X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie że już widzicie pęcherzyki :)
    Nie wiem jak teraz z tą pierwszą stroną, koro pierwszy post jest elli. Może trzeba napisać do obsługi? A może elli się jeszcze odezwie.
    Co do imion to ja mam Wiktora Leona (drugie po pradziadku) i Maksymiliana Adama (drugie po dziadku). Dla młodszego brata starszy wybrał imię. Nie miałam nic do gadania ;p Dla dziewczynki teraz byśmy coś wymyślili ale dla chłopaka będzie problem ;p
    U mnie niby 5+5 ale miała późną owulację więc też dokładnie nie wiem co i jak :) Owu podaje termin na 10 maja.

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Kofeina Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie właśnie t owulacja też była później . Ale mimo wszytko słucham tego co mówi lekarz . Ze beta jest odpowiednia na to co widział na USG ostatnio we wtorek i że za tydzień będzie juz wszystko widać . A mi dziś kręci sie w głowie . Piersi trochę ciężkie ale bolesne słabo . Brzuch ciągnie dziś trochę ale innych objawów brak .

8p3odqk3vkpa5ho3.png
    iv09krhm842d4967.png
    uiklje9g90mcnvau.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam widoczny pecherzyk przy becie lekko ponad 1000. W ogole mam na oku dwóch lekarzy, w sumie jeden i drugi z przypadku bo nie mam znajomych z dziećmi w okolicy. Jeden ma fajne podejście, leki badania wywiad no wszystko,a drugi robi usg bardzo dokładnie. Myślicie że jak jeden będzie prowadził ciąże a do drugiego parę razy pójdę na usg to nie przedovrzr z ilością? Co do objawów to ha dziś czuję się fatalnie, jak ciężko chora. Głową boli jestem słaba,zmeczonana spać nie mogę,masakra mam nadzieję że jutro vwdzie lepiej.

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Espera Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit, nie przesadzasz. Ja też zamierzam 3x iść do innego lekarza. A co do samopoczucia, ja do testu dużo cwiczylam, po teście przestałam i czuje się napuchnięta... Jakby ni się woda zatrzymała, może to też przez te upały... Na dodatek mam takie uczucie pełnego brzucha, jakbym była przejedzona, a jem mniej...

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Espera Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A! No i szybko się męczę, łapię zadyszkę...

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam moge do was dołączyć?

Camilia lubi tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Espera Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demsik, pewnie, witamy. Też czekasz na majowe dzieciątko?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2016, 15:13

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część Demsik :) Espera ja też dziś 5t1d wg belly :)

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • messy99 Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda19 wrote:
    Widze ze nie tylko ja sie stresuje ciaza pozamaciczna :) ja jutro tez ide do gina i sie wszystkiego dowiem :)

Mnie to lekarz nakrecil i nastraszyl także i tak staram sie być dzielna i nie zgodzilam sie z jego diagnoza.

nzjdgzu33y143688.png
  • AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie nowe majoweczki,u mnie mdlosci byly wczoraj caly dzien,niewazne czy bylam glodna czy najedzona,mulilo w zoladku caly czas,dzis nic,slabo tylko czasem,tez zauwazaylam zelapie zadyszki i szybko sie mecze,a mieszkam w okolicy gdzie wszedzie pod gorke i z gorki..:( moja mala tez zabkuje,slini sie na potege ,marudzi i chce na rece,cale szczescie w tygodniu zlobek,to sobie troche moge odpoczac.dzis rano troche plamilam,teraz juz mam taki brazowawy sluz,w poprzedniej ciazy tez tak mialam na poczatku i ic sie nie dzialo,wiec staram sie nie panikowac,zreszta w Uk i takniema po co isc do lekarza bo nic nie zrobia,jakby bylo cos gorzej to jedynie polska klinika.oszczedzam sie i zobaczymy jutro.jesli elli juz tu nie zaglada to rzeczywiscie niech ktos napisze do admina i zapyta co teraz robic z tym watkiem.dobrze by bylo jakby ktoras sie tym zajela i uzupelniala pierwsza strone od czasu do czasu ;).pozdrowki i milej niedzieli

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    messy99 wrote:
    Mnie to lekarz nakrecil i nastraszyl także i tak staram sie być dzielna i nie zgodzilam sie z jego diagnoza.
    To Ty juz bylas u lekarza?

