MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Mabelle wrote:Łeeeee chipsy ,czekolada aż mi się niedobrze zrobiło
Zjadłam chipsy na początku ciąży i dwa dni mi się nimi odbijało i mam wstręt dzięki Bogu.
Dziś ugryzlam kawałek czekolady i od razu mnie zmuliło
Chociaż nie powiem pizzą nie pogardzę
Ale zaczyna mi być niedobrze,moze mnie moje dziecię jelitówka poczęstowało -
nick nieaktualnyDobra juz mi ulzylo bo wlasnie rzygalam
Hope trzymam za Was kciuki !! ;*
Wiem jakie to uczucie, mi w koncu mowili ze Leon nie ma nosa i moze miec ZD, cale szczescie wszystko sie dobrze skonczylo ale pamietam ten stres... oby u Was bylo dobrze !! ;*
Nie wiem czy to tu widzialam temat lozeczek czy juz mi sie w glowie miesza bo dzis ogladalamzaluje ze wtedy Leonowi nie kupilam lozeczka tapczaniku 140x70, ale w sumie jak i tak czekamy na drugie a pozniej pewnie trzecie to juz bez roznicy. Ale jednak takie lozeczko tapczanik wystarcza na dluuuuugi czas
u nas problem jest taki ze mamy lozeczko w ktorym na tych krotszych bolach nie ma szczebli tylko jest scianka no i moje cudowne dziecko spiderman wspina sie girami po tych scianach, musi spac w rajtuzach bo wtedy sie slizga a skarpetki sviaga. Dlatego teraz znalazlam takie lozeczko tapczanik cale ze szczebli. W ogole to jest jakis kosmita. Normalnie bym mu wyjela te 3 szczeble ale ja wiem co to zrobi zanim ja sie obudzw
spi sam w pokoju wiec nie chce myslec co by tam sam robil bo na dzien dzisiejszy nie mozna go apuscic z oka na pol minuty.
Oby drugie bylo grzeczniejsze
No i tym razem.chce kupic OTULLY bo Leona do tej pory usypiamy zwinietego w kocyk inaczej nie umie a z takim czyma mniej prpblemow
Dobra naszlo mnie na glosne przemysleniaide spac
Dobranoc ;* -
Hej dziewczyny, prosze o pomoc od wczoraj czuje pieczenie i swiad, praktycznie caly czas, nie wiem czy to już zapalenie cewki czy jakaś infekcja. Nie mam niestety możliwości zrobienia badania moczu, długi weekend wszystko zamknięte, dopiero w poniedziałek, ginekolog nie odbiera telefonu.
Czy mogę stosować fitolizynę pastę? i clotrimazol do smarowania w kremie? Żurawina na mnie nie działa. Prosze o szybką odpowiedź.Marta 267 -
Też słyszałam, że Clotrimazolum nie wolno w ciąży... lepiej za konsultacją jakąś z lekarzem czy farmaceutą chociaż. Jeśli to zapalenie cewki moczowej, to może jest jakiś bezpieczny lek w ciąży? chociaż faktycznie chyba raczej są to leki na żurawinie typu Żuravit czy coś.
Kleopatra, super brzuszek
Ja już od wczoraj trochę lepiej się czuję nareszcie, a tak mnie coś uciskało, że naprawdę ciężko mi się oddychało, momentami się zaczynałam aż dławić. Mam nadzieję, że to nie wróci.Kleopatra lubi tę wiadomość
-
Ja na bakterie w moczu dostałam silny antybiotyk, jedną dawkę, choć mój teraźnieszy gin, jak zobaczył wyniki i co mi zapisano, złapał się za głowę. Nie pamiętam nazwy tego leku, ale była to taka saszetka do rozpuszczenia.
Ratunku, odkryłam pierwsze rozstępy - i to gdzie? - na cyckach! Doradźcie coś! Tylko że ja organicznie nienawidzę się smarować kremami czy balsamami, może jest coś pod prysznic?
W ogóle cycki mi urosły do rozmiaru E, chłop oszaleje ze szczęścia, ale ja już mniej. Mam z nim tak jak Qasha, nawet smarowanie stóp zaczyna od moich cyckówWiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2016, 09:44
Arwi lubi tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Kamilutek wrote:Mam z nim tak jak Qasha, nawet smarowanie stóp zaczyna od moich cycków
Hehhheee,moj ma tak samo.To chyba przypadłość wszystkich facetów.
Chociaż ostatnio dużo nie smyra ,bo podobno w ciąży nie wolnoZrobi co ma zrobić i koniec
-
Kamilutek wrote:Ja na bakterie w moczu dostałam silny antybiotyk, jedną dawkę, choć mój teraźnieszy gin, jak zobaczył wyniki i co mi zapisano, złapał się za głowę. Nie pamiętam nazwy tego leku, ale była to taka saszetka do rozpuszczenia.
