X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Uska Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:-) co do lozeczek turystycznych tpo tez takie mialam i bylam bardzo zadowolona. Dwa poziomy przewijak i taka glowka misia co gra, wibruje i swieci. Fajna sprawa, ale teraz bede szukac drewnianego ale bez baldachimow o takich pierdolek;-)

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękny ten zestaw!:) ja niby mam u siostry łóżeczko ale jak się okaze ze za duzo bedzie kosztowal materac i cala reszta to w dupie z tym i biore nowe:)

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 00:15

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 18:46

Arwi lubi tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajjj, właśnie odwiedził nas przyjaciel i dostaliśmy śliczny bujaczek <3 Powiedział "Macie, bierzcie, zanim Agata zacznie marudzić o czwarte" :D
    Do tego cała masa książek o macierzyństwie <3
    Ajj, cudowny prezent. W zamian dostał całą blachę sernika, którego wczoraj upiekłam :D

WreszcieMama, Hope_, Rudzik, monika_89 lubią tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 18:47

zem3o7esxha3u0v7.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uska wrote:
    Witam:-) co do lozeczek turystycznych tpo tez takie mialam i bylam bardzo zadowolona. Dwa poziomy przewijak i taka glowka misia co gra, wibruje i swieci. Fajna sprawa, ale teraz bede szukac drewnianego ale bez baldachimow o takich pierdolek;-)
    Tez mam taki zestaw ale on był tylko na wyjazdy :)

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama wrote:
    Hej wlasnie sobie aplikowalam luteinke i bardzo jestem z mojej szyjki zadowolona :) Moze to lezenie przynosi jednak jakis efekt... I brzuch dzisiaj tez mi sie prawie nie napina...

Myslicie Dziewczyny ze moglabym wieczorem podjechac z moim Mezem samochodem w jedno miejsce? Pewnie w godzinke bysmy sie wyrobili... Nie mam zaleconego rezimu lozkowego, wstaje do lazienki i na jedzenie i tak... Oczywiscie wiem ze nie powinnam lazic po sklepach i takie tam, ale to by byla tylko przejazdzka samochodem po odbior rzeczy... Czy to nierozsadne bardzo by bylo i glupie? Tak mi sie marzy dla zdrowia psychicznego wyrwac sie na chwile z tego domu ;/

Edit
    Quasha domowy sernik!!! Aaaaaaaa...!!! Czemu sie nie podzielilas? Wiesz co teraz sie w mojej glowie dzieje? :D
    Moim zdaniem możesz na krótkie odcinki nawet z chodzeniem :)

WreszcieMama lubi tę wiadomość

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    Ja po weekendzie na ukochanych Mazurach. Byliśmy na imprezie rodzinnej i wszyscy zachwycali się brzuszkiem i głaskali, bo jak na zawołanie brzuch mi wywaliło. Fajnie wiedzieć, że wszyscy na Małą czekają razem z nami.

Mała napędziła mi dziś stracha, bo szukałam jej na detektorze 10 min, tam gdzie zawsze, a jej nie było i znalazłam ją po drugiej stronie brzucha. Przeskoczyła w całkiem inne miejsce:)
    U nas przez pierwsze miesiące też mała będzie z nami w pokoju, poza tym nasza góra domu będzie dopiero robiona u rodziców, a nie chcę zajmować więcej niż jednego pokoju, mimo, iż dom stoi pusty, ale wiadomo rodzeństwo też chce dom rodzinny odwiedzić czasami. Ale i tak się cieszę, wolę to niż mieszkanie w kawalerce na 30m2, tak, jak teraz. A i kredyt na remont będzie dużo mniejszy i mniej uciążliwy, myślę, że max 100tys.

Aaa właśnie zaczęła mi się faza na cytryny! jem je na żywca, bez cukru, a rodzina aż się krzywi na sam widok. są takie pyszne, że aż szok. Wogóle mam wrażenie, że cały czas jestem głodna. Coś czuję, że po ciąży będę miała kilka ładnych kg do zrzucenia:) Czasami jeszcze zemdli, ale już mam apetyt i wiecie co-wolę chyba przytyć nadprogramowo niż ciągle rzygać

Idę sprzątać i robić obiad, bo od rana tylko seriale oglądam:)

WreszcieMama, Arwi, Rudzik lubią tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam łóżeczko turystyczne na wyjazdy. Wydaje mi się że niemowlak nie powinien spać do np. roku w takim łóżeczku, przecież nie ma odpowiedniego materaca itp.
    Łóżeczko mam normlane, drewniane i już 3 maluch będzie w nim spał :) Zgadzam się że te baldachimy tylko kurz zbierają, natomiast fajny jest ochraniacz wkoło i fasolka do karmienia :)
    Wreszcie mam moim zdaniem spokojnie jedz.
    Zjadłabym cos dobrego ale nie wiem co.
    A, i zaczęłam 15 tydzień, ale ten czas leci :)

WreszcieMama, Maniuś, Hope_ lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 18:47

ag194, Kleopatra, monika_89 lubią tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Mabelle Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewa, Bbee oczywiście, że jest szansa na powrót do Polski, ale niestety zarobki marne i znaleźć pracę w miejscu zamieszkania graniczy z cudem. Musiałby szukać w innym mieście i znów delegacja niestety.I tak jakoś leci z roku na rok.
    Każdy mówi ze juz się przyzwyczaiłam, ale uwierzcie mi ,że do tego się nie da przyzwyczaić.
    A ta Belgia mnie przeraża.

