MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzisiaj w Szczecinie piękna pogoda.
Idę na spacer na cmentarz do dziadka i babci, bo - wstyd przyznać - nie byłam na wszystkich świętych bo bałam się spotkania z rodziną. Nikt jeszcze nie wie, że jestem w ciąży, a na 100% pytaliby mnie, co mi jest, że tak się wlokębo normalnie to wulkan energii jestem. A kłamać nie umiem...
A potem kupię sobie nowy stanik. Albo dwa. Chciałabym taki, jaki już mam swój ulubiony bezszwowy, ale oczywiście wyciełam metkę i za cholerę nie wiem, jakiej to firmy. Chyba kupiłam w salonie Triumpha, ale na pewno nie była to ich marka, tylko coś innego. I drogi był, coś mi się pamięta że ponad 200 PLN dałam. Ale warto było.
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Ja mam rozstępy na cyckach od zawsze. Urosły mi w rok w 4 klasie podstawówki z rozmiaru SS (same suty) do E
Wtedy nikt nie myślał o kremowaniu, bo rozstępy kojarzą się z ciążąDo tego biodra też mi się wtedy mocno zaokrągliły i na pupeczce też mam rozstępy.
Ale są cienkie i białe to aż tak ich nie widać. W sensie wąskie, białe, drobne, ale duuuużo.
Marcin tych na cyckach nie widzi do teraz, bo twierdzi, że w cycusiach to go interesuje co innego.
Także i z rozstępami da się żyćWreszcieMama, monika_89, Maniuś, Mabelle, rybka33 lubią tę wiadomość
-
Qasha wrote:Ja mam rozstępy na cyckach od zawsze. Urosły mi w rok w 4 klasie podstawówki z rozmiaru SS (same suty) do E
Wtedy nikt nie myślał o kremowaniu, bo rozstępy kojarzą się z ciążąDo tego biodra też mi się wtedy mocno zaokrągliły i na pupeczce też mam rozstępy.
Ale są cienkie i białe to aż tak ich nie widać. W sensie wąskie, białe, drobne, ale duuuużo.
Marcin tych na cyckach nie widzi do teraz, bo twierdzi, że w cycusiach to go interesuje co innego.
Także i z rozstępami da się żyćWreszcieMama, Moniqaaa, monika_89, Arwi, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Hej
My już od rana na nogach, byliśmy w Peek&C. kupić mężowi kurtkę, bo wszystkie ma cienkie,jak to teściowa powiedziała "wiatrem podszyte"
Ja sobie nic nie kupiłam, za to wczoraj przyszły moje pierwsze legginsy ciążowe, bo jakie spodnie teraz nie założę to uciskają mi brzuszek. Trochę dziwnie się czuję, bo są bardzo wysokie w stanie ale komfort chodzenia jest bezcennySą miękkie i wygodne
Później poszukam coś dla Szkrabka
Czym się smarujecie w ciąży? Ja na razie zwykłym balsamem ujędrniającym Nivea ale wiem, że powinnam kupić jakiś przeciwko rozstępom. Polecicie coś?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2016, 11:58
-
MyHappy wrote:Hej
My już od rana na nogach, byliśmy w Peek&C. kupić mężowi kurtkę, bo wszystkie ma cienkie,jak to teściowa powiedziała "wiatrem podszyte"
Ja sobie nic nie kupiłam, za to wczoraj przyszły moje pierwsze legginsy ciążowe, bo jakie spodnie teraz nie założę to uciskają mi brzuszek. Trochę dziwnie się czuję, bo są bardzo wysokie w stanie ale komfort chodzenia jest bezcennySą miękkie i wygodne
Później poszukam coś dla Szkrabka
Czym się smarujecie w ciąży? Ja na razie zwykłym balsamem ujędrniającym Nivea ale wiem, że powinnam kupić jakiś przeciwko rozstępom. Polecicie coś?
Moja bratowa stosowała palmers dla kobiet w ciazy . przytyła w ciazy 26 kg i ani jednego rozstępu na brzuchu ... Wiec nie wiem czy to geny czy zasługa balsamu ;pMyHappy lubi tę wiadomość
Czekamy na Aurelie
20 lat . Łódź/Jelenia Góra -
nick nieaktualnyOj co do rozstępów to ja mam chyba wszędzie. Na udach na dupsku na biuście i oczywiście na brzuchu też ale wyszły dopiero w 9 miesiącu. Na beczkach miałam ale co się dziwić jak idąc do komunii mając 8 lat miałam ponad 150 cm i nie dość że nie mogli mi chłopca do pary dobrać to byłam prawie równa z zakonnica:-) ale przez to też dostał po dupie kręgosłup. Ja tamam się nimi nie przejmuje. Fakt że brzuch jest okropny bo 2 razy wyrwany kolczyk w pępku =2 blizny, wycięcie woreczka 3xblizna i do tego rozstępy ale ze zawsze był za duży to i tak go zaslaniam to i mi blizny nie przeszkadzają. Mo8m zdaniem jak ktoś ma tendencję do rozstępów to nawet smarowanie diamentami nie pomoże- mój się śmieje że najlepszą maseczka to nasienie bo ma dużo witamin ale nie od kogoś kto wpieprza same niezdrowe rzeczy:-) wczoraj trochę popil i już dzisiaj nie mogę znieść smrodu tej gorzelni w powietrzu. Na dworze mróz śnieg sypie. Nic idę grzać gołąbki w końcu trzeba je zjeść
PS julita gratulacje udanej wizyty.Maniuś lubi tę wiadomość
-
Witam się w 16tc
jeszcze trochę i połowa za nami, niesamowite jak przy drugim dziecku to leci!
