X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam klocki dla chrześnicy na święta i akcesoria na roczek plus domowe rzeczy np tarka do parmezanu, nie wiem czy to Cię usatysfakcjonuje :P

sylwia ja jestem cebulomaniaczką :D

wreszcieMama sporo poszło u Ciebie na badania :O ja ciążę prowadze prywatnie a tak nie poszło po kieszeni

uszczęśliwiona tanio jak barszcz :O

misia najgorzej przyzwyczaić się do kłócia ale dasz radę :)

julita ja kupuję ubranka dla Pauli ale ze sprawdzonych linków, fajne jakościowo. Niechodki też mam :)

Marta nie zauważyłam, już przepisuję

Hope w czasie kiedy czekasz na amnio nie dałoby się do niej wbić an nfz skoro i tak masz juz termin wyznaczony? moze udałoby sie wtedy ten termin wykorzystać w ramach nfz. No i dlaczego tak późno amnio? w sensie że wg learki lepiej dopiero koło 30 a nie juz teraz? Druga rzecz posłuchaj doświadczonego lekrza może sie okazać że żadnych wad genetycznych może nie być i skończy sie tylko na operacji naprawienia brzuszka. Po prostu mały bohater w dorosłym życiu będzie prezentować bliznę na brzuszku i tyle. Trzeba byc dobrej myśli, ja wierzę, że na tym się zakończy i amnio wykluczy wszystkie zespoły i poważniejsze wady. Ściskam Cie mocno, pisz do nas

Manius chodziło mi o whis listę na aliexpres ;) ale na whis podobno są ciuchy z ali

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 15:27

WreszcieMama, Maniuś, MyHappy, sylwia1985 lubią tę wiadomość

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o np ten kompet jest na whis https://www.wish.com/c/57cfdbbcef26ce232f5aff1a ja kupiłam na ali za tą samą cenę, fajna jakosć :)
    zobacz czas dostawy za 1,5mc bo leci od majfrenda z Chin ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 15:32

• Maniuś Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope - kochana, tak bardzo mi przykro że spotkało Was takie nieszczęście... Mimo wszystko wierzę i będę się modlić o to żeby wyniki amino wyszły dobrze!!! Jesteś teraz w ciężkim okresie ale mam nadzieję że dzięki synkowi i mężowi uda Ci się go przetrwać... Nigdy nie pojmę tego dlaczego tak musi być... Bądź dzielna mimo wszystko... Jeśli będziemy w stanie Ci pomóc to pisz!!! Jesteśmy z Tobą :)!

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope :( mam.nadzieję ze.sie trzymasz. Trzymamy kciuki'!

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 18:35

monika_89, MyHappy lubią tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    ubranka dla dzieci na Ali jak najbardziej ok :) ale ubrania dla dorosłych uhhh... ;D
    no te są gorsze, ale moja siostra i koelzanka zamawiają, niektóre całkiem fajne

• Hope_ Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 08:08

Camilia lubi tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    monika_89 - po ukończonym 15tc w płynie owodnowym jest najwiecej czegoś tam, badanie za szybko zrobione jest obarczone większym ryzykiem błędu.

Szukam teraz lekarza, który wystawi mi skierowanie na NFZ do genetyka, a wcisnąć się do niej szybciej nie ma jak, bo na NZF nie ma już terminów i pierwszy wolny jest na 28 listopada dopiero. Ludzie nie odwołują wizyt tylko na nie nie przychodzą, ale nie mają jak mnie zarejestrować.
    wiem że to męczące ale może jakbyś poświęciła cały dzień żeby siedzieć i czekać aż ktoś wypadnei zeby Cię zapisali na to miejsce? dałoby sie tak?

• blubka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama wrote:
    No wlasnie wszystkie te ciazowe badania na nfz mialam. Ale wystarczylo ze musialam raz zrobic na cito badania tarczycy ft3 ft4 tsh i TRABy... To juz 210 zl... (na nfz raz w miesiacu mam skierowanie a tutaj musialam z dnia na dzien bo bylo podejrzenie ze mi sie pogarsza na szczescie wyszlo ok no ale ale kasa poooszlaaa) do tego 220 za prenatalne a reszta to leki... Czyli dalam jakies 300 zl za leki. Nie no jakis kosmos :) oczywiscie ze skoro trzeba to trzeba, ale jednak jestem w szoku.
    a jakie leki kupowałaś?

• Hope_ Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    nie - dzisiaj tak zrobiłam, jeśli ktoś wypada to może mnie przyjąć, ale tylko prywatnie - porąbany system! rozmawiałam też z jedną dziewczyną, która ma skierowanie na amnio i była w trójmieście u ponoć ekstra genetyka to powiedział, że wg niego optymalnie to 30 listopad (zbiegiem okoliczności mamy ten sam termin porodu)
    kochany nfz :/ nic no to trzymam kciuki żeby udało CI się gdzieś wcisnąć po to skierowanie. Prywatnie ile amnio?

• Leirion Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    monika_89 - po ukończonym 15tc w płynie owodnowym jest najwiecej czegoś tam, badanie za szybko zrobione jest obarczone większym ryzykiem błędu.

