MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
ja mam klocki dla chrześnicy na święta i akcesoria na roczek plus domowe rzeczy np tarka do parmezanu, nie wiem czy to Cię usatysfakcjonuje
sylwia ja jestem cebulomaniaczką
wreszcieMama sporo poszło u Ciebie na badaniaja ciążę prowadze prywatnie a tak nie poszło po kieszeni
uszczęśliwiona tanio jak barszcz
misia najgorzej przyzwyczaić się do kłócia ale dasz radę
julita ja kupuję ubranka dla Pauli ale ze sprawdzonych linków, fajne jakościowo. Niechodki też mam
Marta nie zauważyłam, już przepisuję
Hope w czasie kiedy czekasz na amnio nie dałoby się do niej wbić an nfz skoro i tak masz juz termin wyznaczony? moze udałoby sie wtedy ten termin wykorzystać w ramach nfz. No i dlaczego tak późno amnio? w sensie że wg learki lepiej dopiero koło 30 a nie juz teraz? Druga rzecz posłuchaj doświadczonego lekrza może sie okazać że żadnych wad genetycznych może nie być i skończy sie tylko na operacji naprawienia brzuszka. Po prostu mały bohater w dorosłym życiu będzie prezentować bliznę na brzuszku i tyle. Trzeba byc dobrej myśli, ja wierzę, że na tym się zakończy i amnio wykluczy wszystkie zespoły i poważniejsze wady. Ściskam Cie mocno, pisz do nas
Manius chodziło mi o whis listę na aliexpresale na whis podobno są ciuchy z ali
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 15:27
WreszcieMama, Maniuś, MyHappy, sylwia1985 lubią tę wiadomość
-
Hope - kochana, tak bardzo mi przykro że spotkało Was takie nieszczęście... Mimo wszystko wierzę i będę się modlić o to żeby wyniki amino wyszły dobrze!!! Jesteś teraz w ciężkim okresie ale mam nadzieję że dzięki synkowi i mężowi uda Ci się go przetrwać... Nigdy nie pojmę tego dlaczego tak musi być... Bądź dzielna mimo wszystko... Jeśli będziemy w stanie Ci pomóc to pisz!!! Jesteśmy z Tobą
!
-
Hope_ wrote:monika_89 - po ukończonym 15tc w płynie owodnowym jest najwiecej czegoś tam, badanie za szybko zrobione jest obarczone większym ryzykiem błędu.
Szukam teraz lekarza, który wystawi mi skierowanie na NFZ do genetyka, a wcisnąć się do niej szybciej nie ma jak, bo na NZF nie ma już terminów i pierwszy wolny jest na 28 listopada dopiero. Ludzie nie odwołują wizyt tylko na nie nie przychodzą, ale nie mają jak mnie zarejestrować. -
WreszcieMama wrote:No wlasnie wszystkie te ciazowe badania na nfz mialam. Ale wystarczylo ze musialam raz zrobic na cito badania tarczycy ft3 ft4 tsh i TRABy... To juz 210 zl... (na nfz raz w miesiacu mam skierowanie a tutaj musialam z dnia na dzien bo bylo podejrzenie ze mi sie pogarsza na szczescie wyszlo ok no ale ale kasa poooszlaaa) do tego 220 za prenatalne a reszta to leki... Czyli dalam jakies 300 zl za leki. Nie no jakis kosmos
oczywiscie ze skoro trzeba to trzeba, ale jednak jestem w szoku.
-
Hope_ wrote:nie - dzisiaj tak zrobiłam, jeśli ktoś wypada to może mnie przyjąć, ale tylko prywatnie - porąbany system! rozmawiałam też z jedną dziewczyną, która ma skierowanie na amnio i była w trójmieście u ponoć ekstra genetyka to powiedział, że wg niego optymalnie to 30 listopad (zbiegiem okoliczności mamy ten sam termin porodu)
nic no to trzymam kciuki żeby udało CI się gdzieś wcisnąć po to skierowanie. Prywatnie ile amnio?
-
Hope_ wrote:monika_89 - po ukończonym 15tc w płynie owodnowym jest najwiecej czegoś tam, badanie za szybko zrobione jest obarczone większym ryzykiem błędu.
