X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedziemy na genetyczne :) ! Jupi <3

Demsik, blubka, Mabelle, WreszcieMama, Espera, bezimienna, sylwucha89, marie_marie22, Maniuś, MyHappy, Camilia, Kleopatra, monika_89 lubią tę wiadomość

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 08:08

toska_88, blubka, gonia13, WreszcieMama, bbee, sylwucha89, marie_marie22, Maniuś, Arwi, Madu1611, MEGI81, Kleopatra, sylwia1985, monika_89 lubią tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    A ja mam głupie pytanie :P dlaczego kupuje się ładne nowe ubranka na wyjście ze szpitala? Dla mnie bardziej logiczne jest jakieś używane w szpitalu i na wyjscie a w domu po kąpieli Nowe eleganckie bo dopiero wtedy ktoś przyjdzie malucha oglądać a nie na parkingu przed szpitalem ? :p
    ubierzesz w co będziesz chciała TWOJE DZIECKO TWOJE DECYZJE my nie możemy w tek kwestii nic ci narzucać ;-)

• ριик ѕку Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski pamięta mnie ktos??

blubka, WreszcieMama, bbee lubią tę wiadomość

dev125pr___.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ριик ѕку wrote:
    Hej laski pamięta mnie ktos??
    co u cb?

• Uska Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry i milego dnia;-)
    Uszczesliwiona trzymam kciuki;-)

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • ριик ѕку Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blubka wrote:
    co u cb?

Rosnę:)
    Pracujję nadal i na forum bardzo mało czasu.
    Wczoraj miałam mieć wizytę i pocałowałam klamkę chora do 20.11 zadzwoniłam i mogę przyjść 16.11

W ogóle nie wiem co u Was nie znam Was dużo nowych majówek

blubka lubi tę wiadomość

dev125pr___.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ριик ѕку wrote:
    Rosnę:)
    Pracujję nadal i na forum bardzo mało czasu.
    Wczoraj miałam mieć wizytę i pocałowałam klamkę chora do 20.11 zadzwoniłam i mogę przyjść 16.11

W ogóle nie wiem co u Was nie znam Was dużo nowych majówek
    czeka Cię sporo nadrabiania bo my mamy tutaj masową produkcję postów ;-)

• ριик ѕку Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blubka wrote:
    czeka Cię sporo nadrabiania bo my mamy tutaj masową produkcję postów ;-)

Bubka kochana nawet jakbym chciała chyba nie dam rady aktywna byłam chyba koło 80 strony:)

Czujecie już ruchy?? Bo ja 2 dni temu chyba coś poczułam ale to mega delikatnie

dev125pr___.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, dużo z nas już czuje ;-) ja też ;-)
    a ogólnie jaka samopoczucie u cb? jakieś zachcianki? dolegliwości?

• Jahoda9102 Koleżanka

Wysłany: 10 listopada 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Dziewczyny doradźcie mi co robić. Zaczęłam pracę w przedszkolu od 1 października. Jestem pedagogiem. O ciąży dowiedziałam się dzień później tzn zaraz następnego dnia jak się zatrudnilam. Mam tutaj umowe do września i nie wiem co robić.
    Moja ginekolog chciałaby wysłać mnie na zwolnienie ale uprosilam o przesunięcie go o miesiąc. Mój dyr iest straszny, wydziera sie itp. Nie wiem jak mam jej o tym powiedzieć i kiedy? Może nie mówić w ogóle skoro tu już nie wrócę i tak i tak?

010iyx8dls33fb4m.png
  • ριик ѕку Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet ok nie jest źle jeden dzień lepszy drugi gorszy. Mnie czasami zrywa na mdłości ale nie wymiotują chwilę i przechodzi już chyba jest lepiej jutro zaczynam 16 tydzień więc coraz chyba lepiej pierwszym razem też tak miałam.

Jak tam wasze prenatalne już wiecie coś na temat płci??

byłam na wizycie 10 t5d na USG starsza ciąża 11 t 2 d i mówiła że widzidzi jakby dwie kreski że może druga dziewczynka będzie ale to było bardzo bardzo wcześnie.

blubka lubi tę wiadomość

dev125pr___.png
  • ριик ѕку Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jahoda9102 wrote:

Dziewczyny doradźcie mi co robić. Zaczęłam pracę w przedszkolu od 1 października. Jestem pedagogiem. O ciąży dowiedziałam się dzień później tzn zaraz następnego dnia jak się zatrudnilam. Mam tutaj umowe do września i nie wiem co robić.
    Moja ginekolog chciałaby wysłać mnie na zwolnienie ale uprosilam o przesunięcie go o miesiąc. Mój dyr iest straszny, wydziera sie itp. Nie wiem jak mam jej o tym powiedzieć i kiedy? Może nie mówić w ogóle skoro tu już nie wrócę i tak i tak?

