X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monita gdzie to tak cudownie uzdrawiają?"-) kurcze długie teraz te wieczory ...

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 12:49

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    Pierwszy zakup <3
    ed122176951d9a93m.jpg
    piekne :)

Arwi lubi tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope strasznie mi przykro i z całych sił trzymam kciuki.
    Jeśli będziesz miała na NFZ amnio to gdzie? Może warto zrobić prywatnie? Wiem że Annak z kwietniowek tak robiła ze względu na to ryzyko poronienia itp.

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Uska Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toska mi w koncu wywrozylas dziewczynke czy chlopca?;-)

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monita cud! no cóż, są też lekarze którzy dyplom kupili :P

uska w tablece w excelu jest arkusz z przepowiedniami

Qasha słodkie buciki, widzę Kuba zaczyna kompletować garderobę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 18:23

Uska, Arwi lubią tę wiadomość

• Jahoda9102 Koleżanka

Wysłany: 9 listopada 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope kochana trzymaj się! Może wszystko się okaże tylko błędem lekarzy albo sprzętu!

Dziewczyny ja po wizycie. Dziecko chyba chlopczyk rozwija się ok. Niestety okazało się że twardnieje mi macica. Dostalam nospe 3x1 i zwiekszenie duphastononi też do 3. Moja Pani dr twierdzi że to wynik nerwów stresu itp. Zaczynam się porządnie martwić ;(

mon!ta^, blubka, Kleopatra, Demsik, sylwucha89 lubią tę wiadomość

010iyx8dls33fb4m.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 08:08

Kleopatra lubi tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    monita cud! no cóż, są też lekarze którzy dyplom kupili :P

uska w tablece w excelu jest arkusz z przepowiedniami

Qasha słodkie buciki, widzę Kuba zaczyna kompletować garderobę ;)

Jak mam tam wejsc to jest na jakiejś stronie?

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uska córka! Ja mam pamiętać czy ty ?:-)
    O jagoda motto widzisz u ciebie błąd bo myślałam że będzie cora a jest chlop:-)

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    Kleopatra czy prywatnie czy na nfz to w invicta.
    Moja siostra ma koleżankę, która robiła 7x amnio i ma przekrój przez wszystkie trójmiejskie miejsca i najbardziej polecała to.
    Jedna z przodujacych klinik odnośnie amino, in vitro, niepłodności

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • MyHappy Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jahoda9102 wrote:
    Hope kochana trzymaj się! Może wszystko się okaże tylko błędem lekarzy albo sprzętu!

Dziewczyny ja po wizycie. Dziecko chyba chlopczyk rozwija się ok. Niestety okazało się że twardnieje mi macica. Dostalam nospe 3x1 i zwiekszenie duphastononi też do 3. Moja Pani dr twierdzi że to wynik nerwów stresu itp. Zaczynam się porządnie martwić ;(

Bierz leki, odpoczywaj. Będzie dobrze, zobaczysz :) Pamiętaj, że nerwy szkodzą, zarówno Tobie, jak i dziecku (po cichu gratuluję synka).

• blubka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uska wrote:
    Jak mam tam wejsc to jest na jakiejś stronie?
    na 4 w poście moniki_89 jest link

• Spirit Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope dlaczego aż 7 razy robiła? :O

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Marta931217 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    Hope ja szczerze wierzę że w prezencie świątecznym na gwiazdkę dostaniecie piękne wyniki że dziecku oprócz tej przepukliny nic nie dolega zobaczysz. Fakt że 5rzeba brać każdy scenariusz pod uwagę bo przecież nie możemy Ci obiecać że będzie dobrze napewno dobrze choć bardzo bym tego chciała! Dobrze że mąż jest dla ciebie wsparciem to bardzo ważne.
    Leiron i Marta według mnie synowie i koniec jagoda ma szansę na córkę:-)
    Co do Ali to kilka razy zamawialam pierdoly do domu i raz kamizelkę puchowa dla syna i to byl pierwszy i ostatni zakup ciuchów. Kamizelka po 1 praniu pozbylas się wszystkich aplikacji a za 2 praniem cała rozeszła się 2 szwach że puch wyszedł! Kosztowała 40 zł z wysyłką więc wcale nie taka bardzo tania a prana tylko w 30 stopniach. Zawiedziona byłam.
    Zrobiłam sobie dzisiaj żurek w chlebie pieczonym ale mi teraz wchodzi też żurek!
    Kurcze tej cukrzycy wam współczuję też się jej panicznie boję ale cóż narazie miałam tylko 1 wyniki robione a w poprzedniej ciaxy prywatnie to co miesiąc.
    Myhappy dziś mi na bóle pomogła kawa ale zawsze mam tak że jak słonecznie na dworze to głowa mi pęka bo jestem niskocisnieniowcem który nawet po kawie ma 100/60:-)
    Oh Tośka wrozysz jak mój mąż i siostra ah a ja, teściowa i moja mama piękna córeczkę :) ale wsumie mo to obojętne :)

p19uflw1f9i7e1h6.png
    f2wl3e5eban504g3.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jahoda do teraz codziennie meliska i nerwy na wodzy, odpoczywaj a maż niech o Was dba :) no gratuluję syna :)

Hope 7 razy? :O jejku...

• Camilia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    Szukam teraz lekarza, który wystawi mi skierowanie na NFZ do genetyka, a wcisnąć się do niej szybciej nie ma jak, bo na NZF nie ma już terminów i pierwszy wolny jest na 28 listopada dopiero. Ludzie nie odwołują wizyt tylko na nie nie przychodzą, ale nie mają jak mnie zarejestrować.

Nie wiem jak to jest w Twoim przypadku jednakże moja córka dostała skierowanie do genetyka poprostu od pediatry a my od lekarza ogólnego i nie było z tym żadnego problemu.

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope wspieram Cię całym sercem. Będę się modliła, żeby Dzieciątko nie miało żadnych wad i żeby skończyło się tylko na tej przepuklinie. Kochana musisz być teraz bardzo silna, ale jeśli masz potrzebę to płacz. Jesteśmy tutaj żeby razem się cieszyć, ale również wspierać w trudnych chwilach. Przytulam Cię bardzo mocno <3

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • Espera Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope kochana, dowiedz się o opcji fish. Doplaca się do amnio żeby mieć wstępny wynik juz po kilku dniach. Ja również trzymam kciuki za Was!!! Wierzę że skończy się na naprawieniu brzuszka...

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Karotka Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope spróbuj może w przychodni południe na ujescisku. Przyjmuje tam Kijuć i zazwyczaj ma szybko terminy. Normalnie bym go nie poleciła ale po samo skierowanie można zaryzykować.

7u223e3kv1dyvizz.png
‹‹ 527 528 529 530 531 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