MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Gonia to mialas sen,wspolczuje..
Klaudia oszczedzaj sie teraz.moj krwiak na szczescie sie wchlonal i moge sie troche poruszac w granicach rozsadku.
Mozna zrobic wyprawkę,chetnie pomoge;)Breezee, GoNia1979 lubią tę wiadomość
Demsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
Heja,
Klaudia śliczny bobas, Megi równiez uroczy
Ag bardzo fajne imiona, oba mi się podobają! My też celujemy w takie polskie starodawne.
Leirion co z Tobą? Jestem tez alergikiem, więc łączę się w bólach! Ale sytuacja juz opanowana?
A ja miałam dzisiaj taka przygodę,ze w nocy w trakcie mocnego snu obudził mnie kot. Mam tu na stanie takiego rudego gamonia, który czasem miauczy jak chce wyjść na dwór i właśnie w nocy tak zamiauczał, więc się zerwałam,żeby mu wyjście na ogród otworzyć i szybciutko tup tup z powrotem do sypialni. Wtuliłam się w kołdrę rozluźniłam a tam w macicy puk puk od środka i drugi raz puk puk. No kurde, myślę, chyba obudziłam dziabąga! I poczułam go w sobie! Normalnie magia, mówie Wam. Do rana ledwo zasnęłam bo się tak wsłuchiwałam w swój organizm. I to na bank nie były flaki! Jestem weteranką wzdęć i wiem, co mówię, to było ewidentne stuk puk z macicy!toska_88, Breezee, GoNia1979, Kleopatra, Moniqaaa, Demsik, MEGI81, Madu1611, Maniuś lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWyczytałam teraz na stronie detektorow tętna płodu że ponoć coś jest prawdy w tym tetnie i płci. Ze di 140 jest chłopak powyżej córka... a to by oznaczało że u p. KLAUDI nowickiej wrozka toska by sue n8e mylila:-) zerknelam teraz na kartę ciąży i z małym tętno Bylo cały czas 140! Zbieg okoliczności? Ciekawe czy mi puści dzisiaj tętno żebym sobie potwierdziła moja Lilke:-)
Rudzik, GoNia1979, MEGI81 lubią tę wiadomość
-
Ja już po wizycie, wszystko jest w porządku
niesamowita ulga!
NT 1,10mm, kość nosowa jest, rączki są, nóżki są, wszystko na swoim miejscu. Tętno 162ud/min, więc serduszko zasuwaDzidzia ma 49,1mm. Ryzyko trisomii 1:7185, pozostałe <1:20000. Termin i według om i według USG ten sam, czyli u mnie bez zmian 18 maj. Niestety na płeć za wcześnie, więc jeszcze troszkę poczekamy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 14:11
GoNia1979, Kleopatra, Espera, Misia 69, Breezee, toska_88, WreszcieMama, marie_marie22, Uszczesliwiona, Rudzik, bezimienna, sylwucha89, Camilia, julita, Mabelle, Moniqaaa, Arwi, MEGI81, blubka, Spirit, monika_89, mon!ta^, Agus26m, Madu1611, rybka33, zastrzeŻona, Maniuś lubią tę wiadomość
28.12 - 289g
06.03 - 1498g
-
toska_88 wrote:Wyczytałam teraz na stronie detektorow tętna płodu że ponoć coś jest prawdy w tym tetnie i płci. Ze di 140 jest chłopak powyżej córka... a to by oznaczało że u p. KLAUDI nowickiej wrozka toska by sue n8e mylila:-) zerknelam teraz na kartę ciąży i z małym tętno Bylo cały czas 140! Zbieg okoliczności? Ciekawe czy mi puści dzisiaj tętno żebym sobie potwierdziła moja Lilke:-)
Tosienko ja z Kuba tez miałam caly czas tętno 140 wyciaglam kartę pomiarów tętna ze szpitala..
Zobaczymy jakie tętno bedzie w pt kurde juz nie moge się doczekać ale juz jutro czwartek..
Wczoraj byliśmy u teściów moich oczywiście z racji święta zjazd rodzinny kazda ciotka glaskala brzusio gratulowała i jak to one mowily nic innego u Was nie widzę jak dziewuszkę...oby te wszystkie wróżby przeczucia sie sprawdzily
toska_88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
cześć Dziewczęta
Wczoraj trochę średnio się czułam. Temperatura ciała skakała od 35,9 do 37,5 st. C. Dziś trochę lepiej. Właśnie zajadam sobie makaron spaghetti z sosem pomidorowym i zapijam czekolada na gorąco
Od kilku dni wydawało mi się, że mnie wybrzuszyło i miałam taki fajny brzuszek, a dziś już nie ma;/ buu, jest miękki i zmalał. Więc to chyba nie dzidzia a jedzenie ;p
Forbidden, gratuluję udanej wizyty!Ja idę w piatek na 10.00, proszę o kciuki
Dziewczyny, mam pytanie do tych, które się znają na prawie pracy. Moja umowa próbna kończy się 24.11:
- czy ja wtedy mam jechać do pracy coś podpisywać?
