MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hope_ wrote:Dziewczyny dziękuję Wam za słowa otuchy.
Te z Was, które są wierzące i macie czas (nie zajmuje to długo) odmówcie za nas proszę przez 9 dni nowennę do świętego Stanisława Papczyńskiego
http://www.stanislawpapczynski.org/pl/prayers/novena.php
stwierdziłam, że na czymś muszę się skupić i poszłam w tą stronę, żeby nie zwariować.
Wierzę, że będzie dobrze. Historia Karoli ejszcze bardziej mnie podbudowała w tych myslach
Spirit, może to chodzi o to, żeby ubrać w nowe ciuszki, bo to nowonarodzone dziecko?heheeh, a tak na serio to nie wiem
cześć pink sky, ja Ciebie kojarzę, chyba jak przyszłam na forum, to byłaś
Jahoda, ja też pracuję w przedszkolu i akurat jak zmieniłam pracę, to po ok 2 tyg pracy (umowę podpisałam wcześniej i rozmowę miałam 2 mies szybciej) dowiedziałam się o ciąży. Kilka dni jeszcze pochodziłam, ale były rady, jeszcze były dopasowania kto jest czyim terapeutą (przedszkole plus niektóre dzieci z autyzmem) i stwierdziłam, że po nie będę oszukiwać i podpiszę się jako terapeuta kilku dzieci na rok, to zostanie zatwierdzone itp, a za miesiac np pójdę na l4, byłoby nie fair wg mnie wobec tych dzieci. Poza tym w przedszkolu jesteś narażona na choroby. Ja Ci radzę iść na L4. -
Jagoda, daj zwolnienie, zarazisz się czymś od maluchów jeszcze, a jak dyrektor typ dyktator to będzie się darl niezależnie od tego kiedy pójdziesz na zwolnienie chocby to był 9 miesiac
idź do lekarza po południu któregoś dnia, weź l4 zadzwoń że ciaza i ze ktoś są Ciebie przyniesie zwolnienie albo wyślesz poczta bo jak pójdziesz sama to pewnie jeszcze pretensje będą.
2017 #1
2019 #2
-
Hope będę sie również za was modlić ! Trzymam kciuki i wierze że wszystko będzię dobrze ! Wysyalm wam duzo pozytywnej energii :*
Ja od momentu jak jestem w ciązy codziennie się modle . Modle się ogólnie i do świetej Rity w swoich "sprawach" to pomaga baaardzo psychicznie przede wszystkim .
bbee lubi tę wiadomość
Czekamy na Aurelie
20 lat . Łódź/Jelenia Góra -
Jahoda9102 wrote:Hej
Dziewczyny doradźcie mi co robić. Zaczęłam pracę w przedszkolu od 1 października. Jestem pedagogiem. O ciąży dowiedziałam się dzień później tzn zaraz następnego dnia jak się zatrudnilam. Mam tutaj umowe do września i nie wiem co robić.
Moja ginekolog chciałaby wysłać mnie na zwolnienie ale uprosilam o przesunięcie go o miesiąc. Mój dyr iest straszny, wydziera sie itp. Nie wiem jak mam jej o tym powiedzieć i kiedy? Może nie mówić w ogóle skoro tu już nie wrócę i tak i tak? -
Klaudia0727 wrote:Hope będę sie również za was modlić ! Trzymam kciuki i wierze że wszystko będzię dobrze ! Wysyalm wam duzo pozytywnej energii :*
Ja od momentu jak jestem w ciązy codziennie się modle . Modle się ogólnie i do świetej Rity w swoich "sprawach" to pomaga baaardzo psychicznie przede wszystkim .bbee, Klaudia0727 lubią tę wiadomość
-
dewa wrote:Jeżeli wiesz, że nie wrócisz...Kochana, spadaj stamtąd. Tym bardziej jak bucowaty szef. Zwolnienie pocztą i tyle
U mnie są czasem sprawy beznadziejne :p Jak lezalam w szpitalu na poczatku ciazy z podejrzeniem poronienia to się do niej modliłam . Też jest Modlitwa kobiety oczekującej potomstwa wlasnie do św. Rity
Czekamy na Aurelie
Dzien dobry:)
Ja wczoraj kupilam detektor ale nie mozemy znaleźć bicia. Tak jakbyśmy znalezli ale nie wiem czy to nie moje jakas tetnica czy cos? Moze maluszek jest Gdzieś z tylu bardzo (mam.lekkie tylozgiecie) mozliwe to? -
Uszczesliwiona wrote:Wróciłam
Dzidzia ma wszystko jak trzebawszystkie wyniki dobre ale mimo wszystko poszłam jeszcze na pappa, wyniki za tyg. Zaraz wrzucę zdjęcie tylko odpaleniu kompa :*
super! a w ogóle to jesteśmy w tym samym momencie ciąży i też mam dziś prenatalne, mam nadzieje ze usłysze równie dobre wieści -
Klaudia N. wrote:Dzien dobry:)
Ja wczoraj kupilam detektor ale nie mozemy znaleźć bicia. Tak jakbyśmy znalezli ale nie wiem czy to nie moje jakas tetnica czy cos? Moze maluszek jest Gdzieś z tylu bardzo (mam.lekkie tylozgiecie) mozliwe to?Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
Ja bylam wczoraj na 2. prenatalnych -lekarz potwierdzil ze wszystko ok - nie chcial zgadywac plci, ale w koncu powiedzial, ze duże prawdopodobieństwo że to chłopczyk. Toska, Ty czarownico!!
