X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • koalaa Znajoma

Wysłany: 8 listopada 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    To niestety nie jest takie proste :) On im już to mówił, a to że do nich nie dociera... to już nie jest jego wina.
    Myślę, że oni po prostu potrzebują trochę czasu, żeby się oswoić z nową sytuacją i tyle. Na drastyczne środki zawsze jest czas, po co je wprowadzać od razu. Z reguły jest z nimi spokój, tylko od czasu do czasu coś im odbije, głównie jego matce. Dwa lata był w miarę spokój, nawet byliśmy z nimi na wakacjach i było miło. Teraz jakaś kumulacja po prostu. Nie wiem, może teściowa się boi, że przeze mnie i przez dziecko Marcin się nie obroni i będzie miał zrypaną przyszłość? Nie wiem, ale myślę, że bez jakiegoś (możliwe, że sensownego tylko dla siebie, haha) powodu by się aż tak nie czepiała :)
    Teraz są ważniejsze rzeczy niż ona, więc nie mam zamiaru się tym przejmować, co jej tam odwala.

W tej sytuacji to najlepiej byłoby chyba żebyś po prostu nie odbierała od niej telefonów i udawała że mieszkacie na innej planecie. Życzę Ci żeby teściowie poszli po rozum do głowy a Ty faktycznie skup sie teraz na najważniejszym czyli na dziecku, masz dosyc swoich stresów ;)

svchugpj0jqckodj.png
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadszedl wielki dzień! byle do 18:) powodzenia wszystkim wizytujacym dzisiaj, postaram sie jak najszybciej dac Wam znac jak tam nasz dzieć sie ma:)

za cfhwile ide do dentysty wydac 900 zl ;( podobno to i tak malo jak za to co ma mi robic z tymi zebami..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2016, 08:56

Arwi, MyHappy, Kleopatra, Demsik, Maniuś lubią tę wiadomość

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama wrote:
    Nie mam mozliwosci zeby do szpitala pojechac dzisiaj...
    Bede musiala przetrwac te noc jakos :(
    Wiem ze moje nerwy pogarszaja sprawe w tym momencie ale nie potrafie sie opanowac... Ja juz sie pogodzilam z tym lezeniem, z ta szyjka ze nie jest idealnie, z tymi wszystkimi krwiakami i przygodami jakie mialam juz w ciazy... Naprawde zaczelam sobie to wszystko ukladac juz w glowie, uspokoilam sie, zaczelam sie przez ostatnie dni cieszyc z ciazy...
    A dzisiaj to chyba kara za to ze udalo mi sie troche wyluzowac i za bardzo sie juz cieszylam ze wszystko sie uklada :(

Przepraszam Was, ja juz nie mam sily. Nawet juz nie chce mi sie plakac tylko ten cholerny strach o tego maluszka tak mnie trzyma za gardlo :(

Edit
    Ooo zajebiscie. Jeszcze wieczorne rzyganie zaliczylam. Nie ma to jak sobie porzygac w 15 tygodniu. Ledwo sie podnioslam spod kibla tak mnie oslabilo. No po prostu cudownie :/

Dobranoc dziewczyny. Zycze Wam spokojnych snow i dobrych humorow rano.

Jak tam się dzisiaj z rana czujesz?

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Uska Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogole to dzien dobry;-) szczesliwych wizyt dla wszystkich wizytujacych w tym ja;-) na 17.20 jestem umowiona;-)
    Powiem Wam ze zaczelam czuc od 2dni takie "trzepotanie" na dole brzucha;-) jelita to nie sa napewno;-)

Arwi, MyHappy, Kleopatra, Maniuś lubią tę wiadomość

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 11:53

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, jaki dziś wizytowy dzień :D Będzie dużo dobrych wieści <3

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, to jest mega niesprawiedliwe, że ja muszę czekać do poniedziałku na wizytę :)
    Następnym razem poproszę chłopa, żeby mnie zapłodnił odpowiednio wcześniej, co by wizytować odpowiednio wcześniej :p

Arwi, Espera, Kleopatra lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    Ja powoli schodzę z dawki. Brałam 3x1, teraz 2x1, a coś czuję, że od dziś będę brać 1x1 :) Do ok 20tc, więc jeszcze tylko 5 tygodni max D:
    Troszkę się boję tego momentu.