Szukam teraz lekarza, który wystawi mi skierowanie na NFZ do genetyka, a wcisnąć się do niej szybciej nie ma jak, bo na NZF nie ma już terminów i pierwszy wolny jest na 28 listopada dopiero. Ludzie nie odwołują wizyt tylko na nie nie przychodzą, ale nie mają jak mnie zarejestrować.
a jakbys poszla na IP w szpitalu? Albo do poradni? u nas umawiają w Poradni w szpitalu, ae jak sie powie, ze skierowana IP (i to bez zadnego kwitka) to Cie przyjmą chyba. Abo zadzwonic na rejesraracje i wyjasnic sytuację - moze dopiszą Cię jako dodatkową -
nick nieaktualnyHope ja szczerze wierzę że w prezencie świątecznym na gwiazdkę dostaniecie piękne wyniki że dziecku oprócz tej przepukliny nic nie dolega zobaczysz. Fakt że 5rzeba brać każdy scenariusz pod uwagę bo przecież nie możemy Ci obiecać że będzie dobrze napewno dobrze choć bardzo bym tego chciała! Dobrze że mąż jest dla ciebie wsparciem to bardzo ważne.
Leiron i Marta według mnie synowie i koniec jagoda ma szansę na córkę
Co do Ali to kilka razy zamawialam pierdoly do domu i raz kamizelkę puchowa dla syna i to byl pierwszy i ostatni zakup ciuchów. Kamizelka po 1 praniu pozbylas się wszystkich aplikacji a za 2 praniem cała rozeszła się 2 szwach że puch wyszedł! Kosztowała 40 zł z wysyłką więc wcale nie taka bardzo tania a prana tylko w 30 stopniach. Zawiedziona byłam.
Zrobiłam sobie dzisiaj żurek w chlebie pieczonym ale mi teraz wchodzi też żurek!
Kurcze tej cukrzycy wam współczuję też się jej panicznie boję ale cóż narazie miałam tylko 1 wyniki robione a w poprzedniej ciaxy prywatnie to co miesiąc.
Myhappy dziś mi na bóle pomogła kawa ale zawsze mam tak że jak słonecznie na dworze to głowa mi pęka bo jestem niskocisnieniowcem który nawet po kawie ma 100/60:-)MyHappy, Arwi lubią tę wiadomość
-
Szukam teraz lekarza, który wystawi mi skierowanie na NFZ do genetyka, a wcisnąć się do niej szybciej nie ma jak, bo na NZF nie ma już terminów i pierwszy wolny jest na 28 listopada dopiero. Ludzie nie odwołują wizyt tylko na nie nie przychodzą, ale nie mają jak mnie zarejestrować.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 12:49
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
Hope_ wrote:monita cud się stał i ozdrowiałaś! nic tylko się cieszyć
ale będziesz jeszcze szła do swojego lekarza? a żeby lekarz wysawił na amnio skierowanie to musze do niego iść na wizytę z funduszu - Ochman powiedziała, że mi wystawi na fundusz tylko musze mieć skierowanie do niej. na wizyty Pani w rejestracji mnie juz wpisala mimo braku skierowania.
z "plusów" to od poniedziałku schudłam 2kilo z nerwów, chociaż coś
ciągle wierzę,że ta przepuklina tylko na niej się skończy i nie pociągnie za sobą żadnych wad genetycznych -
Hope_ wrote:monita cud się stał i ozdrowiałaś! nic tylko się cieszyć
ale będziesz jeszcze szła do swojego lekarza? a żeby lekarz wysawił na amnio skierowanie to musze do niego iść na wizytę z funduszu - Ochman powiedziała, że mi wystawi na fundusz tylko musze mieć skierowanie do niej. na wizyty Pani w rejestracji mnie juz wpisala mimo braku skierowania.
z "plusów" to od poniedziałku schudłam 2kilo z nerwów, chociaż coś
No to masz z jednej strony plusy tego, ale wiadomo ze nic to miłego fajnego ważne ze cie przyjęła z reszta rąk jak mówiłam ze tak będzieteraz tylko czekać na samo badanie a potem na dobre wieści z wyniku
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami