MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hope twoje dzieciątko ma cudowny uśmiech
Karrrisa rozgość się
Tośka coś w sobie masz kobieto, mogłabym czytać to co piszesz godzinami. Możesz zostać piszącą opowiadania erotyczne wrożką
Ja kupiłam wczoraj detektor tętna, ma przyjść jutro. Mam nadzieję, ze jeszcze przed pracą. Nagram sobie bicie serca mojego skarba i będę je miała już na zawsze heeej
Do domu mam jeszcze pół godzinki, ale też się już z wami żegnam vo i rak ostatnio wszystkie szybko padacie
Dobranoc! -
Dzięki za powitanie!
Imię wybrane lata temu, po zmarłym na serduszko braciszku... ja byłam "na pocieszenie" po nim i chciałam uczcić jego pamięć, bo bez niego by mnie nie było... Mąż nie miał prawa głosu, ale na szczęście nie miał żadnego Ale
A wiec widzę, ze nie tylko ja sie tak rozrastam już teraz! Bałam sie, ze bede grubaaaa, skoro juz na początku mi tak brzuch wydęło, ale w sumie wiele sie nie zmienia. Zaczęłam 16tydz, a na wadze jest moze 1,5kg więcej niż na początku ciąży (gdzie na początku przytyłam, bo po prostu przestałam sie tak pilnować), wiec to serio musi być wzdęcie, tak jak mówią lekarze :p
No ale to dopiero tydzień leżenia minął. Zobaczymy co będzie jak minie miesiąc :pMoniqaaa, marie_marie22 lubią tę wiadomość
13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień
26.08.2016 - Mamy to!Do zobaczenia w maju!
-
Nie No, jasne! Po prostu koleżanka, która jest już w 7msc do niedawna nie miała nawet lekko wystającego brzuszka wiec patrzyła na swój z przerażeniem... zwłaszcza, ze moja mama w pierwszej ciąży chyba z 27kg przytyła i nie chciałabym iść w jej słaby :p
Aczkolwiek teraz już drugi trymestr i mam zamiar sie chwalić brzuszkiem wiec czekam aż sie podniesie i zacznie sie robić bardziej ciążowykobiecie nie dogodzisz:p
Tez nie mogę spac. Maz poszedł na imprezę naszej ekipy z byłej pracy i jakoś nie mam nawet ochoty iść so łóżka bez niego13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień
26.08.2016 - Mamy to!Do zobaczenia w maju!
-
A no i przede wszystkim najważniejsze
17 tydzień zaczynamy
Tak że za niedługo połówka, później studniówka no i kwiecień /maj porodówkasię mi jeszcze zrymowało
Nie mogę się doczekać już wizyty na której się dowiem kto w brzuszku mieszkamonika_89, blubka, Kleopatra, MEGI81, toska_88, Breezee, marie_marie22, Moniqaaa, MyHappy lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry, uwielbam jak mąż ma wolne. Dziś jedziemy na obiad do teściów, potem zostawiamy u nich Paulę a my mamy zaklepaną godzinę w escape roomie
pink długo chcesz pracować, ale w sumie jeśli zdrowie pozwoli to dlaczego nie
rybka spora dzidziachcesz córeczkę na liście?
Karissa jakie imię wybrałaś?
Maniuś już glukozę? w ogóle to jakieś labo przy święcie jest otwarte?
dziewczyny waga spadnie, brzuch zniknie, ważne żeby dzidzia była zdrowaja mam sporo kg na plusie (sprzed ciaży) i potem wezme się za siebie a teraz cieszę sie ciążą. Brzuch brzuchowi nie równy, ja mam, moja siostra jest płaska jak deska. Ja przytyłam 10kg ostatnio i było widać, koleżanka prawie 30kg a wyglądała lepiej niż ja, nie ma reguły
-
A ja witam się e II trymestrze taadaam!
Manius ja też nie wiem jak wypije glukoze bo w tej ciaży odstawiłam całkiem cukier, nawet herbaty nie słodzę, nie jem pączków, ciastek,aż Dziwne bo raczej jestem z tych co jak nie zjedza czegoś słodkiego to się trzęsą :pManiuś, toska_88, MyHappy, sylwia1985 lubią tę wiadomość
-
Monika glukozę robię wcześniej że względu na cukrzycę w pierwszej ciąży... Jeśli teraz nie wyjdzie to będę pic jeszcze raz w normalnym terminie, a jeśli już wyjdzie to wkraczamy z dieta itd
Z racji tego że mieszkam w Austrii to dziś dzień jak codzień, święta nie ma...
Blubka ja w pierwszej ciąży pochlanialam słodkie... W tej mnie wcale nie ciągnie, a cukru nie używam wcale np do kawy czy herbaty...
