X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny długo mnie nie było , ale mamy mały remont i nie wiem w co ręce włożyć :)
    nie nadrobie waszych postów jest za dużo :D ale jak tylko trochę nadrobie sprzątania to będę was podczytywać :)
    Za tydzień we wtorek wizyta i usg prenatalne wkońcu zobacze maluszka .
    Dziewczyny nie wiem czy tylko ja tak mam ale żyje z wizyty na wizyte , 4 tygodnie ciągną się w nieskończoność ..

• blubka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2018, 23:53

marie_marie22, sylwia1985, sylwucha89, GoNia1979, ag194, mon!ta^, MyHappy, toska_88, Maniuś, Espera, Mabelle, koalaa lubią tę wiadomość

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha cierpliwości i spokoju. Nie odbieraj od niej więcej telefonu i tyle.

bulbka porażka :/ co to za gin - dupek! przynajmniej obraz na usg wygląda ok, nt w porządku. Dowiesz się więcej od gina. Pzynajmniej masz śliczne zdjęcia, zgrabny nosek dzidzi :)

blubka lubi tę wiadomość

• MEGI81 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blubka cieszę się, że z Maleństwem wszystko dobrze. Trafiłaś na jakiegoś lekarza gbura. Twój Skarbuś jest wielkim Cudem, który w maju rozkocha w sobie Rodziców i całą rodzinę.

blubka lubi tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • blubka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2018, 23:54

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulbka porażka ... moje pierwsze prenatane z Paulą tak wyygladało, na kolejne poszłam do innego lekarza. Rach ciach i gotowe. 5/10 minut calego badania...
    kobieta nerwowa chce sie czegoś dowiedzieć a oni jadą maszynowo, nastepna, następna...

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blubka w pierwszej ciązy musiałam raz iść do prywatnego bo mojego gina nie było był na urlopie i przygotowałam się na mega długie, dokładne badanie bo skoro prywatnie to myślałam że tak będzie a tu dupa - badanie trwało może 5 minut razem z usg gdzie jak lekarz wlozyl mi paluchy to myslalam ze zaraz padne - szybko , nie milo, bolesnie- za te przyjemnosc 5 minutowa zaplacilam 20o zl zawiedzona bylam na maxa

blubka, ewela873 lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blubka, dobrze, że z dzieckiem ok, przynajmnije na tyle, co zdążył powiedzieć lekarz. A ogóle to współczuję, bo pewnie czekałaś na tę wizytę, nastawiona że się napatrzysz na dzidzię, a tu kiszka;/
    A ja jutro idę do gin z LuxMedu ale innego niż do tej swojej, idę tylko po l4 od środy. Mam nadzieję, że mi da.

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja jak idę na badanie usg to w głowie mam tylko jedno pytanie czy serduszko bije... to jest taki stres,że ciche usta lekarza przed monitorem doprowadzają mnie do zawału, a ten ci jeszcze dołoży...
    mój ginekolog tydzień temu zrobił mi lepsze badanie niż ten, choć ja to miałam szczęście, bo były dziewczyny którym a to nie wypisał wymiaru dzidziusia, albo daty ostatniego okresu, burdel i rozpierducha, zresztą Mabelle też tam robiła i chyba zachwycona nie była.
    Ale było, minęło, ważne,że 3 wady, których się obawiałam zostały wykluczone a dzidziuś cudowny i jak szybko rośnie, pierwszy raz w życiu zdarzyło mi się, że dziecko jest większe od terminu porodu co prawda tylko 2 dni ale zawsze to do przodu, poprzednio było 1-2 tyg do tyłu

• gonia13 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha, ta twoja tesciowa niedoszla to jakas psychopatka...w swiecie w ktorym zyje jestescie para dwoch 15-to latkow. tego co do ciebie mowila to sie nie da naprawde w zaden sposob zrozumiec.

uwazaj na nia, bo nie wiadomo do czego jest zdolna...

wspolczuje ci bardzo! taka rodzina to dramat i moze niejedno popsuc. mam nadzieje, ze sie nie dacie!

Sophie 10.05.2017
    Marie 20.12.2019
  • blubka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha takie zakazy i głupoty jakie klepie mama Marcina to były za czasów "Znachora", widać jej mentalność zatrzymała się bardzo, bardzo dawno temu...

