X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta dla mnie na foto też mała kobietka ale nie dam uciąć głowy bo nóżkami może coś zaslaniac:-)

• Kamilutek Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały dzień siedziałam w kuchni - wzięłam się za rogale świętomarcińskie własnego wypieku i są mega pyszne, właśnie wciągnęłam dwa, ale powiem Wam, że nigdy przenigdy więcej! Zaczęłam o 12, jedyne przerwy jakie miałam, to na chłodzenie ciasta w lodówce, reszta to ręce w mące po łokcie. A pierwszą blachę wyjęłam o 21:35...
    W tzw. międzyczasie upiekłam gęś, zrobiłam kluski śląskie i modrą kapustę, do tego kopytka na jutro i burgery z buraków i padam na twarz. Ale to dobrze, przynajmniej niedziela zleciała, a ja nie siedziałam cała w nerwach bo jutro prenatalne. Dużo nas wizytuje jutro, trzymam kciuki za pomyśle wieści! Ja mam na 17:20, nie wiem, jak doczekam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2016, 22:00

sylwucha89 lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciaza to najpiękniejszy czas w życiu? Stan blogoslawiony? Sraty taty... oficjalnie stwierdzam że dzisiaj nienawidzę być w ciąży... i niby nic konkretnego mi nie jest ale czuję się fatalnie pod każdym względem. :(

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie w ciązy czuje świetnie dzięki Bogu:-) spadam spać dobrej nocki powodzenia jutro na wizytach :)

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczucia dziewczyny :)
    To ja jestem taki stereotyp ;p 3 ciąża, zero wymiotow, w pracy do 9 miesiąca, nawet nie mam ani jednego pryszcza ;p tylko rodzic ktoś by mógł za mnie ;)
    Idę spać bo od jutra masakra w pracy, zaczynamy nabór na pompy ciepła, ogniwa fotowoltaiczne i dolary i będzie szał :(

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś miałam drugi dzień totalnego wymiotowania, nawet wodą.
    Zjadłam obiad i po nim wymiotowałam dosłownie wszystkim jak leciało, z osiem razy. Zadzwoniłam do swojej gin i zapytałam ją co robić i powiedziała, żebym lepiej pojechała na sor, żeby sprawdzić czy z dzieckiem wszystko w porządku.
    Niedawno wróciliśmy, a byliśmy od ok 17.
    Najpierw miałam badania krwi, kroplówkę. Czekałam, czekałam. Potem wyniki wskazały, że ze mną jest ok. I że trzeba iść na usg ginekologiczne. Nigdy w życiu tak się nie bałam. Taka wielka kolejka, znowu czekanie. I jak już weszłam i mnie badała dr, to nieśmiało spytałam czy dziecko żyje, ona że tak, że w porządku wszystko z dzieckiem. Ufffffff! Kamień z serca :) <3 Waży 93 g i tyle się dowiedziałam.W sumie nawet nie wiem co jest przyczyną wymiotów. Dostałam czopki. Najważniejsze, że nasz maluch żyje :)

Demsik, monika_89, Kleopatra lubią tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 12:51

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uszczesliwiona wrote:
    Ciaza to najpiękniejszy czas w życiu? Stan blogoslawiony? Sraty taty... oficjalnie stwierdzam że dzisiaj nienawidzę być w ciąży... i niby nic konkretnego mi nie jest ale czuję się fatalnie pod każdym względem. :(

Przejdzie ci . Natłok hormonow , emocji itd . Mialam tak na poczatku ale na szczescie mi przeszło . Bo chodzilam plaklam , narzekalam i bylo mi wiecznie zle . Na szczescie przeszło i ciesze się ciążą :) Bo jak to mojego kuzyna zona mi dzis powiedziala ze lapie sie za brzuch z przyzwyczajenia i czasem jej tego brakuje :) Pamietaj też ze jeszcze dluga droga przed tobą :p

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • dewa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też fizycznie czuję się dobrze, tak jak zawsze. We wtorek badanieeee, matkokochanooo, nie mogę się doczekać :) <3

