MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Klaudia N. wrote:Babeczki co robic? Bo nie wiem. Lomocze mi serce co jakis czas od kilku godzin
U nas ostatnia zmarla babcia jak się nie myle...
czasem trzeba mierzyć u mnie jak mnie poddusza i czuję właśnie taki łomot to ma np ciśnienie 120/80 a puls 100
jak poleżę to mi przechodzi, może warto zapytać lekarza czy to normalne -
Akurat jade na zajecia zaraz do dziewczynki ktorej mama jest pielęgniarka to jej zapytam i powiem lekarzowi na wizycie o tym. Dzieki za odpowiedzi:)
-
A ja dzisiaj stwierdziłam, że gdyby nie to, że czasami mam zgagę i brzuszek nie jest płaski tylko trochę odstaje, to wcale nie czuję się ciążowo. Czy Wy też tak macie? Niby czułam już chyba ruchy, ale wczoraj i dziś nic nie czuję. Czy na tym etapie powinnam je czuć już codziennie?
-
toska_88 wrote:Espera zastrzeŻona a co u was???
-
MEGI81 wrote:A ja dzisiaj stwierdziłam, że gdyby nie to, że czasami mam zgagę i brzuszek nie jest płaski tylko trochę odstaje, to wcale nie czuję się ciążowo. Czy Wy też tak macie? Niby czułam już chyba ruchy, ale wczoraj i dziś nic nie czuję. Czy na tym etapie powinnam je czuć już codziennie?
Spokojnie masz jeszcze na to czas . Jeżeli to pierwsza ciąża to wgl masz na to kupę czasu że tak powiem . Ja jeszcze ruchów nie czułam :p ale przez detektor tętna wiem że moje dziecko jest bardzo ruchliwe :p moja mama czuła ruchy po 17 tyg a regularne takie codziennie po 20MEGI81 lubi tę wiadomość
Czekamy na Aurelie
20 lat . Łódź/Jelenia Góra -
Klaudia0727 wrote:Spokojnie masz jeszcze na to czas . Jeżeli to pierwsza ciąża to wgl masz na to kupę czasu że tak powiem . Ja jeszcze ruchów nie czułam :p ale przez detektor tętna wiem że moje dziecko jest bardzo ruchliwe :p moja mama czuła ruchy po 17 tyg a regularne takie codziennie po 20
To moja druga ciążaale syna urodziłam 8,5 roku temu
-
Megi, ja mam identycznie. Jedyne objawy to zgaga i brzuszek. Czekam na ruchy i czekam, bo chciałabym poczuć sie ciążowe
Nawet dzis o tym gadałam z położna i powiedziała, ze ruchy w miarę wyraźne poczuje dopiero ok 18-20tyg i pewnie bede niedługo narzekać, ze tak sie rusza
Zrobiłam ta wróżbę tak jak dziewczyna z YouTube i wyglada to bardzo sympatycznie: najpierw syn, a pózniej bliźniaki i to parka!pózniej jeszcze 2 razy sprawdzałam czy nie zacznie sie obracać, ale co najwyżej kręciła sie wokół własnej osi
Robiłam to dwa razy, ale za pierwszym przerwał mi tel gdy właśnie pokazywało mi, ze za drugim razem bedą bliźniaki i przy dziewczynce musiałam odebrać. A pózniej powtórzyłam i to co za pierwszym i pózniej nic więcej. Właściwie, to byłoby spełnienie marzeń
Ciekawe czy uda mi sie M namówić na ta wróżbę :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2016, 17:40
MEGI81 lubi tę wiadomość
13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień
26.08.2016 - Mamy to!Do zobaczenia w maju!
-
U mnie pokazuje cora syn cora a ja myslalam ze chcemy dwójkę dzieci wiec moze Będą te blizniaki chyba ze bedzie jedno a maz mnie przekabaci na trzecie heh
-
MEGI81 wrote:To moja druga ciąża
ale syna urodziłam 8,5 roku temu
Wiec się nie martwto sprawa indywidualna kiedy czuje się ruchy
moja przyjaciolka dopiero po 20 tyg czuła tak regularnie :p
duzo ma do tego budowa ciała itd :pWiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2016, 18:19
MEGI81 lubi tę wiadomość
Czekamy na Aurelie
dziewczyny lekarz kazał mi odstawić lutkę i od wczoraj wieczora nie biorę (miałam 2x dziennie po 100 mg) - czy to może być przyczyna bólu brzucha? Strasznie mnie ciągnie i kłuje przy chodzeniu i mam wrażenie, jakby w pochwie coś się wypychało na zewnąrz, nie umiem tego opisać... czy to może być to napinanie macicy, o którym pisała WreszcieMama?
Przyznam, że trochę spanikowałam...
