MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyblubka wrote:cześć!
miałam dzisiaj piękny sen, śniłam, że urodziłam w maju o 13:13, dziecko miało 60cm i 2450g i było śliczne, prześliczne, uśmiechnięte i z czarnymi włoskami, cudo po prostu. Jak zapytałam położną czy to chłopiec czy dziewczynka to powiedziała, że nie wie. Więc wzięłam dzidziusia na rączki i poszłam go przebrać, ale po drodze zatrzymałam się i mówię do dziecka " a jak ty chciałbyś mieć na imię?" Był taki śliczny i wydawało mi się, że to chłopiec, ale "on" tylko się uśmiechnął. Zdjęłam pampersa, spodziewając się zielonej kupy a tam czysta pieluszka i wargi sromowe z takimi jakby nubami(wypustkami na każdej wardze po jednej) zdziwiona pytam położnej co to jest a ona, że jest problem z ustaleniem płci i trzeba zrobić badanie genetyczne żeby sprawdzić czy to chłopiec czy dziewczynka. O rany wcale się tym nie przejęłam powiedziałam -ok zróbmy je, żebyśmy mogli dziecko zapisać w urzędzie. I więzłam znowu dzidziusia na ręce i czułam, że to synekbył cudowny i uśmiechnięty.
swoją drogą miałaś mi coś wysłać pamiętasz? Święta tuż tuż...
blubka lubi tę wiadomość
-
Hej:) Ja dziś umieram. Z rana wymiotowałam osiem razy. Mieliśmy jechać na weekend do teściów, ale nie pojechaliśmy. Niedawno dopiero zjadlam sałatkę i póki co bez rewolucji, ale czuję już w brzuchu bulgoty
Melduję się, że jestem i idę się położyć.
-
oczywiście ze wzsystkich sklepów w całej galerii jedyny, który mnie interesował - czyli z bielizną - był nieczynny! Do tego kolejka do knajpy była na 15 minut stania i tuż przed moją koleją wyszły pierogi, na które miałam taką ochotę...
Wróciłam po 4,5 godziny zmordowana i uroczyście oświadczam, że nigdy nigdy nidgy więcej nie wybiorę się na zakupy w weekend w godzinach południowych.
Jedyne co sobie kupiłam to oliwkę z Rossmana tą dla dzieci i będę walczyć z rostępami. Chyba poproszę chłopa, żeby mnie smarował
Julita gratuluję świetnych wieści!
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
U mnie zwykła oliwka dla dzieci się nie spisywała, bo strasznie wysuszała mi skórę. Tak, że aż zaczęła się łuszczyć
Dlatego teraz stawiam na nawilżenie, czyli Palmers no i Bio Oil, bo on i nawilża i natłuszcza i skóra się taka bardziej elastyczna po nim robi
Tylko ta większa buteleczka 80zł kosztuje -
Qasha, a Oillan probowałaś? Ja sobie chwale póki co... brzuch mi sie jakoś bardzo nie powiększył, ale biust z 75B póki co do 80D przeskoczył i nadal ładny i jędrny (moja ulubiona zmiana w ciąży jak na ten moment
. W prawdzie to 80 na wyrost kupiłam, bo po prostu mnie wkurza jak mnie cos upija pod biustem, albo w brzuchu, ale miseczka idealna
A tak mnie wydęło już praktycznie na początku i tak jest do tej pory:p
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e419bba97e34.jpg
Dziewczyny, mega polecam spodnie ciążowe z Reserved. Mam dwie pary i uwielbiam!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2016, 18:26
Maniuś, Kleopatra, blubka, sylwucha89, Rudzik, MyHappy lubią tę wiadomość
13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień
26.08.2016 - Mamy to!Do zobaczenia w maju!
-
Hej wam. Poczytałam wszystko ale nie wiem co Wam napisać mysle tylko i tym ze zostałam sama jak palec maz kilka godzin Wyleciał do anglii i zobaczymy sie może za trzy tygodnie albo dopiero 23 grudnia
-
Cześć dziewczyny
ja dzisiaj miałam mega podły nastrój, wszystko mnie wkurzało i mój M zabrał mnie do galerii, oto pierwsze dziecięce zakupy
od razu humor lepszy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2016, 19:29
Arwi, julita, marie_marie22, Maniuś, monika_89, blubka, sylwucha89, toska_88, Rudzik, MyHappy, Karissa lubią tę wiadomość
28.12 - 289g
06.03 - 1498g
-
Myśmy dzisiaj obczajali wózki na olx, jeden nawet był klatkę obok i poszliśmy sobie obczaić i kurczę... cudo. Wygląda jak nówka. Aż trudno uwierzyć, że jakiś berbeć w nim śmigał
Czytam sobie opinie o tym cudzie w internecie i raczej dobre zbiera. Oj, chyba Kubuś będzie miał w poniedziałek wózek3 w 1, a koszt tej bryki to 400zł, więc na moje oko warto
Ale jeszcze sobie dokładnie go obczaję
Są jeszcze w podobnych cenach też dwa inne, na zdjęciach wyglądają spoko, ale musiałabym je zobaczyć na żywo
Mutsy 4 rider, X Lander XA, Roan Marita.
Ten blisko nas to Roan MaritaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2016, 19:50
WreszcieMama, monika_89 lubią tę wiadomość
-
Ja wam powiem, że boję się kupować rzeczy dla dziecka - nie chcę zapeszać. Nawet nie wchodzę do dzieciowych sklepów, internetów też nie przeszukuję.
Oby tylko nie okazało się, że dziecko na świecie, a ja nie mam nawet śpioszkówWiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2016, 19:59
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Espera wrote:Hehe znalazłam fotkę z 22/09 i łożysko jest pi lewej czyli dziewczynskiej - stronie
co potwierdza przepowiednie Toski, ;P
Espera, toska_88 lubią tę wiadomość
-
U mnie tak samo, nic jeszcze nie kupiłam dla dziecka, po pierwsze bo nie znam płci, a po drugie to wydaje mi sie za wcześnie... Ale nie mowię, oglądam np. Wózki na olx, żeby ewentualnie trafić na jakieś promo... Już nawet sobie wybrałam jaki bym chciała... No i oglądam na alli i w wishliste wrzucam jakieś rzeczy...