Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mabelle wrote:
    KAZAŁ odstawić duphaston.
    A wy jeszcze bierzecie?
    BO ja jakoś bezpieczniej się z nim czułam :/
    mam luteine i duphaston odstawic do 20 tc

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • blubka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mabelle wrote:
    Mówiłam ,że to kawał gbura. Ja dostałam tylko 2 zdjęcia z prenatalnych.

Ja tez wczoraj byłam w Kielcach po odbiór Pappa.
    Wszystko dobrze ,ryzyko wad niskie.
    Byłam tez u swojego gina, zrobił USG na życzenie, bo mąż chciał zobaczyć.
    Wszystko dobrze ,dzidzia ma 83 mm. Płeć będzie sprawdzał 5.12. za 4 tygodnie.
    KAZAŁ odstawić duphaston.
    A wy jeszcze bierzecie?
    BO ja jakoś bezpieczniej się z nim czułam :/

Miłego dnia :)
    Mabelle a ty bylas u dr W...?
    Ja biore luteine i nie wiem kiedy lekarz mi odstawi, ale znajac zycie to nie szybko

• MyHappy Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Bardzo fajne fotki dziewczyny <3 miło oczy nacieszyć :)
    Mnie dziś w nocy budził dziwny ból w dole brzucha, bardzo się niepokoję... :(
    Na szczęście mam dziś wizytę o 16:20. Sprawdzę czy z szyjką wszystko ok..
    Trzymajcie kciuki.
    QUASHA powodzenia na dzisiejszych wizytach :) Podejrzyj maluszka i zapomnij o tych złych rzeczach które Cię ostatnio spotkały. Ciesz się swoim szczęściem i nie zwracaj uwagi na przyszłą teściową.
    Miłego dnia <3

• Arwi Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Breezee wrote:
    wreszciemama mam nadzieję ze wszystko się uspokoiło
    Ja powoli schodzę z dawki. Brałam 3x1, teraz 2x1, a coś czuję, że od dziś będę brać 1x1 :) Do ok 20tc, więc jeszcze tylko 5 tygodni max D:
    Troszkę się boję tego momentu.

Ogólnie dzisiaj mam jakiś lichy humor... Niedobrze mi i chyba boję się wizyty. No i stresuje mnie, ze ciągle wyników pappa nie ma, a miały być do 2 tyg i mieli do mnie dzwonić. No a nie dzwonili, 2 tyg minęły wczoraj :/ Dwie godziny im na linii wisiałam, ale nie odebrali. Dzisiaj tam pojadę się zapytać, czy są już te wyniki, ale jak ich nie będzie to się wkurzę :/

MEGI81 lubi tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • karola81 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powodzenia dziewczyny na wizytach.
    WreszcieMama jak tam, lepiej?

Dzieci poszły wiedzę przyswajać a ja chyba jeszcze chwile pOleniuchuję bo po południu czeka nas wyprawa do galerii i zakupy.

miłego i spokojnego dnia

MyHappy lubi tę wiadomość

09.2005 Kaja <3
    08.2010 Aleksander <3
    pvjs3eeabzl5kbr6.png
  • karola81 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quasha możesz mi napisać gdzie mniej więcej jest ten Genom? Gdzieś na początku, końcu miasta? Albo w pobliżu czego??

09.2005 Kaja <3
    08.2010 Aleksander <3
    pvjs3eeabzl5kbr6.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizyty! Ja też dziś mam ale na NFZ to nie wiem co tam mi zrobi ;p
    Wreszcie mama jak u Ciebie?
    Ja juz w pracy :(

MyHappy lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie mama jak tam dzisiaj?
    quasha powodzenia:)
    Toska chyba post przeoczylam.ty sie wyprowadzasz?
    Ja lece dodobry fryzjera bo juz straszyc zaczelam:)

Arwi, Rudzik lubią tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola81 wrote:
    Quasha możesz mi napisać gdzie mniej więcej jest ten Genom? Gdzieś na początku, końcu miasta? Albo w pobliżu czego??

