Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 18:38

Arwi, Mabelle, julita, MEGI81, Maniuś, Demsik lubią tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Anstice Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marie_marie22 wrote:
    Anstice, który tc? Ja tak miałam przedwczoraj. Cały, calutki dzień bolała mnie głowa. Spanie trochę pomogło. Na drugi dzień było już dobrze.

Dziś po usg. Dzidziuś zdrowy. 13 tc 4 dzień 71 mm. Lekarz badał 40 min przez powłoki brzuszne i dopochwowo. Jak badał dopochwowo to kładl rękę na brzuchu uciskal i tak jakby go 'układal' :-) pokazał serduszko, aorte, brzuszek, główka, nawet stópka;-) Ale powiedział ze płci nie będzie jeszcze oceniał. Nie będzie domniemywać. Tetno 149/ min. Wszystko jest dobrze :-) Kolejne usg połówkowe ;-)

Hope_, WreszcieMama, monika_89, Spirit, marie_marie22, blubka, Kleopatra, julita, mon!ta^, Uska, MEGI81, Maniuś, Kofeina, Mabelle, Arwi, Madu1611, rybka33, Demsik, sylwucha89, nick nieaktualny, Breezee, MyHappy, Camilia lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie Córeczko! Moje 2700 g szczęścia <3
    Kolejna wizyta 04.05.2017
    201705157147.png
  • Marta931217 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa.. Przekręcilam się szybko na bok i poczułam takie laskotanie z lewej strony ale dziwne uczucie ;D

Anstice, WreszcieMama, MEGI81, sylwia1985, Maniuś, marie_marie22, Demsik, sylwucha89, MyHappy lubią tę wiadomość

p19uflw1f9i7e1h6.png
    f2wl3e5eban504g3.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie z mdlosciami jest tak: jak wstaje rano jest ok po sniadaniu tez, zawsze jem kolo 8. Ale kolo 11-12 zaczyna mdlic jak cis zjem jest dobrze. Dzis np sie dobrze czulam nie mdlilo ale z tym jest roznie w kazdym dniu. Juz 13 tydz czekam kiedy calkiem to minie;-)

MEGI81 lubi tę wiadomość

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Mabelle, Arwi, Demsik lubią tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się czuję już ociężała i jak wieloryb a co będzie pod koniec - masakra jakas - rano owszem brzuszek maly ale wieczorem po calym dniu zarcia wyglada jak w 6 mcu- Wy tez tak jecie?

WreszcieMama, rybka33, blubka, MyHappy lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kofeina Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Hej dziewczyny.
    Miałam kolejny masakryczny dzień. Nie wiem w co ręce włożyć :(
    Byłam dzisiaj u lekarza na szybko na NFZ i maluszek ma 8 cm. Płci nie widać bo źle ułożone.
    Głowa mi pęka :(
    Też dawno nie widziałam Kofeiny.
    Hope super maluch i jak się ładnie pokazał.
    Kochana jestem.i żyje. Zależy czas między zajęciami was podczytuje. Ja też już czuję ruchy maluszka . Takie delikatne ale są. Mdłości brak, zmęczenia brak . Czasami brzuch poboli ale rośnie więc nie ma się co dziwić po odpoczynku przechodzi . Czekam.tetaz tylko do wizyty w następny piątek. Już się doczekać nie mogę. Mało czasu na pisanie choć cały czas jestem z wami .
    A tak poza tym to czytałyscie coś o teori Ramziego czy jakoś tak . Ze we wczesnej ciąży od położenia łożyska można stwierdzić plec. To tak około 6 tyg ciąży do max chyba 8 . Tu jest zdjęcie. Ostatnio koleżanka mi to podeslala.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ee94bfaee179.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 22:26

8p3odqk3vkpa5ho3.png
    iv09krhm842d4967.png
    uiklje9g90mcnvau.png
  • Mabelle Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeina może i to prawda,tylko że ja nie umiała bym wyodrębnić gdzie na tym zdjęciu jest łożysko hehhheee

A tak w ogóle, to łożysko się chyba później pojawia ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 22:37

Kofeina lubi tę wiadomość

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
    25.01.17- 891g Szczęścia <3 <3 <3
    28.10 ---6,95 cm. Mój mały wielki człowiek♡♡♡
  • Kofeina Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem to łożysko jest już od początku ale nie jest jeszcze aktywne. Tak jak to się dzieje w 2 trymestrze . A czytałam że łożysko jest na zdjęciach zajsniejsza częścią
    Tak jak jest to oznaczone na zdjęciu.

Mabelle lubi tę wiadomość

8p3odqk3vkpa5ho3.png
    iv09krhm842d4967.png
    uiklje9g90mcnvau.png
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc dziewczyny :)
    Wybierałam dzisiaj nowe oprawki i jutro muszę się zdecydować, które ostatecznie biorę :D A to trudna decyzja :D

Kolorowych snów!

