MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyjulita wrote:nie znam się, więc pytam
czy taki zestaw pomadek (coc-cola, sprite, fanta etc.) zamkniętych w blaszanej puszce jest "godne" i się spodoba "szalonej" 12-latce jako prezent na gwiazdkę, czy jest wystarczająco "cool & fun" i czy to nie jest "beka" dla nastolatki?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c5acb8c01162.jpg
Monika89 a lalkę zamówiłam taką samą jak ty, dzięki!
Espera ja też sprawdzałam i z synem łożysko się sprawdziło a teraz jest po kobiecej stronie... może się uda na tą córkę?"-) jak znam życie wszystkie znaki na niebie i ziemi mówią mi że będzie córka dopóki lekarz nie powie jaja jak dzwony
Co do rzeczy dla dziecka to ja w żadne zabobony nie wierzę a wręcz myślę tak że co ma być to będzie i jeśli nie dane by mi było urodzić to stracić można tak samo na początku jak i w terminie porodu więc według zapeszania wszystko powinno się kupić po porodzie . Po pierwsze ciężko jest kupić wszystko na4az po drugie to odbieranie sobie jednej z większych przyjemności bycia w ciąży a rzeczy zawsze można kupic uniwersalne.
Qasha ja bym ten wózek kupiła. Masz go obok od sprawdzonej osoby wiesz w jakim stanie i w ogóle i taki jaki szukałas za śmieszne pieniądze. Weź niech czeka na potomka zobaczysz ile sił do życia ci doda widok tego wozka.
Ja byłam w 6 miesiącu jak zrobiłam dziecku pokoik i od tego czasu takie uczucia się we mnie włączyły zw zaczęła mi się saczyc siara z cycow w nocy bo instynkt ruszyłteraz też kocham patrzeć na te malutkie rzeczy p9 synku i budzić w sobie te wszystkie emocje- odmawiać sobie tego do k9nca ciąży?NIGDY! dobranoc:-*
julita, Rudzik, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Mabelle masakra!
Qasha tez mam w lodówce sledziki na raz, strasznie fajny pomysł na produkt w ogole
Zezarlam paczkę bobu i chyba moge stwierdzić ze Mam takie wzdecia ze ba chwilę obecna chyba bym tu wygrala konkurs na największy bebzonMabelle, Arwi lubią tę wiadomość
-
Mabelle, nie zazdroszczę
ciężko się musi tak żyć w rozłące ciągłej...
Qasha, mi się wydaje, że w drugim trymestrze można powoli zacząć kompletować wyprawkę, co to ma do zapeszania? ja tam tego nie rozumiem, nie ma to raczej nic z tym wspólnego jeśli się jakaś tragedia nie daj Boże wydarzy...
Ja sama nie wiem czy przed świętami nam kasa pozwoli na rozpoczęcie kupowania wyprawki... jakby co to mam zamiar od stycznia kupować, jak przejrzę co mi pozostało po pierwszym dziecku. Ale jeśli coś fajnego wpadnie mi w oko przy okazji to nie zamierzam czekać
Tak w ogóle to muszę się pochwalić, bo od jakiegoś czasu coraz silniej wyczuwam naszego malucha, musi intensywnie się ruszać w brzuszku, a wczoraj mój mąż trzymał rękę na brzuchu i zaczął tak palcem zaczepiać w tym miejscu w którym dzidzia mniej więcej była, a maluch się tak zawziął, że odkopałzaskoczona byłam, że tak wcześnie, mąż jeszcze co prawda nie odczuł, bo kopnął obok ręki, ale ja czułam wyraźnie, tego nie da się pomylić
Demsik, Breezee, MyHappy, monika_89 lubią tę wiadomość
-
Pomadki super,poproszę linka do strony;)
Ja malo sie teraz udzielalam.mam kiepski czas,ciche dni ze stelazem i brak zrozumienia doluja mnie dokumentnie...
Z pozytywow dziś poczulam wyrazne ruchy naszej kruszynki.nie mozna juz tego pomylic az mi lezki poplynely;)Rudzik, bbee, Arwi, monika_89 lubią tę wiadomość
Demsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
Cześć Lasencje, ja też tak jak Demsik, jakoś nie miałam siły się udzielać.
Ale dziś witam się w 13 tygodniu i przesyłam pozdrowienia!
A co do zakupów, to juz zaczęłam i mega się cieszę z każdego śpiocha, a wóżek już 2 tygodnie stoi w garażuI tak kupuję ciuszki uniwersalne typu białe, żółte i kolorowe bo ani różu ani błękitu nie znoszę
A jutro jadę do kumpeli, która ma 4 miesięcznego synka i już mi zapowiedziała,że ma dla mnie torbę ciuszków i gadżetów! Nie mogę się doczekać! Tak jak mówi Tośka- to jest super miłe uczucie i nie ma co sobie tego odmawiać!
Kiedy matka czuje przyjemność dzidziusiowi w brzuchu dobrze! O!
Julita - ja tez poprosze linka do pomadek!Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2016, 10:50
toska_88, Maniuś, Demsik lubią tę wiadomość
-
Hej ! Ho!
Witam się w II TRUMESTRZE!
Magiczna granicą została przekroczona, teraz tylko dobre samopoczucie, nie?
Rudzik, bbee, Arwi, Demsik, Breezee, Maniuś, MyHappy, Espera, marie_marie22, sylwucha89, Kleopatra, monika_89 lubią tę wiadomość
-
bbee wrote:Mabelle, nie zazdroszczę
ciężko się musi tak żyć w rozłące ciągłej...
Bardzo, dzieci praktycznie nie widzą taty. Mieliśmy w tamtym roku wyjechać na stałe do Belgii, ale tyle tych ciapatych teraz tam jest, że spanikowalam.
