X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leirion, cieszę się, że u Ciebie powoli wraca do normy. Masakra z tymi lekarzami, a przecież Szczecin to do cholery duże miasto jest i nie powinno być problemu.

Wczoraj się wkurzyłam na faceta, bo jak mu zaproponowałam pójście na urlop na suwaczek - trzy miesiące ja, trzy on, znowu ja i on - to powiedział, że on ma kierownicze stanowisko i nie może na tyle zniknąć. Ale kurna ja na takim samym stanowisku to mogę zniknąć na rok? A oboje harowaliśmy po równo! Gdzie tu sprawiedliwość...

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama wrote:
    Toska u mnie na kazdym podgladaniu serducho w okolicach 160', ale przeciez dobrze wiemy ze bedzie Aleksander :)

Ide sobie wsadzic luteinke...:P
    Dobra dobra no co wrozka też może mieć nadzieję:-) he he szukam punktu zaczepienia by oszukać przeznaczenie żeby zamiast syna była córka:-)
    Gabrycha wyczesana jak na studniówkę:-) ha ha może usg będzie tylko przez brzuch ale zapewne będzie chciał zbadać szyjke bo w pierwszej ciaxy były z nią niby problemy . Kurwa ale następnym razem umawiam się chyba na rano! Rano ważę 83.5 a wieczorem 85.5! Chyba że powiem żeby mnie nago ważył ale to za wieje nie da jak w żołądku 1 kg obiadu. Już i tak takie cienkie ciuchy na wizyty ubieram że zębami zgrzytam heh ale każdy kg się liczy !:-) pewnie sobie myśli ale gorąca dziewczyna a tu o wagę chodzi ha ha

WreszcieMama, Breezee, GoNia1979, Demsik, Rudzik, zastrzeŻona, Maniuś lubią tę wiadomość

• Kamilutek Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj mi kolega z pracy napisał to: "pracujemy w myśl zasady - nie przejmuj się swoją rolą bo i tak cię wyp...dolą" (w zupełnie innej sprawie zresztą)

Przez chwilę zastanawiałam się, czy nie przyjąć tego jako motto :)
    Matkami będziemy już zawsze a praca - pracę zawsze można zmienić.

marie_marie22, toska_88, Arwi, Spirit, Breezee, MEGI81, sylwucha89, Demsik, Rudzik, Madu1611 lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    Raczej nie. W maju 2017 skończy się nam umowa i rok będziemy oficjalnie jakby bezrobotne na zasiłku macierzyńskim.
    Dziękuję za odpowiedź :)

Kamilutek, fajne motto kolegi ;) Dokładnie tak jak mówisz. Dziecko zostaje na zawsze... a pracę można zmienić. Ja bardo lubię swoja pracę i mam wrażenie, że teraz trafiłam na pracę marzeń, ale los mnie chyba sprawdza co dla mnie ważniejsze. Po tym jak po niecałym miesiącu pracy poszłam na l4 ciążowe to nie mam szans raczej na powrót, no ale i tak się cieszę, że wreszcie udało się zajść w ciążę i nie zamieniłabym tego wydarzenia z niczym innym :)

Dziewczyny, do którego tc bierze się luteinę?
    Do którego miesiąca bierze się kwas foliowy? Ja biorę Femibion natal 1 ale już zostały mi 4 tabletki i druga lekarka (idę do niej w piatek) sugerowała, żeby niedługo zacząć brać witaminy Prenatal Classic. Czy też miałyście takie zmiany w 4 miesiącu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 16:18

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    Leirion, cieszę się, że u Ciebie powoli wraca do normy. Masakra z tymi lekarzami, a przecież Szczecin to do cholery duże miasto jest i nie powinno być problemu.

Wczoraj się wkurzyłam na faceta, bo jak mu zaproponowałam pójście na urlop na suwaczek - trzy miesiące ja, trzy on, znowu ja i on - to powiedział, że on ma kierownicze stanowisko i nie może na tyle zniknąć. Ale kurna ja na takim samym stanowisku to mogę zniknąć na rok? A oboje harowaliśmy po równo! Gdzie tu sprawiedliwość...
    Nie unos się bo jak przyjdzie co do czego to nie wyobrazisz sobie zostawić 3 miesięcznego dziecka z tatusiem i sama zostaniesz w domu:-) przynajmniej ja jakbym zostawiła z moim to cały dzień w pracy nie mogłabym się skupić!

