MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLeiron jak już to dobra wrozka a nie czarownica:-)
Zgadzam się z blubka. Skąd mnie wyjście Do domu z dzieckiem jest wielkim wydarzeniem i również szykuje zawsze cos jak najladniejszego. Poza tym nikt nie broni wykąpać dziecka w szpitalu jeśli mają tego chce. Ja swojego otarlam mokra pielucha bo pierwsza kąpiel to również wielkie wydarzenie i chciałam żeby było to już w domu w intymnej spokojnej atmosferze nie myślałam nawet o tym że dziecko jest nie kapane bo człowiek radowal się wyjściem. A tokiem rozumowania Spirit to dziecko ubiera się w nowe ciuchy tylko dla gości czy dla ludzi?to czemu ludzie którzy spędzają święta w najbliższym gronie nie siadają do wigili w dresie skoro sami swoi tylko ubierają się odswietnie? Bo to ważne życiowe wydarzenie i takowym dla mnie jest poród wyjście do domu urodziny itp a każdy p9dvhodzi DJ tego inaczej . ja w ogóle po porodzie zakładam dziecku swoje rzeczy nie szpitalne bo ubieram dziecko dla siebie a najpiękniejsze dziecko musi być ładnie ubrane tak jak sobie mamusia wymarzyla
PS a pierwszw zrobione dziecku zdjęcie będzie najbliższym sercu zdjęciem do końca życia i nie wyobrażam sobie zrobić go w spranych bodach tłumacząc że dziecko było brudne .Leirion, MEGI81, WreszcieMama, Breezee lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyUszczesliwiona wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bff083b0611e.jpg
Moje 6.12cm szczęściafajnie:-) będą dziewczynki jak złoto:-)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 11:19
Klaudia0727, Uszczesliwiona, rybka33 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny dobrze piszą, szukaj tuż nad spojeniem łonowym.
Ja już teraz znajduję odrazu, ale na początku robiłam tak, że jeździłam powoli po całym podbrzuszu i po drodze posłuchałam swojego rytmu i nagle złapiesz takie szybkie bicie.
Heh, ja teraz też słuchałam, bo już zapomniałam, że mam detektor i słyszę tętno 2xmocniej niż te 2tyg temu:) Mała kopała w dopplera i też słyszałam jak fikała-to plum plum:D jestem nią taka zachwycona..rodzinę katuję filmem z usg i biciem jej serca:)
-
Toska mi bardziej o to chodzi ze ja mam szpitalofobie i pierwsze co zrobię po powrocie to przebiore dziecko a wszystkie ubranka które były w szpitalu wygotuje:P swoje zresztą też
i tak ha lis w mojej głowie szkoda mi ba te 5 minut coś ładnego żeby to zaraz prac, wolę ubrać w coś ładnego zaraz po przekroczeniu progu domu
rybka33 lubi tę wiadomość
2017 #1
2019 #2
-
Jahoda9102 wrote:Gdzie kupowalyscie ten detektor tętna i za ile. Polećcie jakąś stronkę
ja polecam z calego serca Angel sounds jumperjest cudowny
ma zel od razu , plyty 2 w zestawie i sluchawki
I GWARANCJE
!
https://angelsounds.pl/ w 3 dni przyszedł
kosztuje 130 złArwi, MyHappy lubią tę wiadomość
Czekamy na Aurelie
20 lat . Łódź/Jelenia Góra -
hej dziewczyny, jakich płynów do higieny intymnej używacie?
Ja używałam provag był całkiem niezły, ale zmieniłam na iladian pregna i chyba mnie uczulił. Od trzech dni mam dziwne pieczenie okolic intymnych nad ranem, które utrzymuje się gdzieś 9-10, a właśnie na wieczór stosowalam ten płyn. Zaaplikowałam sobie dzisiaj lactovaginal, no i jest jeszcze gorzej, więc może po prostu za dużo tego kwasu mlekowego sama już nie wiem.
