X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 11:48

Mabelle lubi tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mabelle wrote:
    Łeeeee chipsy ,czekolada aż mi się niedobrze zrobiło :/
    Zjadłam chipsy na początku ciąży i dwa dni mi się nimi odbijało i mam wstręt dzięki Bogu.
    Dziś ugryzlam kawałek czekolady i od razu mnie zmuliło ;)
    Chociaż nie powiem pizzą nie pogardzę :D

Ale zaczyna mi być niedobrze,moze mnie moje dziecię jelitówka poczęstowało :(
    hahahah miałam to samo z chipsami

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2016, 01:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra juz mi ulzylo bo wlasnie rzygalam :D

Hope trzymam za Was kciuki !! ;*
    Wiem jakie to uczucie, mi w koncu mowili ze Leon nie ma nosa i moze miec ZD, cale szczescie wszystko sie dobrze skonczylo ale pamietam ten stres... oby u Was bylo dobrze !! ;*

Nie wiem czy to tu widzialam temat lozeczek czy juz mi sie w glowie miesza bo dzis ogladalam :D zaluje ze wtedy Leonowi nie kupilam lozeczka tapczaniku 140x70, ale w sumie jak i tak czekamy na drugie a pozniej pewnie trzecie to juz bez roznicy. Ale jednak takie lozeczko tapczanik wystarcza na dluuuuugi czas ;) u nas problem jest taki ze mamy lozeczko w ktorym na tych krotszych bolach nie ma szczebli tylko jest scianka no i moje cudowne dziecko spiderman wspina sie girami po tych scianach, musi spac w rajtuzach bo wtedy sie slizga a skarpetki sviaga. Dlatego teraz znalazlam takie lozeczko tapczanik cale ze szczebli. W ogole to jest jakis kosmita. Normalnie bym mu wyjela te 3 szczeble ale ja wiem co to zrobi zanim ja sie obudzw :D spi sam w pokoju wiec nie chce myslec co by tam sam robil bo na dzien dzisiejszy nie mozna go apuscic z oka na pol minuty.
    Oby drugie bylo grzeczniejsze :D
    No i tym razem.chce kupic OTULLY bo Leona do tej pory usypiamy zwinietego w kocyk inaczej nie umie a z takim czyma mniej prpblemow :D

Dobra naszlo mnie na glosne przemyslenia :D ide spac ;)
    Dobranoc ;*

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 12:50

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Marta 267 Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, prosze o pomoc od wczoraj czuje pieczenie i swiad, praktycznie caly czas, nie wiem czy to już zapalenie cewki czy jakaś infekcja. Nie mam niestety możliwości zrobienia badania moczu, długi weekend wszystko zamknięte, dopiero w poniedziałek, ginekolog nie odbiera telefonu.

Czy mogę stosować fitolizynę pastę? i clotrimazol do smarowania w kremie? Żurawina na mnie nie działa. Prosze o szybką odpowiedź.

Marta 267
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ulotce Clotrimazolum z tego co pamiętam jest napisane, że nie wolno stosować w czasie ciąży

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • bbee Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też słyszałam, że Clotrimazolum nie wolno w ciąży... lepiej za konsultacją jakąś z lekarzem czy farmaceutą chociaż. Jeśli to zapalenie cewki moczowej, to może jest jakiś bezpieczny lek w ciąży? chociaż faktycznie chyba raczej są to leki na żurawinie typu Żuravit czy coś.

Kleopatra, super brzuszek :)

Ja już od wczoraj trochę lepiej się czuję nareszcie, a tak mnie coś uciskało, że naprawdę ciężko mi się oddychało, momentami się zaczynałam aż dławić. Mam nadzieję, że to nie wróci.

Kleopatra lubi tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Uska Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i milego dnia:-)

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na bakterie w moczu dostałam silny antybiotyk, jedną dawkę, choć mój teraźnieszy gin, jak zobaczył wyniki i co mi zapisano, złapał się za głowę. Nie pamiętam nazwy tego leku, ale była to taka saszetka do rozpuszczenia.

Ratunku, odkryłam pierwsze rozstępy - i to gdzie? - na cyckach! Doradźcie coś! Tylko że ja organicznie nienawidzę się smarować kremami czy balsamami, może jest coś pod prysznic?
    W ogóle cycki mi urosły do rozmiaru E, chłop oszaleje ze szczęścia, ale ja już mniej. Mam z nim tak jak Qasha, nawet smarowanie stóp zaczyna od moich cycków :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2016, 09:44

Arwi lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek mi po pierwszej ciazy zrobily sie rozstępy na cyckach;-) a na brzuchu ani jednego nie mam:-) ale to dlatego ze smarowalam tylko brzuch i to zwyka oliwka;-)

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • Mabelle Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    Mam z nim tak jak Qasha, nawet smarowanie stóp zaczyna od moich cycków :)

Hehhheee,moj ma tak samo.To chyba przypadłość wszystkich facetów.
    Chociaż ostatnio dużo nie smyra ,bo podobno w ciąży nie wolno ;) Zrobi co ma zrobić i koniec :D

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
    25.01.17- 891g Szczęścia <3 <3 <3
    28.10 ---6,95 cm. Mój mały wielki człowiek♡♡♡
  • ριик ѕку Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    Ja na bakterie w moczu dostałam silny antybiotyk, jedną dawkę, choć mój teraźnieszy gin, jak zobaczył wyniki i co mi zapisano, złapał się za głowę. Nie pamiętam nazwy tego leku, ale była to taka saszetka do rozpuszczenia.