Szukam teraz lekarza, który wystawi mi skierowanie na NFZ do genetyka, a wcisnąć się do niej szybciej nie ma jak, bo na NZF nie ma już terminów i pierwszy wolny jest na 28 listopada dopiero. Ludzie nie odwołują wizyt tylko na nie nie przychodzą, ale nie mają jak mnie zarejestrować.

a jakbys poszla na IP w szpitalu? Albo do poradni? u nas umawiają w Poradni w szpitalu, ae jak sie powie, ze skierowana IP (i to bez zadnego kwitka) to Cie przyjmą chyba. Abo zadzwonic na rejesraracje i wyjasnic sytuację - moze dopiszą Cię jako dodatkową

w57vhgqs6gy512r8.png

p19uvfxmkm1szofn.png

• marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope, przykro mi, że to Cię spotyka. Trzymam kciuki, żebyś szybko załatwiła to skierowanie.

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope ja szczerze wierzę że w prezencie świątecznym na gwiazdkę dostaniecie piękne wyniki że dziecku oprócz tej przepukliny nic nie dolega zobaczysz. Fakt że 5rzeba brać każdy scenariusz pod uwagę bo przecież nie możemy Ci obiecać że będzie dobrze napewno dobrze choć bardzo bym tego chciała! Dobrze że mąż jest dla ciebie wsparciem to bardzo ważne.
    Leiron i Marta według mnie synowie i koniec jagoda ma szansę na córkę:-)
    Co do Ali to kilka razy zamawialam pierdoly do domu i raz kamizelkę puchowa dla syna i to byl pierwszy i ostatni zakup ciuchów. Kamizelka po 1 praniu pozbylas się wszystkich aplikacji a za 2 praniem cała rozeszła się 2 szwach że puch wyszedł! Kosztowała 40 zł z wysyłką więc wcale nie taka bardzo tania a prana tylko w 30 stopniach. Zawiedziona byłam.
    Zrobiłam sobie dzisiaj żurek w chlebie pieczonym ale mi teraz wchodzi też żurek!
    Kurcze tej cukrzycy wam współczuję też się jej panicznie boję ale cóż narazie miałam tylko 1 wyniki robione a w poprzedniej ciaxy prywatnie to co miesiąc.
    Myhappy dziś mi na bóle pomogła kawa ale zawsze mam tak że jak słonecznie na dworze to głowa mi pęka bo jestem niskocisnieniowcem który nawet po kawie ma 100/60:-)

MyHappy, Arwi lubią tę wiadomość

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:

Hmm a dziwnie to wszystko jest zrobione. BO np lekarz prywatnie przyjmuje i może wypisać receptę refundowana a nie może wystawić skierowania. WEŹ może ta lekarz druga co Tobie pisałam ze swissmedu może ona wystawi na nfz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 12:49

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy zakup <3
    ed122176951d9a93m.jpg

Hope_, monika_89, Moniqaaa, sylwucha89 lubią tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • blubka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    monita cud się stał i ozdrowiałaś! nic tylko się cieszyć ;) ale będziesz jeszcze szła do swojego lekarza? a żeby lekarz wysawił na amnio skierowanie to musze do niego iść na wizytę z funduszu - Ochman powiedziała, że mi wystawi na fundusz tylko musze mieć skierowanie do niej. na wizyty Pani w rejestracji mnie juz wpisala mimo braku skierowania.

z "plusów" to od poniedziałku schudłam 2kilo z nerwów, chociaż coś ;)
    jeju błędne koło z tymi lekarzami, dobrze że recepcjonistka była miła i okazała serce wpisując cię na wizytę
    ciągle wierzę,że ta przepuklina tylko na niej się skończy i nie pociągnie za sobą żadnych wad genetycznych

• MyHappy Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ Podpisuję się pod dziewczynami. Ze swojej strony tylko dodam, że będę się o Was modlić.

toska_88 Mnie z kolei boli głowa przy zmianach pogody, zwłaszcza kiedy pada deszcz :/

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    monita cud się stał i ozdrowiałaś! nic tylko się cieszyć ;) ale będziesz jeszcze szła do swojego lekarza? a żeby lekarz wysawił na amnio skierowanie to musze do niego iść na wizytę z funduszu - Ochman powiedziała, że mi wystawi na fundusz tylko musze mieć skierowanie do niej. na wizyty Pani w rejestracji mnie juz wpisala mimo braku skierowania.

z "plusów" to od poniedziałku schudłam 2kilo z nerwów, chociaż coś ;)
    Hahaha tak jutro idę do lekarza z wynikiem. oczywiście ta lekarz idzie na moja czarna listę. A dodatkowo ona przyjmuje prywatnie współczuję ludziom co do niej idą i jeszcze płacą za to żeby usłyszeć ze wyzdrowieli xD

No to masz z jednej strony plusy tego, ale wiadomo ze nic to miłego fajnego ważne ze cie przyjęła z reszta rąk jak mówiłam ze tak będzie ;) teraz tylko czekać na samo badanie a potem na dobre wieści z wyniku :)

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
‹‹ 526 527 528 529 530 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