X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • MyHappy Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)

Karissa :) witaj w gronie :)

toska_88 pękne zdjęcie profilowe :)

Maniuś Gratuluję 17-stego tygodnia :)

blubka Witam Cię w II trymestrze :)

MEGI81 najlepszego dla Męża ;) Udanej imprezy!

Alis* trzymam kciuki, napisz jak po wizycie.

Piszecie o tych ruchach, jak ja Wam zazdroszczę :) U mnie lekarz powiedziała, że później od reszty dziewczyn na tym etapie ciąży poczuję ruchy synka,ze względu na położenie łożyska ;) Ale chyba na pocieszenie kupię sobie ten detektor tętna płodu :)

blubka, Maniuś, toska_88, MEGI81 lubią tę wiadomość

• WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 18:39

MyHappy, Forbidden lubią tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Karissa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis, dać znać jak wizyta. Wszystkie plamienia trzeba zgłaszać od razu, także dobrze, ze posłuchałam dziewczyn i pojechałaś.
    Monia, nasz synek będzie miał na imię Tomaszek :)
    Forbidden, w kwestii twardnienia brzucha sytuacja moze być taka, ze to albo wzdęcia, które sa zupełnie normalne w ciąży. Ja np pojechałam z tym do gin i raz wie okazało, ze mi twardnieje macica. W związku z tym biorę teraz luteinę i magne b6 max po 3 razy dziennie.
    Któraś z Was dziewczyny wspominała o tym, ze bolą jajniki... z tego co wiem, to to nie jajniki, bo one teraz maja "wolne". To więzadła, które przytrzymują macice i jak sie dużo chodzi, to macica sie na nich buja i dlatego pózniej ciągnie i pobolewa, tak jakby jajniki bolały.
    Ja, w związku z faktem, ze od tygodnia mam areszt domowy wariuje w mieszkaniu i ewidentnie dopadł mnie syndrom wicia gniazda. Dobrze, ze mam cierpliwego męża, bo wymyśliłam sobie przed urlopem przemeblowanie sypialni i pomalowanie ścian na niebiesko dwóch i na nich były namalowane białe pionowe, zwężające sie pasy, które przechodziły w białe ściany... ale pózniej zatrudniłam dziewczynę, która namalowała nam piękne białe drzewo na dwóch ścianach (pod nim będzie stało łóżeczko Tomaszka wiec będzie miał na co popatrzeć :):):) ). No i jak powstało to drzewo, to te pasy zaczęły mnie irytować, bo nie pasowały... dzis Mężuś Kochany je zamalował i jest pięknie :) Do tego kupiłam cotton ballsy i cześć miała być niebieska, a okazało sie, ze sa turkusowe... przemalowywalam je farba do ścian na niebiesko i teraz jest cudownie i wszystko "gra" :D ciekawe co wymyślę dalej!:p

Mabelle, MyHappy, monika_89 lubią tę wiadomość

13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień <3
    26.08.2016 - Mamy to! :) Do zobaczenia w maju! <3
    nzjd9n73gdw2fstu.png
  • MyHappy Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama ja też czułam takie łaskotanie tak z 5 cm pod pępkiem ale nie sądziłam, że to mogą być ruchy. Myślisz, że to TO? Raz też to czułam, jak moj mąż położył swoją dłoń na moim brzuchu. Wtedy pomyślałam, że to są ruchy ale po słowach lekarz kiedy powiedziała, że prędko ich nie poczuję to zwątpiłam.

Karissa Fajnie, że napomknęłaś o tych jajnikach, często czuję ból i myślałam, że to one. A to te wiązadła..
    PS. Świetnie sobie wymyśliłaś te drzewo na ścianach, na pewno pięknie wygląda :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2016, 18:56

• Marta931217 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O haha :) nieźle karissa ty już malujesz i wgl, a my w nowym domu pomalowalismy pokoje dla dzieci, w domyśle że kiedyś będą na biało, a dwa tygodnie później okazało się że jestem w ciąży i po nowym roku pewnie zmienimy kolor odpowiednio do pluci, choć wsumie chciałam miętowy więc obojętne co będzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2016, 19:00

p19uflw1f9i7e1h6.png
    f2wl3e5eban504g3.png
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 18:40

MyHappy lubi tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • MyHappy Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację :) Zacznę się wsłuchiwać w swoje ciało :)