bbee, blubka, toska_88, MyHappy, MEGI81, Klaudia N., Maniuś, Kleopatra, sylwia1985, Breezee, monika_89, Rudzik lubią tę wiadomość
-
Klaudia N. wrote:Dzien dobry:)
Ja wczoraj kupilam detektor ale nie mozemy znaleźć bicia. Tak jakbyśmy znalezli ale nie wiem czy to nie moje jakas tetnica czy cos? Moze maluszek jest Gdzieś z tylu bardzo (mam.lekkie tylozgiecie) mozliwe to?
u mnei jest bardzoo niskorozpoznasz ze to dzidzia bo ma duzo szybsze tętno niz twoje . Dla porowniania przyloz sobie najpierw do swojego serca a potem szukaj dziecka
szukaj nizej niz wyzej taka moaj rada ;p zacznij sobie od łona i jedz w strone brzucha powoli
tez mam tylozgiecie ale to raczej nie ma wplywu ;p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 11:00
Czekamy na Aurelie
Jahoda9102 wrote:Hej
Dziewczyny doradźcie mi co robić. Zaczęłam pracę w przedszkolu od 1 października. Jestem pedagogiem. O ciąży dowiedziałam się dzień później tzn zaraz następnego dnia jak się zatrudnilam. Mam tutaj umowe do września i nie wiem co robić.
Moja ginekolog chciałaby wysłać mnie na zwolnienie ale uprosilam o przesunięcie go o miesiąc. Mój dyr iest straszny, wydziera sie itp. Nie wiem jak mam jej o tym powiedzieć i kiedy? Może nie mówić w ogóle skoro tu już nie wrócę i tak i tak?
Jagoda. Z tego co ja czytałam to na innych forach nie masz obowiązku informować pracodawcy od kiedy jesteś w ciązy i kiedy termin porodu. Ja zaświadczenie o ciąży zaniosłam z początkiem listopada w 3 miesiącu ciąży. Poinformowałam ze z dniem 1 grudnia odchodze. Bałam się tego powiedzieć ale bardzo Było ich dobre podejscie ze teraz mam patrzeć na siebie moje zdrowie i zdrowie dziecka nie muszę się zobowiązywać terminem być a tutaj. Teraz mnie chroni prawo pracy kobiet w ciąży. Też jestem pedagogiem i tak naprawdę tylko czekam jak znajdą zastępstwo za mnie. Też w to miejsce raczej nie wracam:-) -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bff083b0611e.jpg
Moje 6.12cm szczęścia
Lekarz powiedział że nie wróży niestety i płci nie chciał podać ale wiecie co? Ja tam widziałam SISIORKAnie mam niestety takiego zdjęcia żeby było widać ale przez chwilę mi mignelo na usg i musiało być to TO!
No ale czekamy 2tyg na wizytę i błagamy o wróżbe lekarke prowadząca
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 11:22
Klaudia0727, ag194, ilonsik, toska_88, bbee, MyHappy, Arwi, koalaa, Madu1611, MEGI81, Hope_, blubka, julita, WreszcieMama, marie_marie22, Moniqaaa, gonia13, Demsik, Espera, Maniuś, Kleopatra, sylwia1985, Breezee, bezimienna, monika_89, Camilia, rybka33 lubią tę wiadomość