Qasha probowałaś na suchą skórę balsamu pod prysznic z nivei? ja lubię bo nawilza skórę a nie muszę siedzieć i się smarować
Marta u nas w domu sie śmieją że z Pszowa nic dobrego nigdy nie przywiałojak deszcz i burza zawsze z tamtej strony
My budujemy w Szczerbicach więc jeszcze wieksza wiocha
Hope enterol z tego co wiem w ciaży mozna, ja brałam za poleceniem lekarza
zyrcia kaskader z Leona!u nas odwrotnie Paula nie lubi być skrępowana do snu, musi mieć duuużo miejsca na ręce i nogi
marta ja slyszałam że clotrimazolum w niekórych przypadkach można ale po konsultacji z gin, nic innego nie przychodzi mi do głowy
Kamilutek ważne zeby nawilżać skórę, niesteyy nic wiecej nie zrobisz
Breeze cieżko powiedzieć co tam Twój Marcin słyszy
MyHappy ja niczym, od czasu do czasu olejkiem ze słodkich migdałówfajna jest oliwka z baby dream
Klaudia0727 ja myślę że geny, ja sie mało smarowałam, a nie mam na brzchu nic, a Palmersa nie polecam, zobacz skład, lipablog "sroka o"
Julita cudny dzieciaczek
SS i ABS? jesyteście świetne !u mnie (nie)stety G/H, po pierwszej spadła mocno ich kondycja a to był mój atut ;( jak spłacę kredyt za dom to zrobię sobie lifting cycków
MyHappy, Maniuś, Marta931217 lubią tę wiadomość
-
Witam się w 15 tygodniu... Wczoraj mieliśmy gości, meza brat z rodzinka przyjechali na nockę bo mężuś za kilka dni ma 40 urodziny. Padam po imprezce... No i dalej nie wiem co mu kupić na urodziny... On mówi ze ma wszystko czego potrzebuje... Co do rozstępów to ja mam na boczkach i piersiach i udach... Ale mam je w nosie. Moj m twierdzi ze rozstępy i celulit to wymysl kobiet żeby się nawzajem spędzać w kompleksy i ze faceci wogole tego nie widzą a przynajmniej większość z nich... Aaa no i blizny na brzuchu sa oczywiście.... Wyrostek i cesarka... Tzn teraz to jest świeża blizna po operacji jajnika, bo żeby kolejnej blizny nie robić to wycieli mi tę po cesarce...
Maniuś lubi tę wiadomość
-
Dzięki za podpowiedzi, zastanawiałam się nad tym Palmersem ale chyba jeszcze poszperam w internecie, skoro coś jest nie tak ze składem.
julita [b/] cieszę się, że usg Cię uspokoiło i z maluszkiem jest wszystko ok. Teraz możesz już się cieszyć zdrową ciążąjulita lubi tę wiadomość
-
Kofeina wrote:Kochana jestem.i żyje. Zależy czas między zajęciami was podczytuje. Ja też już czuję ruchy maluszka . Takie delikatne ale są. Mdłości brak, zmęczenia brak . Czasami brzuch poboli ale rośnie więc nie ma się co dziwić po odpoczynku przechodzi . Czekam.tetaz tylko do wizyty w następny piątek. Już się doczekać nie mogę. Mało czasu na pisanie choć cały czas jestem z wami .
A tak poza tym to czytałyscie coś o teori Ramziego czy jakoś tak . Ze we wczesnej ciąży od położenia łożyska można stwierdzić plec. To tak około 6 tyg ciąży do max chyba 8 . Tu jest zdjęcie. Ostatnio koleżanka mi to podeslala.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ee94bfaee179.jpgco potwierdza przepowiednie Toski, ;P
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2016, 14:27
toska_88, Kofeina lubią tę wiadomość
-
monika_89 wrote:Witam się w 16tc
jeszcze trochę i połowa za nami, niesamowite jak przy drugim dziecku to leci!
