Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    Dziewczyny dziękuję Wam za słowa otuchy.
    Te z Was, które są wierzące i macie czas (nie zajmuje to długo) odmówcie za nas proszę przez 9 dni nowennę do świętego Stanisława Papczyńskiego

http://www.stanislawpapczynski.org/pl/prayers/novena.php

stwierdziłam, że na czymś muszę się skupić i poszłam w tą stronę, żeby nie zwariować.
    U mnie masz załatwioną modlitwę za Was, a przede wszystkim za dzieciątko :)
    Wierzę, że będzie dobrze. Historia Karoli ejszcze bardziej mnie podbudowała w tych myslach :)

Spirit, może to chodzi o to, żeby ubrać w nowe ciuszki, bo to nowonarodzone dziecko? :D heheeh, a tak na serio to nie wiem ;)

cześć pink sky, ja Ciebie kojarzę, chyba jak przyszłam na forum, to byłaś :)

Jahoda, ja też pracuję w przedszkolu i akurat jak zmieniłam pracę, to po ok 2 tyg pracy (umowę podpisałam wcześniej i rozmowę miałam 2 mies szybciej) dowiedziałam się o ciąży. Kilka dni jeszcze pochodziłam, ale były rady, jeszcze były dopasowania kto jest czyim terapeutą (przedszkole plus niektóre dzieci z autyzmem) i stwierdziłam, że po nie będę oszukiwać i podpiszę się jako terapeuta kilku dzieci na rok, to zostanie zatwierdzone itp, a za miesiac np pójdę na l4, byłoby nie fair wg mnie wobec tych dzieci. Poza tym w przedszkolu jesteś narażona na choroby. Ja Ci radzę iść na L4.

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda, daj zwolnienie, zarazisz się czymś od maluchów jeszcze, a jak dyrektor typ dyktator to będzie się darl niezależnie od tego kiedy pójdziesz na zwolnienie chocby to był 9 miesiac :/ idź do lekarza po południu któregoś dnia, weź l4 zadzwoń że ciaza i ze ktoś są Ciebie przyniesie zwolnienie albo wyślesz poczta bo jak pójdziesz sama to pewnie jeszcze pretensje będą.

2017 #1
    2019 #2
    :D

Wysłany: 10 listopada 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uszczęśliwiona, czekamy na fotki :D:D

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope będę sie również za was modlić ! Trzymam kciuki i wierze że wszystko będzię dobrze ! Wysyalm wam duzo pozytywnej energii :*

Ja od momentu jak jestem w ciązy codziennie się modle . Modle się ogólnie i do świetej Rity w swoich "sprawach" to pomaga baaardzo psychicznie przede wszystkim .

bbee lubi tę wiadomość

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • blubka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2018, 23:58

Spirit, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• dewa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jahoda9102 wrote:
    Hej :)

Dziewczyny doradźcie mi co robić. Zaczęłam pracę w przedszkolu od 1 października. Jestem pedagogiem. O ciąży dowiedziałam się dzień później tzn zaraz następnego dnia jak się zatrudnilam. Mam tutaj umowe do września i nie wiem co robić.
    Moja ginekolog chciałaby wysłać mnie na zwolnienie ale uprosilam o przesunięcie go o miesiąc. Mój dyr iest straszny, wydziera sie itp. Nie wiem jak mam jej o tym powiedzieć i kiedy? Może nie mówić w ogóle skoro tu już nie wrócę i tak i tak?
    Jeżeli wiesz, że nie wrócisz...Kochana, spadaj stamtąd. Tym bardziej jak bucowaty szef. Zwolnienie pocztą i tyle :)

qb3canlimmmj6sap.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia0727 wrote:
    Hope będę sie również za was modlić ! Trzymam kciuki i wierze że wszystko będzię dobrze ! Wysyalm wam duzo pozytywnej energii :*

Ja od momentu jak jestem w ciązy codziennie się modle . Modle się ogólnie i do świetej Rity w swoich "sprawach" to pomaga baaardzo psychicznie przede wszystkim .
    Ja tak samo. W ogóle jak jedna moja koleżanka się dowiedziała o ciąży, to zaczęła mi dawać przeróżne modlitwy, nowenny :)

bbee, Klaudia0727 lubią tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, do św. Rity? A czy ona nie jest od spraw beznadziejnych? :D Z drugiej strony, na pewno nie zaszkodzi, sama chyba poszukam jakiejś modlitwy, na wyciszenie :)

qb3canlimmmj6sap.png

Wysłany: 10 listopada 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Św Rita do spraw beznadziejnych. Modliłam się do niej o męża, bo po moich przebojach z 'super' facetami stwierdziłam, że to sprawa beznadziejna :D

blubka, dewa, Maniuś, Hope_, Arwi, Madu1611, monika_89 lubią tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaaaa marie_marie, jak w tym kawale! Ona modliła się, więc dostała najlepszego, a on się nie modlił, więc ma co ma :D :D

blubka, Maniuś, marie_marie22, Kleopatra lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dewa wrote:
    Jeżeli wiesz, że nie wrócisz...Kochana, spadaj stamtąd. Tym bardziej jak bucowaty szef. Zwolnienie pocztą i tyle :)

U mnie są czasem sprawy beznadziejne :p Jak lezalam w szpitalu na poczatku ciazy z podejrzeniem poronienia to się do niej modliłam . Też jest Modlitwa kobiety oczekującej potomstwa wlasnie do św. Rity :)

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:)

Ja wczoraj kupilam detektor ale nie mozemy znaleźć bicia. Tak jakbyśmy znalezli ale nie wiem czy to nie moje jakas tetnica czy cos? Moze maluszek jest Gdzieś z tylu bardzo (mam.lekkie tylozgiecie) mozliwe to?

