X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leiron jak już to dobra wrozka a nie czarownica:-)
    Zgadzam się z blubka. Skąd mnie wyjście Do domu z dzieckiem jest wielkim wydarzeniem i również szykuje zawsze cos jak najladniejszego. Poza tym nikt nie broni wykąpać dziecka w szpitalu jeśli mają tego chce. Ja swojego otarlam mokra pielucha bo pierwsza kąpiel to również wielkie wydarzenie i chciałam żeby było to już w domu w intymnej spokojnej atmosferze nie myślałam nawet o tym że dziecko jest nie kapane bo człowiek radowal się wyjściem. A tokiem rozumowania Spirit to dziecko ubiera się w nowe ciuchy tylko dla gości czy dla ludzi?:-) to czemu ludzie którzy spędzają święta w najbliższym gronie nie siadają do wigili w dresie skoro sami swoi tylko ubierają się odswietnie? Bo to ważne życiowe wydarzenie i takowym dla mnie jest poród wyjście do domu urodziny itp a każdy p9dvhodzi DJ tego inaczej . ja w ogóle po porodzie zakładam dziecku swoje rzeczy nie szpitalne bo ubieram dziecko dla siebie a najpiękniejsze dziecko musi być ładnie ubrane tak jak sobie mamusia wymarzyla
    PS a pierwszw zrobione dziecku zdjęcie będzie najbliższym sercu zdjęciem do końca życia i nie wyobrażam sobie zrobić go w spranych bodach tłumacząc że dziecko było brudne .

Leirion, MEGI81, WreszcieMama, Breezee lubią tę wiadomość

• Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tośka jakie ładne nowe zdjęcie :D !

toska_88 lubi tę wiadomość

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia0727 wrote:
    Tośka jakie ładne nowe zdjęcie :D !
    Weszło mi nie chcący i nie mogłam go zmienić później spróbuję;-) ale dziękuję

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uszczesliwiona wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bff083b0611e.jpg
    Moje 6.12cm szczęścia :)
    Moje dziecię było identycznej wielkości w tym samym dniu :-) fajnie:-) będą dziewczynki jak złoto:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 11:19

Klaudia0727, Uszczesliwiona, rybka33 lubią tę wiadomość

• ag194 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dobrze piszą, szukaj tuż nad spojeniem łonowym.
    Ja już teraz znajduję odrazu, ale na początku robiłam tak, że jeździłam powoli po całym podbrzuszu i po drodze posłuchałam swojego rytmu i nagle złapiesz takie szybkie bicie.

Heh, ja teraz też słuchałam, bo już zapomniałam, że mam detektor i słyszę tętno 2xmocniej niż te 2tyg temu:) Mała kopała w dopplera i też słyszałam jak fikała-to plum plum:D jestem nią taka zachwycona..rodzinę katuję filmem z usg i biciem jej serca:)

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • Jahoda9102 Koleżanka

Wysłany: 10 listopada 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie kupowalyscie ten detektor tętna i za ile. Polećcie jakąś stronkę

010iyx8dls33fb4m.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toska mi bardziej o to chodzi ze ja mam szpitalofobie i pierwsze co zrobię po powrocie to przebiore dziecko a wszystkie ubranka które były w szpitalu wygotuje:P swoje zresztą też :P i tak ha lis w mojej głowie szkoda mi ba te 5 minut coś ładnego żeby to zaraz prac, wolę ubrać w coś ładnego zaraz po przekroczeniu progu domu :D

rybka33 lubi tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jahoda9102 wrote:
    Gdzie kupowalyscie ten detektor tętna i za ile. Polećcie jakąś stronkę

ja polecam z calego serca Angel sounds jumper :) jest cudowny :) ma zel od razu , plyty 2 w zestawie i sluchawki :) I GWARANCJE :D !

https://angelsounds.pl/ w 3 dni przyszedł :)

kosztuje 130 zł :)

Arwi, MyHappy lubią tę wiadomość

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • Marta 267 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, jakich płynów do higieny intymnej używacie?

Ja używałam provag był całkiem niezły, ale zmieniłam na iladian pregna i chyba mnie uczulił. Od trzech dni mam dziwne pieczenie okolic intymnych nad ranem, które utrzymuje się gdzieś 9-10, a właśnie na wieczór stosowalam ten płyn. Zaaplikowałam sobie dzisiaj lactovaginal, no i jest jeszcze gorzej, więc może po prostu za dużo tego kwasu mlekowego sama już nie wiem.
    Na pewno nie jest to zapalenie pęcherza, bo w ciągu dnia nie mam takich objawów.