A wiążesz z tym przedszkolem dalasz kariere?? Jak nie to olej tylko wszystkie choroby bedziesz od dzieci zbierac

dev125pr___.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jahoda9102 wrote:

ja bym dała zwolnienie i adios ;-) praca w takich warunkach nie jest fajna z takim rozdartym przełożonym

• Uska Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj nie czulam ruchow, moze dzis bedzie sie bardziel ruszalo:-) we wtorek czesto czulam ruchy i jak poszlam na prenatalne to dzidzia tak skakala ze byl problem ja zmierzyc;-) takze nie mam wątpliwości ze to wlasnie ruchy dziecka byly;-)

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ριик ѕку :) miło Cię widzieć :) fajnie, że masz jeszcze siłę pracować ;)

Jahoda, ja bym poszła an zwolnienie i olała, dziecko ważniejsze, a te choroby dziecięce niezbyt ciekawe w ciąży są.

Hope, włączę Cię w swoje modlitwy, odmawiam już nowennę pompejańską, jak skończę to zacznę poleconą przez Ciebie :) Będzie dobrze :*

Spirit, powiem Ci, że ja jakoś się na tym nie skupiłam, większość ubranek przy pierwszym dziecku miałam po dzieciach siostry, teraz też zobaczę co tam się po córce ostało, a resztę pewnie kupię w lumpeksie, jakoś nie wariuję na punkcie nowych super ciuszków wcale. Mi było wszystko jedno w czym mała ze szpitala wyjdzie, byle było odpowiednie do pogody, dużego wyboru tez nie miałam, bo była malusieńka a rozm 52 miałam bardzo mało ;) A każdy robi jak chce ;)

Dziewczyny, powiedzcie mi jak to jest, niby po I trymestrze już się ma ciężarówka lepiej czuć? A ja chyba gorzej :( Słabo mi strasznie, jak siedzę to mi wszystko (jakby żebra) naciskały na brzuch, mam duszności ;( Przez to mam problem z nadrabianiem forum, bo przy laptopie niewygodnie, a z telefonu się źle czyta (jakieś reklamy wskakują i zasłaniają).

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Nie mam sił ostatnio pisać, wczoraj ból głowy i wieczorem wymioty..
    Ja nie czuję jeszcze ruchów, a już 15tc. Myślę, że malutka jest leniwa po mnie;p
    Hope pomodlę się za Was.
    Wiecie co, zastanawiam się, jak ja dam radę psychicznie-za tydzień mam praktyki w hospicjum. Teraz przeżywam wszystko podwójnie i naprawdę nie wiem, boję się, że się rozpłaczę przy pacjencie ;/
    Powodzenia na wizytach dziś(Uszczęśliwona masz dziś?)

bbee lubi tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam :)
    Dzidzia ma wszystko jak trzeba :) wszystkie wyniki dobre ale mimo wszystko poszłam jeszcze na pappa, wyniki za tyg. Zaraz wrzucę zdjęcie tylko odpaleniu kompa :*

bbee, Forbidden, marie_marie22, blubka, Demsik, ag194, Maniuś, koalaa, sylwucha89, MyHappy, Madu1611, WreszcieMama, Moniqaaa, Kleopatra, sylwia1985, bezimienna, Breezee, monika_89, Camilia lubią tę wiadomość

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blubka wrote:
    ubierzesz w co będziesz chciała TWOJE DZIECKO TWOJE DECYZJE my nie możemy w tek kwestii nic ci narzucać ;-)
    Ale wszyscy w koło o o zobacz jaki ładny komplecie akurat ba wyjscie. Myślałam ze jakiś też prsesad zabobon czy cokolwiek z tym związanego :D

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ! Pamiętacie temat detektorów tętna dziecka ? :) posiadam to cudo od soboty i jezeli ktos się jeszcze zastanawia to nie ma nad czym :) po prostu cudoooo ! <3 zakochana jestem w tym ze moge posluchac swojego dziecka przed snem :) Ale powiem wam że serduszko slychac ale jaksię rusza tez slychac !:D Jak się ruszy to tylko takie PLUM slychać :) az ucho boli :) hahah ! super sprawa :)

Espera, Spirit, blubka, Demsik, Maniuś, sylwucha89, MyHappy, Arwi, MEGI81, monika_89 lubią tę wiadomość

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
‹‹ 529 530 531 532 533 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