X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam :) fajnie ze taki długi weekend mamy:)

Wczoraj wieczorem i dzisiaj rano słuchałam serduszka ksiezniczki i powiedzcie mi moze wiecie. Trzymalam detektor w bezruchu i w pewnym momencie bylo ciszej słychać serducho tak jakby sie odsunela i bylo slychac takie stukanie trzaskanie. Czy to mozliwe ze sprzedawała mi kopniaki?:) bo nie umiem tego inaczej wyjaśnic bo tak jak.mowie nie ruszalam detektorem i nawet wstrzymałam oddech na chwilę :)

Wczoraj wg om zaczelam 13 tydzien a wg usg jutro Zaczynam 14ty czyli drugi trymestr !:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2016, 09:45

WreszcieMama lubi tę wiadomość

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia N. trzaskanie, pluskanie, jakby odgłos wibracji czy wirowania to szalone harce małej ;)

Klaudia N., Klaudia0727 lubią tę wiadomość

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 12:50

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • fryzjereczka Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    Taaaa a dzieci oddam do domu dziecka bo jak narazie rzadko kiedy kawę ma gorąco wypije a do gazet się nie nadaje z moją nadwagą:-)
    Fryzjereczka stawiam na syna aczkolwiek to strzał bo p9 samym zdjęciu i Nicku niewiele wiem o danej osobie więc możesz marzyć o dziewczynce.
    czyli szansa na dziewczynke jest???czy raczej tylko marzyc moge..dziekuje kochana

Kofeina lubi tę wiadomość

w4sqdqk3z0w3n8hp.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, dajcie trochę tego śniegu!!! Tutaj tylko deszcz i plucha, bleeeh.

Zrobiłam dzisiaj świństwo i wzięłam zwolnienie na tydzień, nie będąc obłożnie chorą, po prostu chcę spędzić weekend z Ukochanym, a nie zrywać go o 6, żeby mnie do pracy wiózł. Tym bardziej, że przed nim tydzień nocek, więc nie pośpi.

Eeech, we wtorek wizytaaaa, nie mogę się doczekać! Obiecałam sobie, że jak będzie wszystko ok, to kupię jakieś drobiazgi, na zachętę :D

Miłego dnia!!! :)

Aaaaaa!!! Witam w 11 tygodniu!!! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2016, 11:01

marie_marie22, toska_88, Kleopatra, WreszcieMama, Maniuś, MyHappy lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dzień dobry Dziewczynki :) Witam się w 15 tygodniu ciąży. Jupije!! :D
    Wcoraj w nocy trochę mnie pobolewał brzuch. Tak nad pępkiem jakby ktoś lekko ciął i czułam tez takie ciągnięcie z dróg rodnych. Aż co chwilę sprawdzałam, czy żadna wydzielina nie leci, ale nic nie było.
    mon!ta^ wrote:
    Dzień dobry a ja dzisiaj się wybieram w ten śnieżny dzień do mojej prababci na urodzinki :) miłego dnia
    Moja babcia ma dzisiaj też urodziny :D ale dzieli nas wieeeele kilometrów, więc niestety zobaczę ją dopiero na święta Bożego Narodzenia.

dewa, i bardzo dobrze! dbaj o siebie i swojego dzidziusia :)

Alis, myślę, że każde plamienie w ciąży trzeba zgłosić do lekarza.

monika_89, Maniuś, MyHappy lubią tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita ja nie piekę, ale mój mąż mówi że na oko :P aż się zarumieni lekko ale zeby nie wysuszyć ;) Zażądałam szczegółówej odpowiedzi to powiedział, że 20/25 min w 180 :)

julita lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fryzjereczka wrote:
    czyli szansa na dziewczynke jest???czy raczej tylko marzyc moge..dziekuje kochana
    Ja to widzę tak jeśli masz już syna to teraz stawialabym na córkę ale jeśli to pierwsze to stawiam na syna:-)

• Alis* Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny jestem juz w domu szykuje sie i zmykam do lekarza. Oby wszystko było dobrze!.