Ratunku, odkryłam pierwsze rozstępy - i to gdzie? - na cyckach! Doradźcie coś! Tylko że ja organicznie nienawidzę się smarować kremami czy balsamami, może jest coś pod prysznic?
    W ogóle cycki mi urosły do rozmiaru E, chłop oszaleje ze szczęścia, ale ja już mniej. Mam z nim tak jak Qasha, nawet smarowanie stóp zaczyna od moich cycków :)
    Ja w pierwszej ciąży miałam całe w fioletowych pręgach nic na to nie poradzisz niestety rosły w takim tempie że skóra nie wytrzymała teraz ich nawet w sumie nie widzę są blade i tak na prawdę to ewentualnie mój mąż je może zobaczyć ale uwagi nie zawraca dla mnie lepsze tu niż pręgowany brzuch by miał mi się zrobić

dev125pr___.png
  • Mabelle Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ριик ѕку wrote:
    Ja w pierwszej ciąży miałam całe w fioletowych pręgach nic na to nie poradzisz niestety rosły w takim tempie że skóra nie wytrzymała teraz ich nawet w sumie nie widzę są blade i tak na prawdę to ewentualnie mój mąż je może zobaczyć ale uwagi nie zawraca dla mnie lepsze tu niż pręgowany brzuch by miał mi się zrobić

A ja mam rozstępy na cyckach drobniutkie ,ledwo widoczne i na brzuchu po bokach dużo szersze ,ale blade.
    Obydwie ciążę się cały czas smarowalam, a skóra i tak nie wytrzymała choć miałam mały brzuszek ;)

Nie rozpaczam z tego powodu,jestem dumna ze jestem mamą :)

Maniuś lubi tę wiadomość

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
    25.01.17- 891g Szczęścia <3 <3 <3
    28.10 ---6,95 cm. Mój mały wielki człowiek♡♡♡
  • Marta 267 Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, ja mam w domu jeszcze takie globulki na grzyba nystatyne, które mi lekarz zapisał w 6 tygodniu wiec wiem ze te moge, a ta fitolizyne, albo urosept można?

Marta 267
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    urosept - lek ziołowy, ale na ulotce pisze, że ze względu na brak danych nie stosować w ciąży; fitolizyna też ziołowy, ale ulotki nie znam
    nystatynę z tego co wiem przepisuje się kobietom w ciąży ale nie wiem, jak ona działa

jak nie ma kontaktu z lekarzem to idź do apteki i podpytaj, co możesz wziąć

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    U mnie też dobrze wygląda, tylko właśnie od kilku dni swędzi :) Ale mam już duży brzuch, może dlatego?
    https://zapodaj.net/a1052d5ed15e9.jpg.html
    coś nie mogę zdjęć wstawić :(
    jakie piękne ciazowe brzuszki macie. Ja swoj pewnie nie szybko zobcze. Wczoraj mama mnie "pocieszyla", ze we wszystkich 3 ciazach dopiero byl lekko widoczny w 6 miesiacu. Mama miala duze roznice miedzy ciazami - wszystkie co 7 lat. W drugiej ciazy, w 6 miesiacu spotkala znajoma a ta jej mowi, ze juz drugiego dziecka pewnie nie będzie mieć:-)

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Marcin położył się wczoraj na moim brzuchu i wsłuchiwał się. Powiedzcie, takie wyraźne pluskanie to maluch czy moje jelita Marcin mówił ze według niego to dziecko

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

• ριик ѕку Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mabelle wrote:
    A ja mam rozstępy na cyckach drobniutkie ,ledwo widoczne i na brzuchu po bokach dużo szersze ,ale blade.
    Obydwie ciążę się cały czas smarowalam, a skóra i tak nie wytrzymała choć miałam mały brzuszek ;)

Nie rozpaczam z tego powodu,jestem dumna ze jestem mamą :)

Ja tylko mówię że z dwojga złego wole że wyskoczyły na cyckach i na brzuch i na pośladkach też mam a nawet nie wiedziałam:P
    Jakbym miała i na brzuchu to bym się przecież nie pochlastała ale cieszę się że dane było mi ich nie mieć i mam cichą nadzieję że teraz też mi się uda.

dev125pr___.png
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta 267 wrote:
    Hej dziewczyny, prosze o pomoc od wczoraj czuje pieczenie i swiad, praktycznie caly czas, nie wiem czy to już zapalenie cewki czy jakaś infekcja. Nie mam niestety możliwości zrobienia badania moczu, długi weekend wszystko zamknięte, dopiero w poniedziałek, ginekolog nie odbiera telefonu.

Czy mogę stosować fitolizynę pastę? i clotrimazol do smarowania w kremie? Żurawina na mnie nie działa. Prosze o szybką odpowiedź.

Ale jeżeli jest świad to raczej żurawina nie ma i tak co pomoc bo ona pomaga przy infekcji dróg moczowych. W ciąży mogą występować różnego rodzaju grzybice które piecza i swedzą ,bardzo przypominaja infekcje ... i na to nie może pomóc żurawina :)myślę że powinnaś jechać do lekarza bo jednak to się dzieje tam na dole ... bo ty i my możemy strzelać co ci jest a lekarzami nie jesteśmy a coś podanego co niby ma pomóc może zaszkodzić a w ciąży to już wgl 2 razy lepiej sprawdzić u lekarza niż szukać porad w necie . Pogotowie i pomoc świąteczna jest zawsze otwarta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2016, 10:36

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w tej ciazy wyszlo mi z moczu ze mam zapalenie i zanim nie mialam zrobionego posiewu, gin powiedzial, ze moge urosept. Nie wzielam, bo nie mialam zadnych objawow zapalenia. Nastepny wynik wyszedl prawidlowy. urosept mozna

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

‹‹ 540 541 542 543 544 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