Ratunku, odkryłam pierwsze rozstępy - i to gdzie? - na cyckach! Doradźcie coś! Tylko że ja organicznie nienawidzę się smarować kremami czy balsamami, może jest coś pod prysznic?
W ogóle cycki mi urosły do rozmiaru E, chłop oszaleje ze szczęścia, ale ja już mniej. Mam z nim tak jak Qasha, nawet smarowanie stóp zaczyna od moich cycków -
ριик ѕку wrote:Ja w pierwszej ciąży miałam całe w fioletowych pręgach nic na to nie poradzisz niestety rosły w takim tempie że skóra nie wytrzymała teraz ich nawet w sumie nie widzę są blade i tak na prawdę to ewentualnie mój mąż je może zobaczyć ale uwagi nie zawraca dla mnie lepsze tu niż pręgowany brzuch by miał mi się zrobić
A ja mam rozstępy na cyckach drobniutkie ,ledwo widoczne i na brzuchu po bokach dużo szersze ,ale blade.
Obydwie ciążę się cały czas smarowalam, a skóra i tak nie wytrzymała choć miałam mały brzuszek
Nie rozpaczam z tego powodu,jestem dumna ze jestem mamąManiuś lubi tę wiadomość
-
urosept - lek ziołowy, ale na ulotce pisze, że ze względu na brak danych nie stosować w ciąży; fitolizyna też ziołowy, ale ulotki nie znam
nystatynę z tego co wiem przepisuje się kobietom w ciąży ale nie wiem, jak ona działa
jak nie ma kontaktu z lekarzem to idź do apteki i podpytaj, co możesz wziąć
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Kleopatra wrote:U mnie też dobrze wygląda, tylko właśnie od kilku dni swędzi
Ale mam już duży brzuch, może dlatego?
https://zapodaj.net/a1052d5ed15e9.jpg.html
coś nie mogę zdjęć wstawić
06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
Będzie Aleksandra Karolina -
Moj Marcin położył się wczoraj na moim brzuchu i wsłuchiwał się. Powiedzcie, takie wyraźne pluskanie to maluch czy moje jelita Marcin mówił ze według niego to dziecko
Będzie Aleksandra Karolina -
Mabelle wrote:A ja mam rozstępy na cyckach drobniutkie ,ledwo widoczne i na brzuchu po bokach dużo szersze ,ale blade.
Obydwie ciążę się cały czas smarowalam, a skóra i tak nie wytrzymała choć miałam mały brzuszek
Nie rozpaczam z tego powodu,jestem dumna ze jestem mamą
Ja tylko mówię że z dwojga złego wole że wyskoczyły na cyckach i na brzuch i na pośladkach też mam a nawet nie wiedziałam:P
Jakbym miała i na brzuchu to bym się przecież nie pochlastała ale cieszę się że dane było mi ich nie mieć i mam cichą nadzieję że teraz też mi się uda. -
Marta 267 wrote:Hej dziewczyny, prosze o pomoc od wczoraj czuje pieczenie i swiad, praktycznie caly czas, nie wiem czy to już zapalenie cewki czy jakaś infekcja. Nie mam niestety możliwości zrobienia badania moczu, długi weekend wszystko zamknięte, dopiero w poniedziałek, ginekolog nie odbiera telefonu.
Czy mogę stosować fitolizynę pastę? i clotrimazol do smarowania w kremie? Żurawina na mnie nie działa. Prosze o szybką odpowiedź.
Ale jeżeli jest świad to raczej żurawina nie ma i tak co pomoc bo ona pomaga przy infekcji dróg moczowych. W ciąży mogą występować różnego rodzaju grzybice które piecza i swedzą ,bardzo przypominaja infekcje ... i na to nie może pomóc żurawina :)myślę że powinnaś jechać do lekarza bo jednak to się dzieje tam na dole ... bo ty i my możemy strzelać co ci jest a lekarzami nie jesteśmy a coś podanego co niby ma pomóc może zaszkodzić a w ciąży to już wgl 2 razy lepiej sprawdzić u lekarza niż szukać porad w necie . Pogotowie i pomoc świąteczna jest zawsze otwartaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2016, 10:36
Czekamy na Aurelie
20 lat . Łódź/Jelenia Góra -
w tej ciazy wyszlo mi z moczu ze mam zapalenie i zanim nie mialam zrobionego posiewu, gin powiedzial, ze moge urosept. Nie wzielam, bo nie mialam zadnych objawow zapalenia. Nastepny wynik wyszedl prawidlowy. urosept mozna
Będzie Aleksandra Karolina