X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Espera Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również witam wśród majowych mam!

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2016, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie dziwię że chcecie jak najszybciej ja w pierwszej ciazy też byłam u lekarza 2 tygodnie po owulacji jak tylko testy pozytywne były. Ale jak wizyta jest za szybko bywa dolujaca bo jak mi lekarz powiedział nie jest w stanie za wiele powiedzieć bo jest za wczesn7e nawet karty ciąży nie zakładają i kazał przyjść za miesiąc. Teraz już nie mogę się doczekać tego 28 września aż dostanę pierwsze usg:-) kobietki macie jakieś imiona wybrane?"-)

ojejku, Kofeina, promyczek 39, mogepomarzyc, Mabelle, monika_89 lubią tę wiadomość

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe majówki :)

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    Ja się nie dziwię że chcecie jak najszybciej ja w pierwszej ciazy też byłam u lekarza 2 tygodnie po owulacji jak tylko testy pozytywne były. Ale jak wizyta jest za szybko bywa dolujaca bo jak mi lekarz powiedział nie jest w stanie za wiele powiedzieć bo jest za wczesn7e nawet karty ciąży nie zakładają i kazał przyjść za miesiąc. Teraz już nie mogę się doczekać tego 28 września aż dostanę pierwsze usg:-) kobietki macie jakieś imiona wybrane?"-)
    Już pisałam że do lekarza chodzi się nie tylko po to aby zobaczyć serduszko czy pęcherzyk. Nie wiesz jaką dziewczyna ma historię i jakie leki Lekarz jej może przepisać, a które być może powinna zacząć brać jak najszybciej. Nikt nie pisze o "lataniu" do lekarza (poza Tobą ) ale chyba każda z nas ma świadomość że w tygodniu 4+ niewiele zobaczy. Jeśli istnieje potrzeba konsultacji z lekarzem to powinna się ona odbyć.

mogepomarzyc, Arwi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku ja np nie wiedziałam w 1 ciąży że jak pójdę za szybko to nic się nie dowiem i pisałam to właśnie dla tych dziewcząt które tak jak ja nie były tego świadome. Nie mam nic przeciwko lataniu po lekarzach bo sama to robiłam moja wiadomość miała charakter wyłącznie informacyjny a w twojej wyczuwam wiele jadu w stosunku do mnie.

• Kofeina Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    kobietki macie jakieś imiona wybrane?"-)
    U nas w domu jest tradycja że wybieramy 2 imiona . Tak robią w Portugalii skąd pochodzi tata moich dzieci . Ale chcemy wybrać tak by imiona były używane bez wstydu w każdym kraju .
    Moja córka ma na imię Maria Gabriella
    Syn miał na imię Dominik Salvador
    A teraz imiona są narazie koncepcja ale chcemy wstępnie Ana Maria i Gabriel Valentino .

toska_88 lubi tę wiadomość

8p3odqk3vkpa5ho3.png
    iv09krhm842d4967.png
    uiklje9g90mcnvau.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:

Na to, że jest jeszcze wcześnie jestem przygotowana :) To że nie mogę się doczekać i jestem niecierpliwa - też wiem :) Że będzie wszystko dobrze to tylko mogę mieć nadzieję <3

Natomiast potrzebuję jak najszybciej zwolnienie z pracy. W pracy dużo dźwigam, podciągam ciężary nawet po 220kg, mam kontakt z chorobami typu: gruźlica, meningokoki, zapalenia płuc, półpasiec, posocznice. Do tego praca w godzinach nocnych. No i po kilka rentgenów dziennie. Jestem pielęgniarką. Pracuje na Oiomie. Moja praca w ciąży jest za dużym obciążeniem i to wiem na pewno.

toska_88 lubi tę wiadomość

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogepomarzyc masz racje ,bierz zwolnienie z pracy.Jak Ci nie da jeszcze gin to idz do ogolnego.

