MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
ja zaczęłam robić zakupy dopiero w tym roku, to co zamówiliśmy doszło. Czytam recenzje i zamawiam przede wszystkim rzeczy tanie, około dolca, czy dwóch. Gacie raz mi przyszły za małe, ale to moja wina, bo nie doczytałam rozmiarów - było to pierwsze moje zamówienia

Teraz już czekam na biustonosz do karmienia, koleżanka mi poleciła, że przychodzą świetne. Ciekawa jestem
Teraz przymierzamy się kupić telefon na ali - nie dla nas - tylko dla szwagra. Ale mam obawy...
No nic, szał mnie opanował na maksa

-
bezimienna smoczek taki dostaniesz w pepco wg mnie lepszy bo na zakręcanie, trudniej rozpracować dziecku.
komin i ślniak z ostatniego linku cena zawyżona przez 11.11
tu możesz to sprawdzić http://www.chnprice.com/
dobzre że $ poszedł w dół to moze skuszę na wiecej z whis listy, przepadłam tam
-
WreszcieMama wrote:Dziewczyny ja dzisiaj ogarnęłam wreszcie budżet domowy na ten miesiąc... Bo to taki mój konik, wszystko mam elegancko prowadzone... Ja pierdziele... Wiecie ile poszło kasy na same pilne badania i leki w tym miesiącu? Ponad 700 zł! I to wszystko na nfz prowadzę, jedynie prenatalne robiłam prywatnie i 220 zł płaciłam... Ale te pozostałe 500 zł? Masakra jakaś. I to akurat z kasą w miarę dobrze u nas teraz... Tzn większość odkładamy na budowę , trochę na emeryturę i teraz co miesiąc na wyprawkę dla dziecka, więc na takie bieżące wydatki nie szalejemy, ale chodzi mi o to że jak w takiej sytuacji mają funkcjonować osoby u których z kasą kiepsko? Naprawdę nie sądziłam że to takie kwoty w ciąży pójdą. Także jeśli macie bezproblemowe ciąże i omijają Was te wydatki to tylko się cieszyć Dziewczyny!
To duży koszt na nfz za badania. Ja opłaciłam abonament prywatnie 150 pln z m-c. Mam wszystkie badania w tej cenie i wizyty. Oprócz testu pappa którego koszt jest 450 pln.
Jutro czeka mnie usg i nie moge się doczekać
-
ja znalazlam takie cuda

https://pl.aliexpress.com/item/Hot-Sell-child-spring-autumn-clothes-kids-tops-tees-girls-long-sleeve-bottoming-t-shirts-children/32704938561.html?spm=2114.13010208.99999999.264.fCFLsr&detailNewVersion=&categoryId=31107
https://pl.aliexpress.com/item/Brand-2014-Boys-T-shirt-Kids-Tees-Baby-Boy-tshirts-Children-tees-Long-Sleeve-100-Cotton/1613806985.html?spm=2114.13010208.99999999.271.fCFLsr&detailNewVersion=&categoryId=31107
https://pl.aliexpress.com/item/retail-boy-t-shirt-long-sleeve-novatx-brand-children-t-shirt-autumn-spring-kids-t-shirt/32539334976.html?spm=2114.13010208.99999999.278.fCFLsr&detailNewVersion=&categoryId=31107
zamowie synkowi jak spadnie cena
bezimienna, monika_89 lubią tę wiadomość
-
Zazdroszczę ogarnięcia budżetu, my spisujemy tylko podstawowe, prąd, gaz itd... Reszty nie.WreszcieMama wrote:Dziewczyny ja dzisiaj ogarnęłam wreszcie budżet domowy na ten miesiąc... Bo to taki mój konik, wszystko mam elegancko prowadzone... Ja pierdziele... Wiecie ile poszło kasy na same pilne badania i leki w tym miesiącu? Ponad 700 zł! I to wszystko na nfz prowadzę, jedynie prenatalne robiłam prywatnie i 220 zł płaciłam... Ale te pozostałe 500 zł? Masakra jakaś. I to akurat z kasą w miarę dobrze u nas teraz... Tzn większość odkładamy na budowę , trochę na emeryturę i teraz co miesiąc na wyprawkę dla dziecka, więc na takie bieżące wydatki nie szalejemy, ale chodzi mi o to że jak w takiej sytuacji mają funkcjonować osoby u których z kasą kiepsko? Naprawdę nie sądziłam że to takie kwoty w ciąży pójdą. Także jeśli macie bezproblemowe ciąże i omijają Was te wydatki to tylko się cieszyć Dziewczyny!
Ale generalnie mega dużo Ci wyszło. Badania niestety kosztują. Ja mam pakiet luxmed - koszt około 35 zł miesięcznie, chociaż nie prowadzę tam ciąży, mogę sobie przynajmniej tam badania wszystkie porobić i mi się na plus kalkuluje.
WreszcieMama lubi tę wiadomość