Powodzenia tym z Was, które jutro wizytują! :) :*

qb3canlimmmj6sap.png
  • Karissa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna, właśnie odkąd mam IPhona, to korzystam, bo robi lepsze zdjęcia niż mój aparat. Badziew niestety kupiłam wiec fajnie, ze dostałam służbowego IPhona 6, bo mnie nie byłoby stać...
    Kamilutek, ale z Ciebie kuchara! Męż pewnie w nie wzięty! Ja kurczę średnio lubię gotować i namawiam męża, zeby sie czasem wykazywał w kuchni, bo jak już sie zabiera, to pysznie mi wychodzi :) jego Tata świetnie gotuje i uwielbia to robić i licze na to, ze M to odziedziczył :D Zwłaszcza, ze tak jak tata jest rannym ptaszkiem i moja Tesciowa nie raz jak wstaje, to już ma zrobione kanapki do pracy i podszykowany obiad ;)
    Marie, strasznie współczuje! Nie dość, ze sie biedna nameczysz, to jeszcze pózniej stres... ściskam mocno!

13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień <3
    26.08.2016 - Mamy to! :) Do zobaczenia w maju! <3
    nzjd9n73gdw2fstu.png
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marie maluch waży już 93 gramy? dobrze, że wszystko ok:) kuruj się
    Uszczęśliwiona, a jeszcze jak ktoś, kto nigdy w ciąży nie był albo znosił ją bezproblemowo pier*oli, że ciąża to nie choroba, to mam ochotę udusić. Bo ja w I trymestrze czułam się jak jakiś flak, bez życia i chęci na cokolwiek.

A jeszcze ostatnio pytam Babci, czy ona wymiotowała w ciąży. w 9 ciążach ani razu i moja Mama podobno też nie. za to ja i siostra haftowałyśmy, siostra w drugiej całą ciążę :p

WreszcieMama, blubka, bbee lubią tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 18:48

zem3o7esxha3u0v7.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ag194 wrote:
    Marie maluch waży już 93 gramy? dobrze, że wszystko ok:) kuruj się
    Tak mi powiedziała dr, teraz jak sprawdziłam, to widzę, że ta waga bardziej odpowiada końcówce 16 tc a ja jestem w 15tc. Mam w sobie jakiegoś byka albo źle zmierzyła. Nie wiem. Najważniejsze, że żyje. Jejku, co się dziś wypłakałam z emocji. No, ale najważniejsze, że ok.
    A po wzięciu magnezu w tabletce znowu mi niedobrze, ale póki co bez rewelacji.
    Jutro postaram się Was nadrobić z czytaniem. Idę spać, dobranoc :)

ag194 lubi tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • rybka33 Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 13T1DC.
    Powodzenia jutro dla wizytujacych dziewczyn.

:(
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZiewczyny ja rozumiem wszystko ale po co sie tak dołujecie ? Wiadomo czasami nie jest kolorowo ale nosimy pod sercem niesamowite szczescie i dar . Samo to powinno poprawiać wam humor . Nie wiem czy to żależy od psychiki ale miałam bardzo cięzki poczatek tej ciazy ale cały czas jestem pozytywnie nastawiona . Owszem mam za nisko łozysko , plamie co jakis czas, rzygałam jak kot , mam zakaz seksu ale to nei bedzie trwało wiecznie . Za pare meisiecy dostane do rąk cudo i w tedy zapomne o wszystkim co było zle . Ja wiem że ciąza może być lżejsza lub cięższa ale nie mówcie ze to jakis zly stan i ze nienawidzicie byc w ciązy ... bo co maja czuć mamusie ktore nie moge miec dzieci , albo maja zagrozone ciaze czytajac takie teskty ? one by pragneły waszych problemow byle by miec ten cud . nie oceniam ani nci z tych rzeczy po prostu chce wam dac do myslenia .
    Kierują wami też horomony dziewczyny . ja ostatnio popłakalam się na reklamie z krówkami <zwierzetami> a nigdy nie plakalam nawet na najsmutniejszych filmach . Zmieniamy się i to normalne ale musicie pamietac jaki jest w tym cel :) .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2016, 22:58

Madu1611, Mabelle, blubka, Breezee, toska_88, Maniuś, marie_marie22, sylwucha89, monika_89, Kleopatra lubią tę wiadomość