[link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n73fj0vc6bo.png[/link]
    Nasze serduszko Hania <3
  • ριик ѕку Ekspertka

Wysłany: 11 września 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam nowe majóweczki coraz nas więcej:)

U mnie cały dzień upał teraz już dobrze więc lecę z dzieciakami na plac zabaw:)

Ja w środę do gina ależ nie mogę się doczekać:D:D:D

dev125pr___.png
  • messy99 Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda19 wrote:
    To Ty juz bylas u lekarza?

Bylam we wtorek. I to kiepski lekarz mi sie trafil i glupi, ze zamiast dobrze sie zastanowic i policzyc, ze jest to wczesna ciaza i na usg nie widac to stwierdzil pozamaciczna i chcial usuwać. Wypisalam sie na wlasne zadanie ze szpitala. Nie mam zadnych objawow pozamacicznej poza bolem brzucha ale wierze, ze to nic powaznego.

nzjdgzu33y143688.png
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, że ból to jeszcze nic! Wydaje mi się że dobrze zrobiłaś. Może poczekaj jeszcze kilka dni i jeśli Cię stać to pójdź prywatnie. Wygoogluj polecanych lekarzy usg, umów się... Trzymam kciuki

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    messy99 wrote:
    Bylam we wtorek. I to kiepski lekarz mi sie trafil i glupi, ze zamiast dobrze sie zastanowic i policzyc, ze jest to wczesna ciaza i na usg nie widac to stwierdzil pozamaciczna i chcial usuwać. Wypisalam sie na wlasne zadanie ze szpitala. Nie mam zadnych objawow pozamacicznej poza bolem brzucha ale wierze, ze to nic powaznego.
    Wlasnie, zmien tego lekarza gbura... Pewnie szybko chcial Cie miec z glowy... Jak ja nie lubie takich lekarzy ... :/

[link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n73fj0vc6bo.png[/link]
    Nasze serduszko Hania <3
  • Espera Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    Część Demsik :) Espera ja też dziś 5t1d wg belly :)

Czyli termin na 13... Ciekawa jestem jak to się ułoży...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2016, 17:07

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • messy99 Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka1983 wrote:
    Pewnie, że ból to jeszcze nic! Wydaje mi się że dobrze zrobiłaś. Może poczekaj jeszcze kilka dni i jeśli Cię stać to pójdź prywatnie. Wygoogluj polecanych lekarzy usg, umów się... Trzymam kciuki

Wiesz, wstepnie chce zobaczyc czy wszystko trafiło na swoje miejsce a prywatnie jestem umowiona az za tydzien w środę. Szkoda tylko ze jak prywatnie dostaje skierowanie na badania z krwi otd to musze za nie jeszcze placic. Przeciez nie po to zabieraja mi co miesiac kupe kasy na zdrowotne zebym miala jeszcze dopłacać. Chore to w tym kraju..

nzjdgzu33y143688.png
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    15 lat po WTC! Ale zleciało...
    zaliczyłam pierwszy sen erotyczny, o tyle mnie to zdziwiło, że w poprzedniej ciąży pojawiały się w II trymestrze ale jak już się pojawiły to co drugi dzień :P
    odpukać sny już nie tak koszmarne więc może psychika się w końcu uspokaja.

AsiaPoli wrote:
    moja mala tez zabkuje,slini sie na potege ,marudzi i chce na rece,cale szczescie w tygodniu zlobek,to sobie troche moge odpoczac.
    dzis rano troche plamilam,teraz juz mam taki brazowawy sluz,w poprzedniej ciazy tez tak mialam na poczatku i ic sie nie dzialo,wiec staram sie nie panikowac,zreszta w Uk i takniema po co isc do lekarza bo nic nie zrobia,jakby bylo cos gorzej to jedynie polska klinika.oszczedzam sie i zobaczymy jutro.jesli elli juz tu nie zaglada to rzeczywiscie niech ktos napisze do admina i zapyta co teraz robic z tym watkiem.dobrze by bylo jakby ktoras sie tym zajela i uzupelniala pierwsza strone od czasu do czasu ;).pozdrowki i milej niedzieli

A mała chodzi? Wstaje?
    To kto napisze co by się nie dublować? Albo załóżmy wątek na nowo już pod nazwą "tradycyjną" Majóweczki 2017?
    Pozdrawiam wszystkie nowo przybyłe mamusie

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • Espera Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    messy99 wrote:
    Co za gość? Porażka...

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Marta 267 Ekspertka

Wysłany: 11 września 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, a u mnie przyplątała się grzybica w jamie ustnej, bardziej w części gardłowej? znacie może jakieś sposoby na to?

Marta 267
‹‹ 47 48 49 50 51 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