X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi chłopcy też mieli chyba ok 160 ale jak będę w domu to sprawdzę :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita w pierwszej ciaxy też późno czułam ruchy ok 16 tc aw tej od 13 tc czuje i z dnia na dzień mocniej .

• MEGI81 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 17:33

WreszcieMama lubi tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie macie, że czujecie ruchy. Kuuurcze, ja też chce!! :D

rybka33 lubi tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 11:41

marie_marie22 lubi tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 17:33

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toska moze jednak jakies czary i tam jakas dziewucha sie u mnie pokaze :d? Ale teraz nie za milion lat :d

Wysłany: 2 listopada 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    1. Jeśli to była umowa na okres próbny to przedłużona do dnia porodu będzie, jeśli przekraczała okres jednego miesiąca. Jeśli miałaś na miesiąc to niestety nie.
    2. Ja jestem już 2 miesiąc na L4 i ciągle zanoszę je do pracodawcy, od którego też dostaję wypłatę. Jest to duży zakład, więc oni mi.płacą i potem sami rozliczają się z zusem.
    3. Co do jechania i podpisywania to powiem ci, że nie wiem. Sama się muszę dowiedzieć, czy to trzeba ten aneks podpisać, czy nie trzeba.
    Okres 3 miesięcy.
    Ja właśnie jestem od jakiegoś 1,5 miesiąca na L4 i wysyłam pocztą do pracodawcy.
    Czyli normalnie dostajesz wypłatę od pracodawcy na konto, tak? Czyli świadectwo pracy dostanę po urodzeniu dziecka i wtedy wygaśnie mi umowa? Czy przysługuje nam macierzyński także czy już nie?
    PS. dziękuję :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 15:40

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do pracujących dziewczyn - jak długo zamierzacie pracować?

Na przedostatniej wizycie lekarz zapytał mnie, czy nie potrzebuję zwolnienia z pracy; nie wzięłam, bo jednym słowem jestem "ważna szycha"; poza tym boję się, że jeżeli zniknę na ponad rok, to po pierwsze z mojego dotychczasowego wysiłku zawodowego nic nie zostanie, a po drugie mogą nie przywrócić mnie na stanowisko, które dopiero co sobie wywalczyłam.

Ale też nie wiem, do kiedy dam radę pracować... Jak to jest u Was? Do kiedy pracowałyście w poprzednich ciążach i do kiedy zamierzacie pracować teraz?

No i mam teraz wyobrażenie takie, że po 6 m-cach macierzyńskiego wrócę do pracy, chłop pójdzie na miesiąc urlopu a potem co? Takiego 7 miesięczengo malucha zostawię w żłobku czy u opiekunki? Dzieciak się jeszcze nie urodził a ja już wyrodna matka jestem.

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w 11tc szkrab miał 170 uderzeń, a w 13tc 140. Zobaczymy ile na prenatalnych będzie.

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina

Wysłany: 2 listopada 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tylko raz dr sprawdził tętno i wynosiło 148 uderzeń, czyli może szansa na Lili jest ;) ale jak będzie Dawid to też super:D

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • sylwucha89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    No to ja pisałam o tym samym kilka stron wczesniej! Też mamy masakra taki jest złośliwy już mi nerwów brakuje.. myślałam że ten bunt zalagodzony a tu powrócił p9dwojnie ! Ale dziewczyny picieszajmy się tym że dzieci będą się razem bawić i będą miały dobry kontakt ze sobą każdy kto ma dzieci z taką różnica chwali sobie wspólnie spędzamy czas:-)idę gabryche ogarnąć na wizytacje za 2 h :-)

Też staram się tym pocieszać ale ostatnio zaczyna coraz bardziej do mnie docierać jak bardzo będę miała przesrane na początku, do tego w ciąży mam dużo mniej cierpliwości i szybciej się denerwuje :(

Trzymam kciuki za wizytę życzę Ci aby Lilka pięknie rozlozyla nóżki i pokazała co tam ma ;)

toska_88 lubi tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Arwi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okej, nadrobiłam to teraz mogę się rozpisać.

Gratuluję udanych wizyt!

Ja dzisiaj miałam taką ochotę na placek po węgiersku, ale taki prawdziwy, że myślałam że się popłaczę jak nie dostanę... No i tatuś mój kochany zabrał mnie do węgierskiej restauracji i dostałam! Taki wielki placek, mniam. I ten sosik i mięsko, mmmm pycha. Ale jak zjadłam to dalej byłam głodna!! No to zamówiliśmy jeszcze roladę śląską z kluskami i też całą zjadłam!! Ja nie wiem, gdzie to zamieściłam, ale było mega pyszne.
    Jestem szczęśliwa :D

No i powiem wam, że od trzech dni czuję kopniaczki. Nie chciałam nic pisać, bo się bałam, że mnie wyśmiejecie, ale jak już inne się chwalą to ja też :D Jutro zaczynamy 15 tydzień to już chyba wolno czuć, haha :D Takie delikatne piknięcie w podbrzuszu, a później takie jakby falowanie czuję :D Zabawne uczucie mega, ale fajne jest :)