Zamachy i takie tam.Sam niderlandzki jest chyba maga trudny do nauki.Dzieci nie chcą tam wyjeżdżać
-
Cześć dziewczyny
U nas była bardzo ciężka noc... Alex nie mógł spać przez to że ma taki sakramencki katar że go dusi normalnie...odciagam katarkiem ale jeszcze nie chce tak odchodzić... Moja kruszynka się ucierpi...
Co do wyprawki... Też nie jestem przesądna, jestem zdania że jeśli coś ma się stać, nie daj Boże, to i tak się stanie... Nie sądzę żeby kupowanie rzeczy dziecku miało na to wpływ... My na wyprawkę wydaliśmy ponad 6 tysięcy, a przez to że kupowalismy po trochę to portfel tak nie ucierpiałteraz czekam tylko na płeć, bo jeśli nasza wróżka czarodziejka ma rację i mieszka u mnie drugi cudowny facecik to nie potrzebujemy nic, a jeśli jednak okaże się małą księżniczką to nakupuję jej tyle pięknych rzeczy że szok
to sama przyjemność z takich zakupów
Miłego dnia życzę
-
Mabelle, okropna sytuacja. Ja sobie nie wyobrażałam takiego życia, więc spakowałam swoje manatki i wyjechałam za Moim do Niemiec. Wystarczył jeden jego wyjazd na 6 tygodni i stwierdziliśmy, że nie ma takich pieniędzy, które zrekompensują jego nieobecność. On cierpiał, ja cierpiałam, nie wyobrażam sobie co muszą czuć dzieci, które praktycznie Taty by nie znały. I po co to? Zeby kupić samochód? Wyremontować dom? Kredyt spłacić? Na wakacje jeździć? Stwierdziliśmy, że nie warto. A Wy, długo jeszcze chcecie tak ciągnąć, jeżeli oczywiscie moge zapytać? Mam nadzieję, że czas do Swiąt szybko Wam zleci
-
Mabelle wrote:Bardzo, dzieci praktycznie nie widzą taty. Mieliśmy w tamtym roku wyjechać na stałe do Belgii, ale tyle tych ciapatych teraz tam jest, że spanikowalam.
Zamachy i takie tam.Sam niderlandzki jest chyba maga trudny do nauki.Dzieci nie chcą tam wyjeżdżać
Demsik, Rudzik, mam to samo, chcę być na bieżąco z tematem, ale często się źle czuję i niewygodnie przy laptopie się zginać...
Widzę, że coraz więcej z nas już ruchy wyczuwaTego się nie da pomylić z niczym, chociaż takie porządne kopanie to będzie dopiero uczucie, a to jeszcze przed nami
ale już niedługo
Demsik, Rudzik, Mabelle lubią tę wiadomość
-
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5416933160
Aaaaaa! Dziewczyny, proszę zerknijcie na to!!!
Do tej pory stawiałam na łóżeczko turystyczne i minimalizm, ale zobaczyłam ten komplet i moja macica oszalałaaa
Tylko mnie się tak to podoba, czy to tylko moje hormony? Co sądzicie o tym komplecie? Warto? Eeech, zaczynam się wkręcaćMyHappy, marie_marie22, Kleopatra lubią tę wiadomość
-
dewa wrote:http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5416933160
Do tej pory stawiałam na łóżeczko turystyczne i minimalizm, ale zobaczyłam ten komplet i moja macica oszalałaaa
Tylko mnie się tak to podoba, czy to tylko moje hormony? Co sądzicie o tym komplecie? Warto? Eeech, zaczynam się wkręcać
06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
Będzie Aleksandra Karolina -
Witam w 15 (16?) tygodniu
Koleżanka podsunęła mi fajną stronę adresowaną dla kobiet w ciąży mającą na celu edukację z zakresu bezpieczeństwa i zdrowego rozwoju dziecka. W ramach Kampanii na terenie całej Polski odbywają się bezpłatne warsztaty dla rodziców. Pomyślałam, że może kogoś to zainteresować, więc wstawiam linka:
http://www.bezpiecznymaluch.pl/o-warsztatach.html
http://www.bezpiecznymaluch.com.pl/warsztaty
WreszcieMama U mnie (odpukać) nie było żadnych komplikacji ale ilość starań dała mi dużo pokory i też boję się cokolwiek kupować. Mam nadzieję, że wkrótce obie poczujemy się pewniej.
Życzę Ci aby Oluś jak najdłużej mieszkał sobie w Twoim brzuszku, a najlepiej do końca III trymestru
Ps. pisałyście o pizzy – od kiedy jestem w ciąży, ciągle mam na nią ochotę, nawet terazJuż czuję jej smak..
monika_89 dziękuję za przydatny link z kosmetykami do ciałaZaraz go przestudiuję
bbee gratuluję tych wszystkich ruchów
Uszczesliwiona witamy w drugim trymestrze!!
Maniuś życzę zdrówka dla Alexa.
Mabelle nie zazdroszczę.. Ja bez swojego męża bym się chyba zapłakała na śmierć. Totalnie nie jestem stworzona do samotności w domu.
dewa nie dziwię się, że macica Ci oszalała, bo te wózki i wszystkie dekoracje są obłędneŚwietny komplet.
Miłego dnia dla wszystkich Majóweczek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2016, 11:54
Demsik, WreszcieMama, Maniuś lubią tę wiadomość
-
julita wrote:proszę, link do pomadek
http://www.iperfumy.pl/lip-smacker/coca-cola-mix-zestaw-kosmetykow-ii/Demsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
nick nieaktualnydewa wrote:http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5416933160
Tylko mnie się tak to podoba, czy to tylko moje hormony? Co sądzicie o tym komplecie? Warto? Eeech, zaczynam się wkręcać