Ogólnie dzisiaj mam jakiś lichy humor... Niedobrze mi i chyba boję się wizyty. No i stresuje mnie, ze ciągle wyników pappa nie ma, a miały być do 2 tyg i mieli do mnie dzwonić. No a nie dzwonili, 2 tyg minęły wczoraj :/ Dwie godziny im na linii wisiałam, ale nie odebrali. Dzisiaj tam pojadę się zapytać, czy są już te wyniki, ale jak ich nie będzie to się wkurzę :/

Mój lekarz też rozważał stopniowe zmniejszanie dawki, ale póki co kazał mi jeszcze pozostać przy 3×1. Powiedział, że zobaczymy jak długo będę jeszcze tak brała, bo tym sobie ani Maleństwu nie zaszkodzę, a wręcz pomogę. Ale też boję się momentu, jak będę miała odstawić całkowicie. Clexane też póki co biorę i pewnie do samego końca. Lekarz chciał stopniowo przejść na acard, ale ja się pewniej czuję z zastrzykami i stwierdził, że nie musimy zmieniać, bo clexane ma silniejsze działanie, a skoro ja będę spokojniejsza, to zostawimy zastrzyki. Chciał mi zaoszczędzić kłucia. Będę tylko nadal badała krzepliwość.

Co do wyników pappa mi też powiedzieli, że jeśli nie zadzwonią do mnie w ciągu około 10 dni, tzn że wszystko jest dobrze i w ciągu 14-20 dni dostanę wyniki listem poleconym. Gdyby coś było nie tak, to wtedy dzwonią i każą ponownie przyjechać na badanie i konsultację z genetykiem itd.
    Więc musi być u Ciebie wszystko dobrze, że nikt nie dzwonił. Spokojnie.

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no duzo wizyt dzis, i ja chyba na samym koncu bo 18;10 w sumie, mam nadzieje ze nie bedzie poslizgu!

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Kaludia ja koło 8/9 ale tam są też zdjęcua lozyska, serca, zbliżenia na nt

karola81 piękne ubranko :) a Twoja dzidzia będzie jeszcze śliczniejsza

WreszcieMama jak tam?

Marta powodzenia :) p.s widziałaś na necie info że w nowym programie mtv jest dziewczyna od nas? sppecjlanie potem szukałam i pfaktycznie przedstawia sie, że jest z R ;)

madu tak misia w szpitalu, pewnie odezwie się po diagnostyce, dzis dopiero wtorek, pewnie najwcześniej jutro wyjdzie a w czwartek pisała że jej córka ma urodziny

Mabelle ja nie biorę ani dupka ani lutki od kilku dni. z duphastony lekarz kazał mi zejśc stopniowo z 3 na 2 i z 2 na 1 tabletkę (tak 2/3 dni) i mniejsza dawka

Qasha u mnie po 2 tygodniach też nie bylo wynikow pappy z corką, okazało sie, że oni je wysłali i niewiedzieć czemu ich mail nie dotarł do mnie a ja dzwoniłam z sercem w gardle co jest nie tak. Pewnie zapomnieli najzwyczajniej

powodzenia wszystkim wizytującym! :)

Mabelle lubi tę wiadomość

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    Taki mam plan :D

Swoją drogą do 5.11 powinnam dostać wypłatę, a ciągle jej nie ma :| W sumie to jest szansa, że w tym miesiącu płaci mi Zus to może ich jakieś inne terminy obowiązują? Kurcze, jest tyle nowych rzeczy wśród których powinnam się zorientować :D
    Od dostania zwolnienia mają 30 dni załóż konto na pue to będzieszybko wszystko widzieć czy dostali zwolnienie i kiedy dostajesz kasę od nich :) a to konto zakładasz przez neta a potem trzeba niestety się wybrać do zusu w ciągu 7 dni od założenia. Przynajmniej tak było w 2014r plus ja jeszcze sobie założyłam konto w nfz i mam wgląd :)

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 11:53

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mon!ta^ wrote:
    Od dostania zwolnienia mają 30 dni załóż konto na pue to będzieszybko wszystko widzieć czy dostali zwolnienie i kiedy dostajesz kasę od nich :) a to konto zakładasz przez neta a potem trzeba niestety się wybrać do zusu w ciągu 7 dni od założenia. Przynajmniej tak było w 2014r plus ja jeszcze sobie założyłam konto w nfz i mam wgląd :)

Hmm, dzwine to wszystko. Ostatnio jak Marcin zanosił L4 to się pytał, czy L4 ciągle do nich, czy do zusu to mu powiedzieli, że do nich, bo oni się sami rozliczają z zusem. Aaaaa, pogmatwane to.

