X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj w Szczecinie piękna pogoda.

Idę na spacer na cmentarz do dziadka i babci, bo - wstyd przyznać - nie byłam na wszystkich świętych bo bałam się spotkania z rodziną. Nikt jeszcze nie wie, że jestem w ciąży, a na 100% pytaliby mnie, co mi jest, że tak się wlokę :) bo normalnie to wulkan energii jestem. A kłamać nie umiem...

A potem kupię sobie nowy stanik. Albo dwa. Chciałabym taki, jaki już mam swój ulubiony bezszwowy, ale oczywiście wyciełam metkę i za cholerę nie wiem, jakiej to firmy. Chyba kupiłam w salonie Triumpha, ale na pewno nie była to ich marka, tylko coś innego. I drogi był, coś mi się pamięta że ponad 200 PLN dałam. Ale warto było.

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam rozstępy na cyckach od zawsze. Urosły mi w rok w 4 klasie podstawówki z rozmiaru SS (same suty) do E :|
    Wtedy nikt nie myślał o kremowaniu, bo rozstępy kojarzą się z ciążą :D Do tego biodra też mi się wtedy mocno zaokrągliły i na pupeczce też mam rozstępy.

Ale są cienkie i białe to aż tak ich nie widać. W sensie wąskie, białe, drobne, ale duuuużo.
    Marcin tych na cyckach nie widzi do teraz, bo twierdzi, że w cycusiach to go interesuje co innego.
    Także i z rozstępami da się żyć :)

WreszcieMama, monika_89, Maniuś, Mabelle, rybka33 lubią tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Marta 267 Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy macie taka gesta zolta wydzieline, ktora pojawia sie pare razy w ciagu dnia?

Marta 267
  • dewa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    Ja mam rozstępy na cyckach od zawsze. Urosły mi w rok w 4 klasie podstawówki z rozmiaru SS (same suty) do E :|
    Wtedy nikt nie myślał o kremowaniu, bo rozstępy kojarzą się z ciążą :D Do tego biodra też mi się wtedy mocno zaokrągliły i na pupeczce też mam rozstępy.

Ale są cienkie i białe to aż tak ich nie widać. W sensie wąskie, białe, drobne, ale duuuużo.
    Marcin tych na cyckach nie widzi do teraz, bo twierdzi, że w cycusiach to go interesuje co innego.
    Także i z rozstępami da się żyć :)
    E...? Nooo to masz co dźwigać! Ja dalej mam ABC, absolutny brak cycka :D

WreszcieMama, Moniqaaa, monika_89, Arwi, Maniuś lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • MyHappy Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

My już od rana na nogach, byliśmy w Peek&C. kupić mężowi kurtkę, bo wszystkie ma cienkie,jak to teściowa powiedziała "wiatrem podszyte" :P

Ja sobie nic nie kupiłam, za to wczoraj przyszły moje pierwsze legginsy ciążowe, bo jakie spodnie teraz nie założę to uciskają mi brzuszek. Trochę dziwnie się czuję, bo są bardzo wysokie w stanie ale komfort chodzenia jest bezcenny :) Są miękkie i wygodne :) Później poszukam coś dla Szkrabka :)

Czym się smarujecie w ciąży? Ja na razie zwykłym balsamem ujędrniającym Nivea ale wiem, że powinnam kupić jakiś przeciwko rozstępom. Polecicie coś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2016, 11:58

• Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MyHappy wrote:
    Hej :)

My już od rana na nogach, byliśmy w Peek&C. kupić mężowi kurtkę, bo wszystkie ma cienkie,jak to teściowa powiedziała "wiatrem podszyte" :P

Ja sobie nic nie kupiłam, za to wczoraj przyszły moje pierwsze legginsy ciążowe, bo jakie spodnie teraz nie założę to uciskają mi brzuszek. Trochę dziwnie się czuję, bo są bardzo wysokie w stanie ale komfort chodzenia jest bezcenny :) Są miękkie i wygodne :) Później poszukam coś dla Szkrabka :)

Czym się smarujecie w ciąży? Ja na razie zwykłym balsamem ujędrniającym Nivea ale wiem, że powinnam kupić jakiś przeciwko rozstępom. Polecicie coś?