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Kamilutek wrote:dziewczyny lekarz kazał mi odstawić lutkę i od wczoraj wieczora nie biorę (miałam 2x dziennie po 100 mg) - czy to może być przyczyna bólu brzucha? Strasznie mnie ciągnie i kłuje przy chodzeniu i mam wrażenie, jakby w pochwie coś się wypychało na zewnąrz, nie umiem tego opisać... czy to może być to napinanie macicy, o którym pisała WreszcieMama?
Ja tez tak czasami mialam wlasnie jak odstawila mi lekarka luteine ... hm dziwne myslalam ze to zbieg okolicznosci ... ale u mnie sie jzu to nie powtarza i jest okej
Czekamy na Aurelie
Kamilutek wrote:dziewczyny lekarz kazał mi odstawić lutkę i od wczoraj wieczora nie biorę (miałam 2x dziennie po 100 mg) - czy to może być przyczyna bólu brzucha? Strasznie mnie ciągnie i kłuje przy chodzeniu i mam wrażenie, jakby w pochwie coś się wypychało na zewnąrz, nie umiem tego opisać... czy to może być to napinanie macicy, o którym pisała WreszcieMama?
Ja tak miałam jak odstawiłam duphaston.Przez kilka dni miałam takie dziwne pobolewanie -
Spirit wrote:Monika ja też jestem w szpitalu od kilku dni.Ale ja się niedługo wypiszE na żądanie bo nic mi nie jest już A chcą trzymać długo. Podobno że mną coś nie tak , dziecko ok ale tu już go nie badają więc chce wyjść i iść do gina swojego
-
nick nieaktualny
-
amilka87 wrote:Gonia13 moja mi tez to powiedziala, jak ostatnia ciaze poronilam w 10 tygodniu, ale tam chcieli mi juz w 8 usunac, bo nie bylo akcji serca, ale ja sie uparlam i chcialam jeszcze czekac z nadzieja, po dwoch tygodniach sie wszystko samo rozwiazalo.
Tym razem jak w 7 tc bylo serducho to powiedziala ze najgorsze za nami, a w 12 tc powiedziala, ze teraz mam o siebie dbac i stresu unikac. Na co ja sie poryczalam, ze to nie taki proste w mojej pracy z tym jak sie moje kolezanki zmienily od kiedy powiedzialam ze jestem w ciazy. To od razu dala zakaz pracy ze wzgledu na ciaze pod ryzykiem i powiedziala, ze teraz mam juz spokoj, bo juz nie musze do pracy chodzic, a pracodawca musi i tak placic do czasu kiedy sie macierzynski zacznie.
A tak w oogje sie nie przedstawilam, jestem Ola mieszkam w Hamburgu, pierwszy synek byl urodzony w Gdyni i ma juz 4 latka, druga ciaze stracilam, a teraz jestem w trzeciej i odpukac wszystko wyglada dobrze. Termin mam na 18.05.2017. Polowkowe bede robila na poczatku stycznia w Trojmiescie, bo tutaj tego nie robia, trzy USG zadnej przeziernosci karku nic, za to trzeba dodatkowo bardzo duzo placic, jakies trzy razy tyle co w PL. Dlatego nasze prenatalne tez robilismy w Szczecinie.
Hej Ola! Właśnie dzisiaj byłam u lekarza, w Kolonii, i wiem że wiele badań jest dodatkowo płatnych (szczególnie genetyczne, o ile są robione tylko na życzenie pacjentki) ale połówkowe i przeziernosc karkową powinnas mieć w pakiecie. W jakiej ubezpieczalni jesteś?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2016, 19:50
-
Klaudia, Mabelle, dzięki dziewczyny, uspokoiłyście mnie.
Zaraz pakuję się do łóżka bo może to organizm mówi, że mam się wyciągnąć w pozycji horyzontalnej i dać maluchowi czas na błogie lenistwo.
A jutro chyba wybiorę się do lidla, boskie te ciuszki KarissyWiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2016, 20:23
Mabelle, Karissa lubią tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
nick nieaktualnyWszystkie prezenty już dziś zamówione więc w grudzień jak zwykle wejdę spokojna. Uwielbiam mieć już pr3zenty dla najbliższych dużo szybciej żeby nie wariowac na ostatnią chwilę a allegro stworzone dla takich jak ja:-) zamówiłam też nowa nianie elektroniczna bo moja dziś pizla na podłogę i to był jej ostatni wypadek w tym życiu. He he
I uwaga! Schody zamówione- wiecie co to oznacza? Że do swiat Bożego Narodzenia będę miała całkowicie oddzielona górę! Wowww jaki cudowny dzień. Remont się zacznie od początku grudnia ale nie mogę się doczekać.sylwucha89, MEGI81, Karissa, Hope_, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny dziękuję za odpowiedzi dotyczące ruchów dziecka. W czwartek mam wizytę, to sprawdzimy co słychać u Bąbelka
Gratuluję ślicznych Dzieciaczków wszystkim dzisiaj wizytującym
Po czwartkowej wizycie też zamierzam coś kupić Maleństwu. Może mój lekarz potwierdzi mi płeć z badań prenatalnych.