Jutro dentysta, dowiem się co z moją szóstką. Ale powiem wam, że jak się dzisiaj przyjrzałam moim zębom to chyba tam, gdzie mi porzednia dentytka mówiła, że to kamień albo przebarwienia to chyba jednak dziurki mam :/ No nic, ta babka do której jutro idę to ma sprzęt, mikroskopy i inne bajery to mi wszystko wyszuka, nawet malutkie dziureczki, więc już wiem na co pójdzie moja październikowa wypłata, hahaha :D

monika_89 lubi tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 11:42

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Toska moze jednak jakies czary i tam jakas dziewucha sie u mnie pokaze :d? Ale teraz nie za milion lat :d
    Może się uda teraz z dziewczynka ale jeśli się sprawdzi moja wrozba i będzie syn to obiecuję że następna już będzie córka:-)

Arwi, Rudzik lubią tę wiadomość

• dewa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pitole, nadrobić Was to prawdziwy wyczyn, jak przekupki na targu :D

Dziewczynki, gratuluję udanych wizyt, serduszek, fotek, takie wieści mogę czytać i czytać :D

Forbidden Tobie gratuluję małego Ufoludka który moim zdaniem, pokazuje środkowy paluszek, uroczoooo!!! :D <3

Koalaa, witamy! Rozgość się, panikuj i ciesz się z nami :D

Co do ruchów w 10, 11 czy 12 tygodniu, to jakiś kosmos!!! I zazdro, level kosmos. Ciekawa jestem kiedy ja poczuję <3

Powiedzialam dzisiaj w pracy szefowej, bo okazalo sie, ze pomimo tego ze powiedzialam tylko trzem osobom, wiedzą juz wszyscy, a nie chcialam zeby szefowa dowiedziala sie z plotek. Przyjela to z kamiennaą twarzą :D

Co do imion, to baaardzo indywidualna i wrecz prywatna sprawa, ma się podobać rodzicom, koniec kropka. No i nie byc dla dziecka źródłem obciachu. U nas temat otwarty, ale będzie Pola albo Kuba. Ewentaulnie Ironia albo Sarkazm :D

Megi, przez Spermiliusza posmarkałam się w autobusie, dzięki :D :D

Niesmiala, juz niedlugo będziemy Ci kibicować, na pewno! :*

Toska, Twoja opowiesc o przygodach Natana z pindolem i sikaniem...bezcenna :D

Uuuuurwał, tak to się jeszcze nie rozpisałam!! ;)

toska_88, Arwi, Forbidden, MEGI81, zastrzeŻona lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 17:44

toska_88, MEGI81 lubią tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png

Wysłany: 2 listopada 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    Przysługuje nam zasiłek macierzyński, urlop macierzyński niestety nie. Chybw, że pracodawca wykaże się dobrą wolą, ale ja na to nie liczę :)
    A wiesz może jak to potem będzie wyglądało formalnie? Będzie wtedy na świadectwie pracy że do maja 2018 (czyli już po zasiłku macierzyńskim) pracowałyśmy u tego pracodawcy? Sorry, że tak wypytuję, ale widzę, że się znasz a ja totalnie jestem zielona;p

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Leirion Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po moich dzisiejszych wycieczkach po izbach przyjec mogę powiedzieć że nfz to kpina.
    W jednym szpitalu mnie nie przyjęli bo nie maja ginekologii a alergia choc prosty temat to w ciąży est juz trudny..(7:15)
    Na IP ginekologii mni nie chcieli bo nie krwawię (siedzialam tam od 8 do 9)
    Odeslali mnie do poradni -"ginekolog przyjela mnie o 11:30 zdziwiona ze do nich trafiłam i dala skierowanie do alergologa (gdzie trzeba czekać tygodniami).
    Na szczęście opuchlizna zaczela schodzic (spuchly mi usta, nadgarstki, łokieć). Jeszcze troche mam wysypkę ktora swędzi jak diabeł ale jest lepiej. Mąż sie przerazil jak mnie rano zobaczyl bo bal się ze mam wsrzas anafilaktyczny i sie uduszę.

Obstawiany ze to zasługa pizzy ktoś jadłam w pizza hut w poniedziałek. Podobno watroba w ciąży jest tak obciazona ze to co nas do tej pory nie uczulalo moze zacząć (bo np jedzenie bylo tluste). Ale to wiem z neta bo przeciez nie od lekarza. Tyle dobrze ze babka zajrzala do bobasa czy mu nic nie jestibwszystko gra. Pokazala mi tez raczki i nóżki i jak sobie skacze w środku wiec troche sie uspokoilam.
    Kamilutek wrote:
    Mam pytanie do pracujących dziewczyn - jak długo zamierzacie pracować?
    .

edit

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 12:23

toska_88 lubi tę wiadomość

w57vhgqs6gy512r8.png

p19uvfxmkm1szofn.png

• Arwi Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 11:42

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
‹‹ 472 473 474 475 476 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