X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiem ale do tego dochodzi fakt ze minely mdlosci w zasadzie nie czuje sie w ogole jak w ciazy i jeszcze ten brzuch. Rano to juz w ogole prawie nic nie widac. A tu jutro 16tc...
    No oby wszystko bylo git, wizyta dopiero 1.12

• Hope_ Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 08:08

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toska i Julita marzę o tym żeby już poczuć ruchy. Czasem mnie cos załaskocze, ale to raczej jelita :)
    Zyrcia nie stresuj się. Każda kobieta przechodzi ciążę inaczej i ma inna budowę ciała. Moja koleżanka jest chuda i drobna ogolnie więc powinno po niej widać ciążę, a tu dopiero brzuch pojawił się w 6 mc.

Ja znowu od poczatku ciąży nie mialam żadnych objawów oprócz bólu skutków i bólu głowy wczoraj przy dotyku i wszysrko jest dobrze.
    Jeśli się martwisz to umów się prywatnie na wizytę, może da ci to trochę spokoju.
    Ale przede wszytkim nie stresować siebie i maluszka proszę.

Hope a czy to, co znajduje się w przepuklinie można się dowiedzieć dopiero po porodzie?

• marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, te które czują już ruchy - ja wczoraj myślałam, że poczułam ale dziś nic nie czuję. To normalne czy mam się niepokoić? Czy Wy wtedy już czujecie tak kilka razy dziennie? Czy raz na czas? Ja tylko raz poczułam:(

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marie_marie22 wrote:
    Dziewczyny, te które czują już ruchy - ja wczoraj myślałam, że poczułam ale dziś nic nie czuję. To normalne czy mam się niepokoić? Czy Wy wtedy już czujecie tak kilka razy dziennie? Czy raz na czas? Ja tylko raz poczułam:(

Ja czuje raz na jakis czas. We tworek czulam czesto a wczoraj i przedwczoraj tylko raz czy dwa takie laskotanie:-) dzis poczulam moze ze trzy razy;-)

marie_marie22 lubi tę wiadomość

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • ριик ѕку Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam się ja w 16 t dziś rozpoczynam:)

Ja czuje bardzo delikatnie i to chyba dopiero od dwóch dni więc dziewczyny chwila i Wy też będziecie:)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty:)

Monika no zobaczymy na razie jest w porządku mam więcej siły i jakoś tak ogarniam się lepiej ale jak będę się źle czułą to odpuszczę:)

Hope wierzę że u Ciebie też wszystko dobrze się skończy:*

Okroiłam zdjęcie Wy też tak urosłyście??

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cb5188975489.jpg

Ja moją wywiozłam do koleżanki na urodziny biorę się za pakowanie jej za małych rzeczy:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2016, 15:42

marie_marie22, Maniuś, Kleopatra, monika_89, sylwucha89 lubią tę wiadomość

dev125pr___.png
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 18:39

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 08:09

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama wrote:
    pink sky calkiem zgrabny ten Twoj brzusio! U mnie chyba wiekszy juz jest hah... Z tych 3 kg ktore stracilam na poczatku udalo mi sie 0,5 kg dopiero odrobic, a wygladam jakbym przytyla z 5 co najmniej! :P

Przegladalam sobie watki z innych miesiecy i wlasnie patrze ze na kwietniowkach jedna dziewczyna w szpitalu lezy bo wody jej sie sacza... No i tylko sie utwierdzam, ze nie ma zadnego bezpiecznego etapu ciazy, to cale czekanie do konca pierwszego trymestru, potem zeby tylko do ruchow, do 22 tygodnia itd. to tylko takie zludne poczucie bezpieczenstwa daje... Mam nadzieje ze u niej dobrze jednak bedzie. Ale nie pisze tego zeby Was zdolowac, tylko raczej zeby doceniac kazdy dzien bo w sumie bedzie i tak co ma byc, nie mamy praktycznie na wiekszosc rzeczy wplywu... Wiec jak jest dobrze to trzeba sie cieszyc i juz.
    Na lutowkach też była i z tego co czytałam nie udało się uratować...

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • ριик ѕку Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cb5188975489.jpg

A teraz??

Hope nie czytaj już tego internetu to nic nie zmieni a Ty będziesz czuła się gorzej wiem że to trudno nie snuć szmutnych scenariuszy ale internet to już w ogóle

MyHappy, sylwia1985 lubią tę wiadomość

dev125pr___.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi. Ja dziś nic nie czuję, oprócz tego, że czuję się źle :( Głowa mnie boli, brzuch tak lekko, oprócz tego czasem znowu mam takie ciągnięcie w drogach rodnych :( Dziś jestem marudą.
    Pink sky, masz zgrabny brzuszek :)

