X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    Dziewczyny dziękuję Wam za słowa otuchy.
    Te z Was, które są wierzące i macie czas (nie zajmuje to długo) odmówcie za nas proszę przez 9 dni nowennę do świętego Stanisława Papczyńskiego

http://www.stanislawpapczynski.org/pl/prayers/novena.php

stwierdziłam, że na czymś muszę się skupić i poszłam w tą stronę, żeby nie zwariować.
    U mnie masz załatwioną modlitwę za Was, a przede wszystkim za dzieciątko :)
    Wierzę, że będzie dobrze. Historia Karoli ejszcze bardziej mnie podbudowała w tych myslach :)

Spirit, może to chodzi o to, żeby ubrać w nowe ciuszki, bo to nowonarodzone dziecko? :D heheeh, a tak na serio to nie wiem ;)

cześć pink sky, ja Ciebie kojarzę, chyba jak przyszłam na forum, to byłaś :)

Jahoda, ja też pracuję w przedszkolu i akurat jak zmieniłam pracę, to po ok 2 tyg pracy (umowę podpisałam wcześniej i rozmowę miałam 2 mies szybciej) dowiedziałam się o ciąży. Kilka dni jeszcze pochodziłam, ale były rady, jeszcze były dopasowania kto jest czyim terapeutą (przedszkole plus niektóre dzieci z autyzmem) i stwierdziłam, że po nie będę oszukiwać i podpiszę się jako terapeuta kilku dzieci na rok, to zostanie zatwierdzone itp, a za miesiac np pójdę na l4, byłoby nie fair wg mnie wobec tych dzieci. Poza tym w przedszkolu jesteś narażona na choroby. Ja Ci radzę iść na L4.

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda, daj zwolnienie, zarazisz się czymś od maluchów jeszcze, a jak dyrektor typ dyktator to będzie się darl niezależnie od tego kiedy pójdziesz na zwolnienie chocby to był 9 miesiac :/ idź do lekarza po południu któregoś dnia, weź l4 zadzwoń że ciaza i ze ktoś są Ciebie przyniesie zwolnienie albo wyślesz poczta bo jak pójdziesz sama to pewnie jeszcze pretensje będą.

2017 #1
    2019 #2
    :D

Wysłany: 10 listopada 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uszczęśliwiona, czekamy na fotki :D:D

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope będę sie również za was modlić ! Trzymam kciuki i wierze że wszystko będzię dobrze ! Wysyalm wam duzo pozytywnej energii :*

Ja od momentu jak jestem w ciązy codziennie się modle . Modle się ogólnie i do świetej Rity w swoich "sprawach" to pomaga baaardzo psychicznie przede wszystkim .

bbee lubi tę wiadomość

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • blubka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2018, 23:58

Spirit, toska_88 lubią tę wiadomość

• dewa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jahoda9102 wrote:
    Hej :)

Dziewczyny doradźcie mi co robić. Zaczęłam pracę w przedszkolu od 1 października. Jestem pedagogiem. O ciąży dowiedziałam się dzień później tzn zaraz następnego dnia jak się zatrudnilam. Mam tutaj umowe do września i nie wiem co robić.
    Moja ginekolog chciałaby wysłać mnie na zwolnienie ale uprosilam o przesunięcie go o miesiąc. Mój dyr iest straszny, wydziera sie itp. Nie wiem jak mam jej o tym powiedzieć i kiedy? Może nie mówić w ogóle skoro tu już nie wrócę i tak i tak?
    Jeżeli wiesz, że nie wrócisz...Kochana, spadaj stamtąd. Tym bardziej jak bucowaty szef. Zwolnienie pocztą i tyle :)

qb3canlimmmj6sap.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia0727 wrote:
    Hope będę sie również za was modlić ! Trzymam kciuki i wierze że wszystko będzię dobrze ! Wysyalm wam duzo pozytywnej energii :*

Ja od momentu jak jestem w ciązy codziennie się modle . Modle się ogólnie i do świetej Rity w swoich "sprawach" to pomaga baaardzo psychicznie przede wszystkim .
    Ja tak samo. W ogóle jak jedna moja koleżanka się dowiedziała o ciąży, to zaczęła mi dawać przeróżne modlitwy, nowenny :)

bbee, Klaudia0727 lubią tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, do św. Rity? A czy ona nie jest od spraw beznadziejnych? :D Z drugiej strony, na pewno nie zaszkodzi, sama chyba poszukam jakiejś modlitwy, na wyciszenie :)

qb3canlimmmj6sap.png

Wysłany: 10 listopada 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Św Rita do spraw beznadziejnych. Modliłam się do niej o męża, bo po moich przebojach z 'super' facetami stwierdziłam, że to sprawa beznadziejna :D

blubka, dewa, Maniuś, Hope_, Arwi, Madu1611, monika_89 lubią tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaaaa marie_marie, jak w tym kawale! Ona modliła się, więc dostała najlepszego, a on się nie modlił, więc ma co ma :D :D

blubka, Maniuś, marie_marie22, Kleopatra lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dewa wrote:
    Jeżeli wiesz, że nie wrócisz...Kochana, spadaj stamtąd. Tym bardziej jak bucowaty szef. Zwolnienie pocztą i tyle :)

U mnie są czasem sprawy beznadziejne :p Jak lezalam w szpitalu na poczatku ciazy z podejrzeniem poronienia to się do niej modliłam . Też jest Modlitwa kobiety oczekującej potomstwa wlasnie do św. Rity :)

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:)

Ja wczoraj kupilam detektor ale nie mozemy znaleźć bicia. Tak jakbyśmy znalezli ale nie wiem czy to nie moje jakas tetnica czy cos? Moze maluszek jest Gdzieś z tylu bardzo (mam.lekkie tylozgiecie) mozliwe to?