WreszcieMama lubi tę wiadomość

• Karissa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, to drzewo akurat jest u nas w sypialni, ale tam tez będzie łóżeczko, bo mamy tylko salon i sypialnie wiec póki co Młody będzie sobie mieszkać z nami. Marzy nam sie kawałek działki, która posiadają moi dziadkowie, bo maja ogromna działkę w świetnym miejscu. Niestety..Póki żyją nie maja zamiaru nikomu nawet kawałka oddać. Dzierżawią obcemu, nic od niego nie dostają, ale córkom czy wnukom nic nie dadzą! Kase na działkę mamy, ale tak świetnej lokalizacji w normalnej cenie nie znajdziemy wiec ciagle marzymy, ze tamci sie w końcu ogarną. Wtedy i kasy będzie więcej i będzie można zacząć budowę domu... Eh... z rodzina to wiadomo... Jak to dobrze, ze Tomaszek będzie miał cudownych dziadków, w przeciwieństwie do mnie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2016, 20:02

13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień <3
    26.08.2016 - Mamy to! :) Do zobaczenia w maju! <3
    nzjd9n73gdw2fstu.png
  • Marta931217 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karissa u nas też pewnie z nami na początku będzie :) my dopiero wyprowadzke szykujemy na grudzień, wkoncu na swoim. Już Ci współczuję jak zaczniecie się zabierać za budowę, wiem ile nerwów to kosztuje ah... A pewnie jeszcze się będę denerwować. Ale potem będzie ulga nie ma to jak na swoim wymarzonym. Wiem jak jest na wynajętym małym mieszkaniu..

p19uflw1f9i7e1h6.png
    f2wl3e5eban504g3.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie wróciliśmy, escape room rewelacja, polecam każdemu   młoda w tym czasie szalała z kuznką u dziadków, ledwo dojechaliśmy do domu padła ze zmęczenia  

zyrcia ja tam nie liczę że będzie szybciej, ważne że do 20tc :) cieszę sie, że u Was lepiej ze zdrówkiem :) mały brzuch to też ciąża, moja siostra zaczęła 15 tc a jest płaska jak deska

toska jak będziesz czuła już regularnie ruchy (czyli w okoliach świąt) to detektor będzie zbędny, szkoda kasy wtedt, u mnie poszedł w kąt, używałam bardzo awaryjnie

Hope widzisz jest pozywty! Dziecko dało radę i to nie tylko a aż 30% szans!

marie na tym etapie znowu długo możesz nic nie poczuć, nie przejuj się

pink chcuałabym mieć taki brzuch :D

WreszcieMama grunt to pozywtyne myślenie! włąsnie z takich a nie innych powodów ciąża to wcale dla mnie nie jest najpiękniejszy czas, owszem ruchy są cudowne, ale wolę jednak mieć wiecznie noworodka niż chocić w ciąży. Będzie dobrze, koniec z problemami, teraz już szczęśliwie do końca

Marta oh jak zazdroszczę, że już bęziecie na swoim, my ledwo tynki skończyliśmy, gdzie tam koniec... mam nadzieję, że z końcem lata najpóźniej uda nam się wprowadzic

toska_88, WreszcieMama, ριик ѕку, marie_marie22 lubią tę wiadomość

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też pewnie na początku będziemy mieli łóżeczko w swoim pokoju. Głównie z wygody. Mój starszy syn nigdy się nie budził jak młodszy płakał,ciekawe jak teraz będzie :)
    Karissa szkoda z tymi dziadkami. Potem takie nieuregulowane sprawy zostają. U nas leniwy wieczór, oglądamy bajki i jemy popcorn.
    Jeszcze chciałam zapytać dziewczyny po cc, czy swedza was blizny? Bo mnie bardzo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2016, 20:42

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale miałam leniwy dzień! Poszłam tylko na spracer i do brata na obiad, na szczęście mieszka po sąsiedzku i mnie poratował, bo w domu pusta lodówka - miało nas nie być w domu, więc na półkach tylko miód i dżemy.

Karissa super to drzewo! Ja sobie kiedyś wymyśliłam, że poproszę moją koleżankę, żeby mi namalowała takie stylizowane drzewo na tle nieba w nocy z ksieżycem i gwiazdami, na jednej z gałęzi ma siedzieć sowa i pilnować dzieciaka podczas snu :) Trochę jak z baśni ma wyglądać; zobaczymy, jak wyjdzie. Czytałam dużo o tym, jak stymulować rozwój zmysłów u takiego maluszka i okazuje się, że praktycznie przez pierwszy rok widzi on tylko kontrastowe kolory, najlepiej duże czarno-białe kształty. Więc teraz zastanawiam się nad ostemplowaniem białej ściany czarnymi trójkątami, widziałam coś podobnego na Pintereście i świetnie wygląda.