- Wiem, że normalnie dyr mi jej nie przedłuży, ale do dnia porodu chyba jestem na tej umowie, prawda? Jak to jest?
- Jeśli od ok 6 tyg jestem na l4 ciążowym, to czy już teraz wypłatę za październik dostanę z ZUSu? Czy dostanę ją na konto czy do domu? może któraś się orientuję.
- Czy l4 mam nadal dostarczać do pracy czy gdzieś do ZUSu?Forbidden lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyToska mam nadzieje ze u mnie nie sugerowalas sie wpisanym chlopakiem :p przeciez to jeszcze nic pewnego :p
Gratuluje udanych wizyt :*
Nietety u mnie po krotkiej przerwie znowu rzyg i brak sily na nic. Wczoraj pol dnia przespalam, w dodatku w Leona wstapil jakis diabel. Nie mam juz do niego silyw ogole mnie nie slucha i mam wrazenie ze broi na zlosc. Do rego smieje sie szyderczo ze mnie i znowu nie chce nic jesc
Tez sie zastanawiam czy sie nie pospieszylismy z drugim dzieckiem, a jeszcze jak drugie bedzie takie niegrzeczne jak pierwsze to zwiariuje...toska_88 lubi tę wiadomość
-
julita, marie_marie22, Mabelle, Moniqaaa, Arwi, MEGI81, sylwucha89, blubka, monika_89, Rudzik, Uszczesliwiona, mon!ta^, Agus26m, Madu1611, rybka33, sylwia1985, Maniuś lubią tę wiadomość
28.12 - 289g
06.03 - 1498g
-
julita wrote:marie_marie wg mojej wiedzy to wygląda tak:
- umowa zostaje automatycznie przedłużona do dnia porodu, nic nie musisz podpisywać,
- przez pierwsze 33 dni L4 płaci pracodawca, dopiero po 33 dniach wynagrodzenie zaczyna wypłacać ZUS
- L4 zawsze dostarczałam do biura, biuro przekazywało do księgowości a księgowość do ZUS. księgowość od razu zgłosiła do ZUS nr konta bankowego, na które ma być przekazywana wypłata.:*
-
zyrcia wrote:Toska mam nadzieje ze u mnie nie sugerowalas sie wpisanym chlopakiem :p przeciez to jeszcze nic pewnego :p
Gratuluje udanych wizyt :*
Nietety u mnie po krotkiej przerwie znowu rzyg i brak sily na nic. Wczoraj pol dnia przespalam, w dodatku w Leona wstapil jakis diabel. Nie mam juz do niego silyw ogole mnie nie slucha i mam wrazenie ze broi na zlosc. Do rego smieje sie szyderczo ze mnie i znowu nie chce nic jesc
Tez sie zastanawiam czy sie nie pospieszylismy z drugim dzieckiem, a jeszcze jak drugie bedzie takie niegrzeczne jak pierwsze to zwiariuje...
Jakbym czytała moje myśli ostatnio... Nikos to też mały diabeł a ostatnio jest coraz gorzej nie słucha się je tylko ściśle określone rzeczy i to jeśli ma ochotę i piosenki dziecięce ehhhh liczę że może jeszcze do maja się coś zmieni... -
Witajcie.
My też po wizycie. Niestety płci jeszcze nie znam bo miałam szybkie usg żeby tylko serduszko zobaczyć jak bije i bije 154 razy na minutę. 30 listopada obiecał zmierzyć Dzidzie i spróbować ustalić płeć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 15:07
bezimienna, marie_marie22, julita, Mabelle, toska_88, Kleopatra, Arwi, MEGI81, sylwucha89, blubka, Spirit, monika_89, mon!ta^, Madu1611, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Camilia wrote:Witajcie.
My też po wizycie. Niestety płci jeszcze nie znam bo miałam szybkie usg żeby tylko serduszko zobaczyć jak bije i bije 154 razy na minutę. 30 listopada obiecał zmierzyć Dzidzie i spróbować ustalić płeć.choc domyślam, że chciałoby się jak najdłużej popatrzeć na swojego Szkraba. Ja też tak zawsze mam na 'podgladaniu'. Zawsze jest szybkie, a ja się napatrzec nie mogę.
Camilia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnysylwucha89 wrote:Jakbym czytała moje myśli ostatnio... Nikos to też mały diabeł a ostatnio jest coraz gorzej nie słucha się je tylko ściśle określone rzeczy i to jeśli ma ochotę i piosenki dziecięce ehhhh liczę że może jeszcze do maja się coś zmieni...
-
Rudzik to super:)ja czasem tez mam takie wrazenie ale ostatnio mega wzdecia wiec czekam na 100% wyczuwalne ruchy:)
Rudzik lubi tę wiadomość
Demsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;