MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
marie_marie22 wrote:Anstice, który tc? Ja tak miałam przedwczoraj. Cały, calutki dzień bolała mnie głowa. Spanie trochę pomogło. Na drugi dzień było już dobrze.
Dziś po usg. Dzidziuś zdrowy. 13 tc 4 dzień 71 mm. Lekarz badał 40 min przez powłoki brzuszne i dopochwowo. Jak badał dopochwowo to kładl rękę na brzuchu uciskal i tak jakby go 'układal'pokazał serduszko, aorte, brzuszek, główka, nawet stópka;-) Ale powiedział ze płci nie będzie jeszcze oceniał. Nie będzie domniemywać. Tetno 149/ min. Wszystko jest dobrze
Kolejne usg połówkowe
Hope_, WreszcieMama, monika_89, Spirit, marie_marie22, blubka, Kleopatra, julita, mon!ta^, Uska, MEGI81, Maniuś, Kofeina, Mabelle, Arwi, Madu1611, rybka33, Demsik, sylwucha89, toska_88, Breezee, MyHappy, Camilia lubią tę wiadomość
-
A u mnie z mdlosciami jest tak: jak wstaje rano jest ok po sniadaniu tez, zawsze jem kolo 8. Ale kolo 11-12 zaczyna mdlic jak cis zjem jest dobrze. Dzis np sie dobrze czulam nie mdlilo ale z tym jest roznie w kazdym dniu. Juz 13 tydz czekam kiedy calkiem to minie;-)
MEGI81 lubi tę wiadomość
-
Kleopatra wrote:Hej dziewczyny.
Miałam kolejny masakryczny dzień. Nie wiem w co ręce włożyć
Byłam dzisiaj u lekarza na szybko na NFZ i maluszek ma 8 cm. Płci nie widać bo źle ułożone.
Głowa mi pęka
Też dawno nie widziałam Kofeiny.
Hope super maluch i jak się ładnie pokazał.
A tak poza tym to czytałyscie coś o teori Ramziego czy jakoś tak . Ze we wczesnej ciąży od położenia łożyska można stwierdzić plec. To tak około 6 tyg ciąży do max chyba 8 . Tu jest zdjęcie. Ostatnio koleżanka mi to podeslala.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ee94bfaee179.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 22:26
-
Kofeina może i to prawda,tylko że ja nie umiała bym wyodrębnić gdzie na tym zdjęciu jest łożysko hehhheee
A tak w ogóle, to łożysko się chyba później pojawia ??Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 22:37
Kofeina lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny! Dołączam do wątku Majówek 2017 (choc termin mam na 3ciego wiec kto wie czy Tomaszek nie pojawi sie nam w kwietniu :p ale liczę na maj... zawsze chciałam majowe dziecko!:p).
Krótkie przedstawienie: jestem w pierwszej ciąży; Maluszek wypracowywany przez 14msc płaczy i oczekiwania "kiedy wreszcie sie uda?!"; niestety już na zwolnieniu, bo tydz temu zgłosiłam sie do lekarza z upierdliwie twardniejacym podbrzusze, a w czasie badania okazało sie, ze mam na ten moment łożysko przodujące, wiec zostałam uziemiona na zwolnieniu i mam lezec do końca msc, a wtedy zobaczymy czy łożysko już sie podniosło i mogę normalnie funckcjoniwac; w brzuszku jest Tomaszek na 95% zdaniem swój lekarzy (12 i 14tc), także już chyba pewna sprawawitam Was wszystkie serdecznie!
monika_89, Kleopatra, WreszcieMama, rybka33, marie_marie22, Mabelle, Madu1611, Demsik, Anstice, Maniuś, Uska, sylwucha89, MEGI81, toska_88, Breezee, jonka91, kamyla112, MyHappy, Camilia lubią tę wiadomość
13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień
26.08.2016 - Mamy to!Do zobaczenia w maju!
-
Monika jak miło:) Oj mega mało czasu nadal się nie przeprowadziliśmy wykańczamy może za tydzień, nie wiem czy opowiadałam ale zanim powiedziałam o ciąży to dostałam podwyżkę i więcej obowiązków buah tzm wezwałam mnie dyrektorka na rozmowę i że ma dla mnie dwie wiadomości dobrą i złą to ja że najpierw złą to że chciałą by mi obowiązków dołożyć a dobra że podwyżka to ja jej powiedziałąm że mam tylko dla niej złą i w ciąży jestem ale się ucieszyła jednak:P
No i tym sposobem nie mam na Was czasu;/
Uszczęśliwiona gratulację piękne zdjęcie takie wyraźne
Dziewczyny wy też rośniecie w takim zastraszającym tempie jak ja??
Karissa witaj:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 22:54
Uszczesliwiona lubi tę wiadomość
-
Witaj Karrisa.
Kofeina dobrze że ok. Nie słyszałam o tej teorii i nie mam żadnego zdjęcia łożyska. Moglibyśmy pozgadywac
Pink witaj po przerwie. Ja też mam teraz więcej pracy Ale mam dostać wyższe pieniądze. Ppgadalam z szefową ze nie opłaca mi się pracować za te pieniądze bo macierzyński 100% więc albo dadzą mi więcej albo będą płacili osobie na zastępstwoPlanuje pracować do kwietnia
Tak mnie dziś głowa bolała że szokidę spać. Pa
-
Witaj Karissa.
Pink sky witaj w klubie,ja tez rosnę w takim tempie że aż strach co będzie za kilka miesięcy.Dopiero koniec trzeciego miesiąca a na wadze prawie +4 kg.
Byłam dziś na usg genetycznym ale za wiele się nie dowiedziałam.Aż 3 razy mnie badał i stukał po brzuchu bo maluch nie chciał się odpowiednio ułożyć.W następnym tygodniu będę miała wyniki z pappy.Na wizycie u lekarza może dowiem się co wyszło w badaniu.Ogólnie jest okej,maluszek ma już 7,1 cm długości.Prawdopodobnie będzie dziewczynka.Mam nadzieję że wyniki będą dobre bo trochę się boję-trzeba czekać.Mabelle, Demsik, Maniuś, monika_89, sylwucha89, MEGI81, Kleopatra, Breezee lubią tę wiadomość
-
rybka33 wrote:Witaj Karissa.
Pink sky witaj w klubie,ja tez rosnę w takim tempie że aż strach co będzie za kilka miesięcy.Dopiero koniec trzeciego miesiąca a na wadze prawie +4 kg.
Byłam dziś na usg genetycznym ale za wiele się nie dowiedziałam.Aż 3 razy mnie badał i stukał po brzuchu bo maluch nie chciał się odpowiednio ułożyć.W następnym tygodniu będę miała wyniki z pappy.Na wizycie u lekarza może dowiem się co wyszło w badaniu.Ogólnie jest okej,maluszek ma już 7,1 cm długości.Prawdopodobnie będzie dziewczynka.Mam nadzieję że wyniki będą dobre bo trochę się boję-trzeba czekać.
No ja na wadzę nie wiem bo wczoraj odwołaną miałam wizytę a stwierdziłam że waga u ginki będzie miarodajna najbardziej w domu się nie waże to miedzy jedną wizytą a drugą miałąm 200 g teraz nie wiem na pewno ze 2 kg ale w brzuch rosnę
Nie będę Wam tu golizną swiecić bo zdjęcia robię w gaciach i staniku i na prawdę jest spory buhahah
Na pewno bedzie dobrze trzymam kciuki&&Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 23:36