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    dzisiaj mi kolega z pracy napisał to: "pracujemy w myśl zasady - nie przejmuj się swoją rolą bo i tak cię wyp...dolą" (w zupełnie innej sprawie zresztą)

Przez chwilę zastanawiałam się, czy nie przyjąć tego jako motto :)
    Matkami będziemy już zawsze a praca - pracę zawsze można zmienić.
    Dosłownie i według tego powinnyśmy żyć! Dzieciństwa dziecka nikt nam nie zwróci! A praca? Jak nie ta to inna! Przecież znasz swoją wartość i wiesz na Ile cie stać a z pracą tak jest jesteś dobra póki zasuwasz za trzech.

Leirion, rybka33 lubią tę wiadomość

• Kamilutek Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    Nie unos się bo jak przyjdzie co do czego to nie wyobrazisz sobie zostawić 3 miesięcznego dziecka z tatusiem i sama zostaniesz w domu:-) przynajmniej ja jakbym zostawiła z moim to cały dzień w pracy nie mogłabym się skupić!

Ha, pewnie masz rację! Teraz to se mogę wyobrażać wszystko, a życie zweryfikuje się samo :)
    Ale chłopa mam dobrego, dzieciakiem zająłby się pewnie lepiej ode mnie :)

toska_88 lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 17:45

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Leirion Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edit

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 12:24

Madu1611 lubi tę wiadomość

w57vhgqs6gy512r8.png

p19uvfxmkm1szofn.png

• blubka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    dziewczyny dla mnie to jest niesamowite, że czujecie już ruchy maluszków w 10,11 czy w 12tc - zazdroszczę! dla mnie to jakaś abstrakcja biorąc pod uwagę, że w pierwszej ciąży pierwsze puk puk poczułam pod koniec 16tc i teraz niczego wcześniej się nie spodziewam, a może wcześniej nie wsłuchiwałam się aż tak dokładnie w swoje ciało? kto wie :)
    julita 16tc pierwsza ciąża i czułaś ruchy to jest naprawdę bardzo wcześnie :-) znam dziewczynę, która była w 22t drugiej ciązy i mówiła ruchy? jakie ruchy no wiesz czasem tam się ruszy ale żeby jakieś kopniaki? nie, nie ja tak nie mam i w pierwszej ciąży też nie miałam.Więc jesteś szczęściarą!

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) u nas lepiej, obejdzie sie bez szpiatala ale tydzień antybiotyków i wziewów jeszcze. Kontrola za tydzień.
    W końcu udało mi się umówić do diabetologa, nie sądziłąm że tak szybko bo już jutro w południe. Zobaczymy co tam mi powie ciekawego. Wczoraj odstawiłam luteinę, jutro ostatnia tabletka dupka, dzieć musi zacząć radzić sobie sam. trochę mnie to przeraża

sylwucha super, że udalo się bezproblemowo odstawić synka :)

Leirion to nasz kraj, odsyłać i niech sama lata zamiast pomóc :/

toska współczuję chory chłop to tragedia a tu jeszcze drugi młodszy, pewnie w domu umieralnia :P podoba mi sie wróżba, zobaczymy czy masz rację :D co do drugiej ciąży powiedz sama kiedy byłby dobry czas na drugie? nigdy! tak samo ciężko się zdecydować jak przy pierwszym ;)

julita pamietam, grało się na telefonie stacjonarnym XD

Spirit zostaw same witaminy ;) linea negra, ja nie miałam z córką, podobno po ciąży lubi dłuuuuugo znikać

ggonia gartuluję 12tc :) i przykro mi z powodu kuzynki :(

koala witaj :)

Klaudia cieszę sie, że wszystko ok

kamilutek a będzesz w stanie zostawić w domu 3 miesiecznego malucha? to wszystko fajnie wygląda w teorii, ja bym nie dała rady. Rozumiem, że masz ważna pracę więc pracuj ile dasz radę ale nie za wszelką cenę

marie lutka wg zaleceń lekarza, jedne biorą całą ciąże, ja do wczoraj brałam. Kwas 1 trymestr potem witaminy

co do imon do strasznie podoba mi się Antek, Franek i Staś, mojemu mężowi kategorycznie nie. On chce Roberta co mi się nie podoba więc syn chyba będzie Jan :P a córka po babci męża Agnieszka

lista wyprawkowa - moge dodać nowy akrusz i każda będzie mogła edytować, co wy na to? dopisać swoje uwagi

płeć a tento, u nas zawsze powyżej 140 i córka :P

Spirit, sylwucha89, marie_marie22, toska_88 lubią tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrzuciłam 2 arkusze do excela ;)

