MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Fajnie że już widzicie pęcherzyki
Nie wiem jak teraz z tą pierwszą stroną, koro pierwszy post jest elli. Może trzeba napisać do obsługi? A może elli się jeszcze odezwie.
Co do imion to ja mam Wiktora Leona (drugie po pradziadku) i Maksymiliana Adama (drugie po dziadku). Dla młodszego brata starszy wybrał imię. Nie miałam nic do gadania ;p Dla dziewczynki teraz byśmy coś wymyślili ale dla chłopaka będzie problem ;p
U mnie niby 5+5 ale miała późną owulację więc też dokładnie nie wiem co i jak Owu podaje termin na 10 maja. -
U mnie właśnie t owulacja też była później . Ale mimo wszytko słucham tego co mówi lekarz . Ze beta jest odpowiednia na to co widział na USG ostatnio we wtorek i że za tydzień będzie juz wszystko widać . A mi dziś kręci sie w głowie . Piersi trochę ciężkie ale bolesne słabo . Brzuch ciągnie dziś trochę ale innych objawów brak .
-
Ja miałam widoczny pecherzyk przy becie lekko ponad 1000. W ogole mam na oku dwóch lekarzy, w sumie jeden i drugi z przypadku bo nie mam znajomych z dziećmi w okolicy. Jeden ma fajne podejście, leki badania wywiad no wszystko,a drugi robi usg bardzo dokładnie. Myślicie że jak jeden będzie prowadził ciąże a do drugiego parę razy pójdę na usg to nie przedovrzr z ilością? Co do objawów to ha dziś czuję się fatalnie, jak ciężko chora. Głową boli jestem słaba,zmeczonana spać nie mogę,masakra mam nadzieję że jutro vwdzie lepiej.2017 #1
2019 #2
-
Spirit, nie przesadzasz. Ja też zamierzam 3x iść do innego lekarza. A co do samopoczucia, ja do testu dużo cwiczylam, po teście przestałam i czuje się napuchnięta... Jakby ni się woda zatrzymała, może to też przez te upały... Na dodatek mam takie uczucie pełnego brzucha, jakbym była przejedzona, a jem mniej...
-
Witajcie nowe majoweczki,u mnie mdlosci byly wczoraj caly dzien,niewazne czy bylam glodna czy najedzona,mulilo w zoladku caly czas,dzis nic,slabo tylko czasem,tez zauwazaylam zelapie zadyszki i szybko sie mecze,a mieszkam w okolicy gdzie wszedzie pod gorke i z gorki.. moja mala tez zabkuje,slini sie na potege ,marudzi i chce na rece,cale szczescie w tygodniu zlobek,to sobie troche moge odpoczac.dzis rano troche plamilam,teraz juz mam taki brazowawy sluz,w poprzedniej ciazy tez tak mialam na poczatku i ic sie nie dzialo,wiec staram sie nie panikowac,zreszta w Uk i takniema po co isc do lekarza bo nic nie zrobia,jakby bylo cos gorzej to jedynie polska klinika.oszczedzam sie i zobaczymy jutro.jesli elli juz tu nie zaglada to rzeczywiscie niech ktos napisze do admina i zapyta co teraz robic z tym watkiem.dobrze by bylo jakby ktoras sie tym zajela i uzupelniala pierwsza strone od czasu do czasu .pozdrowki i milej niedzieli
-
Młoda19 wrote:To Ty juz bylas u lekarza?
Bylam we wtorek. I to kiepski lekarz mi sie trafil i glupi, ze zamiast dobrze sie zastanowic i policzyc, ze jest to wczesna ciaza i na usg nie widac to stwierdzil pozamaciczna i chcial usuwać. Wypisalam sie na wlasne zadanie ze szpitala. Nie mam zadnych objawow pozamacicznej poza bolem brzucha ale wierze, ze to nic powaznego. -
messy99 wrote:Bylam we wtorek. I to kiepski lekarz mi sie trafil i glupi, ze zamiast dobrze sie zastanowic i policzyc, ze jest to wczesna ciaza i na usg nie widac to stwierdzil pozamaciczna i chcial usuwać. Wypisalam sie na wlasne zadanie ze szpitala. Nie mam zadnych objawow pozamacicznej poza bolem brzucha ale wierze, ze to nic powaznego.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
Nasze serduszko Hania -
aneczka1983 wrote:Pewnie, że ból to jeszcze nic! Wydaje mi się że dobrze zrobiłaś. Może poczekaj jeszcze kilka dni i jeśli Cię stać to pójdź prywatnie. Wygoogluj polecanych lekarzy usg, umów się... Trzymam kciuki
Wiesz, wstepnie chce zobaczyc czy wszystko trafiło na swoje miejsce a prywatnie jestem umowiona az za tydzien w środę. Szkoda tylko ze jak prywatnie dostaje skierowanie na badania z krwi otd to musze za nie jeszcze placic. Przeciez nie po to zabieraja mi co miesiac kupe kasy na zdrowotne zebym miala jeszcze dopłacać. Chore to w tym kraju.. -
15 lat po WTC! Ale zleciało...
zaliczyłam pierwszy sen erotyczny, o tyle mnie to zdziwiło, że w poprzedniej ciąży pojawiały się w II trymestrze ale jak już się pojawiły to co drugi dzień
odpukać sny już nie tak koszmarne więc może psychika się w końcu uspokaja.
AsiaPoli wrote:moja mala tez zabkuje,slini sie na potege ,marudzi i chce na rece,cale szczescie w tygodniu zlobek,to sobie troche moge odpoczac.
dzis rano troche plamilam,teraz juz mam taki brazowawy sluz,w poprzedniej ciazy tez tak mialam na poczatku i ic sie nie dzialo,wiec staram sie nie panikowac,zreszta w Uk i takniema po co isc do lekarza bo nic nie zrobia,jakby bylo cos gorzej to jedynie polska klinika.oszczedzam sie i zobaczymy jutro.jesli elli juz tu nie zaglada to rzeczywiscie niech ktos napisze do admina i zapyta co teraz robic z tym watkiem.dobrze by bylo jakby ktoras sie tym zajela i uzupelniala pierwsza strone od czasu do czasu .pozdrowki i milej niedzieli
A mała chodzi? Wstaje?
To kto napisze co by się nie dublować? Albo załóżmy wątek na nowo już pod nazwą "tradycyjną" Majóweczki 2017?
Pozdrawiam wszystkie nowo przybyłe mamusie
-
messy99 wrote:Bylam we wtorek. I to kiepski lekarz mi sie trafil i glupi, ze zamiast dobrze sie zastanowic i policzyc, ze jest to wczesna ciaza i na usg nie widac to stwierdzil pozamaciczna i chcial usuwać. Wypisalam sie na wlasne zadanie ze szpitala. Nie mam zadnych objawow pozamacicznej poza bolem brzucha ale wierze, ze to nic powaznego.