Marta 267
  • MyHappy Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uszczesliwiona wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bff083b0611e.jpg
    Moje 6.12cm szczęścia :)

Lekarz powiedział że nie wróży niestety i płci nie chciał podać ale wiecie co? Ja tam widziałam SISIORKA <3 nie mam niestety takiego zdjęcia żeby było widać ale przez chwilę mi mignelo na usg i musiało być to TO! :) No ale czekamy 2tyg na wizytę i błagamy o wróżbe lekarke prowadząca :)

Uwielbiam, gdy wrzucacie zdjęcie z usg :)
    Gratuluję i cieszę się, że wszystko w porządku <3 Myślisz że "TO" Ci śmignęło na monitorze? :D Fajnie, czekamy w takim razie na potwierdzenie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit zrobisz jak uważasz nikt ci nie narzuci co masz ubrać:-) ale szczerze wątpię żebyś po przekroczeniu progu domu pierwsze co kapala dziecko. Ja też ciuchy po szpitalu wygotowuje na specjalnym programie w pralce. Będziesz podejmować decyzje jak się dziecko urodzi :-) poza tym uwierz że ubranka po wygotowaniu nadal nadają się do noszenia i nie tracą uroku :-) ja tam wolę wyjść z brudnym dzieckiem niż żeby mi kapaly dziecko pod kranem nad umywalka. Poza tym ta maz poporodowa to bariera ochronna dla dziecka i na czas szpitala dobrze żeby tego nie myć. Każdy zrobi jak chce

• Spirit Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brud dziecka mnie nie brzydki, tylko brud szpitala :P

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny... witam się w 16. tygodniu!! :D

Co do detektorów tętna to polecam! Ja czasem szukam i z pół godziny, ale u mnie jest tak 2 palce pod pępkiem, bardziej z lewej strony :) Czasem znajdę tętno od razu, a maluch się ruszy i już więcej go znaleźć nie umiem :D Tu trzeba duuuużo cierpliwości :)
    A taki żel jak coś to za 500ml to od 5-10zł kosztuje w aptece :) Więc czasem się bardziej opłaca kupić bez żelu :) Ja kupiłam używany na olx, ale wygląda jak nówka :)

WreszcieMama, Demsik, Maniuś, monika_89 lubią tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 12:50

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • karola81 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka dziewczyny. u was też tak zimno? tylko 3 stopnie, masakra.

QUASHA dziemi za info. a powiedz mi jeszcze, długo czekałaś.? wchodzi się o wyznaczonej godz.czy raczej nie?

09.2005 Kaja <3
    08.2010 Aleksander <3
    pvjs3eeabzl5kbr6.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola81 wrote:
    hejka dziewczyny. u was też tak zimno? tylko 3 stopnie, masakra.

QASHA dziemi za info. a powiedz mi jeszcze, długo czekałaś.? wchodzi się o wyznaczonej godz.czy raczej nie?

Powiem tak: ja tam zawsze miałam szczęście, że było mało osób i wchodziłam albo na czas albo nawet przed czasem. Jeśli jedziesz autem to polecam chwilę wcześniej, bo za Genomem jest tylko jeden, niezbyt duży parking i może być problem ze znalezieniem miejsca, szczególnie w godzinach szczytu. Jak byłam po wyniki to 20min czekałam do rejestracji i było masę ludzi. Ale raczej chyba szło wszystko w miarę na czas :)

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monita musiałaś coś źle odebrać bo ja po domu też chodzę w dresie a mój syn po podwórku w wtsluzonych ciuchach tzw do piasku. Nawiązywalam do tego że wyjście że szpitala dla mnie to także święto i czy mam mieć gości czy nie ubieram dzuecko odswietnie dla siebie i najbliższych ale wierz mi że nie gotuje obiadu w mini i szpilkach a czasem nawet zapominam co to makijaż. Zresztą ładne ubranka nie muszą być nowe. Kupilam wiele uzywanych które są tak piękne że szok .
    Ps zazdroszczę co takiego zdjęcia!!! To musi być dopirro coś wspaniałego!

WreszcieMama lubi tę wiadomość

• marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dewa wrote:
    Hahaaaa marie_marie, jak w tym kawale! Ona modliła się, więc dostała najlepszego, a on się nie modlił, więc ma co ma :D :D
    hahaha! otóż to!:D :P

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uszczęśliwiona, piękny dzidziuś :) <3

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdyle. . Robiła któraś kiedyś gołąbki z 8 kg kapusty? ! Masakra wysłać chłopa po kapustę to z pazernosci największą przywiózł i muszę liście odparzal w zlewie bo do żadnego garnka się nie mieści! Już godzinę się bawię a gdzie reszta. Eh te chłopy. :-)

Madu1611 lubi tę wiadomość

‹‹ 531 532 533 534 535 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