WreszcieMama lubi tę wiadomość

c55f3e3ka5j4kmdt.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis* wrote:
    Dziękuję dziewczyny jestem juz w domu szykuje sie i zmykam do lekarza. Oby wszystko było dobrze!.
    ;8
    dalej masz plamienia? Powodzenia u dr, oby wszystko było w porządku :*

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Mabelle Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zamierzam kupić detektor tętna, ale nie wiem jaki.Ktoras coś poradzi. Dzięki ;)

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
    25.01.17- 891g Szczęścia <3 <3 <3
    28.10 ---6,95 cm. Mój mały wielki człowiek♡♡♡
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mabelle wrote:
    Dziewczyny zamierzam kupić detektor tętna, ale nie wiem jaki.Ktoras coś poradzi. Dzięki ;)

angel sounds jumper . super jest https://angelsounds.pl/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2016, 12:01

Mabelle lubi tę wiadomość

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.chicoo.pl/index.php?id_cms=14&controller=cms ja mam ten :)

• Arwi Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mabelle wrote:

Ja mam Baby Sound B i jest super :) Ma dwa wejścia na słuchawki i wyświetlacz, na którym pokazuje się tętno. Kupiłam używany, do tego żel za 5zł z apteki i super na nim słychać :)
    41BFRwFOpQL._SX300_.jpg

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • fryzjereczka Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    Ja to widzę tak jeśli masz już syna to teraz stawialabym na córkę ale jeśli to pierwsze to stawiam na syna:-)
    tak kochana mam 14letniego synka wiec moze i ta corka Zosienka bedzie

Kofeina lubi tę wiadomość

w4sqdqk3z0w3n8hp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dzoewczyny, u nas nadal intensywny czas, plus taki ze zazegnalismy choroby.
    Nie nadrobie Was ale gratuluje pozytywnych wizyt serduszem chlopcow dziewczynek :) ;*

Ja mam od wczoraj jakies schizy. Myslalam ze w drugiej ciazy szybciej czuje sie ruchy... a ja nic, w dodatku brzuch to ledwie cos widac... czy mozliwe ze przy tylozgieciu macicy ruchy czuje sie pozniej??

• Aleksandra Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Czesc dzoewczyny, u nas nadal intensywny czas, plus taki ze zazegnalismy choroby.
    Nie nadrobie Was ale gratuluje pozytywnych wizyt serduszem chlopcow dziewczynek :) ;*

Ja mam od wczoraj jakies schizy. Myslalam ze w drugiej ciazy szybciej czuje sie ruchy... a ja nic, w dodatku brzuch to ledwie cos widac... czy mozliwe ze przy tylozgieciu macicy ruchy czuje sie pozniej??

Nie panikuj :) u mnie 3 ciąża dziś 15t6d i nadal ruchów nie czuję, a łożysko na tylnej ścianie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2016, 13:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia nie może a napewno więc nie martw się na zapas wkrótce poczujesz:-*
    Fryzjereczka daj Ci Boże ta Upragnioną Zosie aczkolwiek grunt to zdrowe plec bez znaczenia prawda?:-)
    Kurcze niedługo już wszystkie będą podsluchiwaly dzidzie aż się zastanawiam czy nie zażądać pod choinkę ale mój mąż mówi że to zbędny gadżet bo i tak nie pomoże w razie czego (pfu pfu) bo bym musiała słuchać cały dzień żeby zdążyć do szpitala a dziecko bez tetna za długo nie może być także powiedział że u nas to zbędne i w sumie przyznalam mu rację więc odpuszczam . Za to w tej ciaxy fundne sobie film 4 d ok 30 tc zeby mi3c płytkę na oamiatke bo więcej ciaz nie planuje .

• Mabelle Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:

Zyrcia ja też schizuje ,bo to trzecia ciąża i nie czuję ruchów.Dlatego mam zamiar kupic detektor tętna,moze mnie uspokoi jak będę słyszała maluszka ;)

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
    25.01.17- 891g Szczęścia <3 <3 <3
    28.10 ---6,95 cm. Mój mały wielki człowiek♡♡♡
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    ja to nawet nie spodziewam się ruchów przed 16tc :)
    zupełnie inaczej też odczuwałam te pierwsze ruchy w poprzedniej ciąży niż niektóre z was, nie czułam żadnego łaskotania czy smyrania, żadnej pływającej rybki czy czegoś tam przelewającego się. u mnie to było takie po prostu wyraźne "puk puk" od środka brzucha ale wiadomo każda z nas ma inne odczucia :)
    Ja tez jeśli chodzi o ruchy to zdecydowane pukniecia od środka. Inaczej podwjrzewalabym że to jelita:-) przy tym co ja czuję nie da się ukryć że w środku brzucha jest ktoś obcy kto zdecydowanie daje znać o sobie :-) aczkolwiek chciałabym to poczuć już przez brzuch s nie tylko od środka bo to najpiękniejsze uczucie jak kopie ci w rękę, brzuch faluje przy obrotach a raz to nawet mogłam jego stopkę obrysowac tak mocno wybił ja przez brzuchol ale to był już 3 trymestr:-)

Moniqaaa, Mosia lubią tę wiadomość

‹‹ 536 537 538 539 540 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