Moja bratowa stosowała palmers dla kobiet w ciazy . przytyła w ciazy 26 kg i ani jednego rozstępu na brzuchu ... Wiec nie wiem czy to geny czy zasługa balsamu ;p

MyHappy lubi tę wiadomość

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 08:09

julita lubi tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj co do rozstępów to ja mam chyba wszędzie. Na udach na dupsku na biuście i oczywiście na brzuchu też ale wyszły dopiero w 9 miesiącu. Na beczkach miałam ale co się dziwić jak idąc do komunii mając 8 lat miałam ponad 150 cm i nie dość że nie mogli mi chłopca do pary dobrać to byłam prawie równa z zakonnica:-) ale przez to też dostał po dupie kręgosłup. Ja tamam się nimi nie przejmuje. Fakt że brzuch jest okropny bo 2 razy wyrwany kolczyk w pępku =2 blizny, wycięcie woreczka 3xblizna i do tego rozstępy ale ze zawsze był za duży to i tak go zaslaniam to i mi blizny nie przeszkadzają. Mo8m zdaniem jak ktoś ma tendencję do rozstępów to nawet smarowanie diamentami nie pomoże- mój się śmieje że najlepszą maseczka to nasienie bo ma dużo witamin ale nie od kogoś kto wpieprza same niezdrowe rzeczy:-) wczoraj trochę popil i już dzisiaj nie mogę znieść smrodu tej gorzelni w powietrzu. Na dworze mróz śnieg sypie. Nic idę grzać gołąbki w końcu trzeba je zjeść:-)
    PS julita gratulacje udanej wizyty.

Maniuś lubi tę wiadomość

• Uska Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toska cos Tu robila ze dwa razy wyrwalas kolczyk z pepka?:-) ja tez mam kolczyk i w pierwszej ciazy w miejscu przeklucia zrobila mi sie taka czerwona malutka prega, teraz juz nie widoczna ale balam sie ze tez mi sie rozerwie;-)

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 16tc :) jeszcze trochę i połowa za nami, niesamowite jak przy drugim dziecku to leci!

Qasha probowałaś na suchą skórę balsamu pod prysznic z nivei? ja lubię bo nawilza skórę a nie muszę siedzieć i się smarować

Marta u nas w domu sie śmieją że z Pszowa nic dobrego nigdy nie przywiało :P jak deszcz i burza zawsze z tamtej strony :P My budujemy w Szczerbicach więc jeszcze wieksza wiocha ;)

Hope enterol z tego co wiem w ciaży mozna, ja brałam za poleceniem lekarza

zyrcia kaskader z Leona! :D u nas odwrotnie Paula nie lubi być skrępowana do snu, musi mieć duuużo miejsca na ręce i nogi

marta ja slyszałam że clotrimazolum w niekórych przypadkach można ale po konsultacji z gin, nic innego nie przychodzi mi do głowy

Kamilutek ważne zeby nawilżać skórę, niesteyy nic wiecej nie zrobisz

Breeze cieżko powiedzieć co tam Twój Marcin słyszy ;)

MyHappy ja niczym, od czasu do czasu olejkiem ze słodkich migdałów :P fajna jest oliwka z baby dream

Klaudia0727 ja myślę że geny, ja sie mało smarowałam, a nie mam na brzchu nic, a Palmersa nie polecam, zobacz skład, lipa :( blog "sroka o"

Julita cudny dzieciaczek <3

SS i ABS? jesyteście świetne ! :P u mnie (nie)stety G/H, po pierwszej spadła mocno ich kondycja a to był mój atut ;( jak spłacę kredyt za dom to zrobię sobie lifting cycków :P

MyHappy, Maniuś, Marta931217 lubią tę wiadomość

• Espera Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 15 tygodniu... Wczoraj mieliśmy gości, meza brat z rodzinka przyjechali na nockę bo mężuś za kilka dni ma 40 urodziny. Padam po imprezce... No i dalej nie wiem co mu kupić na urodziny... On mówi ze ma wszystko czego potrzebuje... Co do rozstępów to ja mam na boczkach i piersiach i udach... Ale mam je w nosie. Moj m twierdzi ze rozstępy i celulit to wymysl kobiet żeby się nawzajem spędzać w kompleksy i ze faceci wogole tego nie widzą a przynajmniej większość z nich... Aaa no i blizny na brzuchu sa oczywiście.... Wyrostek i cesarka... Tzn teraz to jest świeża blizna po operacji jajnika, bo żeby kolejnej blizny nie robić to wycieli mi tę po cesarce...