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dla wszystkich Dziewczyn, które dzisiaj wizytują :) <3 czekamy na mnóstwo dobrych i radosnych informacji i zdjęć Waszych Skarbów <3

MyHappy, Arwi lubią tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
  • Jahoda9102 Koleżanka

Wysłany: 8 listopada 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dziewczyny na dzisiejszych wizytach. Zazdroszczę że zobaczycie swoje maleństwa. Ja wizytę dopiero mam jutro. Za każdym razem zastanawiam się czy bobik żyje, czu serduszko bije.... Ciąża to ciagle zamartwianie. Taka moja teoria O!

MyHappy lubi tę wiadomość

010iyx8dls33fb4m.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha, głowa go góry, wypytaj o wszystko genetyka.
    Wynik 1:200 znaczy tyle, że 1 ciężarna na 200 mających takie same wyniki urodzi dziecko z ZD (o ile jest to wynik skorygowany, m.in. do wieku, bo nie wiem).
    Być może lekarz zaleci amniopunkcję, ale to teraz wróżenie z fusów.

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 11:54

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha pamiętaj że leki ktore bierzesz mają wpływ na test pappa. Brali to pod uwagę? mnie przy liczeniu ryzyka z krwi mieli to uwględnić bo to ważne. Spotkasz sę z genetykiem i zobaczysz co dalej. Pewnie zleci amnio choć ja bym chyba wolała nifty ale to znowu kasa. Osobicie wolałabym uszczuplić mocno oszczędności

• MEGI81 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 15:15

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
  • nadia1 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, gratuluję wizyt i trzymam kciuki za nadchodzące.

Zauważyłam, że jestem wpisana na dwa terminy 7 i 8 maj (tak było wg wcześniejszych usg), ale, wg miesiączki 6 maj, a wg usg prenatalnego 27.04 -aż jestem w szoku bo owu raczej nie miałam wcześniej, ale gin robiąca usg mówi, że może miałam dwie owu... Raczej nie, pewnie Julka będzie długa, bo na 70% dziewczynka. Sama teraz nie wiem jak liczyć termin, a wizytę u swojego gina mam dopiero 24.11.

Dwa prenatalne ok, pappa też.

Ja duphaston i luteine mam brać do ok 20 tc. Clexane całą ciążę i 6 tyg po porodzie.

Qasha, wasza historia, przypomina mi historię mojej koleżanki. Jej rodzice mają firmę, na początku jej chłopak pracował u nich, ale mu nie płacili tyle ile powinni, wręcz mówiła, że pracuje za talerz zupy bo mieszkali u nich. Podjęli decyzję, że wyjeżdżają do Holandii, tam zaszła w ciążę i wróciła do domu, a on został. Rodzice robili jej takie cyrki, że szok (a miała wtedy jakieś 26 lat), zabierali kompa, wyłączali neta, żeby tylko nie mogła się z nim kontaktować. W końcu wyprowadziła się do babci, bała się nawet, że rodzice nie przyjdą na jaj ślub. Sytuacja poprawiła się dopiero po narodzinach syna. Teraz wzorowi dziadkowie. Może u was coś się zmieni jak zobaczą kruszynkę.

Jeżeli chodzi o pappa to nie martw się, ryzyko wzrosło, ale to nie jest np. 1:36 i jest wiele dziewczyn w dziale problemy i komplikacje, które też miały podwyższone ryzyko a po amnio okazywało się, że dzieci są zdrowe. Także głowa do góry i bądź dobrej myśli, bo pozytywne nastawienie wiele potrafi zdziałać.

Jeżeli firma zatrudnia powyżej 20 osób to oni Ci płacą, a później rozliczają się z Zusem. Ja też nadal zanoszę L4 do procodawcy, oni wysyłają do kadr, a kadry robią swoje.

MyHappy, Kleopatra lubią tę wiadomość

f2wl2n0aostlugvm.png
    iv09df9hod3fw1jt.png
‹‹ 510 511 512 513 514 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