mogepomarzyc lubi tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie mogę dospac. Wczoraj zasnelam przed tv o 22 i dopiero teraz się zwloklam. A jadę dzisiaj ma spektakl do Filharmonii bałtyckiej. Tak mi się nie chce.
    Mogepomarzyc też bym wzięła zwolnienie. Ja mam pracę biurową i w poprzednich długo pracowałam. W pierwszej do 9 miesiąca. Teraz jak będzie ok to do lutego przynajmniej :)

promyczek 39 lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę pomarzyć no to oczywiście jak najszybciej na l4 żeby się odciąć od tej wylegarni bakterii. Dobrze żeby gin wystawił ( moim zdaniem musi bo zagrożenie jest duże w takiej pracy ) ponieważ od ogólnego płatne jest tylko 80 % a od gina 100%

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek39 taki mam zamiar ! :)

promyczek 39 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeina wrote:
    U nas w domu jest tradycja że wybieramy 2 imiona . Tak robią w Portugalii skąd pochodzi tata moich dzieci . Ale chcemy wybrać tak by imiona były używane bez wstydu w każdym kraju .
    Moja córka ma na imię Maria Gabriella
    Syn miał na imię Dominik Salvador
    A teraz imiona są narazie koncepcja ale chcemy wstępnie Ana Maria i Gabriel Valentino .
    Bardzo ładne !"-) to trzecie dzieciątko?

• Spirit Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ogólny nie może wystawić kodu B?

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że nie powinno być większego problemu :) Powinna zrozumieć, że to nie miejsce dla kobiety chcącej urodzić dziecko :) dlatego na własną rękę robiłam beta hcg -żeby nie iść z niczym :) a jeśli wystawi mi zwolnienie na tydzień czy dwa i każe przyjsć jeszcze raz - to pójdę. Najważniejsze dla mnie teraz jest to, żeby było dobrze <3 Na ostatnim dyżurze obgryzałam paznokcie ze strachu. Jak wjeżdża nowy pacjent to nigdy nie wiadomo co za paskudztwo się u niego wychoduje :( Już nie raz było tak że mieliśmy pacjenta np. z meningokokami i każdy kto miał stycznosć jechał na antybiotyku :(

• Karotka Ekspertka

Wysłany: 11 września 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólny tez wystawia z kodem B.
    Ale miałam dzisiaj sen....śniło mi się ze krwawiłam. Masakra. Mimo to od wczoraj mam dobre przeczucia, że tym razem nic złego się nie wydarzy.
    Witam nowe mamusie ;)

7u223e3kv1dyvizz.png
  • Kofeina Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    Bardzo ładne !"-) to trzecie dzieciątko?
    Tak trzecie dziecko ale 2 żywe. Synek zmarł w 35 tyg ciazy. Odklejenie łożyska. Był silny zdrowy. 2.5 kg szczęścia które zostało nam zabrane . Dlatego zdecydowałam się na 3 dziecko . Córka bardzo chce mieć rodzeństwo które jak to ona mówi będzie się z nią bawić a nie tylko patrzeć na nią z nieba .

8p3odqk3vkpa5ho3.png
    iv09krhm842d4967.png
    uiklje9g90mcnvau.png
  • Marta 267 Ekspertka

Wysłany: 11 września 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, witam nowe majóweczki, Ja też pójde najprawdopodobniej na zwolnienie szybciej. Pracuje w aptece, codziennie mam kontakt z chorymi pacjentami, do tego sezon się zaczyna będzie coraz gorzej. W dodatku robie leki w recepturze, wie mam do czynienia z groznymi substanacjami.

Marta 267
  • messy99 Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2017, 06:02

nzjdgzu33y143688.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karotka wrote:
    Witam się i ja z data na 17 maja :)
    Jestem po 2 betach i przyrost jest prawie podwojony.
    Nawet sporo osób z Trójmiasta :)

Mi Belly też wyliczyło na 17 maja :)

Karotka, Aleks. lubią tę wiadomość

• Espera Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Messy, skoro w piątek było prawie 1000 to jest duża szansa że zobaczysz pęcherzyk. A co do robienia bety- to już od Ciebie zależy, ja pewnie bym nie robiła skoro jutro wizyta...

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
‹‹ 45 46 47 48 49 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