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
    25.01.17- 891g Szczęścia <3 <3 <3
    28.10 ---6,95 cm. Mój mały wielki człowiek♡♡♡
  • Mabelle Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jutro zamawiam włóczki i mamunia zrobi mi na drutach taki cudowny kocyk kocyk dla dzidziulka <3

Zerknijcie jest boski;

http://handmadebyolga.blogspot.com/2014/05/kocyk-dziergany-dla-maluszka-w-kolorze.html?m=1

ag194, Arwi, WreszcieMama, Hope_, bezimienna, monika_89 lubią tę wiadomość

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
    25.01.17- 891g Szczęścia <3 <3 <3
    28.10 ---6,95 cm. Mój mały wielki człowiek♡♡♡
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama ja łapię się na tym, że zastanawiam się, jakim cudem przed ciążą tak wszystko wsuwałam i nic nie śmierdziało. No nie pamiętam już jak to jest :D chociaż tak ,jak mówię, jest dużo, dużo lepiej.
    Banany jadłam cały I trymestr i już nie mogę:D ale nektar bananowy dobry:)
    Jeszcze tylko niech mi te pryszcze poschodzą!

Wy tak o tych łóżeczkach, a ja się na tym nie znam kompletnie :) cieszę się, że mam starszą siostrę, co ma dwójkę, to mi coś poleci

WreszcieMama lubi tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dewa, śliczne te komplety, też dla swojej pierworodnej taki brałam ;) w zasadzie to na nasze drugie też czeka, zobaczymy w jakim to stanie jest teraz, czy wszystko się nadaje, czy coś wymieniamy itd ;)
    Co do baldachimów to nie do końca się zgadzam, ze to zbieracze kurzu, tak z doświadczenia, bo u nas póki mała nie była tak ruchliwa, że go próbowała na siebie zrzucić, był przez parę miechów, był co jakiś czas prany normalnie, a tak to wcale nie był zakurzony, jest z jakiejś antyseptycznej tkaniny (siatki) i tego kurzu tak nie przyciąga jak normalnie taki materiał po 1 tyg czy 2 powinien być w kurzu, a tak nie było ;)
    Więc kwestia gustu, ja sama nie wiem czy teraz będziemy też montować ;)

Łóżeczko też mamy po Hani, zwykłe drewniane 3 poziomowe ;) Turystyczne jakoś nie w moim stylu ;)

WreszcieMama, super że się na chwilę od domu oderwiesz ;)

Mabelle, śliczny ten kocyk, może teściową namówię by mi wydziergała, albo mamę moją...

Mabelle, WreszcieMama lubią tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Karotka Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ochraniaczy na łóżeczko to czytałam, że nie jest to dobre rozwiązanie dla niemowlaków. Jest gorsza wentylacja. W zasadzie takiemu maluszkowi nie jest potrzebny. Przecież się aż tak nie przemieści żeby się uderzyć o szczebelki.
    My mieliśmy łóżeczko drewniane i turystyczne. Do turystycznego mamy dodatkowy materac.
    Teraz planujemy kupić dostawke do łóżka.

toska_88 lubi tę wiadomość

7u223e3kv1dyvizz.png
  • karola81 Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka. a my właśnie wróciliśmy ze spacerku. pogoda cudna.uwielbiam takie czyste mroźne powietrze.
    dzieciowe zakupy to teraz mój ulubiony temat. ciuszki pomału już kupuje, nie wierzę w jakieś przesady.uwielbiam te małe cudeńka. na początek kupimy drewnianą białą kołyske.łóżeczko później. wózek raczej też mam już wybrany.żeby tylko ten maj był szybciej :-)
    a jutro jedziemy na prenatalne. kawał drogi przed nami. wyruszamy o 6 rano. trzymajcie proszę kciuki,żeby wszystko było ok z maluszkiem.

WreszcieMama, Maniuś, Breezee, sylwucha89 lubią tę wiadomość

09.2005 Kaja <3
    08.2010 Aleksander <3
    pvjs3eeabzl5kbr6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Ja mam łóżeczko turystyczne na wyjazdy. Wydaje mi się że niemowlak nie powinien spać do np. roku w takim łóżeczku, przecież nie ma odpowiedniego materaca itp.
    Łóżeczko mam normlane, drewniane i już 3 maluch będzie w nim spał :) Zgadzam się że te baldachimy tylko kurz zbierają, natomiast fajny jest ochraniacz wkoło i fasolka do karmienia :)
    Wreszcie mam moim zdaniem spokojnie jedz.
    Zjadłabym cos dobrego ale nie wiem co.
    A, i zaczęłam 15 tydzień, ale ten czas leci :)
    Nie ma materaca? P4zeciez do takich lozeczek materac trzeba dokupić osobno. Nasz miał porządny materac i łóżko odgrywalo lepsza rolę niż drewniane bo dzuecko nie uderzalo się o szczebelki itp. To co dają w zestawie łóżka to zwykła podłoga nie materac o w życiu bym na tym dzuecka nie położyła bez względu na wiek.
    Dewa tak 2 poziomy z przewijakiem i półka na pieluchy moskitiera i daszkiem . Jeździło z nami wszędzie.

• Uska Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie tak jak piszes Toska ten "materac" a raczej podloga co jest w zestawie nie nadaje sie zeby dziecko na tym spalo jest za twarde i zbyt "sliskie", my mielismy do niego taki zwykly piankowy bo jest lzejszy od gryczano-kokosowego.

toska_88 lubi tę wiadomość

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam uważam ze normalne w domu turystyk na wyjazdy oczywiście z materacem. ale każdy robi jak uwaza. My baldachimow w domu nie mieliśmy i mieć nie będziemy. ALE moskitiera bardzo przydatna do turystyka jak się wyjeżdża na wakacje/działkę :)

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
‹‹ 546 547 548 549 550 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