MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
blubka wrote:moja koleżanka rodziła parę miesięcy temu i położna przychodziła do niejdo domu po porodzie[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
Nasze serduszko Hania -
Kleopatra wrote:Ja się nigdy nie spotkałam żeby położna dawała skierowanie.
Położna to dopiero po porodzie mi się kojarzy Najwyżej tam zadzwoń i się dowiedz czy dobrze zrozumiałaś[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
Nasze serduszko Hania -
Umieram, przeokrutnie mi nie dobrze, juz dużo nie brakowało żebym się witała z WC. Dobijcie mnie.
Mloda super ze jest pęcherzyk a z reszta nie pomoce, dziwne to...
Co do badania moczy pamiętaj ze oddaje sid środkowy strumień. Odsiusiaj trochę i dopiero potem do kubeczka (nie może dotknąć skory)13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Kleopatra wrote:Właśnie ciężko mi powiedzieć. Tzn z tego kalendarza wychodzi 5 +6. Ale ja miałam późną owulację, ok 20 dc więc dzisiaj jest ok 22 dpo? Tak myślę ale dokładnie nie wiem bo monitoringu nie miałam
Kochana u mnie jest to samo . Dziś wychodzi u mnie 6 tydzień i 0 dni ciąży a owulację miałam około 20 dnia może 19 dnia cyklu . I sama nie wiem jak dokładnie liczyć datę porodu . Według miesiączki termin 8 maja a według owu czyli 20 dnia cyklu 13 . Spora różnica. Ja w 18 dniu cyklu miałam betę 702 . Dziś 23 dzień po owu jutro wizyta u giną o 9 rano . Mam nadzieję że tak jak ty zobaczę pęcherzyk -
monika_89 wrote:Ja miałam owu w 22dc i trzymam sie TP wg tego terminu. Wiadomo ze ciąża będzie młodsza a nie tak jak pokazuje om
blubka lubi tę wiadomość
-
A ja miałam zatrucie pokarmowe w sobotę to masakra byla dreszcze zimno gorąco dopiero jak zwymiotowalam to dopiero lepiej było. Wczoraj byłam osłabiona a dzisiaj już jest dobrze tzn mam nadzieje miłego poniedziałku. Dzisiaj wracamy do domku 350km :pCzas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
Ja zawsze śpię na brzuchu a jak już muszę na boku to na lewym. Nie mówcie że będzie trzeci syn ;p
Kofeina ja jeszcze nie byłam u lekarza więc nie widziałam pęcherzyka. Zobaczę co dzisiaj beta pokaże i wtedy podejmę jakąś decyzję co do wizytyblubka, promyczek 39 lubią tę wiadomość
-
Kleopatra wrote:Ja zawsze śpię na brzuchu a jak już muszę na boku to na lewym. Nie mówcie że będzie trzeci syn ;p
Kofeina ja jeszcze nie byłam u lekarza więc nie widziałam pęcherzyka. Zobaczę co dzisiaj beta pokaże i wtedy podejmę jakąś decyzję co do wizyty
A-ha no to źle doczytałam. Ja jutro idę. Jak widzę to jesteśmy na tym samym etapie więc jeśli ja jutro zobaczę pęcherzyk to i pewnie ty . A co do spania. To to że zawsze spisz na lewym to nic nie znaczy ja też zawsze na lewym . Ale jak zaszłam w ciążę z córką to nie mogłam spać na lewym a jak z synem to tylko na lewym. Wiem że zawsze tak śpię. Ale jak tylko odwrocilam się poprzytulac w nocy do mojego F to odrazu czułam że coś jest nie tak i musiałam wrócić na lewy. Normalnie leżenie na prawym nie sprawiało mi problemów ale w ciąży z synem nawet 3 minut nie mogłam wytrzymać a nie mówiąc o spaniu.
A ja wszędzie gdzie pójdę i jaki kanał w telewizji zobaczę to są bliźniaki. Kurcze jakąś masakra . Wiem że wrozba jest o bliźniakach ale nawet mój to zauważył że od miesiąca wszędzie dookoła są bliźniaki i że tak powiem widać w jego oczach strach ha ha -
Ja też dziewczyny liczę po wyznaczone owu. Jestem wręcz pewna (różnica może jednego dnia), że tak było. Mierzyłam temp itd. Na pierwszym usg lekarz mi potwierdził w jakim tygodniu dokładnie jestem. Więc nie liczę od dnia ostatniej miesiączki. Mam nadzieję, że zobaczę jutro serduszko
promyczek 39 lubi tę wiadomość
-
promyczek 39 wrote:Aa tak pytam z ciekawosci bo ja tez podobnie jak Ty tygodniowo,wyprzedzasz mnie o 2 dni
a masz mdlosci?
Pisałam wczoraj o uczuciu przepełnienia w brzuchu... Mimo że jem niewiele... Dzisiaj jakby się uspokoiło... Na szczęście bo czułam się jak wieloryb. -
missdiss wrote:na mdłości też podobno migdały pomagają i woda z cytryną z rana. też dzisiaj idę na betę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 10:58
-
monika_89 wrote:
Bbee są krople imbifem i tabletki mamma mamarin na mdlosci
może mąż mi kupi te mamarin jak dostanie. Ciekawe czy to pomaga, bo to też na imbirze i wit B6, to się czymś będzie różnić od przyjmowania tych dwóch rzeczy tak po prostu?
Jeszcze te migdały sobie kupić muszę, zapomniałam.aciulka, rybka33 lubią tę wiadomość