chcecie jak najszybciej ja w pierwszej ciazy też byłam u lekarza 2 tygodnie po owulacji jak tylko testy pozytywne były. Ale jak wizyta jest za szybko bywa dolujaca bo jak mi lekarz powiedział nie jest w stanie za wiele powiedzieć bo jest za wczesn7e nawet karty ciąży nie zakładają i kazał przyjść za miesiąc. Teraz już nie mogę się doczekać tego 28 września aż dostanę pierwsze usg:-) kobietki macie jakieś imiona wybrane?"-)
mogepomarzyc, Arwi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOjejku ja np nie wiedziałam w 1 ciąży że jak pójdę za szybko to nic się nie dowiem i pisałam to właśnie dla tych dziewcząt które tak jak ja nie były tego świadome. Nie mam nic przeciwko lataniu po lekarzach bo sama to robiłam moja wiadomość miała charakter wyłącznie informacyjny a w twojej wyczuwam wiele jadu w stosunku do mnie.
-
toska_88 wrote:kobietki macie jakieś imiona wybrane?"-)
Moja córka ma na imię Maria Gabriella
Syn miał na imię Dominik Salvador
A teraz imiona są narazie koncepcja ale chcemy wstępnie Ana Maria i Gabriel Valentino .toska_88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnytoska_88 wrote:Ja się nie dziwię że chcecie jak najszybciej ja w pierwszej ciazy też byłam u lekarza 2 tygodnie po owulacji jak tylko testy pozytywne były. Ale jak wizyta jest za szybko bywa dolujaca bo jak mi lekarz powiedział nie jest w stanie za wiele powiedzieć bo jest za wczesn7e nawet karty ciąży nie zakładają i kazał przyjść za miesiąc. Teraz już nie mogę się doczekać tego 28 września aż dostanę pierwsze usg:-) kobietki macie jakieś imiona wybrane?"-)
Na to, że jest jeszcze wcześnie jestem przygotowana To że nie mogę się doczekać i jestem niecierpliwa - też wiem Że będzie wszystko dobrze to tylko mogę mieć nadzieję
Natomiast potrzebuję jak najszybciej zwolnienie z pracy. W pracy dużo dźwigam, podciągam ciężary nawet po 220kg, mam kontakt z chorobami typu: gruźlica, meningokoki, zapalenia płuc, półpasiec, posocznice. Do tego praca w godzinach nocnych. No i po kilka rentgenów dziennie. Jestem pielęgniarką. Pracuje na Oiomie. Moja praca w ciąży jest za dużym obciążeniem i to wiem na pewno.toska_88 lubi tę wiadomość
-
Ja się nie mogę dospac. Wczoraj zasnelam przed tv o 22 i dopiero teraz się zwloklam. A jadę dzisiaj ma spektakl do Filharmonii bałtyckiej. Tak mi się nie chce.
Mogepomarzyc też bym wzięła zwolnienie. Ja mam pracę biurową i w poprzednich długo pracowałam. W pierwszej do 9 miesiąca. Teraz jak będzie ok to do lutego przynajmniejpromyczek 39 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKofeina wrote:U nas w domu jest tradycja że wybieramy 2 imiona . Tak robią w Portugalii skąd pochodzi tata moich dzieci . Ale chcemy wybrać tak by imiona były używane bez wstydu w każdym kraju .
Moja córka ma na imię Maria Gabriella
Syn miał na imię Dominik Salvador
A teraz imiona są narazie koncepcja ale chcemy wstępnie Ana Maria i Gabriel Valentino . -
nick nieaktualnyMyślę, że nie powinno być większego problemu Powinna zrozumieć, że to nie miejsce dla kobiety chcącej urodzić dziecko dlatego na własną rękę robiłam beta hcg -żeby nie iść z niczym a jeśli wystawi mi zwolnienie na tydzień czy dwa i każe przyjsć jeszcze raz - to pójdę. Najważniejsze dla mnie teraz jest to, żeby było dobrze Na ostatnim dyżurze obgryzałam paznokcie ze strachu. Jak wjeżdża nowy pacjent to nigdy nie wiadomo co za paskudztwo się u niego wychoduje Już nie raz było tak że mieliśmy pacjenta np. z meningokokami i każdy kto miał stycznosć jechał na antybiotyku
-
toska_88 wrote:Bardzo ładne !"-) to trzecie dzieciątko?
-
Hej, witam nowe majóweczki, Ja też pójde najprawdopodobniej na zwolnienie szybciej. Pracuje w aptece, codziennie mam kontakt z chorymi pacjentami, do tego sezon się zaczyna będzie coraz gorzej. W dodatku robie leki w recepturze, wie mam do czynienia z groznymi substanacjami.Marta 267
-
nick nieaktualny