Spirit, Breezee lubią tę wiadomość

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marie_marie22 wrote:

Dziewczyny, do którego tc bierze się luteinę?
    Do którego miesiąca bierze się kwas foliowy? Ja biorę Femibion natal 1 ale już zostały mi 4 tabletki i druga lekarka (idę do niej w piatek) sugerowała, żeby niedługo zacząć brać witaminy Prenatal Classic. Czy też miałyście takie zmiany w 4 miesiącu?
    kwas foliowy jeszcze nie wiem, a Luteine i duphaston podobno do 20tc bedziemy zmniejszac. Kolezanka za to brala do 30tc, a krwotoki miala w 9tc, pozniej juz ni

marie_marie22 lubi tę wiadomość

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leirion wrote:
    To jest dobre motto ;)
    Ja swoją funkcje pelnilam kilka lat. Ale tworzył się nowy zespol, ja żądna wyzwań zglosilam sie do poprowadzenia go od początku.
    Efekt: Zrezygnowałam z drugiej pracy zeby zwiększyć dyspozycyjność (wyjazdy do DE).mieli mnie po prostu przenieść do nowego dzialu a okazalo się ze musze startować w konkursie i rywalizować z koleżanka szefowej szefów. Potem zaczely sie donosy, podważanie kompetencji, masakra - wszystko zeby mi zapal opadł. I kiedy przeszłam przez najgorętszy okres w zespole okazali się ze jestem w ciąży. Nikt nie patrzy na to co bylo szefowa szefów " wiedziala ze tak bedzie".
    Cieszę sie z ciąży ale moje ego cierpialo.

Boli taka niesprawiedliwość, rozumiem doskonale, i bardzo współczuję, bo jednak musiałaś włożyć i wysiłek, i mnóstwo serca w swoją pracę.

U mnie w pracy mówi się, że najlepiej siedzieć cicho i się nie wychylać, będzie się miało gwarancję ciepłej posadki do emerytury. Bo jak tylko zaczniesz przejawiać entuzjazm i chęć do pracy, to najpierw zaczną dokładać obowiązków (bo tak sobie dobrze radzisz, a ta biedna Renata czy ktokolwiek bądź ma problemy z obsługą komputera, kiepskie relacje z ludźmi, musi wychodzić z pracy o 12 itp.). A potem, jak już się przyzwyczają, że harujesz za trzech, wystarczy, że raz powinie ci się noga, to wielki raban jest! Pomocy nie uświadczysz, a jednocześnie okazuje się, że przyjmują kolejnego syna kolegi teścia szefa po to, żeby całe dnie pił kawki i gapił się w ekran.

Ale się rozgadałam o robocie, a wątek jest przecież o ciążach i dzieciach. Więc ani słowa więcej! (Chyba że znowu się ze mnie wyleje :p)

Breezee lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    wrzuciłam 2 arkusze do excela ;)
    super ze zamiescilas te wyprawki

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia N. wrote:
    dziewczyny wszystko ok, jest nisko lozysko (powinno sie podniesc) i jest maly krwiaczek (tak jest kolejna do kolekcji jestem) zakaz sexu i nazot luteina

moj skarb jest starszy o 5 dni!:) wg om 10t6d wg usg 11t4d i ma 4,8 cm!:) serducho 169/min :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/876a7b8ca8a3.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/64c59bf475e4.jpg

u mnie ta sama historia . Za nisko łozysko i od 3 tyg zero seksu :) ale co się nei robi dla naszych maluszków :) oby sie nam podniosło :) i super tak to ze wszystko ok :*

Demsik, toska_88 lubią tę wiadomość

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia i Klaudia piątka! u mnie też nisko i też zakaz seksu ;( ale gin mówi, ze sie podbuesie i chcę mu wierzyć :P

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 17:45

zem3o7esxha3u0v7.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, super sprawa z tabelką!

Popraw tylko proszę w wyprawce termometr, z elektrycznego na elektroniczny :D Nie to, ze się czepiam drobnostek, po prostu elektryczny kojarzy się z...torturami :D

I wooow, gdzie ja to wszystko w domu pomieszcze, szok xD

toska_88, Rudzik lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 17:34

WreszcieMama lubi tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
‹‹ 473 474 475 476 477 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