Ojjj, kiepsko z tym, bo ja z gpsem jechałam :( Ale łatwo tam dojechać, Genom jest chyba przy szpitalu, czy klinice jakiejś większej, ja jechałam od strony Zabrza i prosta droga była. Obczaj sobie na google maps, mi znalazły taką samą trasę jak gps to już sobie wcześniej mniej więcej ceniłam.
    Sam Genom jest ładnie opisany to raz dwa znajdziesz. Jak wejdziesz główną bramą to idziesz prosto i on jest po prawej :) Wchodzisz i schodkami małymi do góry i jesteś w rejestracji. Panie zmęczone, ale szybko zarażają się uśmiechem :)

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • MyHappy Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, Kleopatra -dzięki za kciuki. :)
    Kleopatra ja w rakim razie też trzymam kciuki za Twoją dzisiejszą wizytę :)

Kleopatra lubi tę wiadomość

• koalaa Znajoma

Wysłany: 8 listopada 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha dla mnie sytuacja w jakiej się znajdujecie jest chora i nie sądzę żeby sama z siebie miała się zmienić jesli Wy nic nie zmienicie. Sorry ale nie można zjeść ciastka i mieć ciastka. Dopóki bedziecie zalezni finansowo od rodziców Twojego faceta to niestety oni będą sobie rościć prawo do układania Wam życia, z tego co piszesz to jesteście na ich utrzymaniu więc słabo to wygląda. Nie wiem ile masz lat, ale to co piszesz jest dla mnie bardzo infantylne- po takich podłych słowach jakie usłyszałaś z ust teściowej piszesz ze pojedziesz do nich za rok na święta- seriously?! Jak dla mnie sytuacja jest jasna, Twój facet powinien rozmówić się z rodzicami i albo rybki albo akwarium. Albo akceptuja Ciebie,dziecko i Wasza wspolna przyszlosc albo sorry gregory, odcinacie sie od nich i zyjecie swoim zyciem. Szczerze mówiąc wolałabym mieszkać kątem u rodziców na jednym pokoju a nie być zależnym i zdanym na łaskę i niełaskę ludzi takich jak twoi teściowie. Trzeba się szanować i nie dać zdeptać. Dużo sił Ci życzę bo przyszłość nie rysuje sie kolorowa.

svchugpj0jqckodj.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demsik wrote:
    Wreszcie mama jak tam dzisiaj?
    quasha powodzenia:)
    Toska chyba post przeoczylam.ty sie wyprowadzasz?
    Ja lece dodobry fryzjera bo juz straszyc zaczelam:)

Też muszę w końcu o fryzjera zahaczyć :D 16.11 idziemy z Marcinem do kina na Fantastyczne Zwierzęta (już kupiłam bilety) to muszę wtedy wyglądać nieziemsko.
    Marzy mi się sombre, ale nie wiem, czy kondycja moich włosów pozwoli :(

I wiecie co? Jakiś czas temu wyrwałam sobie siwego włosa, białego wręcz... I SKUBANIEC ODRASTA!

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 11:50

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koalaa wrote:
    Qasha dla mnie sytuacja w jakiej się znajdujecie jest chora i nie sądzę żeby sama z siebie miała się zmienić jesli Wy nic nie zmienicie. Sorry ale nie można zjeść ciastka i mieć ciastka. Dopóki bedziecie zalezni finansowo od rodziców Twojego faceta to niestety oni będą sobie rościć prawo do układania Wam życia, z tego co piszesz to jesteście na ich utrzymaniu więc słabo to wygląda. Nie wiem ile masz lat, ale to co piszesz jest dla mnie bardzo infantylne- po takich podłych słowach jakie usłyszałaś z ust teściowej piszesz ze pojedziesz do nich za rok na święta- seriously?! Jak dla mnie sytuacja jest jasna, Twój facet powinien rozmówić się z rodzicami i albo rybki albo akwarium. Albo akceptuja Ciebie,dziecko i Wasza wspolna przyszlosc albo sorry gregory, odcinacie sie od nich i zyjecie swoim zyciem. Szczerze mówiąc wolałabym mieszkać kątem u rodziców na jednym pokoju a nie być zależnym i zdanym na łaskę i niełaskę ludzi takich jak twoi teściowie. Trzeba się szanować i nie dać zdeptać. Dużo sił Ci życzę bo przyszłość nie rysuje sie kolorowa.

koala, to nie jest takie proste i nikt nie wie, co zrobi, dopóki nie znajdzie się takiej sytuacji. Ja rozumiem to, że Qasha ma nadzieję pojechać do nich na przyszłe święta - to są przecież rodzicie jej faceta! Nie odważyłabym się facetowi proponować albo ja, albo starzy, wybieraj, bo potem byłoby na mnie, do mnie miałby żal i prentensje. Życie niestety nie jest takie proste, że coś jest czarne lub białe.