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaufia nie w tym sensie nienawidzę i tylko dzisiaj. Dziecko i ciąża to najlepsza rzecz jaka mnie w życiu spotkała, i już bardzo długo marzyłam żeby być w tym szczególnym stanie. Poprostu jestem ociezala, nie mam siły na nic, ciągle mi nie dobrze (nie że są to silne mdłości tylko taki poczucie na żołądku że nie jest dobrze) moje jelita nie pracują tak jak powinny i mimo że kupowałam dzisiaj spodnie ciążowe (z czego się mega ciesze) to zaraz mnie przelecialo i musiałam błagać żeby mnie do kolejki wpuscili bo bym nie wytrzymała (a byłam może 3min od domu- ale o te 3 za daleko). Jest to dla mnie upodlajace nie móc w żaden sposób regulować swojej fizjologii wiem że to przejdzie i nie mogę narzekać bo nie mam żadnych problemów z dzieckiem i ogromnie podziwiam te które są w dużo gorszej sytuacji i dają radę. Poprostu mój m się stara ale średnio ogarnia co się ze mną dzieje a mama tylko że ona była na podtrzymaniu przez całą ciążę i pracowała, i co ja mogę na taki 'argument'? Dwie koleżanki w ciąży góry przenoszą praktycznie tak się świetnie czują. Nie mam się gdzie wygadac tylko tu mogę żeby ktoś mnie zrozumiał. Myślę że dzisiejszy incydent przelał tame i musiałam się wygadac :(

A co do seksu mam mega ochotę i zupełny brak siły :(

Też planuję zakup aparatu jakiegoś porządnego.

Marie ważne że Cię nawodnili i z dzieckiem wszystko w porządku :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2016, 23:33

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • Marta931217 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane nie ma co się denerwować ;) każda z nas przeszła to w mniejszym lub większym stopniu, niektóre nadal przechodzą takie uroki :) ale myślę, że jakby rodzenie dzieci było takie proste i ciąża to nie które z nas miały by i 5cioro dzieci :) oczywiście jakby fundusze na to pozwoliły. Ja bardzo lubię dzieci, też miałam chwilę załamania i powiedziałam że pierwsze i ostatnie :P a tak naprawdę jak będzie mi dane to taka trojeczke z chęcią bym chciała :)

p19uflw1f9i7e1h6.png
    f2wl3e5eban504g3.png
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 18:48

Uszczesliwiona, karolyn, ag194 lubią tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Karissa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, uszanujmy to, ze każda z nas ma prawo do swoich uczuć. Dwie podobnie czujące sie osoby mogą mieć zupełnie inne myśli i tak już będzie... jedno co łączy nas wszystkie to fakt, ze szczerze cieszymy sie z ciąży i będziemy przeszczęśliwe gdy nasze maleństwa przyjdą na świat i wszystko będzie w porządku. Nie zmienia to faktu, ze jedna ma silniejsza psychikę, a druga słabsza. Ja np przechodzilam do tej pory ciąże bardzo bezproblemowo. Zero wymiotów, boli głowy, dużo energii i jedyne co mi dokucza to zgaga (bo mam refluks żołądka i ciąża go pogarsza). Natomiast na ostatnim usg lekarz stwierdził u mnie łożysko przodujące i kazał lezec cały msc. Do tego zero seksu. Wystarcza takie "pierdoly", a ja już sie zamartwiam i dołuje nie wiedząc czy cos robię źle i nie mogąc z M czuć sie jak kobieta... Nie potrafię sobie nawet wyobrazić jak to musi być gdy przechodzi sie ciąże z ciągłymi problemami i w pełni rozumiem brak sił... Ale wszystko będzie dobrze i już w maju wszystkie będziemy najszczęśliwszymi na świecie kobietami - MAMUSIAMI! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2016, 00:35

Uszczesliwiona, WreszcieMama, ag194 lubią tę wiadomość

13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień <3
    26.08.2016 - Mamy to! :) Do zobaczenia w maju! <3
    nzjd9n73gdw2fstu.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 01:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2016, 08:44

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
‹‹ 548 549 550 551 552 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