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • koalaa Znajoma

Wysłany: 10 listopada 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uszczesliwiona wrote:
    Wróciłam :)
    Dzidzia ma wszystko jak trzeba :) wszystkie wyniki dobre ale mimo wszystko poszłam jeszcze na pappa, wyniki za tyg. Zaraz wrzucę zdjęcie tylko odpaleniu kompa :*

super! a w ogóle to jesteśmy w tym samym momencie ciąży i też mam dziś prenatalne, mam nadzieje ze usłysze równie dobre wieści :)

svchugpj0jqckodj.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 12:49

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia N. wrote:

Ja wczoraj kupilam detektor ale nie mozemy znaleźć bicia. Tak jakbyśmy znalezli ale nie wiem czy to nie moje jakas tetnica czy cos? Moze maluszek jest Gdzieś z tylu bardzo (mam.lekkie tylozgiecie) mozliwe to?
    Trzy palce pod pepkiem plus zależy jak masz ułożone łożysko.

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Leirion Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam wczoraj na 2. prenatalnych -lekarz potwierdzil ze wszystko ok - nie chcial zgadywac plci, ale w koncu powiedzial, ze duże prawdopodobieństwo że to chłopczyk. Toska, Ty czarownico!!

bbee, blubka, nick nieaktualny, MyHappy, MEGI81, Klaudia N., Maniuś, Kleopatra, sylwia1985, Breezee, monika_89, Rudzik lubią tę wiadomość

w57vhgqs6gy512r8.png

p19uvfxmkm1szofn.png

• Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia N. wrote:

u mnei jest bardzoo nisko :) rozpoznasz ze to dzidzia bo ma duzo szybsze tętno niz twoje . Dla porowniania przyloz sobie najpierw do swojego serca a potem szukaj dziecka :) szukaj nizej niz wyzej taka moaj rada ;p zacznij sobie od łona i jedz w strone brzucha powoli :) tez mam tylozgiecie ale to raczej nie ma wplywu ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 11:00

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
  • Anstice Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jahoda9102 wrote:
    Hej :)

Dziewczyny doradźcie mi co robić. Zaczęłam pracę w przedszkolu od 1 października. Jestem pedagogiem. O ciąży dowiedziałam się dzień później tzn zaraz następnego dnia jak się zatrudnilam. Mam tutaj umowe do września i nie wiem co robić.
    Moja ginekolog chciałaby wysłać mnie na zwolnienie ale uprosilam o przesunięcie go o miesiąc. Mój dyr iest straszny, wydziera sie itp. Nie wiem jak mam jej o tym powiedzieć i kiedy? Może nie mówić w ogóle skoro tu już nie wrócę i tak i tak?

Jagoda. Z tego co ja czytałam to na innych forach nie masz obowiązku informować pracodawcy od kiedy jesteś w ciązy i kiedy termin porodu. Ja zaświadczenie o ciąży zaniosłam z początkiem listopada w 3 miesiącu ciąży. Poinformowałam ze z dniem 1 grudnia odchodze. Bałam się tego powiedzieć ale bardzo Było ich dobre podejscie ze teraz mam patrzeć na siebie moje zdrowie i zdrowie dziecka nie muszę się zobowiązywać terminem być a tutaj. Teraz mnie chroni prawo pracy kobiet w ciąży. Też jestem pedagogiem i tak naprawdę tylko czekam jak znajdą zastępstwo za mnie. Też w to miejsce raczej nie wracam:-)

Czekamy na Ciebie Córeczko! Moje 2700 g szczęścia <3
    Kolejna wizyta 04.05.2017
    201705157147.png
  • Jahoda9102 Koleżanka

Wysłany: 10 listopada 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie tak.mam.chęć zrobić dac zwolnienie i nikogo nie uprzedzac ale z drugiej strony pracuje tu z polcenia znajomej która tez tu pracuje i tylko dlatego mi jakoś głupio

010iyx8dls33fb4m.png
  • Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bff083b0611e.jpg
    Moje 6.12cm szczęścia :)

Lekarz powiedział że nie wróży niestety i płci nie chciał podać ale wiecie co? Ja tam widziałam SISIORKA <3 nie mam niestety takiego zdjęcia żeby było widać ale przez chwilę mi mignelo na usg i musiało być to TO! :) No ale czekamy 2tyg na wizytę i błagamy o wróżbe lekarke prowadząca :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 11:22

Klaudia0727, ag194, ilonsik, nick nieaktualny, bbee, MyHappy, Arwi, koalaa, Madu1611, MEGI81, Hope_, blubka, julita, WreszcieMama, marie_marie22, Moniqaaa, gonia13, Demsik, Espera, Maniuś, Kleopatra, sylwia1985, Breezee, bezimienna, monika_89, Camilia, rybka33 lubią tę wiadomość

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
‹‹ 530 531 532 533 534 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