Trzymam kciuki, żeby ich sytuacja jakoś się wyporostowała, ale znając życie, na to potrzeba czasu, i żadne gwałtowne ruchy nic nie dadzą.

Ale się wymądrzamy, a to przecież ich życie. Najgorsze są takie ciotki dobre rady!

Arwi lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • koalaa Znajoma

Wysłany: 8 listopada 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sorry, ja sobie po prostu nie wyobrażam żeby po takich słowach wobec mnie z ust teściowej mój mąż byłby w stanie udawać,ze nic sie nie stało i jechać do nich na święta. Wiem, ze to nie sa łatwe tematy ale nie można udawać, ze deszcz pada gdy ktos pluje Ci w twarz.

svchugpj0jqckodj.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 00:11

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Mabelle Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blubka wrote:
    Mabelle a ty bylas u dr W...?
    Ja biore luteine i nie wiem kiedy lekarz mi odstawi, ale znajac zycie to nie szybko

Posłowski mi robił USG, a na konsultacji wczoraj byłam u Witczaka był bardzo miły.

blubka lubi tę wiadomość

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
    25.01.17- 891g Szczęścia <3 <3 <3
    28.10 ---6,95 cm. Mój mały wielki człowiek♡♡♡
  • koalaa Znajoma

Wysłany: 8 listopada 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    Wiesz, jeszcze tam na święta nie pojechaliśmy, a przez rok dużo się może zmienić. Było nie było - ukradłam im syna :P Widać jego matka nie do końca umie się z tym pogodzić. Na szczęście jestem ugodową osobą, wystarczą dobre chęci, żeby się ze mną dogadać i dużo, dużo więcej, żeby mnie obrazić. Mi jest tej kobiety żal i tyle. Przynajmniej na razie - co nie oznacza, że czara się kiedyś nie przeleje. Pożyjemy, zobaczymy. Nie chcę się negatywnie nakręcać, bo co to niby da. No i nigdy nie chciałabym usłyszeć od Marcina "ja albo twoi rodzice", bo to jest szantaż poniżej wszelkiej krytyki. Można rozmawiać, można sugerować, że trzeba się trochę odciąć, ale to powinna być wspólna decyzja, a nie zwykły szantaż. Bo jeśli on by tak nie uważał, tylko dał się zaszantażować to ja nie wróżę temu związkowi świetlanej przyszłości - prędzej czy później zaczną się problemy i wyrzuty.

Qasha ale ja nie mówię, że masz mu kazać wybierać. Chodzi mi o to żeby nie zamiatać sprawy pod dywan, nie wiem jaką osobą jest Twój M. i jakie ma relacje z rodzicami ale powinien mieć odwagę stanąć w obronie Twojej i dziecka i powiedziec im, ze albo zaczną Cie szanować i pogodzą się z tym ze jestescie razem i chcecie tworzyc rodzinę albo będą mieli jeszcze mniejszy kontakt z synem. Nie moze byc tak ze jego rodzice nie akceptuja jego wyboru a on z tym nic nie robi tylko czeka az im minie. Bo nie minie.. tylko o to mi chodzi.

edit: w sumie dobrze że dzieli Was i teściów taka duża odległość, to najlepsze chyba co mogło Was od nich spotkać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2016, 08:46

ag194 lubi tę wiadomość

svchugpj0jqckodj.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 00:11

Leirion lubi tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Uska Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama wrote:
    U mnie kiepski dzien.
    Od rana w miare ok bylo, potem kilka razy naprawde mocno napiela mi sie macica, az zabolalo...
    Teraz wieczorem nie moge tego opanowac... napina sie co chwile, twardnieje jak kamien... Oprocz magnezu i Scopolanu wzialem juz 3 nospy i nie ma zdecydowanej poprawy...
    Oczywiscie zdenerwowalam sie bardzo i martwie sie jak cholera ;/

U mnie to samo... Te napiecia nie sa jakies bardzo mocne ale jednak troche martwi, zapytam dzis lekarza.

8p3o9n7341hz3y1v.png
‹‹ 509 510 511 512 513 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