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Karissa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Dołączam do wątku Majówek 2017 (choc termin mam na 3ciego wiec kto wie czy Tomaszek nie pojawi sie nam w kwietniu :p ale liczę na maj... zawsze chciałam majowe dziecko!:p).
    Krótkie przedstawienie: jestem w pierwszej ciąży; Maluszek wypracowywany przez 14msc płaczy i oczekiwania "kiedy wreszcie sie uda?!"; niestety już na zwolnieniu, bo tydz temu zgłosiłam sie do lekarza z upierdliwie twardniejacym podbrzusze, a w czasie badania okazało sie, ze mam na ten moment łożysko przodujące, wiec zostałam uziemiona na zwolnieniu i mam lezec do końca msc, a wtedy zobaczymy czy łożysko już sie podniosło i mogę normalnie funckcjoniwac; w brzuszku jest Tomaszek na 95% zdaniem swój lekarzy (12 i 14tc), także już chyba pewna sprawa ;) witam Was wszystkie serdecznie!:)

monika_89, Kleopatra, WreszcieMama, rybka33, marie_marie22, Mabelle, Madu1611, Demsik, Anstice, Maniuś, Uska, sylwucha89, MEGI81, nick nieaktualny, Breezee, jonka91, nick nieaktualny, MyHappy, Camilia lubią tę wiadomość

13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień <3
    26.08.2016 - Mamy to! :) Do zobaczenia w maju! <3
    nzjd9n73gdw2fstu.png
  • ριик ѕку Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika jak miło:) Oj mega mało czasu nadal się nie przeprowadziliśmy wykańczamy może za tydzień, nie wiem czy opowiadałam ale zanim powiedziałam o ciąży to dostałam podwyżkę i więcej obowiązków buah tzm wezwałam mnie dyrektorka na rozmowę i że ma dla mnie dwie wiadomości dobrą i złą to ja że najpierw złą to że chciałą by mi obowiązków dołożyć a dobra że podwyżka to ja jej powiedziałąm że mam tylko dla niej złą i w ciąży jestem ale się ucieszyła jednak:P
    No i tym sposobem nie mam na Was czasu;/

Uszczęśliwiona gratulację piękne zdjęcie takie wyraźne

Dziewczyny wy też rośniecie w takim zastraszającym tempie jak ja??

Karissa witaj:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 22:54

Uszczesliwiona lubi tę wiadomość

dev125pr___.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeina super, że się odezwałaś :) czytaąłm o tej teorii ale ja tam nic nie wywnioskuję z mojego zdjęcia

marta super :)

Karisa witaj :)

pink kiedy planujesz przejśc na l4?

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrej nocy - witamy nową koleżankę

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ριик ѕку Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika umówiłam się że jak dam radę to od lutego jako pierwsi mamy ferie a po feriach D ma drugie zmiany w szkole anie chce żeby siedziała na świetlicy od 7 do 16

dev125pr___.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Karrisa.
    Kofeina dobrze że ok. Nie słyszałam o tej teorii i nie mam żadnego zdjęcia łożyska. Moglibyśmy pozgadywac ;)
    Pink witaj po przerwie. Ja też mam teraz więcej pracy Ale mam dostać wyższe pieniądze. Ppgadalam z szefową ze nie opłaca mi się pracować za te pieniądze bo macierzyński 100% więc albo dadzą mi więcej albo będą płacili osobie na zastępstwo ;) Planuje pracować do kwietnia :)
    Tak mnie dziś głowa bolała że szok :( idę spać. Pa

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • rybka33 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Karissa.
    Pink sky witaj w klubie,ja tez rosnę w takim tempie że aż strach co będzie za kilka miesięcy.Dopiero koniec trzeciego miesiąca a na wadze prawie +4 kg.
    Byłam dziś na usg genetycznym ale za wiele się nie dowiedziałam.Aż 3 razy mnie badał i stukał po brzuchu bo maluch nie chciał się odpowiednio ułożyć.W następnym tygodniu będę miała wyniki z pappy.Na wizycie u lekarza może dowiem się co wyszło w badaniu.Ogólnie jest okej,maluszek ma już 7,1 cm długości.Prawdopodobnie będzie dziewczynka.Mam nadzieję że wyniki będą dobre bo trochę się boję-trzeba czekać.

Mabelle, Demsik, Maniuś, monika_89, sylwucha89, MEGI81, Kleopatra, Breezee lubią tę wiadomość

:(
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Karissa, fajne imię masz dla dzidzi :) ładne.

Kofeina, fajnie, że przybyłaś dziś do nas:D ojjj dawno Cię nie było

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • ριик ѕку Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka33 wrote:
    Witaj Karissa.
    Pink sky witaj w klubie,ja tez rosnę w takim tempie że aż strach co będzie za kilka miesięcy.Dopiero koniec trzeciego miesiąca a na wadze prawie +4 kg.
    Byłam dziś na usg genetycznym ale za wiele się nie dowiedziałam.Aż 3 razy mnie badał i stukał po brzuchu bo maluch nie chciał się odpowiednio ułożyć.W następnym tygodniu będę miała wyniki z pappy.Na wizycie u lekarza może dowiem się co wyszło w badaniu.Ogólnie jest okej,maluszek ma już 7,1 cm długości.Prawdopodobnie będzie dziewczynka.Mam nadzieję że wyniki będą dobre bo trochę się boję-trzeba czekać.

No ja na wadzę nie wiem bo wczoraj odwołaną miałam wizytę a stwierdziłam że waga u ginki będzie miarodajna najbardziej w domu się nie waże to miedzy jedną wizytą a drugą miałąm 200 g teraz nie wiem na pewno ze 2 kg ale w brzuch rosnę :D
    Nie będę Wam tu golizną swiecić bo zdjęcia robię w gaciach i staniku i na prawdę jest spory buhahah

Na pewno bedzie dobrze trzymam kciuki&&

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 23:36

dev125pr___.png
‹‹ 534 535 536 537 538 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam

Kwas DHA to jedna z substancji niezbędnych do prawidłowego rozwoju płodu. Jego suplementacja jest zalecana przez ekspertów, a w aptekach znajdziemy wiele preparatów zawierających ten składnik. Najczęściej jest pozyskiwany z ryb morskich, jednak coraz więcej przyszłych mam sięga po DHA z alg. Jakie są jego właściwości i czym różni się od rybiego? Dowiedz się więcej na temat suplementacji DHA w ciąży – kiedy zacząć i jakie dawki stosować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