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • koalaa Znajoma

Wysłany: 10 listopada 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uszczesliwiona wrote:
    Wróciłam :)
    Dzidzia ma wszystko jak trzeba :) wszystkie wyniki dobre ale mimo wszystko poszłam jeszcze na pappa, wyniki za tyg. Zaraz wrzucę zdjęcie tylko odpaleniu kompa :*

super! a w ogóle to jesteśmy w tym samym momencie ciąży i też mam dziś prenatalne, mam nadzieje ze usłysze równie dobre wieści :)

svchugpj0jqckodj.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 12:49

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia N. wrote:

Ja wczoraj kupilam detektor ale nie mozemy znaleźć bicia. Tak jakbyśmy znalezli ale nie wiem czy to nie moje jakas tetnica czy cos? Moze maluszek jest Gdzieś z tylu bardzo (mam.lekkie tylozgiecie) mozliwe to?
    Trzy palce pod pepkiem plus zależy jak masz ułożone łożysko.

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Leirion Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam wczoraj na 2. prenatalnych -lekarz potwierdzil ze wszystko ok - nie chcial zgadywac plci, ale w koncu powiedzial, ze duże prawdopodobieństwo że to chłopczyk. Toska, Ty czarownico!!

bbee, blubka, toska_88, MyHappy, MEGI81, Klaudia N., Maniuś, Kleopatra, sylwia1985, Breezee, monika_89, Rudzik lubią tę wiadomość

w57vhgqs6gy512r8.png

p19uvfxmkm1szofn.png

• Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia N. wrote:

u mnei jest bardzoo nisko :) rozpoznasz ze to dzidzia bo ma duzo szybsze tętno niz twoje . Dla porowniania przyloz sobie najpierw do swojego serca a potem szukaj dziecka :) szukaj nizej niz wyzej taka moaj rada ;p zacznij sobie od łona i jedz w strone brzucha powoli :) tez mam tylozgiecie ale to raczej nie ma wplywu ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 11:00

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
  • Anstice Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jahoda9102 wrote:
    Hej :)

Dziewczyny doradźcie mi co robić. Zaczęłam pracę w przedszkolu od 1 października. Jestem pedagogiem. O ciąży dowiedziałam się dzień później tzn zaraz następnego dnia jak się zatrudnilam. Mam tutaj umowe do września i nie wiem co robić.
    Moja ginekolog chciałaby wysłać mnie na zwolnienie ale uprosilam o przesunięcie go o miesiąc. Mój dyr iest straszny, wydziera sie itp. Nie wiem jak mam jej o tym powiedzieć i kiedy? Może nie mówić w ogóle skoro tu już nie wrócę i tak i tak?

Jagoda. Z tego co ja czytałam to na innych forach nie masz obowiązku informować pracodawcy od kiedy jesteś w ciązy i kiedy termin porodu. Ja zaświadczenie o ciąży zaniosłam z początkiem listopada w 3 miesiącu ciąży. Poinformowałam ze z dniem 1 grudnia odchodze. Bałam się tego powiedzieć ale bardzo Było ich dobre podejscie ze teraz mam patrzeć na siebie moje zdrowie i zdrowie dziecka nie muszę się zobowiązywać terminem być a tutaj. Teraz mnie chroni prawo pracy kobiet w ciąży. Też jestem pedagogiem i tak naprawdę tylko czekam jak znajdą zastępstwo za mnie. Też w to miejsce raczej nie wracam:-)

Czekamy na Ciebie Córeczko! Moje 2700 g szczęścia <3
    Kolejna wizyta 04.05.2017
    201705157147.png
  • Jahoda9102 Koleżanka

Wysłany: 10 listopada 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie tak.mam.chęć zrobić dac zwolnienie i nikogo nie uprzedzac ale z drugiej strony pracuje tu z polcenia znajomej która tez tu pracuje i tylko dlatego mi jakoś głupio

010iyx8dls33fb4m.png
  • Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bff083b0611e.jpg
    Moje 6.12cm szczęścia :)

Lekarz powiedział że nie wróży niestety i płci nie chciał podać ale wiecie co? Ja tam widziałam SISIORKA <3 nie mam niestety takiego zdjęcia żeby było widać ale przez chwilę mi mignelo na usg i musiało być to TO! :) No ale czekamy 2tyg na wizytę i błagamy o wróżbe lekarke prowadząca :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 11:22

Klaudia0727, ag194, ilonsik, toska_88, bbee, MyHappy, Arwi, koalaa, Madu1611, MEGI81, Hope_, blubka, julita, WreszcieMama, marie_marie22, Moniqaaa, gonia13, Demsik, Espera, Maniuś, Kleopatra, sylwia1985, Breezee, bezimienna, monika_89, Camilia, rybka33 lubią tę wiadomość

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
‹‹ 530 531 532 533 534 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