Qasha probowałaś na suchą skórę balsamu pod prysznic z nivei? ja lubię bo nawilza skórę a nie muszę siedzieć i się smarować
Marta u nas w domu sie śmieją że z Pszowa nic dobrego nigdy nie przywiałojak deszcz i burza zawsze z tamtej strony
My budujemy w Szczerbicach więc jeszcze wieksza wiocha
Hope enterol z tego co wiem w ciaży mozna, ja brałam za poleceniem lekarza
zyrcia kaskader z Leona!u nas odwrotnie Paula nie lubi być skrępowana do snu, musi mieć duuużo miejsca na ręce i nogi
marta ja slyszałam że clotrimazolum w niekórych przypadkach można ale po konsultacji z gin, nic innego nie przychodzi mi do głowy
Kamilutek ważne zeby nawilżać skórę, niesteyy nic wiecej nie zrobisz
Breeze cieżko powiedzieć co tam Twój Marcin słyszy
MyHappy ja niczym, od czasu do czasu olejkiem ze słodkich migdałówfajna jest oliwka z baby dream
Klaudia0727 ja myślę że geny, ja sie mało smarowałam, a nie mam na brzchu nic, a Palmersa nie polecam, zobacz skład, lipablog "sroka o"
Julita cudny dzieciaczek
SS i ABS? jesyteście świetne !u mnie (nie)stety G/H, po pierwszej spadła mocno ich kondycja a to był mój atut ;( jak spłacę kredyt za dom to zrobię sobie lifting cycków
choć nie powiem jedno dobre z tamtąd mam bo mąż całe życie tam mieszkał
-
cześć!
miałam dzisiaj piękny sen, śniłam, że urodziłam w maju o 13:13, dziecko miało 60cm i 2450g i było śliczne, prześliczne, uśmiechnięte i z czarnymi włoskami, cudo po prostu. Jak zapytałam położną czy to chłopiec czy dziewczynka to powiedziała, że nie wie. Więc wzięłam dzidziusia na rączki i poszłam go przebrać, ale po drodze zatrzymałam się i mówię do dziecka " a jak ty chciałbyś mieć na imię?" Był taki śliczny i wydawało mi się, że to chłopiec, ale "on" tylko się uśmiechnął. Zdjęłam pampersa, spodziewając się zielonej kupy a tam czysta pieluszka i wargi sromowe z takimi jakby nubami(wypustkami na każdej wardze po jednej) zdziwiona pytam położnej co to jest a ona, że jest problem z ustaleniem płci i trzeba zrobić badanie genetyczne żeby sprawdzić czy to chłopiec czy dziewczynka. O rany wcale się tym nie przejęłam powiedziałam -ok zróbmy je, żebyśmy mogli dziecko zapisać w urzędzie. I więzłam znowu dzidziusia na ręce i czułam, że to synekbył cudowny i uśmiechnięty.
dewa, MyHappy, toska_88, marie_marie22, Arwi, Maniuś, monika_89 lubią tę wiadomość
-
Matko, kilka h nie wejdę na forum, to pózniej mam 20min czytania :p Cóż za aktywne forum - super!
Nawiazując do tego co pisaliście, wybaczcie, ze nie bede pisać nickami, ale w telefonie łatwo z cofaniem i szukaniem co kto pisał nie jest:p
Ja z tym świądem poszłabym do gin. Jak byłam ostatnio i dostałam luteinę (w prawdzie doustną, ale nadal), to przy okazji kazał mi kupić jakiś lek właśnie jakby cos mnie na dole zaczęło tam szczypać czy swędzieć...ale kurczę jestem u teściów na weekend i nie mogę sprawdzić co to było. W każdym razie na receptę i tak.
My jestesmy na swoim, bo to nasze mieszkanie, kupione jakieś 3lata temu, ale niestety finanse nie pozwoliły nam na kupno większego, bo i tak musieliśmy wziac kredyt na jakieś 120tys, zeby kupić to dwupokojowe jako, ze kosztowało 200tys + wydaliśmy ok 40 na umeblowanie itd, bo to był stan deweloperski (nowe osiedle i w Łodzi, także wieciei tak cena super jak na nasze miasto). Marzy nam sie jednak dom i jakbyśmy mieli działkę, to nie bawilibysmy sie w mieszkanie tylko wzięłoby sie większy kredyt i budowało dom... Maz uwielbia prace przy domu, na działce itd
Drzewo w takim razie będzie dla Tomcia super, bo jest białe na i niebieskim tle wiec kontrast jak sie patrzy
Co do rozstępów, to ja np sie smaruje kremami Oillan raz-dwa razy dziennie. Maz mi kupił jeden do cycków i jeden ogólnie na rozstępy. On od ok 10lat pracuje co sobota w sklepie wujka z wszystkim dla dzieci i mam itd... także zna sie w temacie. On akurat jest na dziale głównie wyprawek, ale jego koleżanki z pracy, które sa tam nachodzone bardzo ten Oillan polecają. Fajnie sie wchłania i chyba dobrze nawilża wiec mi odpowiadaJa i tak pewnie bede miała rozstępy, bo mam już na udach z czasów dorastania, także pewnie mam tendencje... moja mama po 3 ciążach w których tyla do 27kg nie ma ani jednego rozstępy i mówi, .2 to dlatego, ze smarowała sie oliwka dla dzieci, ale moim zdaniem to geny, bo po ciążach tez miała fazy, ze bardzo chudła i pózniej tyla i nadal 0 rozstępów, a już sie nie smarowała:p Także dla mnie to 70%geny i 30% "forma" skory, m.in. dzięki kremom,
A to nasze drzewo:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4faee5f54318.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2016, 15:56
MyHappy, Mabelle, monika_89 lubią tę wiadomość
13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień
26.08.2016 - Mamy to!Do zobaczenia w maju!