Na pewno nie jest to zapalenie pęcherza, bo w ciągu dnia nie mam takich objawów.Marta 267 -
Uszczesliwiona wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bff083b0611e.jpg
Moje 6.12cm szczęścia
Lekarz powiedział że nie wróży niestety i płci nie chciał podać ale wiecie co? Ja tam widziałam SISIORKAnie mam niestety takiego zdjęcia żeby było widać ale przez chwilę mi mignelo na usg i musiało być to TO!
No ale czekamy 2tyg na wizytę i błagamy o wróżbe lekarke prowadząca
Uwielbiam, gdy wrzucacie zdjęcie z usg
Gratuluję i cieszę się, że wszystko w porządkuMyślisz że "TO" Ci śmignęło na monitorze?
Fajnie, czekamy w takim razie na potwierdzenie
-
nick nieaktualnySpirit zrobisz jak uważasz nikt ci nie narzuci co masz ubrać
ale szczerze wątpię żebyś po przekroczeniu progu domu pierwsze co kapala dziecko. Ja też ciuchy po szpitalu wygotowuje na specjalnym programie w pralce. Będziesz podejmować decyzje jak się dziecko urodzi
poza tym uwierz że ubranka po wygotowaniu nadal nadają się do noszenia i nie tracą uroku
ja tam wolę wyjść z brudnym dzieckiem niż żeby mi kapaly dziecko pod kranem nad umywalka. Poza tym ta maz poporodowa to bariera ochronna dla dziecka i na czas szpitala dobrze żeby tego nie myć. Każdy zrobi jak chce
-
Dziewczyny... witam się w 16. tygodniu!!
Co do detektorów tętna to polecam! Ja czasem szukam i z pół godziny, ale u mnie jest tak 2 palce pod pępkiem, bardziej z lewej stronyCzasem znajdę tętno od razu, a maluch się ruszy i już więcej go znaleźć nie umiem
Tu trzeba duuuużo cierpliwości
A taki żel jak coś to za 500ml to od 5-10zł kosztuje w apteceWięc czasem się bardziej opłaca kupić bez żelu
Ja kupiłam używany na olx, ale wygląda jak nówka
WreszcieMama, Demsik, Maniuś, monika_89 lubią tę wiadomość
-
karola81 wrote:hejka dziewczyny. u was też tak zimno? tylko 3 stopnie, masakra.
QASHA dziemi za info. a powiedz mi jeszcze, długo czekałaś.? wchodzi się o wyznaczonej godz.czy raczej nie?
Powiem tak: ja tam zawsze miałam szczęście, że było mało osób i wchodziłam albo na czas albo nawet przed czasem. Jeśli jedziesz autem to polecam chwilę wcześniej, bo za Genomem jest tylko jeden, niezbyt duży parking i może być problem ze znalezieniem miejsca, szczególnie w godzinach szczytu. Jak byłam po wyniki to 20min czekałam do rejestracji i było masę ludzi. Ale raczej chyba szło wszystko w miarę na czas
-
nick nieaktualnyMonita musiałaś coś źle odebrać bo ja po domu też chodzę w dresie a mój syn po podwórku w wtsluzonych ciuchach tzw do piasku. Nawiązywalam do tego że wyjście że szpitala dla mnie to także święto i czy mam mieć gości czy nie ubieram dzuecko odswietnie dla siebie i najbliższych ale wierz mi że nie gotuje obiadu w mini i szpilkach a czasem nawet zapominam co to makijaż. Zresztą ładne ubranka nie muszą być nowe. Kupilam wiele uzywanych które są tak piękne że szok .
Ps zazdroszczę co takiego zdjęcia!!! To musi być dopirro coś wspaniałego!WreszcieMama lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa pierdyle. . Robiła któraś kiedyś gołąbki z 8 kg kapusty? ! Masakra wysłać chłopa po kapustę to z pazernosci największą przywiózł i muszę liście odparzal w zlewie bo do żadnego garnka się nie mieści! Już godzinę się bawię a gdzie reszta. Eh te chłopy.
Madu1611 lubi tę wiadomość