Ale widzę też różnicę w wadze... W pierwszej ciąży miałam już +4 A teraz jeszcze - 2(tylko taki pieprzony szczególik że teraz zaczynałam ciążę z +10 w porównaniu do pierwszej)
Ale tak jak Monika, o wagę będę się martwić po porodzie... Jeszcze będę laska!!! Obiecujęblubka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jestem dobita. Chciałam pojechać do jakiegoś aquaparku albo na basrn. Okazali się że moje jakże normalnir spore piersi urosły do takich rozmiarów że nawet w babciny kostium się nie mieszczę porażka..... Więc nici z basenu... I znowu siedzenie w domu i zamulanie bo pogoda nie zachęca
-
Czesc dziewczyny. Bardzo bym prosiła o poradę wstałam dzisiaj rano i na majtkach zauważyłam jasno brązowe plamienie. Teraz jestem w pracy i nadal jest. Nie jest tego dużo ale jest. Jestem w końcówce 5 tygodnia. Bardzo proszę o pomoc. Bo nie wiem czy lepiej wyjść z pracy szybciej i isc do lekarza.
-
Alis idź do domu albo do lekarza. Bierzesz coś na podtrzymanie?
U nas śnieg pada, i to tak sporo. Mąż poszedł węgiel ładować bo przywieźli. Ja jeszcze nic nie przytylam co u mnie dziwne bo w poprzednich ciazach przytylam po 20 kg. Ale może jeszcze nadrobie
Młody wstał o 7 i przymulona jestem. Głowa mnie dalej pobolewa. -
Alis* wrote:Czesc dziewczyny. Bardzo bym prosiła o poradę wstałam dzisiaj rano i na majtkach zauważyłam jasno brązowe plamienie. Teraz jestem w pracy i nadal jest. Nie jest tego dużo ale jest. Jestem w końcówce 5 tygodnia. Bardzo proszę o pomoc. Bo nie wiem czy lepiej wyjść z pracy szybciej i isc do lekarza.
-
Dziewczyny witam się w 15 tc
Zaraz wstaję, szybkie mycie i zasuwam po ciasto. Później muszę ładnie spakować prezent imieninowy dla Męża i zabieram się za szykowanie imprezy. Niestety większość spadła na mnie, bo Mąż o 6 rano wrócił z nocki i dam mu trochę pospać. Zwłaszcza, że ostatnio od jakiś 10 tygodni, to ja leżę i pachnę, a on zasuwa jak mały samochodzikmoże uda mi się w ciągu dnia do Was zajrzeć, a jak nie to jutro będę miała dużo do nadrobienia
Hope śliczne Maleństwomusi być zdrowe
Witaj Karissa
Życzę Wam wszystkim miłego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2016, 09:27
Maniuś, Mabelle, MyHappy lubią tę wiadomość
-
blubka wrote:Idz do lekarza, przepisze ci luteine albo duphaston, nie czekaj az plamienie bardziej sie rozkreci, kazde plamienie w ciazy trzeba skonsultowac z ginekologiem
Jak najszybciej do lekarza. Dostaniesz leki - Duphaston albo Luteinę. Nie wolno lekceważyć nawet najmniejszego plamienia w ciąży. Daj nam znać, co powiedział lekarz. Wszystko będzie dobrze -
nick nieaktualnyjulita wrote:Tośka jeszcze kilka twoich sprawdzonych przepowiedni co do płci maluszków i trafisz na pierwsze strony gazet, zatańczysz w TzG, weźmiesz udziała w Agencie i będziesz stałą bywalczynią Pudelka
pozytywnie
Fryzjereczka stawiam na syna aczkolwiek to strzał bo p9 samym zdjęciu i Nicku niewiele wiem o danej osobie więc możesz marzyć o dziewczynce. -
cześć Dziewczyny, dzień dobry w 13 tygodniu!
Wiecie co zrobiłam? Po raz pierwszy w życiu przedłożyłam swój komfort i samopoczucie ponad pracę i jestem dumna! Nie pojechałam na konferencję.
Wczoraj po powrocie z Warszawy byłam mega styrana, łeb mi pękał, jajniki kłuły, w pociągu ledwo się powstrzymywałam od płaczu bo było mi tak niewygodnie na siedząco, wywalony brzuch bolał i się napinał. Zaczęłam się bać, że zaszkodzę dziecku i sobie. Więc postanowiłam, że w dupie mam tę konferencję, 4,5 h samochodem w jedną stronę, zimno, śnieżnie, dużo chodzenia, wszystko w terenie z najbliższą łazienką oddaloną o 50 km. I nie pojechałam! Szkoda mi tylko tego, że Chłop musiał jechać i jestem sama w domu do jutra do późna wieczorem.
Ale i tak życie jest piękne!
Alis idź w te pędy do lekarza! Nie wolno lekceważyć plamień, każda z nas ma z tym jakieś doświadczenie.Maniuś lubi tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!