• Arwi Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 00:10

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak z troski o niego że mu życie dzieckiem rujnujesz. tak jakby go przy tymnie było i nie wiedział co robi :P litości.
    dobrze, że się wsypała a Ty tak dalej, nie odbieraj :)

Arwi lubi tę wiadomość

• Forbidden Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blubka lubię za dzidzię, nie lubię za lekarza gbura. I to jeszcze za 500zł? Za taką kasę to powinien Cię z godzinę w gabinecie trzymać i pokazać dzidzię ze wszystkich stron z dokładnym objaśnieniem. No i przede wszystkim skoro wszystko jest dobrze, to powinien Cię uspokoić a nie walić takimi tekstami. Masakra... Ja trafiłam w Katowicach do super kliniki, lekarka przemiła i wszystko po kolei mi pokazywała i tłumaczyła, USG trwało dobre 15min i potem jeszcze rozmowa na temat statystyk i zagrożenia chorobami, także wyszłam mega zadowolona i wszystkie wyniki dostałam wydrukowane na kartce z podanymi zakresami. No i kosztowało mnie to o połowę mniej.

MyHappy lubi tę wiadomość

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forbidden ja nie płaciłam, ale są takie mamy, które płacą
    jakbyś zobaczyła mój opis- pożal się boże, i nie wiem czemu wszystkie wartości są ujemne

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blubka piekny dziec:)

Wiecie co? Zrobilam mezowi wrozbe z obraczki i wyszlo mu dokladnie to samo co mi kilka tyg temu i zrobiłam jeszcze raz zeby zobaczyl i tez to samo c s c. A wczoraj maz cos napomknal o trojce dzieci. Zawsze bylam pewna ze chce tylko dwojke! o.O :) błagam niech ten szkrabik rozlozy jutro nóżki i pokaze co tam ma:)

bezimienna lubi tę wiadomość

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem dziwna bo generalnie nie jestem przesadna, ale boję się zzrobić wróżby z obrączki. czytałam że wychodZiło niektórym np ciaza poronienie ciaza i się sprawdziło i się boję jak ta panikara ostatnia ze zrobie i wyjdzie mi poronienie i będę się pół roku stresować jeszcze bardziej niż teraz :/

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed ciążą miałam robiona. Koleżanka w pracy wszystkim hurtowo robiła i wyszło syn, syn, córka :) ale ja w to nie wierzę :) Wykapalam się i zaraz idę spać. Ciężki dzień :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez w to nie wierzę i nie robię żadnych wróżb oraz nie chodzę do wróżek ;)

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Leirion Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś po usg genetycznym. No dzidzia niestety postanowiła nic nie ułatwiać. Cały czas wystawiała się tyłkiem do usg. Lekarz kombinował jak mógl: usg przez brzuch, dowcipne, brzuch, dowcipne, znowu brzuch. Stukał w brzuch, stukał w środku, nogi prost, pięsci pod posładki ;) A bobo uparcie: do przezierności karku jak się w koncu bokiem ustawiło, to głowę skręciło w bok. Lekarz mówił, ze masakra - taki dzień dziś, ze żadne dziecko się nie chce ułożyć. Standardowo robi 15 zdjęc, nam zrobił 50, żeby złapać najlepsze ujęcia.
    Na zgadywanie płci nie było szansy, usg 4 d niestety też bo bobas rozbrykany. ALe z pomiarów wszystko niby ok, test pappa do odbioru za tydzień. w srode mam drugie usg w luz medzie, za darmo. Nie bede piła kawy przed wyjściem z domu, może bejbi bedzie spokojniejsze :) Czuje ze mi cały czas po pęcherzu skacze, bo siku mi się non stop chce, to może pierwsze ruchy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 13:26

Kleopatra, monika_89, ag194, Kamilutek, bezimienna, julita, mon!ta^, Spirit, sylwucha89, marie_marie22, GoNia1979, Moniqaaa, Maniuś, Uska, Espera, MEGI81, blubka, Mabelle, Breezee, MyHappy, koalaa, Rudzik lubią tę wiadomość

w57vhgqs6gy512r8.png

p19uvfxmkm1szofn.png

‹‹ 507 508 509 510 511 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