-
Hmmm Monia mam rano 4j pół godziny przed sniadaniem i 2j pół godziny przed obiadem. Na kolację narazie nie mammonika_89 wrote:Camilia jak z córką, podwyższony na czczo
no i teraz też cały czas w okolicach 100 na czczo...
misia da się z insuliną przeżyć. Masz doposiłkową czy nocną?
-
ja kupuję i tfu tfu nigdy nie miałam szmat ale zawsze biore rozmiar wieksze i sa dobre na synkajulita wrote:też robię zakupy na aliexpres, okres oczekiwania 3-4 tygodnie albo i lepiej ale za to te ceny
nie kupuję tylko ubrań i butów bo często szmaty przychodzą, no i ta ich chińska rozmiarówka 
-
Hope ja znalazlam juz pozytywy u ciebie- masz juz zajlepane terminy wizyt i badan a kolejne beda jak przyjda wyniki ktore pozwola ci sie cieszyc ciaza:)Demsik

synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
Hope, pamiętaj - że masz wsparcie w nas. Jak coś to pisz... Ja osobiście i pewnie każda dziewczyna trzyma kciuki i się modli, żeby było dobrze - musi być.
WreszczcieMama - rozumiem
I zachęciłaś mnie do analizowania wydatków. Teraz będzie to trudniejsze, bo dojdą wydatki świąteczne... Ale chyba się zmobilizuje. Akurat tak ładnie wychodzi, że jutro 10 i wypłata, więc sobie wszystko przeliczę 
Co do Ali, to ja czytam dużo recenzji, patrzę na oryginalne fotki tych co już zakupili produkt, w ciuchach jest ciężko - też kupiłam sukienkę niby xl - gdzie normalnie noszę s, a okazało się, że jako sukienki nigdy jej nie założę, ale jako tunikę/bluzkę już tak
Kwestia poświęcenia trochę czasu na zakupy...
WreszcieMama lubi tę wiadomość

-
Zamawialas coś z wish? Jak z jakością np ubrań? Czy zabawek?monika_89 wrote:bezimienna smoczek taki dostaniesz w pepco wg mnie lepszy bo na zakręcanie, trudniej rozpracować dziecku.
komin i ślniak z ostatniego linku cena zawyżona przez 11.11
tu możesz to sprawdzić http://www.chnprice.com/
dobzre że $ poszedł w dół to moze skuszę na wiecej z whis listy, przepadłam tam
-
Qasha wrote:Ja już po dentyście. Ponad 2h na fotelu. Musiałam dostać dwie dawki znieczulenia, ale gin powiedziała, że nie zaszkodzi, a zęby mam wyleczyć. Troszkę bolało, ale byłam dzielna. Teraz powoli schodzi znieczulenie i wszystko mi pulsuje. Jakby bolało mam wziąć apap i od razu lek na alergię, ale mam tego nie robić, jak będę sama w domu w razie, gdybym dostała jakiejś poważniejszej reakcji alergicznej.
Te dwa zęby kosztowały mnie 500zł, masakra
A za tydzień znowu taka przyjemność przede mną, bo rano ułamała mi się siódemka!! Ja nie czaję tych zębów w ciąży. Dobrze, że wypłata dziś przyszła. I o to dziwo jeszcze większa niż w zeszłym miesiącu! 
Kubuś mnie dzisiaj smyrał w brzusiu jakby chciał mnie uspokoić, że u niego wszystko dobrze. Pochwaliłam się już chyba całemu światu, że będzie synek
Ja robilam trzy kanalowo z wypełnieniem na formie czy jakos tak, jeden zab 550 zl tak dla pocieszenia;)