Oglądacie mecz?

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na razie łóżeczko (i za chwilę łóżko Pauli) mamy w sypialni, bez sensu było remontować osoby pokój na pół roku bo zaraz sie wyprowadzamy a potem dzieci będą miały swoje pokoiki

Kleopatra od czasu do czasu się zdarza że swędzi, ale mało

• Marta931217 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    My właśnie wróciliśmy, escape room rewelacja, polecam każdemu   młoda w tym czasie szalała z kuznką u dziadków, ledwo dojechaliśmy do domu padła ze zmęczenia  

zyrcia ja tam nie liczę że będzie szybciej, ważne że do 20tc :) cieszę sie, że u Was lepiej ze zdrówkiem :) mały brzuch to też ciąża, moja siostra zaczęła 15 tc a jest płaska jak deska

toska jak będziesz czuła już regularnie ruchy (czyli w okoliach świąt) to detektor będzie zbędny, szkoda kasy wtedt, u mnie poszedł w kąt, używałam bardzo awaryjnie

Hope widzisz jest pozywty! Dziecko dało radę i to nie tylko a aż 30% szans!

marie na tym etapie znowu długo możesz nic nie poczuć, nie przejuj się

pink chcuałabym mieć taki brzuch :D

WreszcieMama grunt to pozywtyne myślenie! włąsnie z takich a nie innych powodów ciąża to wcale dla mnie nie jest najpiękniejszy czas, owszem ruchy są cudowne, ale wolę jednak mieć wiecznie noworodka niż chocić w ciąży. Będzie dobrze, koniec z problemami, teraz już szczęśliwie do końca

Marta oh jak zazdroszczę, że już bęziecie na swoim, my ledwo tynki skończyliśmy, gdzie tam koniec... mam nadzieję, że z końcem lata najpóźniej uda nam się wprowadzic
    Monika też się cieszę, że mam to za sobą :) Tynki i ten syf aaaa..!! I największe wydatki eh. Ale bd dobrze wsumie zajęło nam to półtorej roku aż albo tylko :P

p19uflw1f9i7e1h6.png
    f2wl3e5eban504g3.png
  • Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie jest mój dzień ;( oby szybko zasnąć i obudzić się jutro w lepszym humorze :(

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • Mabelle Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mojego młodszego dziecka kolo 19 nagle zaczęła się jelitówka, rzygał już kilka razy.Podaje mu gastrolit i pepsi.
    Mam tylko nadzieję że mnie nie dopadnie ,już się boję :(

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
    25.01.17- 891g Szczęścia <3 <3 <3
    28.10 ---6,95 cm. Mój mały wielki człowiek♡♡♡
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta no szybko Wam poszło, my budujemy na razie 2,5 roku a rok przed nami. W sumie tez nie najogrszy czas, ale wiadomo, mógł byc lepszy :P

julita moja cieniutka, ładna, zaczyna blednać, aż szkoda wycinać :P dobrze, że mój gin będzie mnie ciął, on pięknie szyje

mabelle zdrówka dla synka

Mabelle, julita lubią tę wiadomość

• WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 18:40

zem3o7esxha3u0v7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    Kleopatra mnie blizna po CC nie swędzi.
    a tak w ogóle to jak stan waszych blizn? u mnie 14m-cy po i szczerze mówiąc, jest dosłownie niewidoczna :)

U mnie Yes nie widoczna bo tłuszcz zasłania:-) żeby Gabryśke wyczesac trzeba brzuch odchylic ha ha. Swedziala mnie blizna na poczatku teraz już nie.
    U nas małe też będzie narazie w naszej syp8alni bo syn ma mały pokoik a później zobaczymy jak będą tej samej płci to zrobimy im wspólny duży pokój a my zrobimy sobie nową sypialnie a jak nie to będziemy myśleć.
    Monika dzięki za opinie utwierdzilas mnie w przekonaniu ze nie warto myśleć o kupnie detektora. Jutro zaczynam 15 tc a ruchy coraz wyrazniejsze. Idę spać bo chlopisko po flaszce działa na mnie tak że melisa nie pomaga:-)

• Marta931217 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze że już niedługo na swoim będziemy :) wgl przeprowadzam się do miasta w którym nigdy nie chciałam mieszkać:( ale los chciał inaczej niestety .

p19uflw1f9i7e1h6.png
    f2wl3e5eban504g3.png
‹‹ 538 539 540 541 542 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