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • fryzjereczka Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    Zyrcia nie może a napewno więc nie martw się na zapas wkrótce poczujesz:-*
    Fryzjereczka daj Ci Boże ta Upragnioną Zosie aczkolwiek grunt to zdrowe plec bez znaczenia prawda?:-)
    Kurcze niedługo już wszystkie będą podsluchiwaly dzidzie aż się zastanawiam czy nie zażądać pod choinkę ale mój mąż mówi że to zbędny gadżet bo i tak nie pomoże w razie czego (pfu pfu) bo bym musiała słuchać cały dzień żeby zdążyć do szpitala a dziecko bez tetna za długo nie może być także powiedział że u nas to zbędne i w sumie przyznalam mu rację więc odpuszczam . Za to w tej ciaxy fundne sobie film 4 d ok 30 tc zeby mi3c płytkę na oamiatke bo więcej ciaz nie planuje .
    Oczywiscie masz racje najwazniejsze zdrowie i dla mnie tez najwazniejsze zeby maluszek byl zdrowy wiec vede sie cieszyla i z synka i z corci.Jesli chodzi o ruchy to tez bardzo chcialabym juz poczuc jak moj dzidzius kopie aczkolwiek czasami zdarza sie sie takie laskotanie ale niewiem czy to dzidzia czy jelita

Kofeina lubi tę wiadomość

w4sqdqk3z0w3n8hp.png
  • Marta931217 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marie mnie też ciągnie w dole to chyba normalne teraz nasze maluchy zaczynają szybciej rosnąć :) to my też rośniemy :D

p19uflw1f9i7e1h6.png
    f2wl3e5eban504g3.png
  • ριик ѕку Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marie mnie też wczoraj wieczorem ciągnęło więc chyba wszystko w porządku

dev125pr___.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też 3 ciąża i nic nie czuje ;) i wcale się nie martwię. Dlaczego na tym etapie coś miałoby być nie tak :) w poprzednich ciazach czułam ok 20 tygodnia.
    My po obiadku, chłopaki poszaleli z 2 godz na tym marnym śniegu i teraz młodszy padł zmęczony bez obiadu ;p

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Forbidden Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) ja dzisiaj od rana zasuwam bo mam gości niedługo i troszkę mnie przez to brzuch pobolewa. Do tego dzisiaj by wypadał okres gdyby nie ciąża, więc myślę że to też może mieć coś wspólnego bo bóle podobne do miesiączkowych.
    Powiedzcie mi, czy też czasem czujecie takie jakby napięcie brzucha? Jakbym spięła mięśnie, chociaż nie jest to bolesne to takie dziwne i nie wiem co o tym myśleć. Pojawia się jak np. za długo siedzę w jednej pozycji

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • ριик ѕку Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forbidden wrote:
    Cześć dziewczyny :) ja dzisiaj od rana zasuwam bo mam gości niedługo i troszkę mnie przez to brzuch pobolewa. Do tego dzisiaj by wypadał okres gdyby nie ciąża, więc myślę że to też może mieć coś wspólnego bo bóle podobne do miesiączkowych.
    Powiedzcie mi, czy też czasem czujecie takie jakby napięcie brzucha? Jakbym spięła mięśnie, chociaż nie jest to bolesne to takie dziwne i nie wiem co o tym myśleć. Pojawia się jak np. za długo siedzę w jednej pozycji
    Ja chyba tak mam?? w dole brzucha jakby twardnial??

dev125pr___.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope jak poczytałam chwilę zaraz potem co nam napisałaś to znalazłam dużo historii z szczęśliwym zakończeniem. Trzeba walczyć. Mój młodszy był tak mocno opóźniony ruchowo przez napięcie i asymetrie, do tego miał krzywą glowtw, tzw plagiocefalie. Jeździliśmy do Berlina do kliniki, dużo czasu w szpitalach na rehabilitacji i odkąd skończył 2 latka nikt by nie powiedział że cokolwiek mu było. A jeszcze mąż był za granicą, sama go ridzilam, sama wychowywalam dwójkę, palilam w piecu itp po cesarce. Kiedy okazało się że mały wymaga tak dużo opieki to mąż wrócił, ja z młodym do szpitala a on ze starszym. Trzeba wierzyć ze będzie dobrze. Nigdy nie znamy dnia i godziny kiedy komuś z naszej rodziny może się coś stać Ale jedno jest pewne, zalamywanie się i zadreczanie nic nam nie da.

Rudzik, toska_88, Breezee lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Forbidden Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pink sky dokładnie tak, a jak czytam o tym w necie to załamka, bo zwiastuje same najgorsze rzeczy. Także przestałam już czytać, bo tylko bym się nastraszyła niepotrzebnie

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • ριик ѕку Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forbidden wrote:
    Pink sky dokładnie tak, a jak czytam o tym w necie to załamka, bo zwiastuje same najgorsze rzeczy. Także przestałam już czytać, bo tylko bym się nastraszyła niepotrzebnie

Weź;/ Mi się tak zaczęło dziać pod koniec pierwszej ciąży i fakt zero przytulanek ale potem też tak miałam przez te 7 lat szczególnie jak siedzienie za stołem i jedzenie albo tak samo z siebie i brzuch mi się duży robiłi twardy (bez ciązy)teraz czasami się tak zrobi jak długo siędzę albo długo się nie wysikam albo już nie wiem sama moja teoria była taka że jelita mi się poskręcały przy tamtej ciąży ale może musze dopytać na wizycie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2016, 16:52

dev125pr___.png
‹‹ 537 538 539 540 541 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