Maniuś lubi tę wiadomość

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Marta 267 Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz oddzwonił i powiedział, że lepiej podjechać na ginekologie zobaczyc, czy to nie jest infekcja bakteryjna. Także jade i mam nadzieje, że mnie przyjmą.

Marta 267
  • MyHappy Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za podpowiedzi, zastanawiałam się nad tym Palmersem ale chyba jeszcze poszperam w internecie, skoro coś jest nie tak ze składem.

julita [b/] cieszę się, że usg Cię uspokoiło i z maluszkiem jest wszystko ok. Teraz możesz już się cieszyć zdrową ciążą :)

julita lubi tę wiadomość

• Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!
    Czy mogę do Was dołączyć :-) Podczytuję Was od jakiegoś czasu i postanowiłam się odezwać.

WreszcieMama, MyHappy, Uska, sylwia1985, monika_89, Breezee lubią tę wiadomość

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 stosuję xD A do tego na brzuszek i cycusie Palmers na zmianę z Bio Oil :) Ale na plecach i czole mimo tego susza :D A czoło i plecy smaruję jakimś kremem z Nivei mega nawilżającym.
    No nic, takie uroki :D

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Espera Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeina wrote:
    Kochana jestem.i żyje. Zależy czas między zajęciami was podczytuje. Ja też już czuję ruchy maluszka . Takie delikatne ale są. Mdłości brak, zmęczenia brak . Czasami brzuch poboli ale rośnie więc nie ma się co dziwić po odpoczynku przechodzi . Czekam.tetaz tylko do wizyty w następny piątek. Już się doczekać nie mogę. Mało czasu na pisanie choć cały czas jestem z wami .
    A tak poza tym to czytałyscie coś o teori Ramziego czy jakoś tak . Ze we wczesnej ciąży od położenia łożyska można stwierdzić plec. To tak około 6 tyg ciąży do max chyba 8 . Tu jest zdjęcie. Ostatnio koleżanka mi to podeslala.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ee94bfaee179.jpg
    Hehe znalazłam fotkę z 22/09 i łożysko jest pi lewej czyli dziewczynskiej - stronie ;-) co potwierdza przepowiednie Toski, ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2016, 14:27

toska_88, Kofeina lubią tę wiadomość

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 18:42

Arwi, rybka33 lubią tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Marta931217 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    Witam się w 16tc :) jeszcze trochę i połowa za nami, niesamowite jak przy drugim dziecku to leci!

Qasha probowałaś na suchą skórę balsamu pod prysznic z nivei? ja lubię bo nawilza skórę a nie muszę siedzieć i się smarować

Marta u nas w domu sie śmieją że z Pszowa nic dobrego nigdy nie przywiało :P jak deszcz i burza zawsze z tamtej strony :P My budujemy w Szczerbicach więc jeszcze wieksza wiocha ;)

Hope enterol z tego co wiem w ciaży mozna, ja brałam za poleceniem lekarza

zyrcia kaskader z Leona! :D u nas odwrotnie Paula nie lubi być skrępowana do snu, musi mieć duuużo miejsca na ręce i nogi

marta ja slyszałam że clotrimazolum w niekórych przypadkach można ale po konsultacji z gin, nic innego nie przychodzi mi do głowy

Kamilutek ważne zeby nawilżać skórę, niesteyy nic wiecej nie zrobisz

Breeze cieżko powiedzieć co tam Twój Marcin słyszy ;)

MyHappy ja niczym, od czasu do czasu olejkiem ze słodkich migdałów :P fajna jest oliwka z baby dream

Klaudia0727 ja myślę że geny, ja sie mało smarowałam, a nie mam na brzchu nic, a Palmersa nie polecam, zobacz skład, lipa :( blog "sroka o"

Julita cudny dzieciaczek <3

SS i ABS? jesyteście świetne ! :P u mnie (nie)stety G/H, po pierwszej spadła mocno ich kondycja a to był mój atut ;( jak spłacę kredyt za dom to zrobię sobie lifting cycków :P
    Monika haha właśnie o tym mówię nic dobrego tam nie ma ale cóż :) choć nie powiem jedno dobre z tamtąd mam bo mąż całe życie tam mieszkał :)

p19uflw1f9i7e1h6.png
    f2wl3e5eban504g3.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć!
    miałam dzisiaj piękny sen, śniłam, że urodziłam w maju o 13:13, dziecko miało 60cm i 2450g i było śliczne, prześliczne, uśmiechnięte i z czarnymi włoskami, cudo po prostu. Jak zapytałam położną czy to chłopiec czy dziewczynka to powiedziała, że nie wie. Więc wzięłam dzidziusia na rączki i poszłam go przebrać, ale po drodze zatrzymałam się i mówię do dziecka " a jak ty chciałbyś mieć na imię?" Był taki śliczny i wydawało mi się, że to chłopiec, ale "on" tylko się uśmiechnął. Zdjęłam pampersa, spodziewając się zielonej kupy a tam czysta pieluszka i wargi sromowe z takimi jakby nubami(wypustkami na każdej wardze po jednej) zdziwiona pytam położnej co to jest a ona, że jest problem z ustaleniem płci i trzeba zrobić badanie genetyczne żeby sprawdzić czy to chłopiec czy dziewczynka. O rany wcale się tym nie przejęłam powiedziałam -ok zróbmy je, żebyśmy mogli dziecko zapisać w urzędzie. I więzłam znowu dzidziusia na ręce i czułam, że to synek ;-) był cudowny i uśmiechnięty.

dewa, MyHappy, toska_88, marie_marie22, Arwi, Maniuś, monika_89 lubią tę wiadomość

• Karissa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, kilka h nie wejdę na forum, to pózniej mam 20min czytania :p Cóż za aktywne forum - super!:)
    Nawiazując do tego co pisaliście, wybaczcie, ze nie bede pisać nickami, ale w telefonie łatwo z cofaniem i szukaniem co kto pisał nie jest:p
    Ja z tym świądem poszłabym do gin. Jak byłam ostatnio i dostałam luteinę (w prawdzie doustną, ale nadal), to przy okazji kazał mi kupić jakiś lek właśnie jakby cos mnie na dole zaczęło tam szczypać czy swędzieć...ale kurczę jestem u teściów na weekend i nie mogę sprawdzić co to było. W każdym razie na receptę i tak.
    My jestesmy na swoim, bo to nasze mieszkanie, kupione jakieś 3lata temu, ale niestety finanse nie pozwoliły nam na kupno większego, bo i tak musieliśmy wziac kredyt na jakieś 120tys, zeby kupić to dwupokojowe jako, ze kosztowało 200tys + wydaliśmy ok 40 na umeblowanie itd, bo to był stan deweloperski (nowe osiedle i w Łodzi, także wiecie :/ i tak cena super jak na nasze miasto). Marzy nam sie jednak dom i jakbyśmy mieli działkę, to nie bawilibysmy sie w mieszkanie tylko wzięłoby sie większy kredyt i budowało dom... Maz uwielbia prace przy domu, na działce itd
    Drzewo w takim razie będzie dla Tomcia super, bo jest białe na i niebieskim tle wiec kontrast jak sie patrzy :)
    Co do rozstępów, to ja np sie smaruje kremami Oillan raz-dwa razy dziennie. Maz mi kupił jeden do cycków i jeden ogólnie na rozstępy. On od ok 10lat pracuje co sobota w sklepie wujka z wszystkim dla dzieci i mam itd... także zna sie w temacie. On akurat jest na dziale głównie wyprawek, ale jego koleżanki z pracy, które sa tam nachodzone bardzo ten Oillan polecają. Fajnie sie wchłania i chyba dobrze nawilża wiec mi odpowiada :) Ja i tak pewnie bede miała rozstępy, bo mam już na udach z czasów dorastania, także pewnie mam tendencje... moja mama po 3 ciążach w których tyla do 27kg nie ma ani jednego rozstępy i mówi, .2 to dlatego, ze smarowała sie oliwka dla dzieci, ale moim zdaniem to geny, bo po ciążach tez miała fazy, ze bardzo chudła i pózniej tyla i nadal 0 rozstępów, a już sie nie smarowała:p Także dla mnie to 70%geny i 30% "forma" skory, m.in. dzięki kremom,
    A to nasze drzewo:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4faee5f54318.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2016, 15:56

MyHappy, Mabelle, monika_89 lubią tę wiadomość

13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień <3
    26.08.2016 - Mamy to! :) Do zobaczenia w maju! <3
    nzjd9n73gdw2fstu.png
‹‹ 541 542 543 544 545 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